Nederlands Softbal Team


2011

Eerste indoor-training

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Oranje begint met indoor-trainingen - Woensdag 12 januari 2011
home

roster & staf 2011

programma 2011

coverage 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Eerste training op weg naar Ronchi; Nieuwe fysiotherapeut geïntroduceerd

English text

ZEIST - Het Nederlands Softbal Team opende het seizoen 2011 met de eerste training op woensdag 12 januari op de KNVB-Sportcentrum in Zeist, de thuishaven van het Nederlands Voetbal Team. Vanaf nu zal de nationale softbalploeg weer driemaal per week gaan trainen: woensdag, vrijdag en zondag. Op vrijdag 21 januari staat in Amsterdam de eerste indoor-wedstrijd op het schema. Alle indoor-wedstrijden worden vrijdags gespeeld in Sporthallen Zuid in Amsterdam en zijn voor iedereen vrij toegankelijk. De wedstrijden beginnen om 12:00 uur.

Voor aanvang van de eerste training werd een aantal logistieke zaken besproken. Hoofd Coach Craig Montvidas introduceerde ook Ingrid Holstege. Ze is de derde fysiotherapeut in de medische staf van het Nederlands Softbal Team, naast Sanne Oude Egberink en Anouk Fermont. Een derde fysiotherapeut werd nodig, omdat Sanne in verwachting is van haar tweede king, terwijl Anouk momenteel een studie voor haar werk volgt. Ingrid zal vanaf nu bij de ploeg aanwezig zijn tijdens de wekelijkse trainingen op vrijdag in Amsterdam. Net als Anouk en Sanne werkt ook Ingrid voor Tamminga Fysiotherapie.

Montvidas was ook van plan nieuwe Pitching Coach Karen Marr te introduceren, maar die kon vandaag helaas niet bij de ploeg aanwezig zijn vanwege een beenkwetsuur. De Australische coach arriveerde afgelopen vrijdag en was op zondag aanwezig bij de training van de twee Jong Oranje Teams in Veenendaal.

Tijdens de bespreking voor aanvang van de training werden ook de pakken uitgedeeld. 'For the record', Meike Witteveen wijzigde haar paknummer van 11 in 13.

Voor rookies Noëmie Brandjes, Dinet Oosting, Laura Treurniet en Marisèla de Wind was vandaag de eerste training als volwaardig lid van de nationale softbalploeg. Maar alle vier waren al eerder een keer aanwezig bij het nationale team. Als Jong Oranje-speelster werd Dinet aan het team toegevoegd als extra speelster tijdens de Holland Tour 2009 voor een double-header vs. het Foreign All Star Team op 10 juni en speelde in één wedstrijd. Op 18 december 2009 was Noëmie één van de vier Jong Oranje-speelsters, die deelnam aan een training van de ploeg in Amsterdam, terwijl Laura één van de drie Jong Oranje-speelsters was die was uitgenodigd door een traing met Oranje in Amsterdam op 12 februari 2010. Marisèla was één van de vijf Jong Oranje-speelsters in het Nederlands Team (dat toen was opgedeeld in drie teams) tijdens de Indoor Cup in januari 2010. Vorig jaar maakten Noëmie, Dinet, Laura en Marisèla allen deel uit van het Jong Oranje Team dat toen deelnam aan het Europees Kampioenschap Junioren in Wenen (Oostenrijk). Na afloop van dat evenement waren Dinet, Laura en Marisèla vanwege hun leeftijd niet langer verkiesbaar voor Jong Oranje en werd het trio in oktober 2010 toegevoegd aan de voorlopige selectie van het Nederlands Team. Ook in oktober was Noëmie één van de 49 speelsters die werd uitgenodigd voor de voorlopige selectie van Jong Oranje Rood, maar in november werd ze toegevoegd aan het roster van het Nederlands Team.

Vandaag was ook Britt Vonk bij de ploeg om iedereen nog even te zien voordat ze terugkeert naar de States. Aanstaande maandag reist Britt naar Berkeley om haar studie te hervatten op de University of California at Berkeley, waar ze volgende maand met haar softbalseizoen begint.

Met de training op woensdag is het Nederlands Softbal Team begonnen aan de voorbereidingen op weg naar Ronchi dei Legionari, de plaats in Italië die de hoofdlocatie zal zijn van het Europees Kampioenschap in juli/augustus. Twee jaar geleden veroverde Oranje de titel tijdens het Europees Kampioenschap in Valencia (Spanje) en het doel voor dit jaar is uiteraard de titel succesvol te verdedigen.

Het Nederlands Team speelt ook wedstrijden in het weekeinde van 26-27 februari tijdens de National Team Showcase in Amsterdam. Hierna reist de ploeg naar de USA waar het minimaal 14 wedstrijden zal spelen in Florida en Tennessee tijdens een American Tour. Na terugkeer uit de States hervat de ploeg de wekelijkse trainingen en begint dan op 6 april met de buitentrainingen, waarna de vierde Holland Tour begint met een intersquad game op 4 mei. Na twee weken van intersquad games opent de ploeg een 12-game series op zondag 15 mei in De Bilt op het veld van Centrals.


De eerste trainingsdag begon met het doornemen van een aantal logistieke zaken


Vandaag werd ook nieuwe Fysiotherapeut Ingrid Holstege geïntroduceerd
Rechts zit haar collega Sanne Oude Egberink


Rookie Laura Treurniet en Team Captain Saskia Kosterink luisteren
De Europese kampioensbeker was de hele dag trots aanwezig


Business Manager Rich Hooff ontfermde zich over het uitdelen van de pakken


De speelsters controleren hun pakken


'The making of' de eerste teamfoto van 2011


Het team poseert met de Europese kampioensbeker die in 2009 in Spanje werd gewonnen
Het doel voor 2011 is de beker succesvol te verdedigen in Italië


Fysiotherapeuten Sanne Oude Egberink and Ingrid Holstege
bekijken de ballen voor de start van de training


Tijd voor de warming-up...


...en de nodige oefeningen


Hoofd Coach Craig Montvidas spreekt de speelsters toe


Hoofd Coach Craig Montvidas in gesprek met Team Captains Rebecca Soumeru en Saskia Kosterink


Femke van Dusschoten, Virginie Anneveld, Meike Witteveen
en Fabienne van Uden maken wat swings


Rookies Marisèla de Wind, Dinet Oosting, Laura Treurniet en Noëmie Brandjes
werken hun eerste training af als lid van het Nederlands Softbal Team


Na een relaxt conditieprogramma werd de eerste training afgesloten met een partijtje voetbal
Hee, we waren immers op het complex van de Nederlandse Voetbal Bond


De eerste team-yell van het season sluit de eerste training van het seizoen af

HET SEIZOEN IS BEGONNEN!

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 12 januari 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.