Nederlands Softbal Team


2009

Oranje speelt laatste duel

home | roster & staf 2010 | programma 2010 | archief | historie | media | links | Jong Oranje
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Oranje speelt laatste wedstrijd van het jaar - Vrijdag 18 december
home

roster & staf 2010

programma 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Nederlands Team speelt laatste duel van het jaar en sluit eerste deel wintertrainingen af

English text

AMSTERDAM - Het Nederlands Softbal Team sloot het eerste deel van de indoor wintertrainingen af op vrijdag 18 december en speelde op dezelfde dag ook de vijfde en laatste intersquad game van het jaar. De ploeg is nu vrij in de Kerstperiode en keert begin januari weer terug op het (indoor)veld. In het nieuwe jaar zullen weer nieuwe intersquad games op de vrijdagmiddagen worden gespeeld in de Amsterdamse Sporthallen Zuid. Dit complex is ook de locatie van een tweedaags indoor toernooi in februari, waaraan wordt deelgenomen door de Jong Oranje-speelsters. Van 15-17 januari neemt het Nederlands Softbal Team (gesplitst in drie verschillende ploegen) deel aan het drie dagen durende internationale Indoor Cup Toernooi in Schiedam. Dus er is gelijk weer veel actie op komst vanaf het begin van het nieuwe jaar. Ga naar de programma's van het Nederlands Softbal Team of Jong Oranje om te kijken wat er de komende maanden op de agenda's staat.

In de aanloop naar de laatste training was het een winterse week met veel sneeuw. Dit betekende niet alleen dat de speelsters en stafleden door de sneeuw moesten reizen om deze dagen de trainingsplaatsen te bereiken, maar ook dat we voor het eerst in vele jaren weer een bijna witte Kerst hadden.

Vandaag waren vier speelsters van Jong Oranje uitgenodigd deel te nemen in zowel de training als de intersquad game, namelijk Nomie Brandjes, Rebecca Duindam, Kimberly Jones en Eva Voortman. Helaas verdraaide Rebecca haar enkel in de eerste inning van de intersquad game en moest toen uitvallen, maar gelukkig was de blessure niet ernstig. Voor komende trainingen zullen nog meer speelsters van Jong Oranje worden uitgenodigd. Met de update van de site van het Nederlands Softbal Team is een nieuwe (Nederlandstalige) sectie toegevoegd, geheel gewijd aan het Jong Oranje Softbal Team.

Naast het houden van de laatste training en het spelen van hun laatste intersquad game probeerden de speelsters vandaag ook nieuwe pakken uit. De outfits werden aan de speelsters uitgegeven door door All-American Sports, dat de nationale ploeg dit jaar niet alleen ondersteunde tijdens de Holland Tour, maar ook met materiaal en 'non-game' kleding, wat het ook komend jaar weer zal doen.

Carolien Stadhouders en Boyd Suk waren vandaag de umpires tijdens de intersquad game en uiteraard bedanken de speelsters en staf van Oranje hen voor hun medewerking.

De wedstrijd was de laatste die werd gespeeld door het Nederlands Softbal Team in een druk jaar. De nationale ploeg speelde totaal 67 wedstrijden, waaronder drie indoor intersquad games in de maanden februari en maart, drie outdoor intersquad games in april, 30 tijdens de Holland Tour (mei-juni), 10 tijdens de Canada Cup (juli), zes tijdens de World Cup of Softball in Oklahoma City (juli), n oefenduel voor aanvang en negen wedstrijden tijdens het Europees Kampioenschap in Valencia (juli-augustus) en vijf indoor intersquad games in november en december. In deze maanden reisden speelsters en stafleden duizenden kilometers per wagen, bus, trein of vliegtuig om op de trainings- en speelfaciliteiten te komen. Speelsters, coaches en begeleiding spendeerden honderden uren op en rond het veld. Het waren soms hele lange dagen voor alle betrokkenen, maar we hebben het allemaal met heel veel plezier en heel veel toewijding gedaan.

De speelsters en stafleden van het Nederlands Dames Softbal Team willen wedstrijdofficials Bianca Dweelaard, Brigitta Zaal, Carolien Stadhouders, Francine Grotenhoff, Linda Steijger, Marianna Prins, Olga Lablans, Rienette van Zetten, Albert Jung, Albert Tolen, Anne van Hal, Arie Nokkert, Arjan de Wever, Ben Goorts, Bert Oosterveld, Bob Gieskens, Boyd Suk, Dennis Duin, Dieks Bannink, Feiko Drost, Frank Duits, Fred Haak, Fred van der Kade, Gerrit-Jan van der Hoeven, Hans Hornstra, Harm de Fonkert, Harry Wedemeijer, Henk Geenen, Henk Reuvekamp, Huub Nelissen, Jac van Riel, Johan de Vries, Joop Nordsiek, Patrick Reus, Peter Vonk, Pieter van der Ploeg, Rick Tuk, Rob Veldkamp, Rob Wurtz, Roger Huys, Sander Bootsman en Wout van der Horst enorm bedanken voor hun deelname en inzet dit jaar tijdens onze Holland Tour, maar ook tijdens de indoortrainingen en de zowel binnen als buiten gespeelde intersquad games. Mede door hun aanwezigheid heeft de ploeg zich optimaal kunnen voorbereiden op het internationale seizoen dat eindigde met de kroon op het veld werk: het veroveren van de Europese titel voor het eerst in 19 jaar! Een aantal van deze officials nam de afgelopen weken alweer deel aan de eerste trainingen en wedstrijden ter voorbereiding op het nieuwe jaar. De deelname van deze officials werd en wordt door zowel speelsters als stafleden dan ook zeer gewaardeerd. De ploeg bedankt ook Jeroen Bockweg van het bondsbureau en Umpire Commissioner Bert Loggen voor hun ondersteuning en assistentie dit jaar.

Daarnaast bedankt de ploeg de sponsors en ondersteuners van dit jaar, maar ook de verenigingen waar we te gast waren tijdens de Holland Tour en de medewerkers van Nieuwegein Diamonds, het 'thuisveld' van Oranje in Nieuwegein. Een ander groot woord van dank is er voor alle familieleden en vrienden van speelsters en staf, die iedereen dit jaar ondersteunden, bij de ploeg waren tijdens de wedstrijden, meereisden naar Canada of Spanje of er gewoon waren.

Nu het jaar is afgesloten is het misschien wel leuk om eens terug te kijken op het seizoen 2009 en wat we dit jaar allemaal hebben gedaan, de verhalen en verslagen nog eens te lezen, de honderden foto's nogmaals te bekijken en nog veel, dus ga naar de coverage van 2009 op nog eens terug te blikken. Maar het is ook leuk om naar de Media-pagina te gaan om te zien hoe de contacten waren van de ploeg dit jaar met de media of het publiek, of bekijk ook eens n van de andere pagina's op deze site (zie hiervoor de navigatiebalk bovenaan alle pagina's).


De met sneeuw bedekte ingang van Sporthallen Zuid in Amsterdam


Binnen een versierde Kerstboom...


...en de speelsters die zich verzamelen voor hun laatste training van het jaar


Voor aanvang van de training kregen de speelsters informatie
over de pakken die men vandaag ging testen


Bas Nooijens (die zelf in de Hoofdklasse honkbalde voor Twins) van All-American Sports
geeft gedetailleerde informatie over de structuur en het doel van de pakken


Austin Fasting en Bas Nooijens delen een pak uit aan Areke Spel
Rechts heeft Malou van Dusschoten haar pak al gekregen


Hier krijgen Saskia Kosterink en Nathalie Gosewehr hun uniform


Daarna trekken de speelsters de pakken aan om te kijken of ze passen


Saskia Kosterink laat zien dat haar pak haar prima past


...en dat doen ook Britt Vonk, Malou van Dusschoten,
Merel Oosterveld en Dagmar Bloeming


Rebecca Duindam, Kimberly Jones, Nomie Brandjes en Eva Voortman,
de vier speelsters van Jong Oranje, die vandaag deelnamen aan de training en intersquad game


De speelsters bezig aan de warming-up voor de training


Intussen bereidt Fysiotherapeut Anouk Fermont een nieuwe drill voor


Junioren Kimberly Jones, Eva Voortman, Nomie Brandjes
en Rebecca Duindam tijdens de warming-up


De umpires van vandaag Carolien Stadhouders en Boyd Suk


Een blik vanuit de dug-out


Nadine Marinus slaat een foutbal;
Nomie Brandjes is de catcher; Carolien Stadhouders de umpire


Hoofd Coach Craig Montvidas heeft n van zijn meetings


Actie op het tweede honk, waarbij umpire Boyd Suk klaar staat voor de call


Catcher Solange Starrenburg redt een wilde worp;
Nomie Brandjes is de slagvrouw; Carolien Stadhouders de umpire


Pitchers Kirsten Scheele en Ginger de Weert


Jong Oranje-speelster Kimberly Jones is klaar voor actie op het tweede honk


Pitchers Rebecca Soumeru en Dagmar Bloeming


Solange Starrenburg slaat een line drive-single;
Nomie Brandjes is de catcher en Boyd Suk heeft overgenomen als Home Plate Umpire


Pitchers Malou van Dusschoten en Eva Voortman


Chantal Versluis als loopster op het derde honk, while Judith Diepeveen overziet de situatie


Hoofd Coach Craig Montvidas houdt alle activiteiten in de gaten


Hoofd Coach Craig Montvidas houdt zijn laatste bespreking van het jaar met de ploeg


Team Manager Paul Boonstra geeft namens de ploeg een teamfoto aan Austin Fasting
van All-American Sports om hen te bedanken voor hun ondersteuning dit seizoen


Na afloop van de wedstrijd wisselen de speelsters Kerstkadootjes uit

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 21 december 2009
Copyright Foto's © 2008-2010 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2010 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.