Nederlands Softbal Team

OfficiŽle Website

2011 - The Road to Ronchi Dei Legionari

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Welkom...

home

roster & staf 2011

programma 2011

archief

historie

media

links

Jong Oranje Rood

Jong Oranje Wit

...op de officiŽle site van het Nederlands Dames Softbal Team...
...EUROPEES KAMPIOEN 2011...
=============================================================

Nathalie Gosewehr en Linda Hoenderdos Italiaans landskampioen
International Nathalie Gosewehr en oud-international Linda Hoenderdos veroverden op zondag 9 oktober de kampioenstitel in de finale van de Italian Sofball League ter afsluiting van hun eerste seizoen als speelsters bij Caserta. Na de eerste twee wedstrijden van de best-of-five tegen Legnano te hebben gewonnen bracht de tegenstander de reeks een week later in evenwicht om een vijfde duel af te dwingen. Caserta won die wedstrijd met 1-0 om landskampioen te worden. Saskia Kosterink bereikte de Italiaanse Play-Offs met haar ploeg Sanotint Bollate, terwijl Lindsey Meadows dit seizoen de derde actieve Oranje-international was die in de Italian Softball League uitkwam als speelster van Nuoro.
Meer over de Oranje-speelsters in ItaliŽ

ORANJE OPNIEUW EUROPEES KAMPIOEN!
Het Nederlands Softbal Team verdedigde op zaterdag 6 augustus succesvol de Europese titel in de finale, versloeg ItaliŽ overtuigend met 10-2 en sloot het duel in de zesde inning af vanwege het puntenverschil. Er werd historie geschreven, want het was de eerste keer dat een finale eindigde via de mercy-rule, maar het was ook de eerste keer dat een finale werd afgesloten met een walk-off homerun, want Saskia Kosterink sloeg een daverende 2-run homerun om de wedstrijd mee te eindigen. Saskia tekende ook voor de eerste drie runs, want ze sloeg een 3-run triple in de eerste slagbeurt. Lindsey Meadows gooide vier hitloze innings, waarna Rebecca Soumeru het overnam en de twee Italiaanse runs tegen kreeg die de voorsprong verkleinden tot 4-2. Dagmar Bloeming werd de nieuwe werpster in de vijfde en sloot het duel af. Na afloop werd ze uitgeroepen tot Beste Werpster van het toernooi, terwijl Virginie Anneveld de Meest Waardevolle Speelster werd.
Verslag Dag 9 (Ned.) | Recap Day 9 (Eng.)

ORANJE IN FINALE EUROPEES KAMPIOENSCHAP!!!
Het Nederlands Softbal Team won vrijdagavond een Hitchcockiaanse thriller om ItaliŽ met 5-1 te verslaan, dankzij een 2-out, 4-run rally in de achtste inning en bereikte zo de finale van het 17e Europees Kampioenschap. Een 2-run double van Nathalie Gosewehr en een 2-run inside-the-park-homerun van Solange Starrenburg vormden de hoogtepunten in deze slagbeurt. Winnende werpster Dagmar Bloeming gooide een sterk duel, had acht strikeouts en stond slechts vijf hits toe. Oranje speelt zaterdagavond de finale en ontmoet daarin de winnaar van het duel tussen ItaliŽ en Groot-BrittanniŽ, dat eerder in de middag wordt gespeeld. Na het bereiken van de finale werden verschillende smsjes met felicitaties ontvangen.
Verslag Dag 8 (Ned.) | Recap Day 8 (Eng.)

Oranje geplaatst voor Halve Finale & Wereldkampioenschap; Mijlpaal voor Saskia Kosterink
Op donderdag 4 augustus verzekerde het Nederlands Softbal Team zich van een plek in de Halve Finale van het Europees Kampioenschap en kwalificeerde zich voor deelname aan het Wereldkampioenschap in Canada. Ook op donderdag speelde Saskia Kosterink in haar 100ste officiŽle interlandwedstrijd voor de nationale ploeg. Oranje boekte een 2-0 shutout tegen Rusland om de Halve Finale te bereiken en won 's avonds met 8-1 vs. Frankrijk om de Tweede Ronde af te sluiten. Nederland speelt nu vrijdagavond in de Halve Finale tegen ItaliŽ.
Verslag Dag 7 (Ned.) | Recap Day 7 (Eng.)

Oranje opent 2e Ronde met winst vs. Britten
Het Nederlands Softbal Team opende de Tweede Ronde van het 17e Europees Kampioenschap op woendagavond 3 augustus met een 3-1 overwinning tegen Groot-BrittanniŽ, de tegenstander in de finale van het Kampioenschap twee jaar geleden. Met de overwinning zette Oranje een flinke stap richting halve finale op vrijdagavond. Op donderdag vervolgt Oranje de Tweede Ronde met wedstrijden tegen Rusland en Frankrijk.
Verslag Dag 6 (Ned.) | Recap Day 6 (Eng.)

Oranje sluit voorronde ongeslagen af
Het Nederlands Softbal Team heeft de voorronde van het 17e Europees Kampioenschap op dinsdag 2 augustus ongeslagen afgesloten en heeft in de vier gespeelde wedstrijden geen tegenpunten toegestaan. Op een zonnige dinsdagmiddag en onder een strakblauwe lucht boekte de Nederlandse ploeg een 19-0 shutout-zege tegen Denemarken. De ploeg heeft nu 62 punten gescoord en kwam ook tot 62 honkslagen in de vier tot nu toe gespeelde wedstrijden. Woensdagavond opent Oranje de tweede ronde en zal dan Groot-BrittanniŽ ontmoeten.
Verslag Dag 5 (Ned.) | Recap Day 5 (Eng.)

Oranje boekt opnieuw twee overtuigende overwinningen
Het Nederlands Softbal Team registreerde op maandag 1 augustus opnieuw twee overtuigende overwinningen, want de ploeg won met 9-0 vs. BelgiŽ en met 10-0 vs. Spanje. De ploeg kwam tot 20 honkslagen in de twee wedstrijden, waaronder een homerun van Nathalie Timmermans. Pitchers Dagmar Bloeming en Lindsey Meadows gooiden beiden one-hitters. Het Nederlands Team sluit de voorronde dinsdag af tegen Denemarken.
Verslag Dag 4 (Ned.) | Recap Day 4 (Eng.)

Oranje opent met ruime zege
Het Nederlands Softbal Team is het 17e Europees Kampioenschap op zondag 31 juli begonnen met een ruime 24-0 shutout-zege tegen OekraÔne. Oranje kwam tot 25 honkslagen, waarvan vier op naam van Virginie Anneveld en Solange Starrenburg. De laatste homerde ook, net als Chantal Versluis en Areke Spel. De ploeg had een rally van 15 runs in de eerste slagbeurt en sloot het duel af in drie innings. Pitcher Ginger de Weert gooide een one-hitter.
's Avonds namen alle 20 deelnemende landen deel aan de Openingsceremonie.
Verslag Dag 3 (Ned.) | Recap Day 3 (Eng.)

Oranje werkt eerste training af
Op zaterdag 30 juli werkte het Nederlands Softbal Team de eerste training af op het hoofdveld van het Europees Kampioenschap in Ronchi dei Legionari. Hoewel het opnieuw een donkere en soms regenachtige dag was vond de training plaats onder acceptabele omstandigheden. 's Avonds werd de Technical Meeting gehouden en dus is het toernooi nu echt van start gegaan. Op zondag opent Oranje tegen OekraÔne. Een live play-by-play van deze wedstrijd zal beschikbaar zijn.
Verslag Dag 2 (Ned.) | Recap Day 2 (Eng.)

Oranje arriveert in regenachtig ItaliŽ voor EK
Het Nederlands Softbal Team reisde op vrijdag 29 juli naar ItaliŽ voor het Europees Kampioenschap dat op zondag 31 juli van start gaat en wordt gespeeld in de regio Ronchi dei Legionari. Oranje ontmoet zondag OekraÔne in de eerste wedstrijd van het evenement. Het was een lange reisdag (waarop Areke Spel haar verjaardag vierde) die de ploeg eerst naar Rome bracht en daarna weer noordwaarts naar Ronchi dei Legionari. Een paar minuten na aankomst verwelkomde een hevige onweersbui, met veel bliksem, de ploeg in ItaliŽ.
Verslag Dag 1 (Ned.) | Recap Day 1 (Eng.)

Selectie bekend voor Europees Kampioenschap
Op donderdag 14 juli is de selectie van 17 speelsters van het Nederlands Softbal Team bekend gemaakt voor het komende Europees Kampioenschap in ItaliŽ. Hoofd Coach Craig Montvidas bracht een dag eerder alle speelsterrs op de hoogte na afloop van een training. Op 31 juli opent de Europese titelverdediger het evenement tegen OekraÔne.
Meer over de bekendmaking (Ned.) | More on the roster-announcement (Eng.)

Nederlands Team sluit Holland Tour af met winst vs. ArgentiniŽ
Het Nederlands Softbal Team heeft de vierde Holland Tour afgesloten op zondag 3 juli met twee overwinningen op de nationale ploeg van ArgentiniŽ. In Amsterdam won Oranje tweemaal ruim, 15-1 en 14-1 tegen de jonge Argentijnse ploeg, die een Europese tour maakte. Vorig jaar, tijdens het WK in Venezuela, won Nederland met 4-3 van ArgentiniŽ. Aanvankelijk stonden er ook wedstrijden gepland voor het Foreign All Star Team, maar die werden geschrapt, omdat er niet voldoende buitenlandse speelsters beschikbaar waren. Hierdoor zijn ook de vastgestelde wedstrijden tegen de All Stars op 17 juli van het programma gehaald end at betekent dat de Holland Tour van dit jaar ten einde is gekomen.

Oranje onderuit tegen herensoftballers
Het Nederlands Softbal Team vervolgde de Holland Tour op zondag 26 juni met twee wedstrijden tegen het Nederlands Heren Softbal Team. Beide wedstrijden eindigden in ee shutout-nederlaag, want de mannen wonnen met 3-0 en 2-0. Het tweede duel was een Perfect Game.

Wedstrijden zondag geschrapt!
De vastgestelde double-header tussen het Nederlands Softbal Team en het Foreign All Star Team voor zondag 12 juni is komen te vervallen. Op zaterdag werd de competitie-dubbel tussen Iber Lengua Terrasvogels en Centrals afgelast vanwege regen en opnieuw vastgesteld voor zondag, waardoor de double-header in de Holland Tour geschrapt is.

Oranje weer thuis
Het Nederlands Softbal Team keerde op maandag 6 juni weer veilig terug en sloot daarmee de trip naar Bollate in ItaliŽ af. Na een korte vlucht van 1:19 uur landde de KLM Boeing 737-800 rond 15:00 uur op Amsterdam Schiphol Aiport. De ploeg keert woensdag en vrijdag weer terug op het veld voor een training en speelt een double-header op zondag 12 juni in Alkmaar in de Holland Tour.
Verslag Dag 6 (Ned.) | Recap Day 6 (Eng.)

Oranje eindigt toernooi op tweede plaats
Het Nederlands Softbal Team eindigde zondag op de tweede plaats, want de finale van het Torneo 150 Anni UnitŠ d'Italia in Bollate moest vanwege regen worden afgelast. Hierdoor werd de eindstand opgemaakt op basis van de voorronde. Zaterdag verloor Oranje van ItaliŽ, dat daardoor toernooiwinnaar werd. De eerder gewonnen wedstrijd tegen ItaliŽ maakte geen deel uit van het toernooi.
Verslag Dag 5 (Ned.) | Recap Day 5 (Eng.)

Puntloze dag voor Oranje
Het Nederlands Softbal Team is op zaterdag 4 juni niet tot scoren gekomen in de twee gespeelde wedstrijden op Dag 3 van het Torneo 150 Anni UnitŠ d'Italia. 's Middags speelde Oranje een puntloze 6-inning gelijkspel tegen organisator Sanotint Bollate, waarna 's avonds een 4-0 shutout verlies volgde tegen ItaliŽ. Op zondag staan Nederland en ItaliŽ tegenover elkaar in de toernooi-finale. Voor de Italiaanse ploeg was dit de eerste zege vs. Oranje sinds het Olympisch Kwalificatie Toernooi, dat uiteindelijk door Nederland werd gewonnen. Tussendoor namen Karin Tuk en Nathalie Timmermans deel aan een Homerun Derby.
Verslag Dag 4 (Ned.) | Recap Day 4 (Eng.)

Opnieuw tweemaal winst; Dagmar Bloeming perfect!
Het Nederlands Softbal Team voegde op vrijdag 3 juni twee overwinningen toe op Dag 2 van het Torneo 150 Anni UnitŠ d'Italia. De dag begon met veel zon en een 6-0 shutout-zege vs. SK Joudrs Praha (TsjechiŽ). 's Avonds gooide Dagmar Bloeming een Perfect Game en kwam Oranje tot een 8-0 shutout tegen Prague All Stars (TsjechiŽ) in een door regen verkorte wedstrijd.
Verslag Dag 3 (Ned.) | Recap Day 3 (Eng.)

Oranje wint mijlpaal-wedstrijd vs. ItaliŽ
Het Nederlands Softbal Team won donderdagavond 2 juni met 7-2 van ItaliŽ in een wedstrijd die de 100e in de geschiedenis was tussen beide landen. De winst was de 60ste voor Nederland tegen ItaliŽ. Op vrijdag vervolgt Oranje het toernooi in Bollate met twee wedstrijden tegen de Tsjechische deelnemende ploegen.
Verslag Dag 2 (Ned.) | Recap Day 2 (Eng.)

Oranje opent toernooi met winst
Het Nederlands Softbal Team is het Torneo 150 Anni UnitŠ d'Italia op donderdag 2 juni begonnen met een 6-2 overwinning tegen de La Loggia All Stars. De ploeg kwam tot een rally van vijf punten in de derde inning en nam zo een beslissende voorsprong. Donderdagavond (vanavond om 20:30 uur) speelt het Nederlands Team tegen ItaliŽ in wat de 100ste ontmoeting in de geschiedenis zal zijn tussen de twee landen.
Verslag Dag 2 (Ned.) | Recap Day 2 (Eng.)

Oranje arriveert in regenachtig Milaan
Het Nederlands Softbal Team vloog op woensdag 1 juni naar ItaliŽ waar het van 2-5 juni deelneemt aan het Torneo 150 Anni UnitŠ d'Italia in Bollate. Op Malpensa Airport in Milaan wachtte de ploeg een grote verrassing, want het regende er stevig! Op de eerste dag in ItaliŽ was er een diner op het veld en een eerste team-meeting.
Verslag Dag 1 (Ned.) | Recap Day 1 (Eng.)

Britt Vonk in College World Series!
Oranje-international Britt Vonk neemt van 2-8 juni deel aan de NCAA Women's College World Series in Oklahoma City, want ze bereikte de finale op zondag 29 mei met de Golden Bears, het softbalteam van de University of California at Berkeley. Na 1-0 winst op zaterdag vs. de University of Kentucky, verloor de ploeg het volgende duel zondag met 8-0, waardoor een derde en beslissende wedstrijd noodzakelijk werd. De Golden Bears wonnen toen met 9-0 om zich de kwalificeren voor de World Series.
Meer over Britt & de Series (Ned.) | More on Britt & the Series (Eng.)

Nederlands Team vervolgt Holland Tour
Het Nederlands Softbal Team speelde op zondag 29 mei de volgende twee wedstrijden in de Holland Tour met dit keer het Nederlands Heren Softbal Team als tegenstander. Op het veld van Storks in Den Haag verloor Oranje met 5-2 en 2-0 en richt zich nu op het komende internationale toernooi in Bollate (ItaliŽ), waarin wedstrijden op het programma staan voor 2-5 juni. De volgende wedstrijden in de Holland Tour staan op de agenda voor zondag 12 juni in Alkmaar.

Nathalie Timmermans gekozen in All Star Teams
Oranje-catcher Nathalie Timmermans is op 26 en 28 mei opgenomen in vier verschillende All Stars-teams na afloop van haar tweede seizoen als speelster van Oklahoma City University in de USA.
Nathalie leidde haar ploeg dit seizoen in slaggemiddelde (.402) en binnengeslagen punten (64), scoorde 48 punten en sloeg 68 honkslagen, waaronder 17 homeruns, resulterend in benoemingen voor het All-SAC First Team, NAIA First Team All-American, Capital One Academics Al-American en NFCA All-NAIA Southeast Region Team.

Britt Vonk in All-Pacific Teams
Op 19 mei is Britt Vonk gekozen in het NFCA All-Pacific Region first team en All-Pac-10 second team, nadat ze al was geselecteerd voor het All-Freshman team na afloop van haar succesvolle seizoen bij de Golden Bears, het softbalteam van de University of California at Berkeley.
In haar eerste seizoen in Berkeley speelde Britt in alle 58 wedstrijden en leidde de ploeg in slaggemiddelde (.415), gescoorde punten (47), honkslagen (73), vier wijd (26) en on-base percentage (.502), terwijl ze tweede was in gestolen honken (26). Met Berkeley plaatste Britt zich voor deelname aan de Regionals, de eerste stap op weg naar de College World Series.

Nederlands Team opent Holland Tour
Het Nederlands Softbal Team opende op zondag 15 mei de 2011 editie van de Holland Tour met twee overwinningen op de Holland All Stars, een team samengesteld uit speelsters uit de hoofd- en overgangsklasse. Oranje won op het veld van Centrals (De Bilt) de opener met 8-1 op 13 honkslagen en volgde met een 11-1 overwinning op negen honkslagen. Vier werpsters stonden samen slechts zes honkslagen toe in de twee wedstrijden.

Meike Witteveen beste slagvrouw in Enschede
Op zondag 3 april won international Meike Witteveen de prijs voor de Beste Slagvrouw na afloop van het jaarlijkse driedaagse Internationale Mastenbroek Toernooi in Enschede op het complex van Tex Town Tigers. Meike sloeg .688 in haar eerste toernooi als speelster van haar nieuwe club Iber Lengua Terrasvogels. Met Terrasvogels won Meike het evenement na winst in de finale op regerend landskampioen Sparks Haarlem.
In hetzelfde weekeinde won Twins het jaarlijkse internationale Pre-Season Tournament van de vereniging Roef! in Rosmalen.

Nederlands Team weer veilig thuis
Het Nederlands Softbal Team keerde dinsdagochtend 15 maart weer veilig terug toen hun Delta Air Lines Airbus A330-200 op Amsterdam Schiphol International Airport landde om 10:42 uur, ruim voor de aangekondigde schematijd. De terugreis begon op maandag 14 maart toen de ploeg vanaf Tampa International Airport (Florida) naar Memphis International Airport (Tennessee) vloog, waar veel turbulentie was bij het aanvliegen, om het eerste deel van de reis huiswaarts af te sluiten. In Memphis wisselde de ploeg van vliegtuig voor de vlucht naar Amsterdam. Ook op maandag verliet speelster Anne Blaauwgeers Tampa in een AirTran Airways Boeing-737 op weg naar Atlanta, vanwaar ze doorreisde naar Arizona voor de hervatting van haar studie en softbalseizoen op Central Arizona College.
Verslag Dag 15/16 (Ned.) | Recap Day 15/16 (Eng.)

Oranje speelt laatste wedstrijden in USA Tour
Het Nederlands Softbal Team speelde op zondag 13 maart de laatste wedstrijden in de USA Tour van dit jaar en deelde een double-header om af te sluiten met een 7-7 'record'. Oranje won de eerste wedstrijd vs. de University of Wisconsin-Green Bay overtuigend met 11-0 gewonnen op 14 honkslagen. Rebecca Soumeru en Ginger de Weert gooiden elk drie innings in de zes innings durende wedstrijd.
In de tweede wedstrijd nam Nederland een 4-0 voorsprong, maar stond in de tweede inning met 5-4 achter, nadat Quinnipiac vijf onverdiende punten had gescoord. Nadat Oranje was teruggekomen en de stand op 5-5 had gebracht moest het duel worden verlengd. Het duel, dat ruim drie uur duurde, werd uiteindelijk beslist in de tiende inning en toen was het Quinnipiac dat met 7-6 won. Femke van Dusschoten gooide sterk in relief als opvolgster van Laura Treurniet, die het werpen van starter Eva Voortman had overgenomen.
Maandagavond begint de ploeg aan de terugreis.
Verslag Dag 14 (Ned.) | Recap Day 14 (Eng.)

Oranje komt opnieuw tot winst;
Rebecca Soumeru gooit eerste bal bij Phillies

Het Nederlands Softbal Team won zaterdagavond 12 maart met 4-3 van Robert Morris University en boekte zo de derde zege op rij en vierde in de laatste vijf wedstrijden. Aanvankelijk zou Backstop Radio Pengue dit duel weer live uitzenden, maar helaas was er op het speelveld in Clearwater een internet-verbindingsprobleem en moest het verslag worden geschrapt. Bovendien werd, anderhalf uur voor de wedstrijd, de aanvangstijd gewijzigd en begon het duel tegen de Colonials een half uur eerder.
In de middag bekeek het Nederlands Team de Major League Spring Training-wedstrijd tussen de Philadelphia Phillies en Tampa Bay Rays in Clearwater. Voor aanvang van het duel werd de ceremoniŽle eerste bal gegooid door onze werpster Rebecca Soumeru en dat was natuurlijk een enorme eer!
Hierna had de ploeg nog een Meet & Greet met softbaljeugdspeelsters, voordat 's avonds werd gespeeld. De USA Tour wordt zondag afgesloten met het spelen van de laatste twee wedstrijden. Het tijdsverschil is vanaf zondag 5 uur, omdat in de nacht van zaterdag op zondag de zomertijd weer begon in de States.
Verslag Dag 13 (Ned.) | Recap Day 13 (Eng.)

Nederlands Team maakt boottrip; Wedstrijd verschoven
Het Nederlands Softbal Team had de ochtend van vrijdag 11 maart vrij en maakte een boottrip voor de kust van Clearwater. Tijdens de trip was er een ontmoeting met dolfijnen en ging de boot langs de huizen van bekendheden als John Travolta, Nigel Mansell en Hulk Hogan. De ploeg keerde hierna in de middag terug naar het hotel en had aanvankelijk later op de dag moeten spelen tegen het team van de University of Wisconsin-Green Bay. Echter, deze wedstrijd is verplaatst, omdat de tegenstander donderdag laat in Florida arriveerde vanwege reisvertraging door sneeuw thuis in Wisconsin. Bovendien had Wisconsin vandaag al twee wedstrijden op het programma staan die deel uitmaken van de USF Under Armour Invitational & Showcase. Wisconsin won overigens beide wedstrijden en versloeg Central Connecticut (5-2) en Quinnipiac (7-2). Het duel tussen Oranje en Wisconsin wordt nu aanstaande zondag gespeeld voor de reeds vastgestelde wedstrijd tegen Quinnipiac University.
Verslag Dag 12 (Ned.) | Recap Day 12 (Eng.)

Oranje sluit double-header af met shutout-winst
Het Nederlands Softbal Team completeerde op een koude en winderige donderdagavond de double-header met een 5-0 shutout-zege vs. Central Connecticut State University. Drie Nederlandse werpsters gooiden samen een 2-hitter, terwijl starter Lindsey Meadows domineerde en negenmaal drie slag gooide. De Nederlandse aanval kwam tot acht honkslagen, waaronder homeruns Nadine Marinus en Nathalie Gosewehr. Beide wedstrijden werden vandaag live uitgezonden via een internet-radio uitzending van Backstop Radio Pengue en verslaggever Elvin Englentina (op de foto rechts aan het werk in Clearwater). Dit nieuwe station, dat in januari begon, zendt vrijwel zeker ook het duel van aanstaande zaterdag rechstreeks uit. Een bevestiging van deze uitzending zal op deze site volgen.
Verslag Dag 11 (Ned.) | Recap Day 11 (Eng.)

Nederlands Team opent double-header met winst in 8e inning
Het Nederlands Softbal Team begon een double-header vandaag, donderdag 10 maart, met een 5-4 overwinning in acht innings vs. Saint Joseph's University. Met een gelijke stand scoorde Oranje driemaal in de achtste inning met als hoogtepunt een driehonkslag van Fabienne van Uden. Rebecca Soumeru gooide het hele duel en domineerde met elf strikeouts.
Verslag Dag 11 (Ned.) | Recap Day 11 (Eng.)

Oranje nipt onderuit
Het Nederlands Softbal Team speelde woensdagavond 9 maart opnieuw een prima wedstrijd, maar verloor nipt met 2-1 van het team van de University of South Florida in Tampa. Beide ploegen sloegen slechts twee honkslagen in dit pitchingduel. Nadine Marinus en Fabienne van Uden tekenden voor de twee Nederlandse hits. De USA Tour wordt donderdag voortgezet met een double-header. Eerst ontmoet de ploeg St. Joseph's University, gevolgd door een wedstrijd tegen Central Connecticut State University, waarvan de eerste wedstrijd begint om 23:00 uur (Nederlandse tijd, 17:00 uur lokale tijd).
Verslag Dag 10 (Ned.) | Recap Day 10 (Eng.)

Ruime zege voor Oranje
Het Nederlands Softbal Team boekte dinsdagavond een ruime 12-5 overwinning vs. St. John's University. De ploeg kwam tot 17 honkslagen, waaronder homeruns van Nathalie Gosewehr en Karin Tuk, die beiden drie honkslagen sloegen. Chantal Versluis sloeg eveneens drie hits, maar ze had ook drie binnengeslagen punten, net als rookie NoŽmie Brandjes, terwijl Solange Starrenburg vier honken stal. Hiermee maakte Oranje een einde aan een 4-game losing streak. Vandaag (woensdag) speelt het Nederlands Team tegen de University of South Florida in Tampa.
Verslag Dag 9 (Ned.) | Recap Day 9 (Eng.)

Pech-verlies in dinsdag-opener
Vandaag, dinsdag 8 maart, vervolgt het Nederlands Softbal Team de USA Tour met twee wedstrijden in Clearwater, Florida. In de eerste wedstrijd vandaag ontmoette de ploeg Central Michigan University. Na een 3-1 achterstand kwam Oranje goed terug en stond de stand na zeven innings op 4-4. In de eerste helft van de achtste inning nam het sterk spelende Nederland een 6-4 voorsprong, maar een homerun in de 2e8 zorgde voor een nieuwe gelijke stand, waarna een vrije loop en een honkslag resulteerde in een 7-6 nederlaag.
Vanaf middernacht (18:00 uur lokale tijd) wordt de volgende wedstrijd gespeeld tegen St. John's University.
Verslag Dag 9 (Ned.) | Recap Day 9 (Eng.)

Oranje puntloos na terugkeer uit Tennessee
Na terugkeer uit Tennessee arriveerde het Nederlands Softbal Team maandagavond iets meer dan een uur voor aanvang van hun volgende wedstrijd vs. Ball State University weer in Clearwater. Oranje was veel productiever dan de tegenstander en bereikte regelmatig de honken maar liep tegen een 2-0 shutout aan. Op dinsdag speelt het team de volgende twee wedstrijden om 17:00 en 00:00 uur Nederlandse tijd (oftewel 11:00 en 18:00 uur Florida-tijd).
Verslag Dag 8 (Ned.) | Recap Day 8 (Eng.)

Nederlands Team terug in Florida
Het Nederlands Softbal Team landde maandag 7 maart om 20:01 uur Nederlandse tijd (14:01 uur lokale tijd) op Orlando International Airport en reisde daarna per bus weer terug richting Clearwater waar 's avonds de wedstrijd tegen Ball State University op het programma stond. Intussen keerde Nathalie Timmermans vanmorgen weer terug naar Oklahoma City, terwijl Anne Blaauwgeers in Florida arriveerde.

Nederlands Team verliest van Tennessee in laatste inning
Het Nederlands Softbal Team stond zondagavond met 5-3 voor tegen de University of Tennessee terwijl de temperatuur vanaf de zesde inning tot onder het vriespunt daalde, maar slaagde er niet in de voorsprong vast te houden. In de zevende beurt kwam Tennessee tot een rally van drie punten, kwam langszij en scoorde het winnende punt met ťťn uit om het duel met 5-3 af te sluiten. Met dit duel sloot Oranje de Tennessee Classic af. Maandagochtend vliegt de ploeg weer terug naar Florida waar het 's avonds in Clearwater speelt tegen Ball State University.
Verslag Dag 7 (Ned.) | Recap Day 7 (Eng.)

Oranje onderuit tegen Georgia Southern
Op zondag 6 maart, in een wedstrijd die een uur en 12 minuten later begon vanwege de weersomstandigheden en werd gespeeld in winterse omstandigheden (de temperatuur was 3 graden Celsius, maar de gevoelstemperatuur was rond het vriespunt) heeft het Nederlands Softbal Team met 5-2 verloren van Georgia Southern University. Oranje nam een 2-0 voorsprong in de eerste inning op een 2-out, 2-run single van Solange Starrenburg, maar hierna kwam Georgia langszij in de tweede inning en ging uiteindelijk winnen. Oranje ontmoet nu de University of Tennessee in een wedstrijd die straks rond 22:00 uur (Ned. tijd) zal beginnen. Deze wedstrijd kan worden gevolgd via een rechtstreeks video-stream, die te vinden is via bovenstaande link.
Verslag Dag 7 (Ned.) | Recap Day 7 (Eng.)

WEER UPDATE KNOXVILLE
De regen is gestopt in Knoxville en de bedekking van het veld zal nu snel worden verwijderd. De rest van de dag ziet het er goed uit, bewolkt, maar ook zonnig en dat betekent dat de wedstrijden vrijwel zeker volgens schema kunnen worden gespeeld. Het duel tussen Oranje en Southern Georgia begint ongeveer om 18:15 uur Nederlandse tijd. Het Play Ball zal dus nu snel klinken.

Zondagwedstrijden beginnen later vanwege weer
De twee wedstrijden van het Nederlands Softbal Team in Knoxville beginnen vandaag een uur later dan gepland. Dit vanwege de weersomstandigheden, zoals regen en, jawel, zelfs SNEEUW op verschillende plaatsen. De eerste wedstrijd van Oranje is nu vastgesteld voor 18:00 uur (Nederlandse tijd) vs. Georgia Southern, gevolgd door het duel tussen Georgia Southern en Tennessee. De laatste wedstrijd tussen Nederland en Tennessee zal dan beginnen rond 22:00 uur Nederlandse tijd.

'Come-from-behind' zege Oranje; volgende wedstrijd afgelast
Op de vroege ochtend van zaterdag 5 maart speelde het Nederlands Softbal Team de eerste wedstrijd in het Tennessee Classic Tournament en boekte een 'come-from-behind' 4-3 overwinning vs. de University of Louisiana-Monroe. Oranje stond na vier innings met 3-0 achter, maar had toen een 3-homerun vijfde slagbeurt om een 4-3 voorsprong te nemen. Merel Oosterveld (2-run) en Saskia Kosterink sloegen back-to-back homeruns om de stand in evenwicht te brengen, waarna Karin Tuk een solo-klap toevoegde en de stand op 4-3 bracht. Later vandaag stond nog een wedstrijd op het programma tegen Furman University, maar dat duel werd afgelast vanwege regen.
Verslag Dag 6 (Ned.) | Recap Day 6 (Eng.)

Oranje reist naar Tennessee
Het Nederlands Softbal Team reisde op vrijdag 4 maart naar Knoxville in Tennessee. Het was wederom een lange dag voor de ploeg, want er was een hele vroege wake-up call voor de vlucht naar Tennessee, maar in de middag en avond was er tijd om te rusten. Op het complex van de University of Tennessee, speelt de Nederlandse ploeg vier wedstrijden, twee op zaterdag en twee op zondag, voordat maandagochtend weer wordt teruggereisd naar Florida. Alle vier wedstrijden kunnen worden gevolgd via een live play-by-play, waarvan de links kunnen worden gevonden op de pagina met het verslag van vandaag.
Verslag Dag 5 (Ned.) | Recap Day 5 (Eng.)

Verlies Oranje in tweede duel
Het Nederlands Softbal Team stond donderdagavond 3 maart tegen de Lions, het softbalteam van Loyola Marymount University in de tweede wedstrijd van de USA Tour. Na een sterke start de avond ervoor liep Oranje vanavond tegen een 3-0 shutout-nederlaag aan, hoewel Nederland de tegenstander 'outhitte' met 7 tegen 5. Ginger de Weert (4 innings), Eva Voortman (2) en Laura Treurniet (1) gooiden voor Nederland. De Lions scoorden tweemaal vroeg in het duel en voegde tegen het einde nog een punt toe. Nederland kreeg halverwege een scoringskans, maar had toen de pech dat een loopster een vorige loopster inhaalde en werd uitgegeven.
Verslag Dag 4 (Ned.) | Recap Day 4 (Eng.)

Sterke start Nederlands Team
Het Nederlands Softbal Team had een sterk optreden in de eerste wedstrijd van de USA Tour op woensdag 2 maart en won overtuigend met 6-1 vs. de University of Michigan, dat de voorgaande 17 wedstrijden in winst had omgezet. Drie werpsters gooiden samen negenmaal drie slag, terwijl de aanval de Wolverines 'outhit' met 9-6. Drie speelsters hadden een 'multi-hit game'. Het Nederlands Team speelt de volgende wedstrijd op donderdagavond en ontmoet dan het team van Loyola Marymount University.
Verslag Dag 3 (Ned.) | Recap Day 3 (Eng.)

Knuppels arriveren op tijd voor wedstrijd!
Tegen het einde van de ochtend op woensdag arriveerde eindelijk de grote tas met knuppels in het hotel in Clearwater. De tas ontbrak sinds de ploeg van vliegtuig wisselde in Atlanta tijdens de vertraging, die werd veroorzaakt door de weersomstandigheden. En dus kunnen de speelsters woensdagavond gelukkig hun eigen knuppel(s) gebruiken als het Nederlands Softbal Team de eerste wedstrijd speelt tegen de University of Michigan.

Nederlands Team werkt eerste training af
Het Nederlands Softbal Team werkte dinsdag 1 maart de eerste training af op het Eddie C. Moore Sports Complex in Clearwater. Aanvankelijk zou de ploeg in de ochtend trainen, maar dat werd vanwege regen afgelast. Maar later op de dag verbeterde het weer aanzienkelijk en werd het zonnig en warm. En dus hield de ploeg de training in de middag na eerst te hebben genoten van een zelfgemaakte lunch. Na het diner was het terug naar het hotel waar iedereen vroeg naar bed ging. Het team speelt woensdag de eerste wedstrijd en treft dan de University of Michigan.
Verslag Dag 2 (Ned.) | Recap Day 2 (Eng.)

Nederlands Team veilig aangekomen in Florida
Het Nederlands Softbal Team arriveerde veilig in Clearwater, Florida (USA) op maandag 28 februari (of liever gezegd dinsdag 1 maart) na een lange reisdag. De dag begon met het verzamelen op Schiphol in Amsterdam rond 11 uur maandagochtend en eindigde ruim na middernacht in de vroege uren van dinsdag 1 maart lokale tijd (en dat was ongeveer 8 uur dinsdagochtend Nederlandse tijd) toen het hotel in Clearwater werd bereikt na een lange vertraging. Een zware onweersstorm was de reden voor de vertraging. Toen het vliegtuig uit Amsterdam Atlanta naderde werd het gebied geteisterd door zware onweersbuien, waardoor verschillende vluchten moesten uitwijken. Na ongeveer een uur te hebben rondgecirkeld landde de ploeg uiteindelijk in Atlanta. Vervolgens was de aansluitende vlucht naar Tampa bijna drie uur vertraagd door de weersomstandigheden en arriveerde om 00:35 uur (lokaal) in Tampa, waarna een busrit volgde naar Clearwater.
Verslag Dag 1 (Ned.) | Recap Day 1 (Eng.)

Bij deze update
Met deze update is alle verslaggeving van het seizoen 2010 (dat tot nu toe ook nog op deze pagina stond aangekondigd onderaan de headlines voor 2011) verplaatst naar het archief van deze site.
Uiteraard blijft alle verslaggeving van afgelopen jaar, waaronder het Wereldkampioenschap, gewoon beschikbaar. Ga simpelweg naar de archief-link (in het menu hierboven) en kies voor 2010 (of een ander jaar) als u/jij de artikelen weer opnieuw wilt lezen.

Komend weekeinde: National Team Showcase
Komend weekeinde, 26 en 27 februari wordt de eerste National Team Showcase gehouden in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Op beide dagen is er een vol programma samengesteld met 'open voor iedereen' workshops, clinics en lezingen over pitching, hitting, coaching, umpiring en veel meer. Ook worden er demonstratiewedstrijden gespeeld door het Nederlands Softbal Team en de Jong Oranje Rood en Wit Teams. De National Team Showcase is een Open Dag-evenement en is toegankelijk voor iedereen die is geÔnteresseerd in softbal, van speelsters tot coaches tot officials tot familieleden. Coaches en umpires kunnen meelopen met de Oranje-staf en kunnen zelfs aan evenementen deelnemen.
Compleet Programma (Ned.) | Complete Schedule (Eng.)

Voormalig bondscoach Andrť Prins gaat Frankrijk coachen
De ervaren coach Andrť Prins, die in 2005 deel uitmaakte van de coachingstaf van het Nederlands Softbal Team van 2005-2009 als Coach en Hoofd Coach betrokken was bij de nationale jeugdploegen, keert weer terug bij een nationaal team. In 2011 is Prins de Hoofd Coach van het nationale team van Frankrijk, met wie hij zal deelnemen aan het Europees Kampioenschap van dit jaar in ItaliŽ. Vorig jaar leidde Prins het Franse juniorenteam tijdens het Europees Kampioenschap in Wenen (Oostenrijk). In het verleden was hij als coach ook verbonden aan het nationale team en de jeugdploeg van Rusland.

Team Orange wint Future Stars Tournament
Team Orange bleef zondag 13 februari ongeslagen en eindigde op de eerste plaats van het 2e Right To Play Future Stars Indoor Softball Tournament, dat plaatsvond in de Amsterdamse Sporthallen Zuid. Quincey Catsburg van Team White won twee individuele prijzen, want ze was de Beste Slagvrouw, maar werd ook uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster van het tweedaagse evenement. Ilona Andringa (Team Red) was Beste Werpster, terwijl Noa Brand (Team Orange) werd geŽerd als Most Outstanding Player. Tijdens de prijsuitreiking werd ook bekend gemaakt dat de speelsters van het Nederlands Softbal Team later dit jaar een clinic zullen verzorgen bij The Pioneers in Assen, omdat deze club uit het (bijna) noorden van het land het evenement bijwoonde met de meeste clubleden.
Verslag & foto's tweede speeldag (Ned.) | Recap & photos Day 2 (Eng.)

Eerste speeldag Future Stars Tournament in de boeken
De eerste 10 wedstrijden van het 2e Right To Play Future Stars Softball Tournament zijn geschiedenis. Op de eerste dag van het tweedaagse evenement wonnen de zeven deelnemende allen minimaal ťťn keer, waardoor Dag 2 (op zondag 13 februari) heel interessant wordt! Na de eerste speeldag is Nederland Orange koploper met 2 overwinningen en ťťn gelijkspel, gevolgd door Nederland Rood en de twee Tsjechische ploegen. De stand wordt gecompleteerd door de Nederland White en Blue Teams en Groot-BrittanniŽ. De speelsters van het Nederlands Softbal Team vervulden vandaag een ondersteunende rol en fungeerden als hostess, assistent coach, runners, loterijverkoopsters, enz.
Verslag & foto's eerste speeldag (Ned.) | Recap & photos Day 1 (Eng.)

vierde intersquad game gespeeld
Vandaag, vrijdag 11 februari, heeft het Nederlands Softbal Team de vierde intersquad game gespeeld van hun indoor-seizoen. Voor de wedstrijd van vandaag werden vijf speelsters van Jong Oranje Rood uitgenodigd deel te nemen aan de training en wedstrijd. Het Nederlands Team speelt de volgende intersquad game op vrijdag 25 februari, eveneens in Amsterdam, vanaf 11:45 uur.
Terugblik op duel van vandaag (Ned.) | Lookback to today's game (Eng.)

Komend weekeinde: Future Stars Toernooi
Komend weekeinde, 12 en 13 februari, wordt het 2e Right To Play Future Stars Softball Tournament gehouden in Amsterdam. Deelnemers zijn vier Nederlandse ploegen twee uit TsjechiŽ en ťťn uit Groot-BrittanniŽ. Op zondag 6 februari zijn de teamsamenstellingen bekend gemaakt voor de vier Nederlandse formaties. Alle speelsters van het Nederlands Softbal Team zijn ook aanwezig tijdens het evenement waar ze een ondersteunende rol zullen vertolken. Alle 21 wedstrijden kunnen worden gevolgd via een Live Play-by-Play.
Laatste nieuws Future Stars (Ned.) | Latest news Future Stars (Eng.)

Programma National Team Showcase
In het weekeinde van 26-27 februari zal de National Team Showcase plaatsvinden in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Een vol programma is samengesteld, waaronder intersquad games van het Nederlands Softbal Team en de Jong Oranje Rood en Wit-ploegen. Ook zijn er workshops voor Pitching, Hitting, Umpires en veel meer. De National Team Showcase is een Open Dag-evenement en is toegankelijk voor iedereen die is geÔnteresseerd in softbal, van speelsters tot coaches tot officials tot familieleden. Het voorlopige programma is nu bekend, maar nieuwe onderdelen kunnen nog altijd worden toegevoegd.
Laatste nieuws Showcase (Ned.) | Latest news Showcase (Eng.)

Oranje tegenover Notre Dame?
Besprekingen zijn gestart voor de mogelijkheid een reeks van vier wedstrijden op te zetten in een Challenge Series tussen het Nederlands Softbal Team en de Fighting Irish, het softbalteam van Notre Dame University. Op dit moment staan als mogelijke speeldata voor deze wedstrijden, twee double-headers, 15 en 16 oktober op de agenda.
Meer over deze wedstrijden (Ned.) | More about these games (Eng.)

Eerste homerun in Tulip League
Op vrijdag 4 februari speelde het Nederlands Softbal Team de derde intersquad game van het seizoen. In dit duel werd de eerste homerun geslagen, maar dat gebeurde niet door een speelster op het 'active roster', maar door een gastspeelster. Het Nederlands Team speelt de volgende intersquad game op vrijdag 11 februari, eveneens in Amsterdam.
Terugblik op duel van vandaag (Ned.) | Lookback to today's game (Eng.)

Jong Oranje-speelster toegevoegd aan A-roster
In januari heeft Nederlands Softbal Team Hoofd Coach Craig Montvidas een tweede huidige speelster van het Jong Oranje Rood Team toevoegd aan de voorlopige selectie van de nationale ploeg. Nadat catcher/infielder NoŽmie Brandjes in november al was toegevoegd promoveerde dit keer linkshandige werpster Eva Voortman. Beiden reizen met de nationale ploeg eind februari naar Florida/Tennessee voor deelname aan een trainingskamp van twee weken. NoŽmie en Eva blijven ook deel uitmaken van het Jong Oranje Rood Team. Met de toevoeging van Eva bestaat het 'active roster' van het Nederlands Team momenteel uit 24 speelsters.

Nieuws van Jong Oranje
Ook op de pagina's van Jong Oranje is er weer het nodige nieuws. Jong Oranje Rood nam in het weekeinde van 14-16 januari deel aan de jaarlijkse Indoor Cup en Kimberly Jones werd daar beste slagvrouw. Verder is Mary-Ann Hatt toegevoegd aan de coachingstaf van Jong Oranje Wit en is een nieuwe voorlopige selectie van Jong Oranje Rood bekend gemaakt.
Meer nieuws over Jong Oranje (Ned.) | New of the Dutch Juniors (in Dutch only)

Nederlands Team speelt weer wedstrijd
Op vrijdag 28 januari speelde het Nederlands Softbal Team de tweede intersquad game van het seizoen in Sporthallen Zuid in Amsterdam. In het duel van vorig week wisselden de speelsters regelmatig tussen aanvallende en verdedigende posities, maar vandaag waren er twee teams samengesteld die tegen elkaar speelden. De volgende intersquad game wordt op vrijdag 4 februari gespeeld, eveneens in Amsterdam.
Meer over de intersquad game (Ned.) | More on this intersquad game (Eng.)

Prijzen voor huidige en oud-internationals
Drie huidige speelsters van het Nederlands Softbal Team, twee oud-internationals en twee speelsters op het huidige Jong Oranje Rood-roster wonnen zaterdag 22 januari een individuele prijs toen de KNBSB de beste speelsters van het seizoen 2010 huldigde. Twee andere Oranje-speelsters waren genomineerd voor een prijs. Lindsey Meadows werd uitgeroepen tot Beste Werpster, terwijl Britt Vonk twee prijzen won en oud-international Kim Kluijskens de MVP werd.
Meer over de prijsuitreiking (Ned.) | More on the annual awards (Eng.)

Nederlands Team speelt eerste intersquad game
Het Nederlands Softbal Team speelde op vrijdag 21 januari de eerste intersquad game in de sporthal in Amsterdam. Met deze wedstrijd opende de ploeg hun indoor 'Tulip League', die dit jaar uit zeven intersquad games bestaat. Voor vertrek van de ploeg naar Florida eind februari staan er nog vier wedstrijden op de agenda. De wedstrijd van vandaag werd bijgewoond door Roelant Oltmans van het NOC*NSF.
Meer over de intersquad game (Ned.) | More on this intersquad game (Eng.)

Oud-international ook naar ItaliŽ
Outfielder Linda Hoenderdos, die in 2005 uitkwam voor het Nederlands Softbal Team, is de nieuwste speelster die heeft besloten om in 2011 te gaan spelen in de Italian Softball League. Na afloop van het seizoen 2010 stopte Linda aanvankelijk, maar ze komt nu uit 'retirement' om er nog een seizoen aan vast te plakken.
Meer over Linda's besluit (Ned.) | More on Linda's decision (Eng.)

Nederlands Team opent indoortrainingen
Het Nederlands Softbal Team opende het seizoen 2011 met de eerste trainingsbijeekomst op woensdag 12 januari in Zeist. Vanaf nu zal de nationale ploeg weer drie trainingen per week gaan afwerken. Op vrijdag 21 januari staat de eerste indoor game op het programma. De indoor-wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Bij de start van het nieuwe seizoen poseerde de ploeg met de Europese Beker van 2009, die het in 2011 in ItaliŽ zal verdedigen.
Meer over de eerste training (Ned.) | More on the first practice (Eng.)

Extra Fysiotherapeut in staf
De medische staf van de Nederlandse Softbal Teams is uitgebreid met Ingrid Holstege, die de derde Fysiotherapeut van de ploeg wordt, naast Anouk Fermont en Sanne Oude Egberink. Ingrid werd tijdens de eerste trainingsbijeenkomst van het Nederlands Softbal Team op woensdag 12 januari voorgesteld. Vanaf nu zal ze elke vrijdag bij de trainingen in Amsterdam aanwezig zijn.
Meer over Ingrid's debuut (Ned.) | More on Ingrid's debut (Eng.)

Karen Marr woont eerste training bij
Nieuwe Pitching Coach Karen Marr woonde op zondag 9 januari haar eerste training bij toe de twee Jong Oranje Teams weer een training afwerkten in Veenendaal. De eerste kennismaking van de Australische coach met het Nederlands Softbal Team is op woensdag 12 januari als de ploeg de reeks indoor-trainingen van dit jaar opent in Zeist.
Meer over Karen's eerste training (Ned.) | More on Karen's first practice (Eng.)

Team Manager Paul Boonstra getrouwd in Thailand
Paul Boonstra (in 2010 Team Manager van Jong Oranje Rood) en zijn vrouw Rung zijn op zaterdag 8 januari in Sisaket in Thailand in het huwelijk getreden. Paul en Rung waren reeds in Nederland getrouwd, maar trouwden vandaag voor de tweede keer, waardoor ook Rung's familie in de gelegenheid was de plechtigheid bij te wonen.
Meer over Paul's huwelijk (Ned.) | More on Paul's marriage (Eng.)

Programma bekend voor Amerika-trip
Op zaterdag 8 januari is het schema bekend gemaakt voor de trip naar Amerika, waar het Nederlands Softbal Team in de eerste twee weken van maart een trainingskamp zal afwerken. Oranje verblijft voornamelijk in Clearwater (Florida), maar zal ook afreizen naar Knoxville (Tennessee) om daar vier wedstrijden te spelen. Op het moment staan er 14 wedstrijden op het programma, maar mogelijk volgen er meer.
Meer over de Amerikaanse tour (Ned.) | More on the American tour (Eng.)

Anne Blaauwgeers, Nathalie Timmermans, Britt Vonk in Amerika
Nederlands Team-speelster Anne Blaauwgeers vloog op vrijdag 7 januari naar de USA, terwijl Oranje-speelsters Nathalie Timmermans en Britt Vonk, respectievelijk terugkeerde en zal terugkeren naar de States. Jessie van Aalst en MariŽlle Vleugels, die beiden momenteel op het roster staan van Jong Oranje Rood, beginnen eveneens aan een Amerikaans avontuur. Naast deze vijf spelen ook voormalige Oranje-Alternates Maaike Blaauwgeers en Malou van Dusschoten de komende maanden in Amerika.
Meer over deze Amerikaanse trips (Ned.) | More on these American trips (Eng.)

Karen Marr aangekomen in Nederland
Nieuwe Pitching Coach Karen Marr arriveerde op vrijdagochtend 7 januari in ons land toen haar vliegtuig aankwam op de luchthaven Schiphol bij Amsterdam. De Australische coach woont op zondag 9 januari haar eerste training bij als de twee Jong Oranje-ploegen trainen in Veenendaal. Aanstaande woensdag (12 januari) voegt Karen zich bij het Nederlands Team tijdens de eerste indoor-training van het jaar in Zeist.

Update Website Nederlandse Softbal Teams
De website van de Nederlandse Softbal Teams heeft weer een grote update gekregen. In de nieuwe update zijn 126 nieuwe pagina's opgenomen, er zijn wijzigingen en toevoegingen gemaakt op 257 eerder gepubliceerde pagina's en er zijn 380 nieuwe illustraties (waaronder 311 foto's) toegevoegd. Onder de nieuwe toevoegingen uiteraard de pagina's van de speelsters van het nieuw samengestelde Jong Oranje Wit Team en de nieuwe speelsters in de Jong Oranje Rood-ploeg, maar ook van de nieuwe stafleden en over komende evenementen. In het menu hierboven kan een keuze worden gemaakt voor het Nederlands Softbal Team, maar ook voor Jong Oranje Rood en Wit. Zo gauw de eerste activiteit van 2011 in de boeken staat (Indoor Cup), zullen alle items met betrekking op 2010 (zoals hieronder gepubliceerd) naar de achieven gaan en zal deze openingspagina zich geheel richten op het seizoen 2011.
Meer over deze update (Ned.) | More about this update (Eng.)

Jong Oranje neemt met vier teams deel in Schiedam
Het Jong Oranje Rood Team neemt met vier verschillende ploegen deel aan de komende Internationale Indoor Cup in Schiedam, die zal plaatsvinden van 14-16 januari. Aanvankelijk zouden drie teams deelnemen, maar nadat het Spaanse Dridma zich terugtrok kwam er een verzoek voor een vierde ploeg en dat werd gehonoreerd. Momenteel staan er 46 speelsters op het voorlopige roster en die worden verdeeld over vier ploegen. Het wedstrijdschema voor het evenement werd op 4 januari bekend gemaakt.
Meer over het Indoor-schema (Ned.) | More on the Indoor-schedule (Eng.)

Saskia Kosterink op TV
Oranje-outfielder Saskia Kosterink zal als speciale gast deelnemen aan Beat De Mol, een spelprogramma van Veronica, dat op dinsdag 21 december zal worden uitgezonden. In het programma assisteert Saskia ťťn van de twee kandidaten tijdens de verschillende spelopdrachten in de studio.
Meer over deze spelshow (Ned.) | More on this gameshow (Eng.)

Nederlands Team gaat BuntDown Bat promoten
Tijdens de komende indoor-trainingen, maar ook tijdens de daarop volgende buitentrainingen zal het Nederlands Softbal Team gebruik gaan maken van een speciaal ontworpen knuppel, ontwikkeld door BuntDown Bat en zal het product ook promoten. Deze knuppel zal speciaal worden gebruik tijdens stootslag-drills.
Meer over deze promotie (Ned.) | More about this promotion (Eng.)

Russell verstevigt partnership Nederlands Softbal Team; Dudley levert ballen
Russell heeft het partnership met het Nederlands Softbal Team opgevoerd en zal de speelsters en staf gaan voorzien van kleding. Daarnaast zal het Nederlands Team tijdens de Holland Tour 2011 spelen met door Dudley geleverde wedstrijdballen.
Meer over deze overeenkomsten (Ned.) | More about these agreements (Eng.)

Craig Montvidas terug uit San Diego
Nederlands Softbal Team Hoofd Coach en Supervisor van de Nederlandse Jeugdteams Craig Montvidas keerde op 13 december terug uit San Diego. In deze plaats in California woonde Montvidas de jaarlijkse conventie bij van de National Fastpitch Coaches Assocation.
Meer over Craig's reis (Ned.) | More on Craig's trip (Eng.)

Speellocaties Europees Kampioenschap bevestigd
De Italiaanse Honkbal en Softbal Bond (FIBS) heeft aan de Europese Softbal Federatie (ESF) bevestigd dat Ronchi dei Legionari de hoofdlocatie zal zijn tijdens het Europees Kampioenschap van volgend jaar. Er zal ook worden gespeeld in Staranzano en Redipuglia. Een website voor het evenement is inmiddels ook gelanceerd.
Meer over de speellocaties (Ned.) | More on the playing sites (Eng.)

2e Future Stars Tournament en Showcase in aantocht
In februari 2011 zullen er twee grote softbal-evenementen plaatsvinden in Amsterdam. Op 12-13 februari is er de tweede editie van het Right To Play Future Stars Tournament, dat een internationale status zal hebben. Twee weken later wordt de eerste National Team Showcase georgasiseerd.
Meer over deze evenementen (Ned.) | More on these events (Eng.)

Karen Marr nieuwe Pitching Coach Oranje
De Australische Karen Marr is de nieuwe Pitching Coach van het Nederlands Softbal Team. Op 2 december werd haar aanstelling officiŽel bekend gemaakt. De afgelopen zes was Karen Marr de Pitching Coach van de University of Louisville in de USA.
Meer over Karen Marr (Ned.) | More on Karen Marr (Eng.)

Oranje-roster uitgebreid naar 25 speelsters
Eind november heeft Nederlands Softbal Team Hoofd Coach Craig Montvidas een 25ste speelster opgenomen in de voorlopige selectie van de nationale ploeg. De aanvankelijke groep van 21 speelsters werd in oktober uitgebreid met Dinet Oosting, Laura Treurniet en MarisŤla de Wind, oud-speelsters van Jong Oranje, die niet langer verkiesbaar zijn voor deze ploeg. De 25ste speelster op het roster is catcher/korte stop NoŽmie Brandjes, die eind oktober ťťn van de 49 speelsters was die werd opgenomen in de voorlopige selectie van Jong Oranje Rood.

Lindsey Meadows, Nathalie Gosewehr gaan in ItaliŽ spelen
Pitcher Lindsey Meadows en Nathalie Gosewehr, ťťn van de outfielders van het Nederlands Softbal Team, gaan volgend jaar beiden spelen in de Italian Softball League. Lindsey zal uitkomen voor Nuoro, terwijl Nathalie in 2011 gaat spelen bij de Italiaanse landskampioen DES Caserta.
Meer over deze transfers (Ned.) | More on these transfers (Eng.)

Dochters voor Jong Oranje Coaches
Binnen een week zijn Jong Oranje-coaches Mireille Gill'ard en Sandra Gouverneur moeder geworden. Op 20 november verwelkomde Mireille haar tweede dochter, Maja-Yann, terwijl Sandra voor het eerst moeder werd op 28 november met de geboorte van dochter Mette. Onlangs werd Mireille aangesteld als Hoofd Coach voor het Jong Oranje Rood Team, terwijl Sandra in 2011 een Hitting Instructor zal zijn. Een maand eerder, op 2 oktober, werd ook voormalig Oranje-catcher Nina van Huissteden voor het eerst moeder toen zoon Jelle werd geboren.

Solange Starrenburg in Benin voor Right To Play
Nederlands Team-outfielder Solange Starrenburg keerde op 15 november terug uit Benin in Afrika, nadat ze daar een week verbleef als lid van een delegatie van Right To Play. Het Nederlands Softbal Team is sinds juni 2009 ťťn van de ambassadeurs van deze organisatie.
Tijdens het indrukwekkende verblijf in Benin bezocht de delegatie verschillende scholen, maar ook faciliteiten van Right To Play en verzorgde clinics.

Internationals wisselen van club
Verschillende speelsters, die momenteel op het roster staan van het Nederlands Softbal Team, wisselden van club tijdens de transferperiode, die op 1 november afliep. Ook veranderde een aantal speelsters op de rosters van de Jong Oranje-teams van clubs.
Meer over de transfers (Ned.) | More on the transfers (Eng.)

Nieuwe speelsters op Jong Oranje-rosters komen samen;
nieuwe stafleden voorgesteld

Op 31 oktober kwamen totaal 93 speelsters bij elkaar in Veenendaal voor de eerste meeting van de Jong Oranje Rood en Wit Teams voor het seizoen 2011. Ook werden er vier nieuwe stafleden geÔntroduceerd, terwijl ook de begeleiding voor de twee jeugdploegen bekend werd gemaakt.
Meer over deze meeting (Ned.) | More on this meeting (Eng.)

Voorlopige selectie Oranje bekend; Drie Jong Oranje-speelsters toegevoegd
Catcher/Infielder Dinet Oosting, Pitcher/1B Laura Treurniet en Outfielder MarisŤla de Wind zijn allen toegevoegd aan het roster van het Nederlands Softbal Team. In 2010 maakten de drie allen deel uit van het Jong Oranje Team dat deelnam aan het Europees Kampioenschap voor Junioren in Wenen (Oostenrijk). Vanwege hun leeftijd zijn de drie niet langer gerechtigd deel uit te maken van Jong Oranje. Nu ze op het Oranje-roster staan zullen de drie de komende tijd meetrainen met de ploeg en deel uitmaken van het team, totdat de selectie bekend gemaakt voor het Europees Kampioenschap 2011 in ItaliŽ. Naast de drie oud-Jong Oranje-speelsters is het roster samengesteld uit alle 17 speelsters die deelnamen aan het Wereldkampioen in Venezuela, plus vier van de 'alternates', die in 2010 op het roster stonden. Het huidige Oranje-roster bestaat nu uit 24 speelsters.

==============================================================

...in december 2008 werd Craig Montvidas benoemd tot Hoofd Coach om het Nederlands Dames Softbal Team de volgende vier jaar te leiden. Onder zijn leiderschap begon de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) weer aan een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van het Nederlandse softbal, die begon in 1943. Sindsdien ontwikkelde het Nederlandse softbal zich in een goed georganiseerde sport en werd Nederland ťťn van de leidende landen in Europa.

2010 wordt opnieuw een spannend jaar voor alle betrokkeken. Een jaar, waarin het Nederlands Softbal Team deelnam aan het Wereldkampioenschap in de Venezolaanse hoofdstad Caracas waar voor het eerst in 16 jaar de Play-Offs werd bereikt! Maar er was ook teleurstelling, want Jong Oranje werd niet alleen onttroond als Europees kampioen, maar wist zich ook niet te plaatsen voor het Wereldkampioenschap 2011.

In 2009 veroverde de nationale ploeg de Europese titel voor het eerst weer in 19 jaar door ongeslagen te blijven tijdens het Europees Kampioenschap in Spanje. Het was het sluitstuk van een succesvol international seizoen, waarin het Nederlands Softbal Team enthousiasme toonde en aantrekkelijke wedstrijden speelde tijdens de Holland Tour, Canada Cup en World Cup of Softball. Een seizoen ook, waarin Jong Oranje het zilver pakte op het allereerste jeugd WK onder de 17 jaar in TsjechiŽ. Een seizoen met vele hoogtepunten, maar ook een jaar waarin het Nederlands Softbal Team ambassadeur werd van Right To Play.

In 2008 nam het Nederlands Dames Softbal Team deel aan de Olympische Spelen in Peking voor de eerste keer sinds de Spelen van Atlanta in 1996. Het was de kroon op een jaar van hard werken. Helaas was het Olympisch softbaltoernooi in Peking voorlopig het laatste. Softbal (en honkbal) maakt geen deel uit van de Olympische Spelen van 2012 in Londen (Groot-BrittanniŽ), maar de internationale softbalgemeenschap werkt hard aan de terugkeer van de sport op de Olympische Spelen. De International Softball Federation (ISF) lanceerde de BackSoftball-campagne in 2007 en in november 2008 werden twaalf internationale Athlete Ambassadors benoemd ter ondersteuning van het programma. Eťn van de speelsters die werd uitverkoren voor deze unieke positie is Oranje-international Saskia Kosterink.

Om de terugkeer van het Nederlands team naar de Olympische Spelen te vieren werd in 2008 deze site opgezet en gelanceerd, waardoor iedereen in de gelegenheid werd gesteld het Nederlands team, de speelsters en de wedstrijden te volgen. De site heeft bewezen een groot succes te zijn en trekt vele bezoekers. In 2008 en 2009 was de site alleen beschikbaar in het Engels, maar vanaf eind 2009 wordt alle verslaggeving gedaan in zowel het Engels als het Nederlands. Vanaf november 2009 is de site bovendien uitgebreid met coverage van het Jong Oranje Rood Softbal Team. In januari 2010 volgde de verslaggeving op deze site van Jong Oranje Wit.

2011 wordt opnieuw een enerverend en intensief jaar voor iedereen die bij de ploegen betrokken is, maar het wordt ook een jaar waarin nieuwe ervaringen en nieuwe indrukken worden opgedaan. Een jaar waarin nieuwe doelstellingen worden gezet. Een jaar, waarin het Nederlands Softbal Team deelneemt aan het Europees Kampioenschap in ItaliŽ, waar de titel verdedigend zal worden. De jongste groep van Jong Oranje neemt deel aan het Europees Kampioenschap in BelgiŽ. Uiteraard blijft alle coverage van de seizoenen 2008, 2009 en 2010 van de Nederlandse Softbal Teams gewoon beschikbaar op deze site.

Deze site is er voor iedereen, we hopen dat u ons zult ondersteunen met uw enthousiasme door niet alleen onze wedstrijden te bezoeken en daarvan te genieten, maar ook iedereen te stimuleren om tot de best mogelijke resultaten te komen.
We bedanken onze sponsors, suppliers en partners (bezoek hun sites), maar ook ons publiek, en we hopen dat u veel plezier beleefd aan deze site. Natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen.

Speelsters en Staf Nederlandse Dames Softbal Teams

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 20 oktober 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Nederlandse Softbal Teams. All Rights Reserved.