Nederlands Softbal Team


2010

Indoor Cup Tournament

Nederlands Team: home | roster & staf 2010 | programma | archief | historie | media | links
Jong Oranje: home | roster & staf 2010 | programma 2010 | archief | historie | media | links
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlandse Teams domineren in Indoor Cup Tournament - 15-17 januari 2010
home

roster & staf 2010

programma 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Nederlandse Teams pakken eerste, tweede en derde plaats in Schiedam

English text

SCHIEDAM - Drie Nederlandse Teams, samengesteld uit de speelsters van de voorlopige selectie van het Nederlands Softbal Team, domineerden in het weekeinde in het jaarlijkse Indoor Cup Toernooi en veroverden de eerste, tweede en derde plaats, plus drie individuele prijzen. Het evenement volgde op de eerste trainingsbijeenkomst van de tweede helft van het winterseizoen, die op woensdag 13 januari begon.

Het betekende de eerste keer dat het Nederlands Softbal Team aan het jaarlijkse evenement deelnam. In de voorgaande jaren werden ploegen samengesteld uit de Nederlands Jeugd Ploegen. Het Nederlands Sofbal Team nam deel met drie verschillende teams (Orange, Blue en White). De speelsters die op het Voorlopige Team Roster stonden waren verdeeld over de drie ploegen en aangevuld met vijf speelsters van het Jong Oranje Roster: Rebecca Duindam, Kimberly Jones, Kirsten Vierdag, Eva Voortman en Marisèla de Wind, die we complimenteren met hun inzet en deelname aan het evenement.

Naast deze vijf speelsters namen vier andere Jong Oranje-speelsters aan het evenement deel met hun eigen clubteam: Daphne Endlich, Cheryl Hiele (beiden Euro Stars), Debby Barbé en Sophie Bugter (beiden Twins).

Team Orange kwam tegen Team Blue tot een 5-0 shutout in de finale van het drie dagen durende evenement in Schiedam, dat voor de 15e keer werd gehouden. In de finale gooide winnende werpster Kirsten Scheele elf keer drie slag en stond slechts twee honkslagen toe om haar toernooi-'record' op te voeren naar 4-0. Kirsten, die in 19 innings 41 keer drie slag gooide, was de enige werpster in het toernooi met vier overwinningen. In haar voorgaande drie wedstrijden in het evenement kreeg ze nog slechts één andere honkslag tegen, want de rechtshander gooide twee Complete Game No-Hitters, waaronder een Perfect Game.

Team Orange opende de score met een punt in de vierde inning, waarna een rally van vier runs volgde in de zesde slagbeurt om de stand op te voeren naar 5-0. In deze inning kreeg Team Blue-reliever Malou van Dusschoten haar eerste honkslagen van het toernooi tegen na het gooien van 14 2/3 hitloze innings. Hoogtepunt in de inning was een verre 2-run double van Areke Spel, die via het plafond van de sporthal het veld verliet. Volgens de toernooiregels is het een foutbal als het plafond wordt geraakt, maar na overleg stelde de umpire crew dat de bal het dak niet had geraakt en dat betekende dat de tweehonkslag dus bleef staan.

In de voorgaande wedstrijd had Team White beslag gelegd op de derde plaats door met 5-2 te winnen van Joudrs uit Tsjechië op een 5-hitter van de linkshandige rookie Eva Voortman, één van de vijf speelsters die aan de teams waren toegevoegd vanuit Jong Oranje. Een comeback in een Oranje-shirt was er Noémi Boekel, die zaterdag uitkwam voor Team Orange, maar zondag niet in staat was voor haar ploeg te spelen, vanwege een gekneusde duim.

Naast het veroveren van de eerste drie plaatsen in het uit 16 deelnemers bestaande evenement, gingen er ook drie individuele prijzen naar speelsters van de Oranje-ploegen. Virginie Anneveld (Team Orange) werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster, Britt Vonk (Team White) was Beste Slagvrouw en Rebecca Soumeru (Team White) kreeg de prijs voor Beste Werpster.

Na afloop hoorden we dat onze Amerikaanse tegenstanders 'thrilled' waren om tegen een aantal 'Olympians' te hebben kunnen spelen. De speelsters en staf van het Nederlands Softbal Team hebben zich prima vermaakt met de deelname aan het evenement en het spelen van de wedstrijden. Graag willen we dan ook Yvette van Schie, Debbie van Snek, Rox van der Hoeven, Evan Jalink en Jessica Janssen van de Indoor Cup-organisatie bedanken voor het vele werk dat zij hebben gedaan. Maar ook een dankjewel richting Amerikaanse umpires Robert Allen, Tom Fitzsimmons, Steven Mitchell en Sonny Pompillii, Belgische umpires Benny Van Nuffel en Louis Vischschoonmaker en de Nederlandse umpires Frank Duits, Bob Gieskens, Gerrit-Jan van der Hoeven, Hans Hornstra, Bert Loggen (Umpire-in-Chief), Carolien Stadhouders, Albert Tolen, Peter Vonk en Gerard Zwier en scorers Til Debets, Marjolein Fünke Kupper, Mireille Gill'ard, Cindy Goetgeluk, Erica Hanselman (Scorer-in-Chief), Mary-Ann Hatt, Jeroen Hijmans, Danny van der Munnik, Heidi van der Munnik, Annemieke Pot, Helma Verlaan, Marco Verlaan en Frank Zaal voor hun inbreng tijdens onze wedstrijden. En uiteraard een woord van dank richting iedereen die we zijn vergeten!

Een complete terugblik op het evenement, met korte verslagen van alle 19 door de drie Nederlandse Teams gespeelde wedstrijden, plus Box Scores en Foto's, is beschikbaar via de volgende links:
Dag 1 - Vrijdag 15 januari
Dag 2 - Zaterdag 16 januari
Dag 3 - Zondag 17 januari


Toernooi-winnaar Team Orange met hun prijzen van de Indoor Cup 2010
Achter: Dagmar Bloeming, Kirsten Scheele, Nadine Marinus, Judith Diepeveen
Voor: Areke Spel, Virginie Anneveld, Merel Oosterveld, Kirsten Vierdag


De winnaars van de Indivuele Prijzen
Britt Vonk (Beste Slagvrouw), Virginie Anneveld (MVP) en Rebecca Soumeru (Beste Werpster)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 18 januari 2010
Copyright Foto's © 2008-2010 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2010 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.