Nederlands Softbal Team


2013

Tulip League

home | roster & staf 2013 | programma 2013 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Shutout-winst voor Team Orange - Vrijdag 1 februari 2013
home

roster & staf 2013

programma 2013

archief

historie

media

links

3-run homerun Virginie Anneveld hoogtepunt van wedstrijd

English text

AMSTERDAM - Team Orange boekte de tweede zege in het Tulip League Indoor Seizoen en kwam tot een 5-0 shutout tegen Team Blue op vrijdag 1 februari in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Team Orange 'outhit' Team Blue 9-3. Met een 2-0 voorsprong kwam het hoogtepunt van de wedstrijd in de vierde inning toen Virginie Anneveld een 3-run homerun sloeg en de stand op 5-0 bracht. De wedstrijd bood ook een aantal fraaie verdedigende acties.

Hoofd Coach Craig Montvidas was vandaag weer voor het eerst bij het team na zijn heup-operatie in december. Hij overzag de training en de wedstrijd, maar de coaching werd gedaan door Karen Marr en Berend Mannessen.

Voor de eerste keer in het Tulip League Seizoen van dit jaar kreeg het Nederlands Team gezelschap van twee speelsters uit de voorlopige selectie van Jong Oranje Rood en dat waren Brenda Beers en Rachel van Veen.

Team Orange opende de score in de eerste inning. Anne Blaauwgeers opende het duel met een stootslag-honkslag, schoof op na een grounder van Merel Oosterveld en een doorgeschoten, waarna ze scoorde op een honkslag van Areke Spel.

In de tweede inning liet Orange de honken vol achter. Yonina Sint Jago begon met vier wijd en Anne Blauwgeers sloeg een tweehonkslag met één uit. Na een vangbal werd Areke Spel geraakt door een worp. Maar een gedwongen nul sloot de inning hierna af en dus bleven de honken vol achter.

Het tweede punt werd toegevoegd in de derde slagbeurt. Virginie Anneveld opende met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Yonina Sint Jago. Ze bereikte het derde honk na een grounder van Rachel van Veen, één van de twee speelsters uit Jong Oranje Rood. Een fout op een grounder van Lindsey Meadows stelde Virginie in de gelegenheid te scoren.

De voorsprong werd verhoogd naar 5-0 in de vierde inning. Met één uit sloegen Areke Spel en Karin Tuk een honkslag, waarna Virginie Anneveld homerde en voor de punten zorgde. Virginie's homerun was de 17e in de Tulip League-historie, die in november 2009 begon.

In de vijfde inning werd Jessie van Aalst de derde werpster voor Team Blue. Ze zorgde voor drie nullen op rij, waaronder twee strikeouts en kreeg de steun van een dubbelspel in de zesde inning. In de zevende liet Team Orange de honken opnieuw vol achter.

Team Blue kwam tot drie honkslagen op drie werpsters en bereikte maar zesmaal het honk. Na op rij te zijn uitgeschakeld in de eerste en tweede inning door starter Lindsey Meadows bereikte Team Blue het honk in de derde slagbeurt. Sophie Bugter begon met een honkslag en Nathalie Gosewehr sloeg een honkslag met één uit. Nadat de twee loopsters waren opgeschoven op een grounder van Chantal Versluis maakte midveldster Areke Spel een fraaie vangbal op een klap van Jessie van Aalst om de inning af te sluiten.

Suzanne Meiring tekende voor de derde Team Blue-honkslag in de vierde inning.

Dagmar Bloeming gooide de laatste drie innings voor Team Orange, kwam tot vier strikeouts, gaf één vrije loop weg, stond geen hits en kreeg de steun van een dubbelspel dat het einde van de wedstrijd betekende. Het dubbelspel begon toen tweede honkvrouw Yonina Sint Jago een line drive ving geslagen door Nathalie Gosewehr.

We bedanken umpires Martin Lemstra en Albert Jung voor hun leiding in het duel van vandaag. Ook een dankjewel voor Ben Goorts. Hij nam vandaag het scoren over van Marco Stoovelaar, die bij het begin van de wedstrijd vertrok vanwege andere verplichtingen later op de dag. Vandaar ook maar een paar foto's van de activiteiten van vandaag.


Klaar voor een nieuwe training en indoor-wedstrijd


Hoofd Coach Craig Montvidas was weer bij het team na zijn operatie


De warming-up voor het duel begint


Hoofd Coach Craig Montvidas maakt de startende line-ups bekend


Pitching Coach Karen Marr in gesprek met de pitchers en catchers


Jong Oranje Rood-speelsters Brenda Beers en Rachel van Veen speelden vandaag mee

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 21 februari 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.