Nederlands Softbal Team

2013

Nieuwe President ISF

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nieuwe President ISF - Vrijdag 25 oktober 2013
home

roster & staf 2013

programma 2013

archief

historie

media

links

Dale McMann volgt Don Porter op als President van de ISF

English text


...Don Porter...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
CARTAGENA (Colombia) - De Canadees Dale McMann is gekozen tot opvolger van Don Porter als nieuwe President van de International Softball Federation (ISF) tijdens het congres van de wereldbond in Cartagena (Colombia). Porter leidde de ISF sinds 1987, maar had eerder al zijn vertrek als President aangekondigd na afloop van het Congres, dat zaterdag 26 oktober wordt afgesloten. Porter is bijna 50 jaar actief geweest voor de ISF.

In 1987 was Don Porter als President de opvolger van Bill Kethan, die in 1952 één van de oprichters van de ISF was. Voordat hij President werd was Porter sinds 1965 Secretaris-Generaal van de ISF. Sinds hij President was werd de Amerikaan vijfmaal herkozen. In 1963 werd Porter Executive Director van de Amateur Softball Association, voordat hij in 1965 toetrad tot het ISF-bestuur.

Porter is momenteel nog één van de Co-Presidents van de World Baseball Softball Confederation (WBSC), samen met Riccardo Fraccari, die de International BAseball Federation (IBAF) leidt. In het verleden was Porter ook de 1e Secretary-General van de World Games, die hij mede heeft helpen oprichten. Hij was ook Voorzitter van het US Olympic Committee, maakte deel uit van verschillende commissies en had zitting in de Board of Directors van de USOC tussen 1984-1998. Van 1990-1998 was Porter Voorzitter van de Oklahoma Governor's Council for Physical Fitness and Sports. Hij maakte ook deel uit van de Executive Council van de toenmalige General Association of International Sports Federations (GAISF) (het huidige SportAccord), waarvan hij in 1998-2004 Secretaris-Generaal was. Don Porter is ook actief geweest als scheidsrechter in de National Football League.


...Dale McMann...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Onder leiding van Porter groeide softbal wereldwijd. Momenteel zijn er 124 landen aangesloten bij de ISF.

Softbal werd een Olympische sport onder het leiderschap van Porter en debuteerde als medaillesport tijdens de Olympische Spelen van 1996 toen de wedstrijden werden gespeeld in Columbus, ten zuidoosten van Atlanta (USA). Helaas werd softbal van het Olympische Programma geschrapt na de Olympische Spelen van 2008 in Peking (China). In september was softbal (met honkbal) één van de drie sporten die eerder in het jaar werd geplaatst op een shortlist voor mogelijke opname in het programma van 2020 en 2024. Maar op 8 september koos het Internationaal Olympische Comité voor de terugkeer van worstelen oop het programma.

Het nationale softbalstadion in Oklahoma City, Oklahoma is vernoemd naar Don Porter. Het stadion is de locatie van de jaarlijkse College Softball World Series en de World Cup of Sofball.

De 60-jarige Dale McMann wordt de derde President van de ISF. Nadat hij was aangesteld als regionaal coordinator voor Softball British Columbia in 1979 werd hij President van deze regionale Canadese softbalbond in 1986 en bleef dat vier jaar. Tijdens zijn voorzitterschap was één van McMann's initiatieven de realisering van Softball City bij Surrey, waar sinds 1991 de internationale Canada Cup Toernooien worden gespeeld.

In 1990 werd McMann gekozen tot President van Softball Canada, de landelijke softbalbond van Canada, een functie die hij elf jaar vervulde. In 1993 werd hij Vice-President voor Noord-Amerika van de ISF en was nauw betrokken bij de planning en het nemen van beslissingen rondom Wereldkampioenschappen en Olympische competities. In 2009 werd hij de Fist Vice-President van de ISF.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 25 oktober 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.