Jong Oranje Softbal Teams


2011

Eerste training

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2012 | programma 2012 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2012 | programma 2012
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Eerste training Jong Oranje-teams - Zondag 6 november 2011

'Je droom begint vandaag!'

AMERSFOORT - De voorlopige selecties van Jong Oranje Rood en Jong Oranje Wit kwamen op zondag 6 november voor het eerst bij elkaar als opening van het nieuwe seizoen 2012. In Amersfoort maakten speelsters en ouders kennis met de staf van beide ploegen en werd een eerste (lichte training) afgewerkt. Tevens was er vandaag een foto-sessie voor deze website, want binnenkort worden de individuele pagina's van de nieuwe speelsters toegevoegd. De twee jeugdploegen werken vanaf heden tot half maart bijna wekelijks een indoortraining af in Sporthal 'Nieuwland' in Amersfoort.

De dag begon met de eerste training voor Jong Oranje Wit, dat 21 nieuwe speelsters op het roster heeft staan voor de komende wintertrainingen. Negen speelsters keerden terug uit de ploeg van 2011. Nederlands Team Hoofd Coach en Jong Oranje Co÷rdinator Craig Montvidas richtte zich als eerste tot de speelsters en hun ouders. Hij memoreerde dat vandaag over precies 250 dagen het Wereldkampioenschap in Canada van start gaat met deelname van het Nederlands Softbal Team. De bondscoach introduceerde vervolgens de aanwezige begeleiding, waaronder Mae de Bruijn, de nieuwe Team Manager van Jong Oranje Wit.

Montvidas noemde 'respect' (voor ouders, coaches, begeleiding, het spel, het materiaal, de kleding, enz.) en 'passie' sleutelwoorden wanneer je deel uitmaakt van een nationale ploeg. ,,Als speelster van Jong Oranje behoor je nu tot het Nederlands Team'', zo stelde Montvidas.

Montvidas vertelde dat de komende jaren belangrijk zijn en worden voor het Nederlands softbal. Volgend jaar is er niet alleen het WK, maar ook bestaat de KNBSB 100 jaar en staat er een Europees Kampioenschap voor Jong Oranje Rood op het programma. 2013 wordt belangrijk, omdat het Internationaal Olympisch ComitÚ zich dan zal buigen over het sportieve programma voor de Olympische Spelen van 2020. Zoals bekend heeft softbal momenteel geen Olympische status voor de Spelen van 2012 en 2016. Montvidas memoreerde dat wanneer softbal terugkeert op de Spelen met ingang van 2020 (dus over negen jaar), de huidige generatie van Jong Oranje Wit tot de kanshebbers zal behoren om aan die Spelen deel te nemen. ,,Passie is dus belangrijk, want je droom begint vandaag'', sloot Montvidas af.

Vervolgens informeerden ook Hoofd Coach Marjan Smit en Fysiotherapeut Anouk Fermont de speelsters en hun ouders over de nodige zaken rondom het Jong Oranje Wit Team.

De uit 30 speelsters bestaande selectie van Jong Oranje Wit werkte hierna een lichte conditietest af onder leiding van Anouk, waarna nog een aantal drills volgde.

Rond 13:00 uur begonnen de werpsters en catchers van Jong Oranje Rood met hun eerste training van het nieuwe seizoen. Ook Jong Oranje Rood Hoofd Coach Mireille Gill'ard richtte zich voor de algemene training van het team tot de speelsters en hun ouders. Mireille introduceerde de overige leden van de Rood-staf, waaronder Loek Venker, die de taak van Team Manager op zich heeft genomen.

Onder de 29 speelsters van Jong Oranje Rood bevinden zich acht nieuwkomers, waaronder zes die dit jaar met Jong Oranje Wit Europees kampioen werden in BelgiŰ. Vier speelsters, die eerder dit jaar deel uitmaakten van de voorselectie, keren ook weer terug in de ploeg.


De knuppels staan klaar voor de eerste training van het nieuwe seizoen


Hoofd Coach Craig Montvidas spreekt de speelsters en ouders toe
'Je droom begint vandaag!'


De ouders, speelsters en stafleden luisteren naar Jong Oranje Wit Hoofd Coach Marjan Smit


De speelsters luisteren aandachtig


Dan is het de beurt aan Fysiotherapeut Anouk Fermont


Een deel van de Jong Oranje Wit-groep wacht om op de foto te gaan


Hoofd Coach Marjan Smit spreekt de ploeg toe


Onder leiding van Fysiotherapeut Anouk Fermont wordt een conditietest afgewerkt


Luisteren naar de aanwijzingen


Anouk geen toelichtingen op de volgende drill


Vervolgens staat er een gooi-oefening op het programma


Onder leiding van Pitching Coach Maaike Zijlstra gaan de werpsters van JO Rood aan het werk
Van voor naar achter Svenja de Lincel, Lueji Petchkovsky Morais, Amber Krijgsman, Ilona Andringa
en Femke Duffhues; Rechts staan catcher Katja Distel en Coach Mary-Ann Hatt


Catchers Stephanie Ruiter, Sophie Bugter, Floor van Dijk en Cheryl Hiele wachten op instructies


De werpsters van Jong Oranje Wit luisteren ondertussen naar...


...de tips en voorbeelden van Oranje's Pitching Coach Karen Marr


Coach Nathalie Franssen luistert of het geluid het doet voor de volgende drill


De catchers vangen op de Jong Oranje Rood-werpsters


Ouders en speelsters van Jong Oranje Rood luisteren naar de uitleg


Jong Oranje Rood Hoofd Coach Mireille Gill'ard stelt Team Manager Loek Venker voor

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 8 november 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.