Nederlands Softbal Team

OfficiŽle Website

The Road to Haarlem

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:


Het Netherlands Softbal Team is ambassadeur van

Welkom...

home

roster & staf 2014

programma

archief

historie

media

links

Jong Oranje Rood

Jong Oranje Wit

...op de officiŽle site van het Nederlands Dames Softbal Team...
...EUROPEES KAMPIOEN 2013...
=============================================================

Japan opnieuw Wereldkampioen!
Japan prolongeerde de wereldtitel door met 4-1 te winnen van de USA in de allesbeslissende finale van het ISF Women's World Championship vandaag (zondag 24 augustus) in Haarlem. In de finale nam Japan gelijk in de eerste inning bezit van de wedstrijd door driemaal te scoren, waarna een punt werd toegevoegd in de vierde slagbeurt. Team USA, dat met 8 tegen 7 meer honkslagen sloeg dan Japan, scoorde het enige punt in de vijfde inning.
Tijdens de Sluitingsceremonie werd de vlag van de International Softball Federation overgedragen aan de vertegenwoordigers uit Canada, dat het volgende WK zal organiseren in 2016 in Surrey. Ook werd voor het eerst de Don E. Porter Cup uitgereikt aan de wereldkampioen. De prijs is vernoemd naar voormalig ISF-President Don Porter, die in oktober werd opgevolgd door Dale McMann en zelf de prijs uitreikte.
Foto-verslag van Dag 10 (Ned.) | Photo Recap of Day 10 (Eng.)

Nederlands Team uitgeschakeld voor Medaille Ronde
Het Nederlands Softbal Team werd uitgeschakeld voor de top-vier op Dag 9 van het ISF Women's World Championship in Haarlem. Vandaag (zaterdag 23 augustus) was er aanvankelijk meer regen, resulterend in het uitstel van de wedstrijden. Toen het programma rond 14:30 uur van start ging bleef het de rest van de dag (gelukkig) droog en kon het hele speelschema van de top-8 landen worden afgewerkt.
Vanavond speelde Oranje een sterke wedstrijd tegen China, ťťn van de grootmachten in het wereldwijde softbalm en won een 10-inning, 3-uur thriller met 7-5. Oranje nam een vroege 2-0 voorsprong, maar China kwam langszij en dwong een verlenging af. In de 9e inning zorgde Nathalie Timmermans met een 2-run homerun voor een 4-2 stand, maar China bracht de stand opnieuw in balans. Nederland sloeg daarna toe met drie runs in 10e inning na een honkslag van Britt Vink, driehonkslag van Chantal Versluis en tweehonkslag van Jessie van Aalst.
Met de winst bereikte Nederland de Derde Ronde maar liep toen tegen een 8-0 shutout aan tegen AustraliŽ en werd uitgeschakeld. Met het verlies eindigde Nederland op de gedeelde vijfde plaats met Chinese Taipei, dat werd uitgeschakeld door Canada. Het ISF Wereldkampioenschap kent geen beslissingswedstrijd om de vijfde/zesde plaats, net zoals er geen wedstrijd is om de zevende/achtste plaats te bepalen.
Verslag van Dag 9 (Ned.) | Recap of Day 9 (Eng.)

Compleet vrijdag-programma afgelast!
Helaas viel er vandaag (vrijdag 22 augustus) opnieuw veel regen en dat resulteerde uiteindelijk in de afgelasting van het hele speelschema van Dag 8 van het ISF Women's World Championship. Op donderdagavond was al besloten dat de eerste wedstrijden van de Kampioensronde (AustraliŽ vs. Japan & Canada vs. USA) van start zouden gaan om 9 uur 's morgens, gevolgd door de wedstrijden in de Troostronde (plaats 8 t/m 16) en de laatste twee wedstrijden uit de finale-poule (Nieuw-Zeeland vs. Chinese Taipei & Nederland vs. China), vanaf 18:00 uur. Maar omdat het in de nacht en de ochtend hevig regende werden de eerste twee wedstrijden aanvankelijk verschoven naar het middaguur, terwijl de vier 'troostwedstrijden' werden verplaatst naar zaterdag. Later werden alle wedstrijden voorlopig uitgesteld.

Na een bespreking om 15:00 uur werd besloten dat alle wedstrijden voor vrijdag waren afgelast, omdat het niet mogelijk was de twee speelvelden droog te krijgen na de enorme regenval van de voorbije uren.

Het programma wordt nu zaterdagochtend om 10 uur hervat met de eerste twee wedstrijden uit de finaleronde (AUS-JAP & CAN-USA). De volgende twee wedstrijden staan voorlopig op het programma voor 12:30 uur en dat is de omtmoeting tussen Nederland en China en die tussen Nieuw-Zeeland en Taipei.

Hierna wordt de volgende play-off ronde gespeeld, gevolgd door de twee halve finales. Dat betekent dat er twee teams zullen zijn die zaterdag drie wedstrijden moeten spelen. De wedstrijden uit de Troostronde zijn allemaal geschrapt.

NEDERLANDS TEAM KWALIFICEERT ZICH VOOR PLAY-OFFS (OPNIEUW)!
Het Nederlands Softbal Teaam heeft zich voor de derde keer op rij gekwalificeerd voor de Play-Offs van het ISF Women's World Championship. Na kwalificaties in 2010 (Venezuela) en 2012 (Canada) behoort het Nederlands Softbal Team opnieuw tot de top-8 van de internationale softbalwereld. Vanavond (donderdag 21 augustus), op Dag 7 van het Wereldkampioenschap in Haarlem, boekte Nederland een 12-0 shutout-zege tegen Botswana, waarmee de voorronde in Groep B werd afgesloten en het 'record' werd verbeterd naar 4-3. Eerder op de dag was de plaatsing van Oranje al een feit toen Chinese Taipei te sterk was voor Groot-BrittanniŽ. Ginger de Weert gooide het hele duel tegen Botswana en kwam tot 10 strikeouts, terwijl ze ťťn honkslag toestond. Het Nederlands Team kwam tot negen honkslagen, waaronder twee van Britt Vonk, Virginie Anneveld en Merel Oosterveld.
Oranje opent de Kampioensronde vrijdagavond om 18:00 uur tegen China.
Verslag van Dag 7 (Ned.) | Recap of Day 7 (Eng.)

Nederlands Team boekt twee belangrijke overwinningen
Het Nederlands Softbal Team heeft twee belangrijke overwinningen geboekt op de zesde dag van het ISF Women's World Championship. De ploeg begon vandaag (woensdag 20 augustus) met een ruime 14-1 overwinning op de Dominicaanse Republiek. Oranje produceerde acht honkslagen, waaronder drie van Chantal Versluis, maar bereikte ook achtmaal het honk via vrije lopen (vier wijd, geraakt werpster). De basis voor de winst werd gecreŽerd in de eerste inning toen tweemaal werd gescoord op honkslagen van Jessie van Aalst en Virginie Anneveld. Een 8-run rally in de zevende inning completeerde de overwinning. Starter Dagmar Bloeming stond slechts drie honkslagen toe in zes innings, waarna Lindsey Meadows het duel afsloot.
's Avonds werd met 9-3 gewonnen van Groot-BrittanniŽ in een trage wedstrijd, die na middernacht eindigde. In de wedstrijd van vanavond werden 13 hits geslagen, waaronder drie van Saskia Kosterink. Na een moeizame start nam Oranje vanaf de vierde inning meer afstand. Femke van Dusschoten gooide sterk in relief en werd de winnende werpster.
Het Nederlands Team staat nu op 3-3 met nog ťťn wedstrijd te gaan in de voorronde. Die wordt donderdagavond gespeeld tegen Botswana, aanvang 20:00 uur.
Verslag van Dag 6 (Ned.) | Recap of Day 6 (Eng.)

Wedstrijd Oranje vs. Dominicaanse Republiek uitgesteld
Het weer blijft onstabiel in Haarlem en zorgde ook voor overlast op Dag 5 van het ISF Wereldkampioenschap. Nadat 's morgens drie inhaalwedstrijden waren gespeeld kwamen de eerste twee wedstrijden van het reguliere programma van vandaag (dinsdag 19 augustus) in een lange 'rain-delay'. Toen de buien waren overgetrokken werd besloten alle wedstrijden op te schuiven en dat betekende dat de wedstrijd tussen het Nederlands Softbal Team en de Dominicaanse Republiek niet voor 23:30 uur van start zou gaan (en mogelijk zelfs later)! Alles leek voorspoedig te gaan toen het programma werd hervat, maar tijdens de wedstrijd tussen de USA en AustraliŽ en het duel tussen Japan en Canada begon het rond elf uur weer te regenen, waarna kort erna ook nog de lichtinstallaties op beide velden uitvielen. Besloten werd toen het restant van het programma te schrappen. Nederland ontmoet de Dominicanen nu woensdagochtend om 10 uur. 's Avonds om 8 uur wordt dan gespeeld tegen Groot-BrittanniŽ.
Verslag van Dag 5 (Ned.) | Recap of Day 5 (Eng.)

Nederland met lege handen vs. AustraliŽ
Het Nederlands Softbal Team liep vanavond tegen een 4-0 shutout-nederlaag aan tegen AustraliŽ op een regenachtige maandag 18 augustus. Met de winst bleven de Aussies ongeslagen na vier wedstrijden, terwijl Oranje nu op 1-3 staat, maar nog altijd in de race is voor een plek in de Play-Offs. Het Nederlands Team sloeg slechts drie honkslagen, twee van Saskia Kosterink, ťťn van Virginie Anneveld. Vanwege de regen en het werk aan het speelveld begon de wedstrijd vanavond bijna twee uur later dan gepland.
Oranje ontmoet de Dominicaanse Republiek in de volgende wedstrijd op dinsdagavond, aanvang 20:00 uur.
Verslag van Dag 4 (Ned.) | Recap of Day 4 (Eng.)

Oranje wint ruim van ItaliŽ
Na verlies van de eerste twee wedstrijden won het Nederlands Softbal Team vanmiddag (zondag 17 augustus) comfortabel van ItaliŽ. Op Dag 3 van het Wereldkampioenschap in Haarlem won Oranje met 8-1 om niet alleen de eerste overwinning te boeken, maar ook Nathalie Gosewehr's 100e officiŽle interlandwedstrijd in de nationale ploeg te vieren. Britt Vonk tekende voor vier van de acht Nederlandse punten, ze scoorde tweemaal en sloeg er twee binnen. Lindsey Meadows gooide een 2-hitter, de tweede hit was een homerun die het enige Italiaanse punt opleverde.
Het Nederlands Team ontmoet AustraliŽ in de volgende wedstrijd die op het programma staat voor maandagavond 18 augustus, aanvang 20:00 uur.
Verslag van Dag 3 (Ned.) | Recap of Day 3 (Eng.)

Nederlands Team verliest in 11 innings van Chinese Taipei
Op Dag 2 van het Wereldkampioenschap in Haarlem heeft het Nederlands Softbal Team vandaag (zaterdag 16 augustus) met 5-4 verloren van Chinese Taipei in een wedstrijd die drie uur en 28 minuten duurde. Met een 1-0 achterstand kwam Oranje langszij in de vijfde inning. Nadat beide ploegen een punt hadden gescoord in de achtste slagbeurt nam Nederland een 4-2 voorsprong in de negende inning, dankzij een driehonkslag van Virginie Anneveld en een honkslag van Areke Spel. Maar opnieuw kwam Taipei langszij, waarna de ploeg de wedstrijd won in de elfde inning.
Nederland speelt zondagmiddag om 15:00 uur tegen ItaliŽ.
Verslag van Dag 2 (Ned.) | Recap of Day 2 (Eng.)

Nederlands Team puntloos tegen Team USA in WK-opener
Het Nederlands Softbal Team is het Wereldkampioenschap vanavond (vrijdag 15 augustus) begonnen met een 10-0 shutout-nederlaag tegen de Verenigde Staten. Het Nederlands Team produceerde slechts twee honkslagen in het duel van 3½ inning, terwijl Team USA tot negen kwam. Twee daarvan waren homeruns van Amanda Chidester, de Amerikaanse catcher, waarvan ťťn een grand slam.
Voor de wedstrijd werd het evenement officiŽel geopend toen Nol Houtkamp de ceremoniŽle eerste bal gooide, gevolgd door speeches van Burgemeester Bernt Schneiders, Organisatie-voorzitter Peter van der Aart en ISF-President Dale McMann.
Oranje ontmoet Chinese Taipei in het tweede duel op zaterdag 16 augustus, aanvang 15:00 uur.
Verslag van Dag 1 (Ned.) | Recap of Day 1 (Eng.)

'Appreciation Party' zendt team naar Wereldkampioenschap
Het Nederlands Softbal Team is donderdagavond 14 augustus 'uitgezwaaid' naar het Wereldkampioenschap tijdens de Orange Blood Party in het Radisson Blu Hotel Amsterdam Airport Schiphol. Het was ook een 'Appreciation Party' (waarderings-party) om niet alleen familie te bedanken, maar ook sponsors, wedstrijdofficials en vele anderen die het team door de jaren heen op wat voor manier dan ook hebben gesteund op weg naar het Wereldkampioenschap en dus 'oranje bloed' in de aderen hebben. Ruim 200 personen woonden de avond bij, die aan elkaar werd gepraat door Margriet Brandsma en waarop ook een discussie-panel was, de vertoning van twee teamfilms en een diner voor iedereen. Op vrijdag 15 augustus opent Oranje het Wereldkampioenschap in Haarlem om 20:00 uur tegen Team USA.
Foto-verslag van vanavond (Ned.) | Photo-recap of tonight (Eng.)

Nederlands Team sluit Promo Series af met winst
Het Nederlands Softbal Team sloot de Elf Steden Wereldkampioenschap Promo Tour woensdagavond (13 augustus) af met een 3-2 overwinning tegen Nieuw-Zeeland. De slotwedstrijd van de 10-game series werd gespeeld op het complex van Rooswijk in Velsen. Met een 2-0 achterstand kwam Nederland langszij in de derde inning en nam een 3-2 voorsprong in de vijfde via een inside-the-park-homerun van Britt Vonk. In de reeks won het Nederlands Team zes van de negen gespeelde wedstrijden. Helaas verregende ťťn wedstrijd.
De afsluiting van de reeks brengt de ploeg nu naar de elfde locatie uit de naam van Tour en dat is Haarlem. Daar opent Oranje vrijdagavond 15 augustus het ISF Women's World Championship tegen Team USA, aanvang 20:00 uur, na afloop van de Openingsceremonie. Op de eerste speeldag gaat de eerste wedstrijd al om 9:30 uur 's morgens van start.
Verslag van Dag 10 (Ned.) | Recap of Day 10 (Eng.)

Nederlands Team leidt klein verlies tegen regerend wereldkampioen
Het Nederlands Softbal Team heeft vanavond (dinsdag 12 augustus) een kleine 2-0 nederlaag geleden tegen regerend wereld en Olympisch kampioen in Hoofddorp op het complex van Hoofddorp Pioniers. De wedstrijd bleef vijf innings puntloos, waarna het thuisspelende Japan het eerste punt scoorde in de tweede helft van de zesde inning. Na afloop van de 1e7 werd besloten de slagbeurt uit te spelen en daarin voegde Japan het tweede punt toe.
Oranje sluit de Elf Steden Toer af op woensdagavond 13 augustus tegen Nieuw-Zeeland op het complex van Rooswijk in Velsen.
Verslag van Dag 9 (Ned.) | Recap of Day 9 (Eng.)

Nederlands Team wint door regen ingekort duel
Het Nederlands Softbal Team won op zondag 10 augustus met 2-1 in de tweede confrontatie met het team van de University of Alabama. De wedstrijd werd in de eerste helft van de vijfde inning gestaakt vanwege regen en niet meer hervat. Er was ook in de eerste inning al een regen-onderbreking van 24 minuten geweest. Femke van Dusschoten gooide het hele duel en stond drie hits toe.
De Elf Steden Toer wordt vervolgd op dinsdagavond 12 augustus op het complex van Hoofddorp Pioniers. Vanaf 19:30 uur ontmoet Oranje dan regerend wereldkampioen Japan.
Verslag van Dag 8 (Ned.) | Recap of Day 8 (Eng.)

Oranje wint ook comfortabel vs. Alabama
Het Nederlands Softbal Team boekte vandaag (zaterdag 9 augustus) een comfortabele 13-6 overwinning in de eerste wedstrijd tegen Crimson Tide, het team van de University of Alabama. De wedstrijd van vandaag werd gespeeld op het complex van Gryphons in Rosmalen. Beide ploegen ontmoeten elkaar zondag opnieuw, dan wordt gespeeld bij Birds in Zoetermeer. In het duel van vandaag kwam het Nederlands Team tot 15 honkslagen, waaronder twee homeruns van Britt Vonk (die 4-uit-4 sloeg) en ťťn van Chantal Versluis en Nathalie Timmermans. Alabama scoorde haar zes punten in een rally in de zesde inning.
Verslag van Dag 7 (Ned.) | Recap of Day 7 (Eng.)

Nederlands Team boekt weer ruime overwinning
Het Nederlands Softbal Team vervolgde vrijdagavond (8 augustus) de Elf Steden Wereldkampioenschap Promo Toer met een ruime 13-2 overwinning tegen het team van Oklahoma City University. De wedstrijd werd gespeeld op het complex van The Stags in Etten-Leur. Oranje kwam tot 14 honkslagen en zag vier speelsters er elk twee slaan. Drie Nederlandse werpsters stonden slechts ťťn honkslag toe aan de Stars.
De Toer wordt zaterdagmiddag 9 augustus voortgezet op het complex van Gryphons in Rosmalen. Nederland ontmoet dan het team van de University of Alabama, aanvang 17:00 uur.
Verslag van Dag 6 (Ned.) | Recap of Day 6 (Eng.)

Game 5 van Promo Toer afgelast!
Helaas moest de vijfde wedstrijd van de Elf Steden Wereldkampioenschap Promo Toer worden afgelast vanwege regen en de conditie van het speelveld. De wedstrijd stond op het programma voor vanavond (woensdag 6 augustus) op het complex van Storks in Den Haag. In de wedstrijd van vanavond had het Nederlands Softbal Team het moeten opnemen tegen de University of Alabama Crimson Tide. De wedstrijd wordt niet opnieuw vastgesteld.
De volgende wedstrijd in de Toer staat op de agenda voor vrijdag 8 augustus. Oranje speelt dan op het complex van The Stags in Etten-Leur en ontmoet het team van Oklahoma City University om 19:00 uur.

Nederlands Team wint ruim in Moergestel
Het Nederlands Softbal Team vervolgde de Elf Steden Wereldkampioenschap Promo Toer vanavond (dinsdag 5 augustus) met het spelen van de vierde wedstrijd uit de reeks. Op het complex van Roef! in Moergestel boekte Oranje een ruime 14-0 shutout-zege tegen de Oklahoma City University Stars. Oranje kwam tot 14 honkslagen. Britt Vonk scoorde vijf punten, terwijl Saskia Kosterink er vier binnensloeg. Drie pitchers gooiden een 'Combined No-Hitter'. Vanavond was de eerste van vijf wedstrijden tegen ťťn van de twee Amerikaanse college-teams die het Nederlands Team ontmoet tijdens deze serie oefenwedstrijden. De volgende wedstrijd van de Toer wordt op woensdag gespeeld op het complex van Storks in Den Haag.
Verslag van Dag 4 (Ned.) | Recap of Day 4 (Eng.)

Video-verslag zaterdagwedstrijd in Den Haag
Een video-verslag, geproduceerd door JMP Video, van de activiteiten van en rondom de wedstrijd van zaterdag in Den Haag op het complex van Catch is nu beschikbaar. Op die dag speelde het Nederlands Softbal Team tegen het Belgische Mannen Softbal Team in Game 2 van de 11 Steden Wereldkampioenschap Promo Toer.
Ga hierheen voor het video-verslag (Ned.) | Go here for the video-recap (Eng.)

Nederlands Team met lege handen tegen All Stars
Op Dag 3 van de 11 Steden Wereldkampioenschap Promo Tour verloor het Nederlands Softbal Team vandaag (zondag 3 augustus) met 4-2 van de Dutch American All Stars. De wedstrijd vandaag werd gespeeld op het complex van Euro Stars in Capelle a/d IJssel. Oranje 'outhit' de All Stars met 4-3, maar stond toch met lege handen. De Tour wordt dinsdag voortgezet met de vierde wedstrijd die wordt gespeeld in Moergestel.
Verslag van Dag 3 (Ned.) | Recap of Day 3 (Eng.)

Nederlands Team puntloos tegen Belgische mannen
Het Nederlands Softbal Team speelde vanmiddag (zaterdag 2 augustus) de tweede wedstrijd van de 11 Steden Wereldkampioenschap Promo Tour. Op het complex van de vereniging Catch in Den Haag stond Oranje tegen het Belgische Mannen Softbal Team in een 7-inning wedstrijd. Het Nederlands Team liep tegen een 10-0 shutout aan in een lange, 2½ uur durende wedstrijd en sloeg slechts drie honkslagen. De ploeg bereikte regelmatig de honken, maar er bleven 12 loopsters achter.
Verslag van Dag 2 (Ned.) | Recap of Day 2 (Eng.)

Nederlands Team opent 11 Steden Toer met ruime winst
Het Nederlands Softbal Team is de 11 Steden Wereldkampioenschap Promo Toer vanavond (vrijdag 1 augustus) begonnen met een ruime 19-1 overwinning tegen Duitsland. De wedstrijd werd gespeeld op het complex van Giants in Hengelo, waar de ontvangende vereniging voor een prima organisatie zorgde van de openingswedstrijd. Zeker zo'n 250 toeschouwers woonden de wedstrijd bij. Het Nederlands Team kwam tot 17 honkslagen, waaronder drie van Areke Spel en Nathalie Gosewehr. Oranje-werpsters Ginger de Weert en Dagmar Bloeming gooiden samen een No-Hitter.
Verslag van Dag 1 (Ned.) | Recap of Day 1 (Eng.)

Inschrijven kan nog steeds voor Pitching Masterclass van Michele Smith
Tijdens het komende ISF Women's World Championship in Haarlem zal tweevoudig Olympisch kampioen Michele Smith een unieke Pitching Masterclass verzorgen op 23 augustus. Dit zal gebeuren in de sporthal op het Nol Houtkamp Sportcomplex, de locatie van het Wereldkampioenschap. Coaches en werpster kunnen tijdens dit unieke moment niet alleen ťťn van de beste Team USA-werpster in de historie ontmoeten, maar ook het nodige leren over pitching. Inschrijven voor deelname kan nog steeds.
Meer over de Masterclass (Ned.) | More on the Masterclass (Eng.)

Selectie Nederlands Team voor Wereldkampioenschap bekend
Na overleg met zijn coachingstaf heeft Nederlands Softbal Team Hoofd Coach Craig Montvidas zijn uit 17 speelsters bestaande selectie bekend gemaakt voor het komende 14e ISF Women's World Championship, dat van 15 tot en met 24 augustus zal plaatsvinden in Haarlem. Het is voor de eerste keer in de historie dat het Wereldkampioenschap in Europa wordt georganiseerd.
Alle speelsters werd persoonlijk geÔnformeerd door Montvidas op woensdagavond 30 juli. Later op de avond werd de selectie officiŽel bekend gemaakt via een persbericht.
Het Nederlands Team begint het WK op 15 augustus tegen Team USA. Aanstaande vrijdag 1 augustus begint het Nederlands Softbal Team aan de laatste reeks wedstrijden ter voorbereiding op het Wereldkampioenschap. Deze '11 Steden WK Promo Toer' begint om 19:00 uur op het complex van Giants in Hengelo. Daar ontmoet Oranje een Duits All Star Team.
Meer over de selectie-bekendmaking (Ned.) | More on the roster-announcement (Eng.)

Nederlands Team keert terug en eert slachtoffers Malaysia-vlucht
Het Nederlands Softbal Team keerde op woensdag 23 juli weer veilig terug na afsluiting van de tweede American Tour van het jaar. In Illinois speelde Oranje 21 wedstrijden. De ploeg begint nu op vrijdag 1 augustus een nieuwe reeks wedstrijden, die de laatste voorbereidingen vormen op het Wereldkampioenschap. Op Schiphol International Airport legden Team-captains Rebecca Soumeru en Saskia Kosterink en Hoofd Coach Craig Montvidas bloemen neer ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vreselijke ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines.
Verslag van Dag 23 (Ned.) | Recap of Day 23 (Eng.)

Sightseeing-trip naar Chicago sluit Illinois-Tour af
Het Nederlands Softbal Team heeft de trip naar Illinois op maandag afgesloten met een sighseeing-tocht naar Chicago. De ploeg vertrekt dinsdag weer richting Nederland. Na terugkeer hebben de speelsters en stafleden een paar dagen vrij om te herstellen. Op vrijdag 1 augustus begint vervolgens de Elf Steden Toer in Hengelo, de laatste reeks wedstrijden ter voorbereiding op het WK in Haarlem.
Verslag van Dag 21 (Ned.) | Recap of Day 21 (Eng.)

Nederlands Team sluit af met tweemaal winst
Het Nederlands Softbal Team heeft de trip in de regio Chicago op zondag 20 juli afgesloten met twee overwinningen. Eerst werd met 5-0 comfortabel gewonnen van Indiana Zephyrs met als hoogtepunten homeruns van Nathalie Timmermans en Virginie Anneveld. Even later volgde de wedstrijd tegen Chill Gold, waarvan met 5-3 werd gewonnen. In dit duel was het Areke Spel die een homerun sloeg. Maandag volgt nog een dagje naar Chicago, waarna de ploeg huiswaarts zal keren.
Verslag van Dag 20 (Ned.) | Recap of Day 20 (Eng.)

Oranje komt net te kort
Het Nederlands Softbal Team kwam op zaterdag 19 juli eenmaal in actie. De ploeg ontmoette opnieuw Beverly Bandits, waarvan een dag eerder werd gewonnen. Vandaag trok Oranje, bij wie Areke Spel homerde, met 4-2 aan het kortste eind. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines boven OekraÔne. Zondag sluit de ploeg de Illinois-trip af met twee wedstrijden.
Verslag van Dag 19 (Ned.) | Recap of Day 19 (Eng.)

Dubbele winst Nederlands Team
Het Nederlands Softbal Team herstelde zich op vrijdag 18 juli prima na het tweede verlies tegen Chicago Bandits. Vandaag speelde de ploeg een double-header tegen twee verschillende teams en won beide wedstrijden. Eerst werd met 6-3 gewonnen van Beverly Bandits tegen wie Karin Tuk homerde. Later op de dag volgde een 4-3 overwinning op Illinois Chill Gold en waren het Nathalie Timmermans en Dinet Oosting die een homerun sloegen.
Verslag van Dag 18 (Ned.) | Recap of Day 18 (Eng.)

Oranje opnieuw met lege handen tegen Bandits
Op donderdag 17 juli stond het Nederland Softbal Team tijdens de Illinois-trip voor de tweede keer tegenover het profteam van de Chicago Bandits. Net als een week geleden kon Oranje aanvallend geen vuist maken en kwam niet tot scoren. Nederland sloeg slechts twee honkslagen en verloor met 7-0. De ploeg komt vrijdag weer tweemaal in actie.
Verslag van Dag 17 (Ned.) | Recap of Day 17 (Eng.)

Oranje verslaat Indiana Slammers
Na de winst op het professionele honkbalteam maandagavond keerde het Nederlands Softbal Team woensdag 16 juli weer terug op het veld. Dit keer stond het tweede duel tegen Indiana Slammers op het programma. Oranje speelde overtuigend, sloeg elf honkslagen en won met 4-0. Drie werpsters stonden samen slechts zes honkslagen toe aan de Slammers.
Verslag van Dag 16 (Ned.) | Recap of Day 16 (Eng.)

Nederlands Team verslaat profhonkballers!
Het Nederlands Softbal Team speelde op maandag 14 juli een bijzondere wedstrijd tijdens de Illinois-trip. De ploeg stond niet tegenover een softbalteam, maar tegenover een professioneel honkbalteam, Joliet Slammers. Dit team komt uit in Frontier League, ťťn van de professionele Independent Leagues. Oranje speelde een prima wedstrijd, hield de profhonkballers puntloos en won met 4-0.
Verslag van Dag 14 (Ned.) | Recap of Day 14 (Eng.)

Dubbele winst voor Oranje
Na anderhalve dag rust keerde het Nederlands Softbal Team op zondag weer terug op het veld op zondag 13 juli. De ploeg had een double-header op het programma staan tegen het U23-team van de BNGSA Angels. BNGSA staat overigens voor Bloomington-Normal Girls Softball Association. Oranje sloeg er weer stevig op los en won met 8-4 en 11-3. Maandag is een volle dag met een verhuizing naar Joliet en 's avonds de wedstrijd tegen het lokale professionele honkbalteam.
Verslag van Dag 13 (Ned.) | Recap of Day 13 (Eng.)

Vrije momenten voor Oranje
Na het spelen van 11 wedstrijden in slechts zes dagen had het Nederlands Softbal Team op vrijdag en zaterdag een aantal vrije momenten. Er stond wel nog een training op het programma, maar op de andere momenten kon iedereen even uitrusten. De ploeg keert zondag weer terug op het veld voor het spelen van een double-header.
Verslag van Dag 11 & 12 (Ned.) | Recap of Days 11 & 12 (Eng.)

Tweemaal ruime winst voor Oranje
Het Nederlands Softbal Team stond op donderdag 10 juli, de tiende dag van de Illinois-trip, opnieuw op het veld voor een double-header. Oranje won tweemaal ruim: 18-0 en 6-0. Aanvallend was de ploeg weer goed op dreef met homeruns van Saskia Kosterink, Areke Spel en Nathalie Timmermans. Jessie van Aalst, Nathalie Gosewehr en Anne Blaauwgeers sloegen in het openingsduel allen drie van de 17 honkslagen. In de tweede wedstrijd liet Eva Voortman drie stootslag-honkslagen noteren.
Verslag van Dag 10 (Ned.) | Recap of Day 10 (Eng.)

Nederlands Team deelt met Bloomington Hearts
Op woensdag 9 juli, de negende dag van de Illinois-trip, verhuisde het Nederlands Softbal Team overdag van Schaumburg naar Bloomington. 's Avonds stond een double-header op het programma tegen Bloomington Lady Hearts. In het eerste duel werkte Oranje een 1-0 achterstand weg door viermaal te scoren in de vijfde inning op ondermeer een 2-run homerun van Virginie Anneveld (3-uit-4). Bloomington antwoordde echter onmiddellijk met vier eigen punten en won met 5-4. Nederland was aanvallend sterker en 'outhit' Bloomington met 11-6.
In de tweede ontmoeting kam Oranje tot 13 honkslagen, stond er slechts vier toe en won overtuigend met 14-0. MarisŤla de Wind sloeg 3-uit-3, waaronder een driehonkslag, scoorde driemaal en had ook drie binnengeslagen punten. Jessie van Aalst tekende voor de eerste punten via een 2-run homerun.
Verslag van Dag 9 (Ned.) | Recap of Day 9 (Eng.)

Nederlands Team shutout door Chicago Bandits
Op de achtste dag van de Illinois-trip, dinsdag 8 juli, stond de wedstrijd tegen Chicago Bandits op het programma, ťťn van de ploegen uit de professionele National Pro Fastpitch. De Nederlandse aanval kon geen vuist maken en kwam tot slechts vijf honkslagen. Voor Oranje kwamen alle zes werpsters in actie. De Bandits konden aanvallend wel produceren, sloegen twee homeruns, hielden Oranje puntloos en wonnen met 9-0. Ondanks het verlies een zeer nuttige wedstrijd!
Verslag van Dag 8 (Ned.) | Recap of Day 8 (Eng.)

'Come-from-behind' overwinning Nederlands Team
Het Nederlands Softbal Team speelde maandagavond 7 juli de zesde wedstrijd van de Illinois-trip. In het fraaie stadion van Chicago Bandits in Rosemont was Indiana Slammers de tegenstander en die nam een vroege 5-0 voorsprong in de eerste inning. Maar Oranje toonde karakter, kwam sterk terug en boekte een 'come-from-behind' 6-5 overwinning in deze 9-inning wedstrijd. Nathalie Timmermans homerde voor Oranje. In de ochtend assisteerden een paar speelsters bij het Bandits Youth Softbal Camp.
Verslag van Dag 7 (Ned.) | Recap of Day 7 (Eng.)

Winst & Verlies voor Oranje
Op zondag 6 juli, de zesde dag van de Illinois-trip stond de tweede wedstrijddag van het de 10th annual John Radtke Memorial Women's Fastpitch Classic in Elgin op het programma. Door winst in het derde duel op zaterdagavond voorkwam het Nederlands Softbal Team dat het zondagochtend vroeg om 8 uur al had moeten spelen. Oranje opende in Elgin tegen Wisconsin Lightning, waarvan opnieuw werd gewonnen. Jessie van Aalst, Dinet Oosting en Chantal Versluis homerden. En dat zette later op de dag een nieuwe confrontatie op met Hooters, maar dit keer werd met 2-1 verloren.
Verslag van Dag 6 (Ned.) | Recap of Day 6 (Eng.)

Oranje wint driemaal op eerste toernooidag
Het Nederlands Softbal Team opende de reeks wedstrijden tijdens de Illinois-trip op zaterdag 5 juli met drie wedstrijden op de eerste dag van de John Radtke Memorial Classic. Oranje won van Wisconsin Lightning, Pekin Lettes en Hooters, scoorde totaal 25 punten en kwam tot 32 honkslagen, waaronder acht homeruns, geslagen door Britt Vonk (2), Karin Tuk (2), Anne Blaauwgeers, Merel Oosterveld, Virginie Anneveld en Nathalie Timmermans. De speelsters en stafleden konden ook nog de nagelbijtende ontknoping volgen van het Nederlands Voetbal Team tegen Costa Rica op het WK in BraziliŽ.
Verslag van Dag 5 (Ned.) | Recap of Day 5 (Eng.)

Nederlands Team viert 'Fourth of July'
Op vrijdag 4 juli reisden de speelsters en stafleden van het Nederland Softbal Team naar Chicago voor 'The Fourth of July', de nationale feestdag in de Verenigde Staten ter veiring van Independence Day. Het team wandelde door de stad, genoot van een diner, volgde het WK Voetbal en bekeek 's avonds het grote vuurwerk. Iedereen was rond half 12 weer terug op de kamer. Op zaterdag speelt Oranje de eerste drie wedstrijden van de trip tijdens een toernooi in Elgin.
Verslag van Dag 4 (Ned.) | Recap of Day 4 (Eng.)

Eerste training in de boeken
Op donderdag 3 juli hield het Nederlands Softbal Team de eerste training op het prachtige complex van de Chicago Bandits. Een binnentraining, maar dan wel eentje in een zeer bijzondere omgeving: de grootste indoorhal van de USA met maar liefst twee volledige softbalvelden, plus tribunes en slagtunnels. En dat allemaal in een heerlijke airco-omgeving.
's Avonds woonde de ploeg het NPF-duel bij tussen de Chicago Bandits en de Akron Rebels. De ploeg is vrijdag vrij, maar speelt dan de eerste wedstrijd op zaterdag.
Verslag van Dag 3 (Ned.) | Recap of Day 3 (Eng.)

Meeting, uniformen, verkennen
De speelsters en begeleiding van het Nederlands Softbal Team hielden vandaag een lange team-meeting als begin van Dag 2 van de American Tour in Illinois op woensdag 2 juli. Tijdens de meeting keek de ploeg vooruit naar de komende periode, maar werden ook kort de nieuwe uniformen getoond. Vandaag was er ook gelegenheid om de buurt rondom het hotel even te verkennen. De ploeg keert donderdag terug op het veld, dan staat een training op het programma op het complex van de Chicago Bandits.
Verslag van Dag 2 (Ned.) | Recap of Day 2 (Eng.)

Chicago's Daily Herald schrijft over Nederlands Team
Op de dag dat het Nederland Softbal Team arriveerde in Illinois stond er een artikel in de Daily Herald. De grootste dagelijkse krant van de Chicago-voorsteden richtte zich op de deelname van Oranje komend weekeinde aan de 10th annual John Radtke Memorial Women's Fastpitch Classic in Elgin.
Lees hier het artikel (Ned.) | Read the article here (Eng.)

Nederlands Team arriveert in Illinois
Het Nederlands Softbal Team reisde op dinsdag 1 juli naar de Amerikaanse staat Illinois voor de tweede American Tour van het jaar. In maart reisde Oranje naar Florida waar toen 20 wedstrijden werden gespeeld. In Illinois heeft het team 22 wedstrijden op het programma staan in een periode van 18 dagen, waaronder een wedstrijd tegen een Minor League Honkbal Team.
De toer door de regio-Chicago maakt deel uit van de voorbereidingen van de ploeg op het komende ISF Wereldkampioenschap in Haarlem in augustus.
Verslag van Dag 1 (Ned.) | Recap of Day 1 (Eng.)

Nederlands Team wint tweemaal vs. US College-ploeg
Het Nederlands Softbal Team speelde op vrijdag 27 juni in Haarlem twee oefenwedstrijden tegen een Amerikaans College All Star Team. De wedstrijden werden gespeeld op het Nol Houtkamp Sportcomplex, de locatie voor het komende ISF Wereldkampioenschap in augustus. Oranje boekte een 17-0 shutout-zege in de opener tegen de Stars, waarna de tweede wedstrijd met 9-2 werd gewonnen van de Stripes. Jessie van Aalst homerde tweemaal in het tweede duel.
De twee wedstrijden waren de laatste activiteiten voor de ploeg voordat wordt vertrokken naar de USA. De ploeg reist dinsdag naar Illinois voor de tweede American Tour van het jaar.
Verslag van de activiteiten van vandaag (Ned.) | Recap of the today's activities (Eng.)

Speelsters en Sandd genieten van clinic en barbecue
In het kader van de samenwerking met Sandd is door de speelsters van het Nederlands Softbal Team vandaag op het complex van Robur '58 in Apeldoorn een clinic georganiseerd voor het personeel van Sandd. In februari werd Sandd hoofddponsor van Oranje, dat op weg is naar het Wereldkampioenschap in augustus in Haarlem. Voor aanvang van de clinic kregen de medewerkers een uitleg over de basisbeginselen van het gooien, fielden en slaan. Hierna volgde een korte demonstratie over pitching, slaan en fielding. De clinic werd afgesloten met een onderlinge wedstrijd tussen de Sandd medewerkers. Een barbecue sloot de succesvolle dag af.
Verslag van de activiteiten van vandaag (Ned.) | Recap of the today's activities (Eng.)

Speelsters nemen deel aan Olympic Moves
De speelsters en coaches van het Nederlands Softbal Team hebben vandaag (vrijdag 13 juni) deelgenomen aan Olympic Moves, het grootste scholentoernooi in Nederland in verschillende sporten. Het evenement vond plaats op het Nol Houtkamp Sportcomplex in Haarlem, de locatie van het Wereldkampioenschap, dat van 15-24 augustus wordt gehouden.
De speelsters van het Nederlands Team zorgden voor clinics en instructies, maar waren ook actief als coaches van de verschillende teams. Twaalf teams namen deel aan het softbal-evenement, allen meisjesteams uit het voortgezet onderwijs.
De activiteiten van vandaag vielen samen met de viering van World Softball Day, die jaarlijks wordt gehouden op 13 juni.
Verslag van de activiteiten van vandaag (Ned.) | Recap of the today's activities (Eng.)

Nederlands Team sluit Zomer Tour af tegen Nieuw-Zeeland
Het Nederlands Softbal Team sluit de WK Promotie Zomer Tour, oftewel de 'Elf Steden Toer', af met een wedstrijd tegen de nationale ploeg van Nieuw-Zeeland. De wedstrijd wordt gespeeld op 13 augustus op het complex van Rooswijk in Velsen. De wedstrijd is de tiende en laatste van de Tour, die begint op 1 augustus. De Tour vormt de laatste voorbereiding op het ISF Wereldkampioenschap in Haarlem. Twee dagen na afloop van de Elf Steden Toer opent Oranje het Wereldkampioenschap tegen de USA op 15 augustus.
Compleet programma (Ned.) | Complete schedule (Eng.)

Nederlands Team opent Wereldkampioenschap vs. USA
Het Nederlands Softbal Team opent het 14e ISF Wereldkampioenschap op 15 augustus tegen Team USA, dat twee jaar geleden in Canada de finale verloor tegen Japan. De wedstrijd begint om 20:00 uur aansluitend op de Openingsceremonie. Vandaag (vrijdag 18 april) maakte de International Softball Federation de indelingen bekend van de twee groepen voor het Wereldkampioenshap. Oranje ontmoet ook nog Chinese Taipei, ItaliŽ, AustraliŽ, de Dominicaanse Republie, Groot-BrittanniŽ en Botswana in de voorronde van het mondiale evenement.
Meer over de groepsindelingen (Ned.) | More on the group alignments (Eng.)

Team bezoekt hoofdkantoor van sponsor Sandd
Op vrijdag 11 april bezochten de speelsters, coaches en stafleden van het Nederlands Softbal Team het hoofdkantoor van Sandd, de hoofdsponsor van Oranje, in Apeldoorn. De ploeg werd in drie groepen verdeeld, die een rondleiding kregen in de grote hal van dŤ zakelijke postbezorger van Nederland. De ploeg werd ook toegesproken door Haico Meijerink, de CEO van Sandd, en had een meet-and-greet met medewerkers.
Verslag van de activiteiten van vandaag (Ned.) | Recap of the today's activities (Eng.)

Sponsorsbijeenkomst; Wereldkampioenschap-poster onthuld
Op zaterdag 5 april troffen verschillende sponsors van het komende ISF Wereldkampioenschap elkaar in het clubgebouw van het Nol Houtkamp Sportcomplex in Haarlem, waar het evenement zal plaatsvinden van 15 tot en met 24 augustus. Ook werd vandaag de officiŽle Wereldkampioenschap-poster onthuld. Nederlands Team Hoofd Coach Craig Montvidas sprak de aanwezigen toe, co-captain Saskia Kosterink onthulde de poster.
Verslag van de activiteiten van vandaag (Ned.) | Recap of today's activities (Eng.)

Oranje weer veilig thuis
Het Nederlands Softbal Team keerde op dinsdag 25 maart weer veilig huiswaarts en sloot daarmee de eerste trip van het jaar naar de USA af. In juli reist de ploeg naar Illinois voor de tweede trip ter voorbereiding op het komende Wereldkampioenschap in augustus in Haarlem. De ploeg arriveerde keurig op tijd op Amsterdam Schiphol International Airport na een vlucht vanuit Londen.
Verslag van de 24e & 25e dag (Ned.) | Recap of the 24th & 25th day (Eng.)

Oranje sluit trip af met twee shutout-zeges
Het Nederlands Softbal Team speelde vandaag (zondag 23 maart) de laatste twee wedstrijden van de Florida-trip van dit jaar. Oranje opende de double-header met een 8-0 shutout-zege, waarna een 6-0 winst volgde. De tegenstander was Team FLA Softball, een ploeg die uitkomt in de Travel Ball League. Drie Nederlandse werpsters gooiden een 'combined No-Hitter' in de tweede wedstrijd. De ploeg sloeg weer vier homeruns, waaronder twee van Saskia Kosterink.
Het Nederlands Team begint maandag aan de terugreis en wordt dinsdagmiddag weer thuis verwacht.
Verslag van de 23e dag (Ned.) | Recap of the 23rd day (Eng.)

A Day at the Races
Vandaag (zaterdag 22 maart) had het Nederlands Softbal Team de laatste vrije dag tijdens de Florida-trip. Een deel van het team ging shoppen, terwijl andere teamleden voor de races kozen en dus 'a day at the races' had.
De ploeg speelt de laatste twee wedstrijden op zondag en ontmoet dan Team Florida in St. Petersburg in een double-header die om 11 uur 's morgens lokale tijd begint (16:00 uur Ned. tijd). En dan is het tijd om in te pakken, want maandag begint de reis huiswaarts.
Verslag van de 22e dag (Ned.) | Recap of the 22nd day (Eng.)

Speelschema Elf Steden Toer compleet
Het speelschema van de Wereldkampioenschap Zomer Tour is compleet, want alle data zijn nu ingevuld en bevestigd. Vanaf 1 augustus begint het Nederlands Softbal Team aan een reeks wedstrijden, die De Elf Steden Toer is gedoopt. Tijdens deze reeks speelt Oranje wedstrijden tegen Amerikaanse universiteitsteams, maar ook de nationale ploegen van Duitsland en Japan. De wedstrijden worden gespeeld in 10 verschillende steden in het land en wordt afgesloten in Haarlem, de locatie van het Werelkampioenschap. De Toer maakt deel uit van 'Be Part of the Challenge', de promotionele activiteiten van Oranje op de 'Road to Haarlem'.
Ga hierheen voor het schema (Ned.) | See the schedule here (Eng.)

Nederlands Team wint double-header vs. Polk State
Vandaag (vrijdag 21 maart) opende het Nederlands Softbal Team de double-header tegen Polk State College in Winter Haven met een comfortabele 10-2 overwinning. Hiermee maakte Oranje een einde aan de 12-game winning streak van Polk. Het Nederlands Team won hierna ook het tweede duel, dit keer met 7-3. De ploeg sloeg 25 honkslagen, waaronder zes van Dinet Oosting, vier van MarisŤla de Wind en een homerun van Saskia Kosterink.
Het Nederlands Team heeft zaterdag een vrije dag en sluit de reeks wedstrijden zondag af met een double-header.
Verslag van de 21e dag (Ned.) | Recap of the 21st day (Eng.)

Nederlands Team traint en heeft vrije dag
Het Nederlands Softbal Team begon de dag vroeg op donderdag (20 maart), want de ploeg hield een trainingsessie, die om 8 uur 's morgens begon. Het was de enige activiteit voor Oranje vandaag, want de dag werd verder gebruikt als rustdag.
De ploeg keert vrijdag weer terug op het speelveld voor een double-header tegen Polk State College, die wordt gespeeld in Winter Haven. De eerste wedstrijd begint om 17:00 uur lokale tijd (22:00 uur Ned.tijd).
Verslag van de 20e dag (Ned.) | Recap of the 20th day (Eng.)

Nederlands Team deelt double-header
Vandaag (woensdag 19 maart) deelde het Nederlands Softbal Team een double-header, die werd gespeeld op het complex van Saint Leo University in Saint Leo. Daar trof Oranje niet Saint Leo in twee wedstrijden, maar opende de double-header tegen Purdue University, waarna men Saint Leo ontmoette in Game 2.
In de opener stond het Nederlands Team aanvankelijk tweemaal voor, keek tegen een achterstand aan, bracht een 6-5 stand in balans, maar verloor uiteindelijk met 8-6, wat pas het tweede verlies was tijdens de Florida-trip. In de volgende wedstrijd was Oranje wat productiever, nam vroeg controle over de wedstrijd en won met 6-3 van Saint Leo.
Het Nederlands Team voegde vandaag weer twee homeruns aan het totaal toe en die werden geslagen door Nathalie Timmermans (Game 1) en Karin Tuk (Game 2).
Verslag van de 19e dag (Ned.) | Recap of the 19th day (Eng.)

Oranje wint vs. Rutgers
Het Nederlands Softbal Team keerde vanavond (dinsdag 18 maart) weer terug op het veld voor de volgende wedstrijd tijdens de Florida-trip van dit jaar. Op een dag met aanzienlijk betere weersomstandigheden dan de dag ervoor ontmoette het team Rutgers University en won met 6-2. Vanavond homerden Nathalie Timmermans en Saskia Kostink beiden om het totaal tijdens deze trip op 20 te brengen. Pitchers Femke van Dusschoten en Lindsey Meadows gooiden samen 12 keer drie slag.
Het Nederlands Team komt woensdag weer in actie. Dan staat een double-header op het programma tegen Saint Leo University in het nabij gelegen Saint Leo met een aanvangstijd van 13:00 uur lokaal (18:00 uur Ned.tijd).
Verslag van de 18e dag (Ned.) | Recap of the 18th day (Eng.)

Wedstrijden Oranje afgelast!
Na een uitstel en een wijziging in het speelschema vanwege de weersomstandigheden begon het Nederlands Softbal Team vandaag (maandag 17 maart) aanvankelijk aan de eerste wedstrijd tegen Marist College. Na dit duel zou Oranje 's avonds spelen tegen de University of Central Florida. Eerder won UCF met 11-0 vs. Marist.
Tegen Marist nam Nederland een vroege 4-0 voorsprong in de eerste inning met als hoogtepunt een 3-run homerun van Lindsey Meadows. Echter, na twee complete innings begon het weer te regenen en de weersverwachtingheden bleven ongunstig voor de rest van de dag. En zo werd het duel definitief gestaakt, terwijl de tweede wedstrijd werd afgelast.
Het Nederlands Team speelt de volgende wedstrijd op dinsdag en ontmoet dan Rutgers University.
Verslag van de 17e dag (Ned.) | Recap of the 17th day (Eng.)

Maandag-wedstrijden in de wachtkamer
De twee wedstrijden van het Nederlands Softbal Team die voor vandaag (maandag 17 april) op het schema staan, zijn momenteel uitgesteld. De ploeg reisde naar Orlando, maar is wacht momenteel binnen op de locatie van de University of Central Florida. Zware regen- en onweersbuien zijn actief ten noorden van Orlando, waar het momenteel ook regent. Het speelschema is voor vandaag in elk geval aangepast. Eerst speelt Marist College tegen UCF in plaats van tussen de twee Nederlandse wedstrijden. Na afloop van dat duel speelt Oranje een double-header. Als het weer tenminste meewerkt.
In het nabij gelegen Kissimmee werd de MLB-Spring Training wedstrijd tussen de Houston Astros en Atlanta Braves na vijf innings gestaakt vanwege de regen, terwijl twee andere wedstrijden in de regio Clearwater zijn afgelast.

Orange wint zondag double-header
Het Nederlands Softbal Team was zondag (16 maart) weer terug op het veld voor het spelen van een double-header en won beide wedstrijden. Het team begon 's morgens het duel tegen Baylor University en won de opener met 5-1. Hierna ontmoette Oranje Central Connecticut State University in de tweede wedstrijd en sloot af met een 9-2 winst. Met deze overwinningen boekte Nederland de 10e en 11e zege van de Florida-trip. In de double-header van vandaag homerden Nathalie Gosewehr, MarisŤla de Wind en Saskia Kosterink, waarmee een Nederlands Team-record werd gerealiseerd.
De ploeg speelt maandag opnieuw een double-header en ontmoet dan Marist College en de University of Central Florida in Orlando.
Verslag van de 16e dag (Ned.) | Recap of the 16th day (Eng.)

Eerste verlies voor Nederlandse ploeg
Het Nederlands Softbal Team leed zaterdagavond 15 maart de eerste nederlaag tijdens de Florida-trip, want tegenstander University of South Florida kwam terug van een achterstand en won met 3-2 in de laatste slagbeurt. Oranje nam een 2-0 voorsprong in de derde inning via een honkslag van Jessie van Aalst, maar liet daarna drie loopsters in scoringspositie achter in de volgende vier innings. De Bulls pakten een punt terug in de zesde inning, maar liet ook de honken vol achter, waarna tweemaal werd gescoord met nul uit in de 2e7 om met 3-2 te winnen. Nathalie Gosewehr sloeg drie van de zes Nederlandse honkslagen.
Oranje speelt zondag een double-header en ontmoet dan Baylor University en Central Connecticut State University.
Verslag van de 15e dag (Ned.) | Recap of the 15th day (Eng.)

Nederland wint nipt van Pennsylvania maar wint opnieuw
Na twee dagen niet te hebben gespeeld keerde het Nederlands Softbal Team vrijdagochtend (14 maart) vroeg terug op het speelveld. Oranje won nipt met 3-2 van de University of Pennsylvania om de winning streak intact te houden en te verlengen naar negen wedstrijden. Het verschil in de wedstrijd was een opofferingsslag van Lindsey Meadows, waarmee Nederland een 2-2 stand in de zesde inning brak op weg naar de winst.
De ploeg speelt de volgende wedstrijd op zaterdag in de namiddag tegen de University of South Florida. Het team heeft nu 10 wedstrijden gespeeld en heeft er nog 12 op de agenda staan.
Verslag van de 14e dag (Ned.) | Recap of the 14th day (Eng.)

Nederlands Team bezoekt MLB-wedstrijd
Op donderdag 13 maart had het Nederlands Softbal Team een vrije dag op Dag 13 van de Florida-trip en bezocht de Major League Spring Training-wedstrijd van de Philadelphia Phillies tegen een split-squad team van de New York Yankees.
Het Nederlands Team keert vrijdagochtend weer zelf terug op het speelveld en ontmoet dan de University of Pennsylvania in een duel dat om 10 uur 's morgens lokale tijd begint (15:00 uur Ned. tijd). Vrijdag is de eerste van zes drukke dagen voor Oranje, want de ploeg heeft dan negen wedstrijden op het schema staan.
Verslag van de 13e dag (Ned.) | Recap of the 13th day (Eng.)

Meer data bevestigd voor Elf Steden Toer
Het speelschema van de Wereldkampioenschap Zomer Tour is bijna compleet, nu nog eens twee data zijn ingevuld en bevestigd. Vanaf 1 augustus begint het Nederlands Softbal Team aan een reeks wedstrijden, die De Elf Steden Toer is gedoopt. Tijdens deze reeks speelt Oranje wedstrijden tegen Amerikaanse universiteitsteams, maar ook de nationale ploegen van Duitsland en Japan. De wedstrijden worden gespeeld in 10 verschillende steden in het land en wordt afgesloten in Haarlem, de locatie van het Werelkampioenschap. De Toer maakt deel uit van 'Be Part of the Challenge', de promotionele activiteiten van Oranje op de 'Road to Haarlem'.
Ga hierheen voor het schema (Ned.) | See the schedule here (Eng.)

Double-header van woensdag verregend
De regen verstoorde vandaag (woensdag 12 maart) de reeks wedstrijden van het Nederlands Softbal Team, want de geplande double-header werd afgelast. Oranje zou in de eerste wedstrijd het team van de University of Maine hebben ontmoet om 22:00 uur Nederlandse tijd (17:00 uur lokale tijd). Dit duel zou worden gevolgd door een duel tegen Bryant University met een aanvangstijd van 00:15 uur Ned. tijd (19:15 uur lokaal). Maar vanwege onweersbuien in de regio werden beide wedstrijden geschrapt.
Oranje heeft geen wedstrijden op het schema staan voor donderdag, maar keert vrijdagochtend weer terug op het veld voor een enkele wedstrijd. Dan ontmoet het team de University of Pennsylvania in een duel dat om 10 uur lokale tijd (15:00 uur Ned. tijd) begint.
Verslag van de twaalfde dag (Ned.) | Recap of the twelfth day (Eng.)

Oranje boekt kleine zege
Na minimaal tien punten te hebben gescoord in de laatste vijf wedstrijden won het Nederlands Softbal Team vandaag (dinsdag 11 maart) met kleiner verschil. Oranje won met 3-1 vs. de University of Utah en brak een 1-1 stand in de tweede inning via een honkslag van Chantal Versluis, die 3-uit-3 sloeg. Nederland voegde een 'insurance run' toe in de zevende inning toen Nathalie Timmermans haar derde homerun in drie dagen sloeg. Starter Ginger de Weert hield Utah op slechts ťťn honkslag in vier innings, waarna Lindsey Meadows het duel completeerde.
Het Nederlands Team vervolgt de reeks wedstrijden op woensdag met een double-header in Clearwater. Oranje begint dan tegen de University of Maine om 22:00 uur Nederlandse tijd (17:00 uur lokale tijd), waarna wordt gespeeld tegen Bryant University met een aanvangstijd van 00:15 uur Ned. tijd (19:15 uur lokaal).
Verslag van de elfde dag (Ned.) | Recap of the eleventh day (Eng.)

Oranje verslaat Florida Tech in double-header
Het Nederlands Softbal Team vervolgde de reeks wedstrijden in Florida op maandag 10 maart met een double-header tegen Florida Tech. De wedstrijden werden gespeeld in Melbourne aan de oostkust van Florida en dat betekende een busrit van zo'n drie uur vanuit Clearwater.
In de opener won het Nederlands Team met 12-2 en kwam tot 16 honkslagen, aangevoerd door Jessie van Aalst, die 4-uit-5 sloeg met twee doubles, viermaal scoorde en twee binnengeslagen punten had. Areke Spel droeg bij met een 3-run homerun. De Nederlandse pitching domineerde, want Dagmar Bloeming kwam tot negen strikeouts in vier innings, waarna Femke van Dusschoten er nog eens drie toevoegde in het restant van het duel.
In Game 2 won Oranje met 10-2 in vijf innings, dankzij een productieve eerste en tweede inning waarin achtmaal werd gescoord. In dit duel sloeg de ploeg wederom vier homeruns en die kwamen dit keer van de knuppels van Nathalie Timmermans, Chantal Versluis, Jessie van Aalst en Dinet Oosting.
De ploeg speelt een enkele wedstrijd op dinsdag en ontmoet dan het team van de University of Utah om 16:00 uur Ned. tijd (11 uur lokale tijd).
Verslag van de tiende dag (Ned.) | Recap of the tenth day (Eng.)

Oranje overpowert Cleveland State
Het Nederlands Softbal Team won op zondag 9 maart ruim met 16-8 tegen het team van Cleveland State University. Het was opnieuw aanvallend een productieve wedstrijd voor Oranje, dat tot 13 honkslagen kwam, waaronder homeruns van Merel Oosterveld, Saskia Kosterink (grand slam), Karin Tuk en Nathalie Timmermans, die 4-uit-4 sloeg, driemaal scoorde en drie RBI's had.
De tweede wedstrijd vandaag had gespeeld moeten worden tegen Providence College, maar dat duel werd geschrapt op verzoek van de tegenstander.
Het Nederlands Team speelt maandag een double-header vs. Florida Tech en die begint om 13:00 uur lokale tijd (19:00 uur Ned. tijd).
Verslag van de negende dag (Ned.) | Recap of the ninth day (Eng.)

Clinic, dolfijnen en strand
De speelsters en begeleiding van het Nederlands Softbal Team kregen vandaag (zaterdag 8 maart) een onderbreking in de actie, maar keren zondag weer terug naar het veld. De team speelt dan de eerste twee wedstrijden van een reeks van zeven in de komende vier dagen.
Vandaag was de ploeg in drie groepen verdeeld. Eťn verzorgde een clinic voor jeugdspeelsters, de tweede maakte een dolfijnen-tour en de derde bezocht het Clearwater Marine Aquarium. Maar een aantal ging ook nog even naar het strand om te genieten van de vrije dag.
Op zondag speelt de ploeg tweemaal en ontmoet dan Cleveland State University en Providence College.
Verslag van de achtste dag (Ned.) | Recap of the eighth day (Eng.)

Nederlands Team wint ruim op vrijdag
Na een vrije dag op donderdag keerde het Nederlands Softbal Team vandaag (vrijdag 7 maart) terug op het veld voor een double-header tegen het team van Hillsborough Community College in Tampa. Oranje won de opener met 10-1 in vijf innings en boekte vervolgens een grote 19-2 overwinning in Game 2.
Het Nederlands Team kwam tot 27 honkslagen, waaronder vier homeruns. Britt Vonk, die zich 's morgens bij de ploeg voegde, homerde tweemaal, waaronder een grand slam. Areke Spel en Merel Oosterveld tekende voor de andere twee homeruns.
Oranje speelt de volgende twee wedstrijden op zondag.
Verslag van de zevende dag (Ned.) | Recap of the seventh day (Eng.)

Een dag zonder activiteiten voor Oranje
Vanwege de weersomstandigheden had het Nederlands Softbal Team geen activiteiten op donderdag 6 maart met uitzondering van een gezamenlijk diner. De ploeg had geen wedstrijden op het schema staan, maar het was de bedoeling om 's middags de Major League Spring Training-wedstrijd bij te wonen tussen de Philadelphia Phillies en New York Yankees in Bright House Field in Clearwater. Echter, door de regen was de aanvangstijd van de wedstrijd uitgesteld. Besloten werd niet naar het stadion te gaan, omdat de nieuwe aanvangstijd te laat werd voor de ploeg, vanwege een diner-afspraak later in de middag.
Het team keert op vrijdag weer terug naar het speelveld en speelt dan een double-header tegen Hillsborough Community College in Tampa. De eerste wedstrijd begint om 11 uur 's morgens (17:00 uur Ned.tijd).
Verslag van de zesde dag (Ned.) | Recap of the sixth day (Eng.)

Oranje boekt dubbele zege op woensdag
Het Nederlands Softbal Team stond op woensdag 5 maart met 5-0 achter na twee innings tegen het team van Saint John's University, maar kwam terug vanaf de derde inning om uiteindelijk met 9-6 te winnen. Karin Tuk sloeg een 3-run homerun in de derde inning om Oranhe weer terug op het spoor te zetten, waarna de stand in balans werd gebracht in de vierde slagbeurt. Nederland draaide het duel vervolgens in eigen voordeel om door tweemaal te scoren in zowel de zesde als de zevende inning op weg naar de overwinning.
De wedstrijd was de eerste die voor vandaag op het programma stond. Hierna speelde het team van Hoofd Coach Craig Montvidas een avondwedstrijd tegen de University of Toledo en won met 4-1.
De volgende wedstrijden worden vrijdag gespeeld.
Verslag van de vijfde dag (Ned.) | Recap of the fifth day (Eng.)

Prijs voor Bungalowpark 'De Krim'
Op dinsdag 4 maart werd bekend gemaakt dat Bungalowpark 'De Krim' on texel is uitgeroepen tot beste bungalowpark van de Waddeneilanden. Het Nederlands Softbal Team verbleef viermaal in het bungalowpark sinds november. Sindsdien was het team vier dagen op het eiland in de maanden november, december, januari en februari ter voorbereiding op het Wereldkampioenschap van dit jaar in Haarlem.
De speelsters en stafleden van het Nederlands Team feliciteren 'De Krim' met deze zeer verdiende onderscheiding.
Meer over de prijs (Ned.) | More on the award (Eng.)

Nederlands Team opent 25-game series met puntloos gelijkspel
Het Nederlands Softbal Team is de reeks van 25 wedstrijden (er zijn twee duels toegevoegd aan het schema) in 20 dagen in Florida (USA) op dinsdag 4 maart begonnen met een puntloos gelijkspel. Voor het Nederlands Team was dit de eerste wedstrijd van het jaar in de buitenlucht. Op het Eddie C. Moore Sports Complex in Clearwater was Lions, het team van Loyola Marymount University uit Los Angeles, de eerste tegenstander. De wedstrijd bleef puntloos en omdat was afgesproken dat er geen tie-break gespeeld zou worden eindigde het duel met een 0-0 stand. Oranje speelt twee wedstrijden op woensdag.
Verslag van de vierde dag (Ned.) | Recap of the fourth day (Eng.)

Eerste buitentraining in de boeken
Het Nederlands Softbal Team werkte op maandag 3 maart de eerste buitentraining van het seizoen af. Na een dag van reizen en een dag van rusten keerden de speelsters terug naar het veld op Dag 3 van de eerste trip dit jaar naar de USA. Omdat het de eerste buitenactiviteit was na een lange indoorperiode moesten de speelsters eerst even wennen aan de veldcondities. Maar het was een onbewolkte en warme dag met een gemiddelde temperatuur van zo'n 26 graden Celsius.
Verslag van de derde dag (Ned.) | Recap of the third day (Eng.)

Een dag van acclimatiseren, rusten en shoppen
Op zondag 2 maart, de eerste volle dag in Clearwater gebruikten de speelsters en stafleden van het Nederlands Softbal Team hun tijd om uit te rusten van de lange reisdag en om te acclimatiseren. In Clearwater was het vandaag een mooie dag met temperaturen rond de 25 graden Celsius. En zo was het een rustige dag ter voorbereiding om de eerste training, die voor maandag op het programma staat. De eerste wedstrijd wordt op dinsdag gespeeld.
Verslag van de tweede dag (Ned.) | Recap of the second day (Eng.)

Nederlands Team gearriveerd in Florida
Het Nederlands Softbal Team is op zaterdag 1 maart naar Tampa in Florida (USA) gevlogen, waarmee een 25 dagen durende trip is begonnen. In Florida speelt het team 23 wedstrijden in 20 dagen, waarvan het eerste duel op de agenda staat voor aanstaande dinsdag in Clearwater. De ploeg verzamelde vroeg op Amsterdam Schiphol Airport voor de British Airways-vlucht naar de Engelse hoofdstad Londen. Vandaar vloog de ploeg naar Tampa waar men arriveerde na een vlucht van precies tien uur. De trip is de eerste van twee dit jaar naar de USA ter voorbereiding op het Wereldkampioenschap in augustus in Haarlem. De tweede trip volgt in juli en brengt het team naar Illinois.
Verslag van de eerste dag (Ned.) | Recap of the first day (Eng.)

SANDD HOOFDSPONSOR NEDERLANDS SOFTBAL TEAM!
Sandd, de zakelijke postbezorger van Nederland, is de nieuwe hoofdsponsor van het Nederlands Dames Softbal Team geworden. Sandd maakte het nieuws op zondag 23 februari bekend aan de softbalsters tijdens de wedstrijd tegen het Nederlands Honkbal Team in Sporthallen Zuid in Amsterdam. De wedstrijd werd gespeeld tijdens de jaarlijkse National Team Showcase, waarop ook workshops en clinics worden gegeven aan jeugdspeelsters/spelers door internationals van het Nederlands Softbal en Honkbal Team. De overeenkomst werd officiŽel bekend gemaakt op maandag 24 februari door de KNBSB.
Hoofd Coach Craig Montvidas: ,,Zoín mooie sponsor vinden stond hoog aan mijn To Do List voor 2014. Dit voelt als een erkenning voor het harde werken en de prestaties van de afgelopen jaren en geeft een extra impuls voor een geweldig resultaat op het WK!'' Thiemo van Spellen, Commercieel Directeur van Sandd: ,,We zien veel overeenkomsten. Passie, lef en doorzettingsvermogen zit bij ons ook in het DNA.''
Meer over de bekendmaking (Ned.) | More on the announcement (Eng.)

Oranje-honkballers op hun knieŽn voor Oranje-softbalsters tijdens Showcase
De vierde editie van de jaarlijkse National Team Showcase in de Amsterdamse Sporthallen Zuid was vandaag (zondag 23 februari) opnieuw een succes. De dag begon in de ochtend met twee clinics, waaraan werd deelgenomen door ruim 130 jeugdhonkballers en -softbalsters en werd geleid door de internationals van de nationale softbal- en honkbal-ploegen. In de middag speelde het Nederlands Softbal Team een intersquad demonstratie-wedstrijd, die werd gevolgd door een duel, waarin de internationals van de twee nationale teams werden verdeeld over twee ploegen.
Maar er was veel meer vandaag. Er was groot nieuws vandaag. En er waren emoties vandaag. En de spelers van het Nederlands Honkbal Team gingen vandaag op hun knieŽn voor de speelsters van het Nederlands Softbal Team. De reden voor dit alles wordt maandagochtend officiŽel bekend gemaakt.

Team Amsterdam wint Wereldkampioenschap Promo Tour
Team Amsterdam is op zaterdag 22 februari de winnaar geworden van de uit 6 teams, 24 wedstrijd en 4 toernooien bestaande Wereldkampioenschap Softbal Promo Tour door Team Haarlem te verslaan in de allesbeslissende finale op de slotdag van het evenement in de Amsterdamse Sporthallen Zuid. Met een 1-0 voorsprong moest Amsterdam drie punten toestaan in de eerste helft van de zesde slagbeurt, maar omdat deze inning niet compleet werd uitgespeeld vervielen deze punten volgens de toernooi-reglementen. En zo werd 1-0 de eindstand na vijf complete innings, zodat favoriet Haarlem met lege handen stond. Team Haarlem won de eerste vier wedstrijden op rij en sloot de voorronde op de eerste plaats af. Haarlem bereikte zelf de finale ook in een andere winst-omgedraaid-in-verlies duel in de bronzen wedstrijd. In een puntloze wedstrijd tegen Team Zuid-Nederland kreeg Haarlem een punt tegen in de niet-complete 5e inning en werd uiteindelijk winnaar omdat het de meeste loopsters op het derde honk had achtergelaten.

Softball-magazine Dino! gelanceerd
Softball-magazine Dino! werd op zaterdag 22 februari officiŽel gelanceerd. Tijdens de pauze van de finaledag van de Wereldkampioenschap Softbal Promo Tour werd het eerste exemplaar symbolisch uitgereikt aan Craig Montvidas. De Hoofd Coach van het Nederlands Softbal Team ontving het magazine uit handen van Cobus Oosting, de voorzitter van Softbaldino, dat het magazine tweemaal per jaar uitgeeft. Cobus Oosting en zijn dochter en Oranje-speelster Dinet Oosting vormen de redactie van het blad. Naast hun eigen bijdragen staan er in het eerste exemplaar ook artikelen geschreven door Ruud van Zetten en Nederlands Team Media Officer Marco Stoovelaar. Het fraaie 24 pagina's tellende full-colour magazine werd gratis uitgereikt aan de aanwezigen vandaag in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Via het magazine en hun website (www.softbaldino.nl) wil Softbaldino de softbalsport promoten en interesses wekken van sponsors om zo meer financiŽle ondersteuning te genereren voor het programma van de Nederlandse Softbal Teams.

Nederlands Softbal Team ontmoet Nederlands Honkbal Team
Het Nederlands Softbal Team speelt een indoorwedstrijd tegen het Nederlands Honkbal Team aanstaande zondag 23 februari in de Amsterdamse Sporthallen Zuid. De wedstrijd vormt het hoogtepunt van de jaarlijkse National Team Showcase, die voor het vierde jaar op rij wordt georganiseerd door het Nederlands Softbal Team. Voor de tweede keer worden de workshops en clinics voor jeugdspeelsters/spelers en coaches verzorgd door internationals van zowel het Nederlands Softbal als het Nederlands Honkbal Team. In 2012 bundelden beide teams hun krachten ook tijdens de Showcase en speelden toen de eerste wedstrijd tegen elkaar. Toen leed het Softbal Team een nederlaag van slechts ťťn punt verschil, een 4-3 verlies in 7 innings. De introducties voor de wedstrijd van zondag beginnen om 14:00 uur, waarna rond 14:30 uur het 'play ball' zal klinken. De clinics en workshops gaan om 10 uur van start en zijn voor iedereen toegankelijk.

Aanstaande zaterdag Finale Ronde van de Wereldkampioenschap Promo Tour
Aanstaande zaterdag, 22 februari, is Sporthallen Zuid de locatie voor de Finale Ronde van de Wereldkampioenschap Promo Tour. Dit evenement, waaraan zes teams deelnemen, ging in november van start met maandelijkse toernooien op verschillende locaties. Team Haarlem won de voorronde en begon de Play-Offs op 25 januari met een overwinning. Drie ploegen beginnen de Finale Ronde zaterdag met ťťn nederlaag en dat betekent dat deze teams zijn uitgeschakeld bij een tweede nederlaag. De eerste wedstrijd begint zaterdag om 11 uur.
Wie wordt gekroond tot kampioen van de Wereldkampioenschap Promo Tour? Komt het zaterdag zelf bekijken in Amsterdam!

Wereldkampioenschap Zomer Tour krijgt vorm
De Wereldkampioenschap Promo Tour wordt op zaterdag 22 februari afgesloten met de finaleronde, maar de WK Zomer Tour begint al vorm te krijgen. Vanaf 1 augustus staat de zogenaamde Elf Steden Toer op de agenda voor het Nederlands Softbal Team. Tijdens deze Toer speelt Oranje wedstrijden tegen Amerikaanse universiteitsteams, maar ook de nationale ploegen van Duitsland en Japan. De wedstrijden worden gespeeld in 10 verschillende steden in het land, waarna de elfde Haarlem zal zijn, waar Oranje op 15 augustus de openingswedstrijd speelt van het Wereldkampioenschap.
De Toer maakt deel uit van Be Part of the Challenge, de promotionele activiteiten op de 'Road to Haarlem'.
Meer over de Tour (Ned.) | More on the Tour (Eng.)

Valentijnsdag-verrassing voor Oranje-speelsters
De speelsters van het Nederlands Softbal Team kregen een flinke verrassing op vrijdag 14 februari en dat is natuurlijk Valentijnsdag. Vandaag had het team een Valentijns-toernooi op het programma staan in Sporthallen Zuid in Amsterdam. De speelsters van het Nederlands Team waren verdeeld over drie teams en kregen gezelschap van huidige en voormalige speelsters van Jong Oranje. Chantal Versluis tekende voor twee aanvallende hoogtepunten met het slaan van twee homeruns. Na afloop van het toernooi ging het team samen eten. Aanvankelijk was de speelsters gezegd dat na afloop van het diner 's avonds nog twee play-off wedstrijden gespeeld moesten worden. Maar in plaats daarvan kregen de speelsters toen zij na het eten terugkeerden in de sporthal een verrassing, omdat hun familie inmiddels plaats had genomen op de tribune. De dag werd afgesloten met een wedstrijd door en tegen de familieleden.
Verslag van vandaag (Ned.) | Recap of today (Eng.)

Team White wint 5e Donnay/Right To Play Future Stars Tournament
Team White versloeg Team Blue met 13-6 in de allesbeslissende finale van het 5e Donnay/Right To Play Future Stars Indoor Softball Tournament op zondag 9 februari. De ploeg, die onder leiding stond van coach Nathalie Franssen, sloeg negen honkslagen, waaronder twee doubles van Gabi Obia, die later werd gekroond tot Beste Slagvrouw van het jaarlijkse evenement. Lisa Hop, de winnende werpster in de finale, werd uitgeroepen tot Beste Pitcher van het toernooi, terwijl Wies Ligtvoet (Team White) werd genoemd tot Meest Waardevolle Speelster. Denice van Dijk (Team Blue) werd gekozen tot Most Outstanding Player. De prijzen werden uitgereikt door speelsters van het Nederlands Softbal Team. De Oranje-internationals assisteerden dit weekeinde in allerlei activiteiten, zoals het ophangen van vlaggen, het verzorgen van de Oranje Winkel en fungeren als assistent coach.
Vandaag werden liefst vijf homeruns geslagen, waaronder de allereerste grand slam van het toernooi, geslagen door Manoa Weijgertse (Team White). Dominique Sprengers (Team Pink) werd de eerste speelster die twee homeruns sloeg op ťťn dag (ze heeft er nu drie in haar Future-loopbaan). Machteld Rector (Team Green) en Uchenna Jong Loy (Team Blue) tekenden vandaag voor de overige twee, waardoor het toernooi-totaal kwam op een record-aantal van zeven.
Op de foto links de vier winnaressen van de individuele prijzen: Denice, Lisa, Gabi en Wies.
Op foto hieronder homerun-hitters Machteld, Uchenna, Brenda, Manoa, Dominique en Denice.

Team White koploper na eerste dag van Donnay/Right To Play Future Stars Tournament
Team White won tweemaal en speelde eenmaal gelijk op de eerste dag van het 5e Donnay/Right To Play Future Stars Indoor Softball Tournament op zaterdag 8 februari. De ploeg wordt op de ranglijst gevolgd door Team Pink, Team Green en Team Blue. De laatste twee teams deelden de derde plaats, maar de volgorde is gebaseerd op het onderling resultaat. Het jaarlijkse evenement, waarin speelsters van de Jong Oranje Teams deelnemen, wordt opnieuw gehouden in Sporthallen Zuid in Amsterdam.
Twee hoogtepunten van de dag waren homeruns. De eerste kwam in de openingswedstrijd tussen Team Pink en Team White toen Brenda Beers (Team Pink) de tweede helft van de eerste inning opende met een solo-homerun. De tweede werd geslagen door Denice van Dijk (Team Blue) in de derde inning (eveneens solo) van het derde duel vs. Team Pink. Het waren de zesde en zevende homerun in de historie van het Future Stars Tournament. Dag 2 staat op de agenda voor zondag 9 februari.

Dit weekeinde 5e Donnay/Right To Play Future Stars Indoor Softball Tournament
Op zaterdag 8 en zondag 9 februari staan er 13 wedstrijden op het programma in de vijfde editie van het jaarlijkse Donnay/Right To Play Future Stars Tournament. Ook nu is Sporthallen Zuid in Amsterdam weer de locatie voor het toernooi. De speelsters van de twee Jong Oranje Teams zijn verdeeld over vier teams, die in actie komen op zaterdag en zondag. Na 12 wedstrijden is het dertiende duel de allesbeslissende finale.

Alle wedstrijden kunnen live worden gevolgd via een play-by-play.

Nederlands Team sluit laatste trip naar Texel af
Het Nederlands Softbal Team sloot op donderdag 6 februari de vierde en laatste trip naar het eiland Texel af. Naast een aantal indoor-trainingen stond het hoogtepunt op woensdag op het programma. Op die dag maakten de speelsters een rondvlucht boven het eiland in twee kleine vliegtuigjes. Later op de dag stond er weer een training op de agenda.
Foto-verslag (Ned.) | Photo-recap (Eng.)

Succesvolle Sponsor-loop in Amsterdam
De speelsters van het Nederlands Softbal Team en de twee nationale jeugdploegen namen op zondag 2 februari deel aan de Be Part of the Challenge Sponsor Run. Het evenement vond plaats op de Bosbaan in hoofdstad Amsterdam en was georganiseerd door Jong Oranje Rood-speelsters Lizzie Clarijs en Rhowan Stuart. Op een frisse, maar fraaie ochtend met een strakblauwe lucht renden zo'n 70 speelsters, samen met een tweede loper, 5 of 10 kilometer. Na afloop van de sponsor-run kon een mooi bedrag bekend worden gemaakt als opbrengst van de fundraiser van vandaag.
Verslag van de Sponsor-loop (Ned.) | Recap of the Sponsor-run (Eng.)

Eerste verlies Team Haarlem in World Championship Promo Tour
Team Haarlem won tweemaal op Dag 1 en op Dag 2 van de Wereldkampioenschap Promo Tour, maar sloot de voorronde vandaag (zaterdag 25 januari) af met de eerste nederlaag. Desondanks eindigde de ploeg op de eerste plaats. Later op de dag opende het team de Play-Offs met winst. De wedstrijden werden vandaag weer gespeeld in Tilburg. De finaleronde staat op de agenda voor zaterdag 22 februari in Sporthallen Zuid in Amsterdam. De dag begon weer met clinics voor jeugdspeelsters.
Dit evenement is opgezet ter promotie van zowel het Nederlands Softbal Team als het Wereldkampioenschap, dat op de agenda staat voor 15 t/m 24 augustus dit jaar in Haarlem.
Verslag van de derde speeldag (Ned.) | Recap of the third day of games (Eng.)

Japanse coaches verzorgen training-sessies
De Japanse coaches Taeko Utsugi en Yoshimi Kobayashi verzorgden op vrijdag 24 januari een training van het Nederlands Softbal Team in de indoorfaciliteit in Sporthallen Zuid in Amsterdam. Het was een dag vol activiteiten, waarop de twee coaches instructies en adviezen gaven bij verschillende oefeningen. Twee dagen eerder waren de twee coaches ook bij de reguliere Tulip League-wedstrijd van Oranje. De speelsters en coaches van het Nederlands Team genoten van het gezelschap van de twee Japanse coaches en bedanken hen voor hun aanwezigheid bij de ploeg de afgelopen dagen. Op zaterdag 25 januari geven Taeko Utsugi en Yoshimi Kobayashi een clinic tijdens de Wereldkampioenschap Promo Tour in Tilburg en op zondag verzorgen ze een training voor de Jong Oranje Teams in Amsterdam.
Foto-verslag van de trainingen (Ned.) | Photo Recap of the practice sessions (Eng.)

Japanse coaches bezoeken Oranje
De bekende Japanse coaches Taeko Utsugi en Yoshimi Kobayashi brengen van maandag 20 tot en met zondag 26 januari een bezoek aan Nederland. De twee coaches zullen trainingen bijwonen van het Nederlands Softbal Team en clinics verzorgen voor de speelsters. Ook hebben ze een ontmoeting met vertegenwoordigers van het Organisatie Comitť van het komende ISF Wereldkampioenschap, dat van 15 t/m 24 augustus zal plaatsvinden in Haarlem. Taeko Utsugi, die in 2009 ook al eens in Nederland was, heeft een lange coach-loopbaan van ruim 20 jaar. Ze was een Assistent Coach van de nationale ploeg van Japan tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta (USA), waarna ze de ploeg leidde als Hoofd Coach tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney (AustraliŽ) en 2004 in Athene (Griekenland), waar respectievelijk het zilver en het brons werd gewonnen. De zeer ervaren Taeko Utsugi was ook Hoofd Coach van Japan tijdens drie Wereldkampioenschappen en drie Asia Games. In 2005 werd ze gekozen in de ISF Hall of Fame en momenteel is ze ťťn van de twee Vice-Presidents voor AziŽ in het bestuur van de International Softball Federation. Yoshimi Kobayashi coachte vorig seizoen het team van Hitachi Maxell op het hoogstse niveau in Japan.Coach-legende Bram van der Werf, voormalig Oranje pitching coach, overleden
Coach-legende Bram van der Werf is op woensdag 8 januari op 83-jarige leeftijd overleden. Sinds het begin van de jaren zestig was Van der Werf de eerste Nederlandse coach die zich specialiseerde in pitching en hij werd de nummer ťťn pitching coach in het Nederlandse softbal en waarschijnlijk zelfs Europa. Bram van der Werf was de pitching coach van het Nederlands Softbal Team in 1979-1987 en behoorde 21 jaar tot de coachingstaf van Jong Oranje in 1975-1995. Daarnaast was Van der Werf 34 seizoenen (1966-1999) lang de pitching coach van Hoofdklasser Terrasvogels. De afscheids- en crematieplechtigheid zal plaatsvinden op woensdag 15 januari.
In Memoriam Bram van der Werf (Ned.) | In Memoriam Bram van der Werf (Eng.)


Team Haarlem blijft ongeslagen in Promo Tour
Na winst van de eerste twee wedstrijden op Dag 1 van de Wereldkampioenschap Promo Tour op 30 november won Team Haarlem vandaag (21 december) opnieuw beide wedstrijden in de tweede ronde. Hierdoor bleef Team Haarlem de enige ongeslagen ploeg in het uit zes teams bestaande toernooi. Het evenement, dat wordt gehouden in de maanden november, december, januari en februari is opgezet ter promotie van zowel het Nederlands Softbal Team als het Wereldkampioenschap, dat op de agenda staat voor 15 t/m 24 augustus dit jaar in Haarlem. De wedstrijden van vandaag werden gespeeld in de Diekman Hal in Enschede. De dag begon met een clinic voor jeugdspeelsters door speelsters van het Nederlands Team, gevolgd door een Beeball Toernooi. De derde ronde wordt gespeeld op 25 januari in Tilburg.
Verslag van de tweede speeldag (Ned.) | Recap of the second day of games (Eng.)

Tweede trip naar Texel in de boeken
Op donderdag 12 december sloot het Nederlands Softbal Team de tweede van vier trips naar het eiland Texel af. De vier dagen durende trips maken deel uit van de voorbereidingen van de nationale ploeg op het ISF Wereldkampioenschap, dat volgend jaar van 15-24 augustus zal plaatsvinden in Haarlem. De volgende trip staat op de agenda voor januari volgend jaar, waarna de reeks wordt afgesloten met een trip in februari. Tijdens de trips naar Texel verblijft de ploeg in De Krim Vakantiepark.

Dinet Oosting wint Egbert van der Sluis Memorial Trofee
Dinet Oosting is dit jaar de winnaares van de Egbert van der Sluis Memorial Trofee, die jaarlijks wordt uitgereikt aan de Beste International onder de 23 jaar. De prijs werd uitgereikt op zaterdag 7 december in Rotterdam tijdens de Star Awards, waar ook de beste speelsters van de Hoofdklasse-competitie werden geŽerd. Dit jaar werd Dinet een basisspeelster in het Nederlands Softbal Team en werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster van het Europees Kampioenschap in Praag (TsjechiŽ).
Rebecca Soumeru werd gekozen tot Beste Pitcher van het seizoen 2013, waarvoor ook Ginger de Weert, Lindsey Meadows en Kirsten Scheele waren genomineerd. Jessie van Aalst, Merel Oosterveld en Solange Starrenburg waren genomineerd voor Meest Waardevolle Speelster, maar die prijs ging naar de Australische Leigh Godfrey, die tevens Beste Slagvrouw van de competitie was. Karin Tuk en Chantal Versluis leidden respectievelijk opnieuw in Homeruns en Gestolen Honken. Shanna te Vrede werd gekozen tot Beste Junioren Werpster (Riet Vermaat Trofee) en Damishah Charles was de Beste Junioren Speelster (Bep van Beijemerwerdt Trofee). Marco Molleman van landskampioen Hotel Ambassador Haarlem Terrasvogels, dat dit jaar ook de Europese Cup Winners Cup won, werd gekozen tot Coach of the Year.

Team Haarlem leidt na eerste ronde WK Promo Tour
Team Haarlem won beide wedstrijden in de eerste ronde van de Wereldkampioenschap Promo Tour, die op zaterdag 30 november in Tilburg van start ging. Team Haarlem is deze wintermaanden ťťn van de zes deelnemende teams in het evenement ter promotie van het Nederlands Softbal Team en het Wereldkampioenschap, dat volgend jaar augustus zal plaatsvinden in Haarlem. De zes teams vertegenwoordigen allen een deel van het land, namelijk Oost, Zuid, Midden, Amsterdam, Haarlem en Rotterdam. De speelsters van het Nederlands Softbal Team zijn verdeeld over de zes ploegen. De tweede ronde wordt gespeeld op zaterdag 21 december in Enschede.
Verslag van de eerste speeldag (Ned.) | Recap of the first day of games (Eng.)

Japan, China, Chinese Taipei vertegenwoordigen AziŽ op het WK
Japan, China en Chinese Taipei (Taiwan) zullen AziŽ volgend jaar vertegenwoordigen op het 14e ISF Wereldkampioenschap Softbal Dames, dat dan zal worden gehouden van 15 t/m 24 augustus op het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem. De drie landen kwalificeerden zich op donderdag (28 november) tijdens het Aziatisch WK Kwalificatie Toernooi in Kaohsiung (Taiwan). Het evenement werd vrijdag (29 november) afgesloten met een 2-1 overwinning in de finale van China vs. Japan, dat vorig jaar de wereldtitel veroverde in Whitehorse (Canada). De Filippijnen, Zuid-Korea en Hong Kong namen ook deel.
Japan bleef in de voorronde ongeslagen en stond zelfs geen punten toe. Door op de eerste en tweede plaats te eindigen in de voorronde werden Japan en China de eerste twee teams die zich kwalificeerden voor het Wereldkampioenschap. In de eerste Play-Off wedstrijd op donderdag bleef Japan ongeslagen door met 4-0 te winnen vs. China. In de tweede Play-Off wedstrijd schakelde Taiwan de Filippijnen uit door met 9-2 te winnen om het derde team te worden dat zich kwalificeerde voor het eerste Wereldkampioenschap in Europa.
Op vrijdag won China vs. Taiwan om de tweede finalist van het toernooi te worden. In de finale stond China tegenover de Japanse pitchingtroef Yukiko Ueno en won met 2-1. Vorig jaar won Japan de finale van het Wereldkampioenschap in Canada vs. USA met 2-1 in 10 innings. China eindigde toen op de vijfde plaats, terwijl Taiwan in de Play-Offs werd uitgeschakeld door het Nederlands Softbal Team, dat met 4-3 win en de volgende ronde bereikte.
Het deelnemersveld voor het WK is nu gestegen naar 14. De laatste twee deelnemers zullen Afrika vertegenwoordigen, maar dat wordt later beslist.

Nederlands Team overwintert op Texel
Het Nederlands Softbal Team sloot op donderdag 21 november de eerste trip van vier dagen op het eiland Texel af. Daar verzorgde de ploeg clinics voor lokale scholen en woonde een bijeenkomst bij voor lokale pers. Maar de team was ook vier dagen samen met hun coachingstaf. In december, januari en februari reist de nationale ploeg opnieuw naar Texel als onderdeel van de voorbereidingen op het Wereldkampioenschap van volgend jaar in Haarlem. Tijdens de trips naar Texel verblijft het team in De Krim Vakantiepark.
Meer over de eerste Texel-trip (Ned.) | More on the first Texel-trip (Eng.)

Like us op Facebook
Waarschijnlijk hebben jullie ons al gevonden op Facebook, maar voor diegenen die het nog niet weten, het Nederlands Dames Softbal Team is natuurlijk ook te vinden op Facebook. Op onze Facebook-pagina zijn allerlei aankondigingen, activiteiten en updates te vinden.
Dus, like us!

WK Softbal Promo Tour begint op zaterdag 30 november
Op vier zaterdagen in november, december, januari en februari worden op vier verschillende locaties in Nederland indoor-softbaltoernooien georganiseerd. De Wereldkampioenschap Softbal Promo Tour begint op zaterdag 30 november in Sporthal T-kwadraat in Tilburg, gevolgd door toernooien in het oosten, noorden en westen van het land. Op de vierde speeldag staan de finales op de agenda.
De doelstelling van de WK Softbal Promo Tour is niet alleen promotie maken voor softbal in Nederland, maar ook een ledenwerving voor clubs en sponsoropbrengsten genereren voor Oranje Softbal. De Promo Tour zorgt voor aandacht voor het Nederlands Softbal Team en het Wereldkampioenschap van volgend jaar in eigen land.
Meer over de Promo Tour (Ned.) | More on the Promo Tour (Eng.)

Nieuw seizoen, nieuwe verhalen
Nu het nieuwe (internationale) seizoen onderweg is voor de Nederlandse Nationale Teams krijgt de website weer verschillende nieuwe updates. Alle voorgaande verhalen, die op deze index-pagina stonden, zijn nu verplaatst naar de archief-pagina's. Dus ga daarheen om oudere verhalen van voorgaande seizoen (nog eens) te lezen.
Verder zijn het huidige roster voor het seizoen 2014 plus nieuwe head shots toegevoegd.

Seizoen 2014 van start
Op zondag 3 november is het seizoen 2014 officiŽel van start gegaan voor de National Softbal Teams. Op die dag werd het Jong Rood Team het eerste die begon aan een reeks trainingen, gevolgd door het Jong Oranje Wit Team en het Nederlands Team. Alle trainingen vonden plaats in de grote hal van Sporthallen Zuid in Amsterdam.
2014 wordt een belangrijk jaar voor het Nederlandse softbal. De nationale ploeg neemt deel aan het in eigen land te houden ISF Wereldkampioenschap in Haarlem. Jong Oranje Rood gaat de Europese titel verdedigen tijdens het Europees Kampioenschap in Rosmalen, waar het evenement twee jaar geleden ook plaatsvond.

Kaartverkoop van start voor Wereldkampioenschap 2014
Op zaterdag 2 november is de kaartverkoop voor het ISF Women's World Championship 2014 officiŽel van start gegaan. Eťn van de eerste tickets werd uitgereikt aan KNBSB-voorzitter Bob Bergkamp tijdens het KNBSB Congres in Driebergen.
Kaarten kunnen worden besteld via de website van het Wereldkampioenschap.
De 14e editie van het Wereldkampioenschap Dames zal plaatsvinden op het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem, het thuisveld van Hoofdklasser FysioExpert Olympia Haarlem. Het is de eerste keer dat het mondiale evenement zal worden gehouden in Europa.
Er zijn verschillende keuzes voor kaarten mogelijk, waaronder een dagkaart voor een hele speeldag, een halve dag kaart die vanaf 16.00 uur geldig is en natuurlijk passe-partouts voor het hele evenement.
Een passe-partout voor het hele toernooi kost slechts 75 Euro voor volwassenen en 55 Euro voor jeugd t/m 13 jaar.
Een passe-partout voor de gereserveerde tribune kost 125 Euro.
Een dagkaart voor volwassenen kost € 12,50 of € 8,50 voor jeugd t/m 13 jaar.
Een halve dagkaart (vanaf 16:00 uur) kost € 8,50 of 6,50 in de jeugdcategorie.
Het Wereldkampioenschap begint op vrijdag 15 augustus en wordt op zondag 24 augustus afgesloten met de finale.

Dale McMann volgt Don Porter op als President van de ISF
De Canadees Dale McMann is op vrijdag 25 oktober gekozen tot opvolger van Don Porter (foto) als nieuwe President van de International Softball Federation (ISF) tijdens het congres van de wereldbond in Cartagena (Colombia). Porter leidde de ISF sinds 1987, maar had eerder al zijn vertrek als President aangekondigd na afloop van het Congres. Porter is bijna 50 jaar actief geweest voor de ISF.
McMann werd in 1993 Vice-President voor Noord-Amerika van de ISF en was nauw betrokken bij de planning en het nemen van beslissingen rondom Wereldkampioenschappen en Olympische competities. In 2009 werd hij de Fist Vice-President van de ISF.
Meer over het ISF-presidentschap (Ned.) | More on the ISF-presidency (Eng.)

ISF wijst organisatie Wereldkampioenschap 2016 toe aan Canada
De International Softball Federation (ISF) heeft de organisatie van het Wereldkampioenschap 2016 toegewezen aan Canada. De bekendmaking werd gedaan op vrijdag 25 oktober tijdens het Congres van de ISF in Cartagena (Colombia).
Het 15e ISF Dames Wereldkampioenschap van 2016 is toegewezen aan Surrey, British Columbia (Canada). En dat betekent dat het WK na vier jaar weer terugkeert naar Canada. Vorig jaar vond het WK plaats in Whitehorse, Yukon en werd toen gewonnen door Japan. Het volgende WK wordt volgend jaar (15-24 augustus) gehouden in Haarlem (Nederland), de eerste keer dat het evenement in Europa wordt gehouden. Surrey heeft een lange historie op het gebied van organiseren van internationale softbal-evenementen. Het is de thuishaven van de jaarlijkse Canada Cup, dat in 2010 werd omgedoopt in Canadian Open Fastpitch International Championship.
Inschrijvingen voor de organisatie van het 12e Junior Dames Wereldkampioenschap voor 2017 zijn nog niet ontvangen door de ISF. Dit jaar vond het WK plaats in Brampton (Canada) en gewonnen door Japan. Het volgende WK wordt georganiseerd van 7-16 augustus 2015 in Oklahoma City, Oklahoma (USA).

Wereldkampioenschap begint over 300 dagen in Haarlem
Vandaag, zaterdag 19 oktober, over precies 300 dagen zal de eerste pitch worden afgeleverd van het 14e ISF Wereldkampioenschap Softbal Dames. De locatie voor het mondiale evenement is het Nol Houtkamp Sportpark in Haarlem.
Nederland heeft een lange historie als het gaat om het organiseren van internationale evenementen, zoals een Europees Kampioenschap of Europa Cup Toernooien. In het verleden was de tweejaarlijkse Haarlemse Softbal Week een internationaal hoogtepunt. In 1986 en 2005 was Nederland gastheer van het Wereldkampioenschap Honkbal en in 2009 werd ťťn van de groepsrondes van het WK Honkbal in ons land verspeeld toen het evenement werd georganiseerd in acht Europese landen. Het Wereldkampioenschap Softbal 2014 wordt veruit het meest ambitieuze softbal-evenement ooit in Nederland.
Het is voor het eerst dat het WK Softbal in Europa wordt georganiseerd. Hiermee wordt Nederland het eerste Europese land dat zowel een WK Honkbal als een WK Softbal heeft georganiseerd.
Het evenement begint op 15 augustus 2014, 300 dagen vanaf vandaag. De finale staat op het programma voor 24 augustus.
In de afgelopen jaren klom het Nederlands Softbal Team op de wereldranglijst. De ploeg klom van de twaalfde naar de achtste plaats op het Wereldkampioenschap van 2010 in Venezuela, waarna een zesde plaats volgde op het WK van 2012 in Canada. Daarnaast veroverde Oranje in juli van dit jaar voor de keerde op rij ongeslagen de Europese Kampioenstitel.
,,Het is geweldig dat Nederland dit mag organiseren'', stelt bondscoach Craig Montvidas. ,,Voor onze sport is het belangrijk om de media-aandacht naar ons toe te trekken.''
In 2014 hoopt het Nederlands Team weer een plekje hoger te eindigen. Montvidas: ,,Ik hou mij niet bezig met vooruitblikken op uitslagen of eindstanden. Wij spelen altijd van dag naar dag, wedstrijd voor wedstrijd, inning voor inning. Als wij spelen met zelfvertrouwen en overtuiging zijn wij in staat om een goede prestatie af te leveren.''
Naast het organiserende Nederland hebben AustraliŽ, Canada, Cuba, de Dominicaanse Republiek, ItaliŽ, Nieuw-Zeeland, Puerto Rico, Rusland, TsjechiŽ en de Verenigde Staten zich reeds geplaatst voor deelname.

Oranje-internationals assisteren bij try-out
De speelsters van het Nederlands Softbal Team fungeerden op woensdag 18 september als coach tijdens de jaarlijkse try-out voor jeugdspeelsters, die gerechtigd zijn uit te komen voor het Jong Oranje Wit Team in 2014. In Nieuwegein nam een grote groep van 87 speelsters, geboren in 1998 of 1999, deel aan de try-out, die werd georganiseerd onder leiding van Oranje-coaches Karen Marr en Berend Mannessen. Andere leden van de begeleidingsstaf van Oranje assisteerden eveneens tijdens de try-out.
Verslag & Foto's van de try-out (Ned.) | Recap & Photos of the try-out (in Dutch)

Softbal & Honkbal niet op Olympisch Programma
Softbal en Honkbal keren helaas niet terug op het Olympische Programma voor de Olympische Spelen van 2020 en 2024. Op zondag 8 september, tijdens de IOC Sessie in Buenos Aires (ArgentiniŽ), kozen de leden van het International Olympisch Comitť voor de herintrede van Worstelen. Squash stond ook op de shortlist om een extra toegevoegde sport te worden voor de Spelen van 2020, die werden toegewezen aan Tokyo (Japan).
Worstelen is ťťn van de 25 kernsporten voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Maar begin dit jaar maakte worstelen geen deel uit van het voorstel voor de 25 kernsporten voor de Spelen van 2020. Sindsdien introduceerde de International Federation of Associated Wrestling Styles (FILA) verschillende wijzigingen, waaronder nieuwe regels en een betere presentatie van de sport om meer toeschouwers en een jonger publiek aan te trekken.
Worstelen kreeg 49 stemmen. Honkbal/Softbal ontving 24 stemmen en Squash kreeg er 22.
Na demonstratietoernooien in 1984 (Los Angeles) en 1988 (Seoel) werd honkbal een officiŽle medaillesport in 1992 (Barcelona), terwijl softbal een Olympisch debuut maakte in 1996 (Atlanta). Echter, in 2005, werd besloten dat de twee sporten geen deel zouden uitmaken van de Olympische Spelen in 2012 (Londen). En daardoor werd honkbal en softbal (voorlopig) voor het laatst gespeeld tijdens de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

De Olympische countdown is begonnen
De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft een speciale editie brochure uitgebracht die een overzicht biedt waarom Honkbal en Softbal deel moeten uitmaken van het Olympische Programma. Deze brochure werd gemaild naar elk lid van het Internationaal Olympisch Comitť (IOC), maar is ook online beschikbaar via WBSCís website. De toekomst van Honkbal en Softbal in het Olympische Programma wordt beslist via een stemming door leden van het Internationaal Olympisch Comitť in Buenos Aires (ArgentiniŽ), op 8 september.
Ga hierheen voor het bericht & de brochure (Ned.) | Go here for the announcement & the brochure (Eng.)

==============================================================

...in december 2008 werd Craig Montvidas benoemd tot Hoofd Coach om het Nederlands Dames Softbal Team de volgende vier jaar te leiden. Onder zijn leiderschap begon de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) weer aan een nieuw hoofdstuk in de rijke geschiedenis van het Nederlandse softbal, die 70 jaar geleden begon in 1943. Sindsdien ontwikkelde het Nederlandse softbal zich in een goed georganiseerde sport en werd Nederland ťťn van de leidende landen in Europa.

2014 wordt een belangrijk jaar voor het Nederlandse softbal. Het Wereldkampioenschap wordt voor het eerst georganiseerd in Europa met Haarlem als speelstad. Nederlands is ook weer het gastland voor het Europees Junioren Kampioenschap, dat wederom zal plaatsvinden in Rosmalen.

In 2013 veroverde het Nederlands Team voor de derde keer op rij de Europese titel en bleef wederom ongeslagen.

In 2012 speelt het Nederlands Team een goed Wereldkampioenschap in Whitehorse (Canada) en bereikt voor de tweede keer op rij de Play-Offs. Bovendien klimt Oranje op de ranglijst van de achtste naar de zesde plaats.

2010 en 2011 waren opnieuw enerverende jaren voor alle betrokkenen. 2010 was het jaar, waarin het Nederlands Softbal Team deelnam aan het Wereldkampioenschap in de Venezolaanse hoofdstad Caracas waar voor het eerst in 16 jaar de Play-Offs werd bereikt! Maar er was ook teleurstelling, want Jong Oranje werd niet alleen onttroond als Europees kampioen, maar wist zich ook niet te plaatsen voor het Wereldkampioenschap 2011. In 2011 veroverde het Nederlands Team opnieuw ongeslagen de Europese titels, terwijl het Jong Oranje Wit Team de Europese Cadetten-titel binnenhaalde.

In 2009 veroverde de nationale ploeg de Europese titel voor het eerst weer in 19 jaar door ongeslagen te blijven tijdens het Europees Kampioenschap in Spanje. Het was het sluitstuk van een succesvol international seizoen, waarin het Nederlands Softbal Team enthousiasme toonde en aantrekkelijke wedstrijden speelde tijdens de Holland Tour, Canada Cup en World Cup of Softball. Een seizoen ook, waarin Jong Oranje het zilver pakte op het allereerste jeugd WK onder de 17 jaar in TsjechiŽ. Een seizoen met vele hoogtepunten, maar ook een jaar waarin het Nederlands Softbal Team ambassadeur werd van Right To Play.

In 2008 nam het Nederlands Dames Softbal Team deel aan de Olympische Spelen in Peking voor de eerste keer sinds de Spelen van Atlanta in 1996. Het was de kroon op een jaar van hard werken. Helaas was het Olympisch softbaltoernooi in Peking voorlopig het laatste. Softbal (en honkbal) maakt geen deel uit van de Olympische Spelen van 2012 in Londen (Groot-BrittanniŽ), maar de internationale softbalgemeenschap werkt hard aan de terugkeer van de sport op de Olympische Spelen. De International Softball Federation (ISF) lanceerde de BackSoftball-campagne in 2007 en in november 2008 werden twaalf internationale Athlete Ambassadors benoemd ter ondersteuning van het programma. Eťn van de speelsters die werd uitverkoren voor deze unieke positie is Oranje-international Saskia Kosterink.

Om de terugkeer van het Nederlands team naar de Olympische Spelen te vieren werd in 2008 deze site opgezet en gelanceerd, waardoor iedereen in de gelegenheid werd gesteld het Nederlands team, de speelsters en de wedstrijden te volgen. De site heeft bewezen een groot succes te zijn en trekt vele bezoekers. In 2008 en 2009 was de site alleen beschikbaar in het Engels, maar vanaf eind 2009 wordt alle verslaggeving gedaan in zowel het Engels als het Nederlands. Vanaf november 2009 is de site bovendien uitgebreid met coverage van het Jong Oranje Rood Softbal Team. In januari 2010 volgde de verslaggeving op deze site van Jong Oranje Wit.

2011 wordt opnieuw een enerverend en intensief jaar voor iedereen die bij de ploegen betrokken is, maar het wordt ook een jaar waarin nieuwe ervaringen en nieuwe indrukken worden opgedaan. Een jaar waarin nieuwe doelstellingen worden gezet. Een jaar, waarin het Nederlands Softbal Team deelneemt aan het Europees Kampioenschap in ItaliŽ, waar de titel verdedigend zal worden. De jongste groep van Jong Oranje neemt deel aan het Europees Kampioenschap in BelgiŽ. Uiteraard blijft alle coverage van de seizoenen 2008, 2009 en 2010 van de Nederlandse Softbal Teams gewoon beschikbaar op deze site.

Deze site is er voor iedereen, we hopen dat u ons zult ondersteunen met uw enthousiasme door niet alleen onze wedstrijden te bezoeken en daarvan te genieten, maar ook iedereen te stimuleren om tot de best mogelijke resultaten te komen.
We bedanken onze sponsors, suppliers en partners (bezoek hun sites), maar ook ons publiek, en we hopen dat u veel plezier beleefd aan deze site. Natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen.

Speelsters en Staf Nederlandse Dames Softbal Teams

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 25 augustus 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Nederlandse Softbal Teams. All Rights Reserved.