Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Kleine nederlaag voor Nederlands Team - Chicago/Plainfield - Zaterdag 19 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Moment van stilte voor slachtoffers Malaysia Airlines-vlucht

English text

Het Nederlands Softbal Team kwam op zaterdag 19 juli eenmaal in actie. De ploeg ontmoette opnieuw Beverly Bandits, waarvan een dag eerder werd gewonnen. Vandaag trok Oranje, bij wie Areke Spel homerde, met 4-2 aan het kortste eind. Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines boven Oekraïne. Zondag sluit de ploeg de Illinois-trip af met twee wedstrijden.

Hieronder kijkt Team Manager Peter Schuler weer terug op de activiteiten van Dag 19.

Wisselvallig en frustrerend

Het hoort allemaal bij een drieweekse reis, bij een selectie-proces met bijbehorende stress, bij spelen onder andere omstandigheden en het spelen tegen ploegen die (zoals alle Amerikaanse teams) zéér agressief spelen. Hoe jong ook en hoe onervaren, ze willen gewoon winnen. Ieder foutje wordt afgestraft. Dat is ook meteen de winst van deze reis. Leren spelen onder druk. Helaas is dat nog niet altijd even stabiel. Geen zorgen: dat gaat allemaal goed komen. Het talent is er.

Vandaag in alle vroegte weer het ritje naar Plainfield, zo’n 45 minuten rijden. De tegenstander: Beverly Bandits. Het team waar gisteren van werd gewonnen.

Voor aanvang van de wedstrijd namen we één minuut stilte in acht voor de slachtoffers van de vliegramp boven de Oekraïne.

Opnieuw werden we geconfronteerd met een zeventienjarige werpster, die volgens zeggen een mooie loopbaan tegemoet gaat. Ze gaat dit jaar naar Washington om te softballen en te studeren. Vandaag gooide ze 11 keer drie slag en stond slechts vier hits toe.

Even terug naar het begin. Eva Voortman (2 strikeouts, 5 hits) en Femke van Dusschoten (1 strikeout, 1x 4 wijd, 1 hit) mochten de defensie leiden.

De Bandits namen in de tweede inning de leiding door een infield-hit, een tweehonkslag en een insluiting die helaas mislukte. In de vierde inning kwamen daar nog twee punten bij door een foutje, een honkslag, een opofferingsstootslag, een stootslag-honkslag en een diepe vang 8: 3-0.

In de zesde inning nog een punt erbij door een tweehonkslag, een foute aangooi en een nette RBI door de bal het veld in te brengen.

Had Nederland dan helemaal geen kansen? Toch wel. In de gelijkmakende eerste inning kregen we twee en drie bezet, maar niet de punten binnen. In de vierde inning kregen we nog een keer het derde honk bezet, maar twee keer drie slag deed ook deze kans in rook op gaan.

In de zesde inning werd Merel Oosterveld (alweer zij!) geraakt door een pitch en vervolgens door Dinet Oosting binnengeslagen: 1-4. Het moest dus van de zevende inning komen. En dat was bijna nog raak ook. Areke Spel opende met een homerun en vervolgens kregen we nog drie honken bezet, maar de beslissende klap bleef uit. Eindstand: 2-4 voor de Bandits.

Box Score Nederland vs. Beverly Bandits

Onze gastvrouwen en -heren hadden voor een prima BBQ gezorgd en daarna vertrokken we naar het hotel. Een korte bespreking door de coach en verder kregen de speelsters de rest van de dag vrij om de accu weer op te laden voor de laatste twee wedstrijden in Plainfield. Gelukkig niet zo vroeg. We vertrekken om half tien en spelen om 12 uur en als we winnen meteen om twee uur. Bij verlies pas om vier uur. Laten we hopen dat we met deze twee wedstrijden deze toer met een goed gevoel kunnen afsluiten. Dinsdag de terugvlucht, wat rust en dan de 11 steden toer. Aan de voorbereiding zal het niet gelegen hebben.

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 19 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.