Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Dagje Chicago besluit trip Nederlands Team - Chicago - Maandag 21 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje weer terug naar huis

English text

Het Nederlands Softbal Team heeft de trip naar Illinois op maandag afgesloten met een sighseeing-tocht naar Chicago. De ploeg vertrekt dinsdag weer richting Nederland. Na terugkeer hebben de speelsters en stafleden een paar dagen vrij om te herstellen. Op vrijdag 1 augustus begint vervolgens de Elf Steden Toer in Hengelo, de laatste reeks wedstrijden ter voorbereiding op het WK in Haarlem.

Hieronder kijkt Team Manager Peter Schuler terug op Dag 21, de laatste volle dag van de Illinois-trip.

Dagje Chicago

De eerste en enige echte geheel totaal vrije dag tijdens de toer (of hebben we er in Bloomington ook eentje gehad?) werd besteed aan een bezoek aan de 'Windy City'. Nou, niet echt 'windy' vandaag. Het was dik boven de dertig graden met een strak blauwe lucht.

Na een lekker laat ontbijt (hoewel: coaches Craig Montvidas en Berend Mannessen zaten om 8 uur al in de wasserij) vertrokken we met twee bussen richting ‘downtown’, een ritje van minder dan een half uur. Dan moet je natuurlijk niet verdwalen in de enorme spaghetti van snelwegen rond de stad. Ging allemaal prima en om 12 uur stonden we bij Navy Pier.

Een deel ging de stadstoer doen met de dubbeldekker Hop-on-hop-off bus. In ruim twee uur langs de grootste attracties van Chicago. En je kunt afstappen wanneer je wil bij één van de 12 haltes. En natuurlijk ook weer opstappen.

Anderen hadden plannen op de Segway en weer anderen wilden gaan fietsen. Dat bleek allemaal wat moeilijker dan gedacht en dat werd dus door de stad slenteren. Joanne en Peter reden de bussen vast naar de buurt van het restaurant voor de late lunch of het vroege diner. Iedereen verzamelde bij Mother Hubbards voor ‘chicken and ribs’ en daarna weer op 'huis' aan.

Daar namen we ook afscheid van Cathy & Joe Core, die ons met allerlei zaken hebben geholpen ter voorbereiding van onze reis. Gelukkig wisten we de enorme files te ontlopen en waren we ruim voor zeven uur terug in het hotel. De speelsters rondden beneden in de lobby nog hun Buddy-verhaal af en daarna nog wat korte mededelingen over het programma van dinsdag: de reisdag.

Het wordt nog een hele uitdaging om alle tassen, koffers en materiaal in de vrachtbus te passen. Opnieuw onder leiding van Saskia en 'Timmie', onze ‘loadmasters’. Om half tien een korte samenvatting door Craig, dan ontbijten, dan de spullen naar beneden en inpakken en zo rond 12 uur vertrekken naar O’Hare voor de thuisreis. Woensdagochtend staan we dan moe, vol met jetlag weer op Schiphol. Wel weer een enorme ervaring rijker.

PS: In het verslag van gisteren helemaal vergeten de leuke 'perspresentatie' van Botswana te noemen. Shareday Christina, Britt Vonk en Nikki Harte vielen in ieder geval lekker op toen ze fantastisch uitgedost door de lobby liepen! Voor de niet-ingewijden: iedere dag moesten steeds drie speelsters een presentatie geven van de zeven tegenstanders van Oranje in de voorronde. Helaas mogen we hier geen video- of fotomateriaal van publiceren... Het was soms bijzonder origineel en humoristisch. Complimenten aan de dames!

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 22 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.