Nederlandse Softbal Teams

biografie

Wie is Wie?

Nederlands A-team: home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links
Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links
Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links
Ingrid Holstege - Fysiotherapeut

FunctieFysiotherapeut
Nederlands A-teamjanuari 2011 - huidig
Interlands A-team28
Jong Oranje Roodjanuari 2011 - huidig
Jong Oranje Witjanuari 2011 - huidig


Clubs / Teams als Speelster
was in het verleden actief in turnen, tennis en voetbal
doet tegenwoordig aan wielrennen, mountainbiking,
hardlopen en beachvolleybal

als Fysiotherapeut
Nationale Teams
Nederlands Softbal Team (januari 2011-huidig)
Jong Oranje Softbal Teams (januari 2011-huidig)

...Toernooien deelgenomen...
Verschillende toernooien met turnen,
hardlopen en wielrennen

met Jong Oranje Softbal Teams
2011 - Right To Play Future Stars Tournament (Amsterdam, Ned.) (Wit)
2013 - Future Stars Tournament (Amsterdam, Ned.) (Rood/Wit)

met Nederlands Softbal Team
2011 - Holland Tour (verschillende locaties, Nederland)
Torneo 150 Anni UnitŠ d'Italia (Bollate, ItaliŽ)
2012 - American Tour (Tennessee/Florida, USA)
Holland Tour (Nieuwegein, Nederland)
World Cup of Softball (Oklahoma City, Oklahoma, USA)
Seattle Series (Seattle, Washington, USA)
Wereldkampioenschap (Whitehorse, Yukon, Canada)
2013 - Holland Tour (verschillende locaties, Nederland)
Europees Kampioenschap (Praag, TsjechiŽ)

Loopbaan
In januari 2011 wordt Ingrid Holstege (die op 10 juli jarig is) toegevoegd aan de staf van de Nederlandse Softbal Teams als derde fysiotherapeut. Ingrid voegt zich zo bij Sanne Oude Egberink en Anouk Fermont, die al sinds 2009 bij de teams actief zijn. Een derde fysiotherapeut was nodig, omdat Sanne in verwachting was en Anouk voor haar werk een studie volgde.

Ingrid heeft altijd gesport. Vroeger turnen en tennis, maar stopte met beide sporten rond haar 18e. ,,Ik heb nooit ergens in uitgeblonken'', aldus Ingrid. Hierna begint ze met voetbal wat ze tot rond haar 23e blijft doen. Al deze sporten beoefend Ingrid in haar geboorteplaats Laren in de Achterhoek.

Tijdens haar studie aan de ALO in Zwolle doet Ingrid veel aan sport en sinds een paar jaar is ze actief in wielrennen, mountainbiking, hardlopen in de zomer aan beach volleybal.

In de periode dat ze aan turnen doet neemt Ingrid deel aan verschillende toernooien, maar met tennis en voetbal speelt ze alleen in competitieverband. In haar huidige sporten hardlopen en wielrennen doet ze mee aan verschillende evenementen die gedurende een jaar worden georganiseerd.

Bij Tamminga Fysiotherapie is Ingrid ťťn van de 44 fysiotherapeuten die werkzaam is voor Rob Tamminga, de directeur van het bedrijf, die zelf ťťn van de twee fysiotherapeuten is van het Nederlands Honkbal Team, samen met Martijn van Berkel.

Omdat ze het sporten en het menselijk lichaam wil combineren besluit Ingrid fysiotherapie te gaan studeren. Voordat ze aan die studie begint doet Ingrid de ALO (2000-2004), waar de officiŽle naam van haar opleiding Bewegingsagogie & Psychomotorische Therapie heet, maar daarin mist ze bepaalde dingen die ze in de fysiotherapie wel terugvind. Hierna doet ze een verkorte opleiding fysiotherapie (2004-2007). Ze werkt eerst als fitness- en spinning-instructor bij Tamminga Fysiotherapie, waarna ze in 2007 bij Rob gaat werken als fysiotherapeut.

,,Ik heb nooit echt geweten wat ik wilde gaan doen, maar mijn interesse lag wel in de sport'', legt Ingrid haar keuze toe om fysiotherapeut te worden. Ze begint dan eerst haar studie aan de ALO, maar maakt uiteindelijk de switch naar fysiotherapie, waarin ze nu een aantal jaar werkzaam is.

Voor Ingrid is dit de eerste keer dat ze officiŽel deel uitmaakt van de begeleiding van een team en haar eerste indruk is goed. Ingrid: ,,Ik was altijd 'bang' om aan de zijlijn te staan, omdat ik liever deelneem aan een sport. Maar het is heel leuk om mee te denken in deze tak van sport en daarin een belangrijke rol te spelen en de meiden zo fit mogelijk te behouden of te krijgen.''

Ingrid kent softbal uit haar middelbare schooltijd. Ze speelde in het schoolteam en nam deel aan verschillende schooltoernooien. In het team was ze altijd pitcher en heeft dat altijd heel leuk gevonden. ,,Echter, na de middelbare school is het er nooit meer van gekomen om hier verder iets mee te doen'', kijkt Ingrid terug.

Wat haar favoriete films, acteurs, actrices en boeken betreft zegt Ingrid: ,,Hier heb ik niet heel duidelijk een mening over. Om eerlijk te zijn, ik kan een film of boek driemaal zien of lezen en dan nog steeds niet weten wie wie is. Nee, daar heb ik in mijn werk geen last van! Daarin weet ik echt wat ik doe en kan ik iedereen uit elkaar houden''.

2011 --- Op 12 januari wordt Ingrid geÔntroduceerd als nieuwe fysiotherapeut van de Nederlandse Softbal Teams --- In juni neemt Ingrid als fysiotherapeut met het Nederlands Softbal Team deel aan het Torneo 150 Anni UnitŠ d'Italia in Bollate (ItaliŽ) en maakt hierdoor deel uit van de staf van de ploeg als het de 100ste interland in de geschiedenis speelt tegen ItaliŽ op 2 juni --- Voor Ingrid vormt dit duel haar interlanddebuut bij de nationale ploeg.
2007 --- Ingrid begint haar loopbaan als fysiotherapeut.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 4 juni 2014
Copyright Photos © 2008-2014 Rob Jelsma (bovenste head shot) / Marco Stoovelaar (onderste head shot / actiefoto).
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Nederlandse Softbal Teams. All Rights Reserved.