Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team sluit trip af met tweemaal winst - Chicago/Plainfield - Zondag 20 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje sluit af met twee goede wedstrijden

English text

Het Nederlands Softbal Team heeft de trip in de regio Chicago op zondag 20 juli afgesloten met twee overwinningen. Eerst werd met 5-0 comfortabel gewonnen van Indiana Zephyrs met als hoogtepunten homeruns van Nathalie Timmermans en Virginie Anneveld. Even later volgde de wedstrijd tegen Chill Gold, waarvan met 5-3 werd gewonnen. In dit duel was het Areke Spel die een homerun sloeg. Maandag volgt nog een dagje naar Chicago, waarna de ploeg huiswaarts zal keren.

Hieronder blikt Peter Schuler weer terug op de activeiten van Dag 20.

Nog één keer opgeladen voor een goed slot akkoord.

Drie weken aan één stuk door met softbal bezig zijn met veel reizen gaat niet in de koude kleren zitten. Of eigenlijk warme kleren, want het was weer stevig warm vandaag. Gelukkig niet al te vroeg op pad en na de bekende 45 minuten rijden waren we weer in Plainfield. Op speciaal verzoek een extra slagtraining en daarna om 12 uur onze eerste tegenstander: Indiana Zephyrs. Weer zo’n lekker fanatiek jong team.

Helaas troffen ze een scherp Nederlands Team, dat in Rebecca Soumeru (6 strikeouts, 1 hit) en Ginger de Weert (6 strikeouts, 1 hit) sterke leiders van de verdediging had. Slechts twee keer kregen ze een honk bezet. De shutout stond daarmee vast. Aanvallend werd al redelijk snel korte metten gemaakt. In de tweede inning was het alweer Nathalie Timmermans die met een daverende klap de bal over de hekken sloeg, gevolgd door hits van Virginie Anneveld, Nathalie Gosewehr, Lindsey Meadows en Chantal Versluis: 4-0. In de vijfde inning sloeg 'Vis' de bal ook nog eens het park uit en de 5-0 eindstand was bereikt.

Box Score Nederland vs. Indiana Zephyrs

Meteen de tweede wedstrijd er achteraan tegen de ploeg waar we een paar dagen eerder maar net met 4-3 van wisten te winnen: Chill Gold. Het werd opnieuw spannend. Dagmar Bloeming (3 strikeouts, 2x 4 wijd, 3 hits) mocht beginnen en Femke van Dusschoten (4 strikeouts, 1x 4 wijd, 3 hits) nam het in de vijfde inning over. In de tweede inning namen we een 2-0 voorsprong via hits van Saskia Kosterink, Virginie Anneveld en 'Timmie'. In de derde inning opende Areke Spel met een vette homerun: 3-0. Helaas was het in de gelijkmakende slagbeurt al weer 3-3 door een paar keer vier wijd, een foutje en in totaal twee hits. Pas in de zesde inning werd orde op zaken gesteld toen Merel Oosterveld Areke en Saskia binnensloeg: 5-3. En daar bleef het bij.

Box Score Nederland vs. Illinois Chill Gold

Twee overwinningen op de laatste speeldag is een positief slot van een zware, maar leerzame campagne. De speelsters zijn aan rust toe. Over de staf zullen we het maar even niet hebben. Vanavond lekker ‘thuis’ gebleven en in het hotel wat gegeten. Maandag gaan we naar Chicago om een beetje rond te kijken. Eerst nog even de pakken wassen en de boel inpakken. Doordat we nu ook de nieuwe kleding bij ons hebben is het aantal extra tassen opgelopen tot 12. Maar dat zien we dinsdagochtend wel, wanneer we volgeladen naar O’Hare Airport rijden. Eerst nog een dagje Chicago.

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 21 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.