Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Dubbele winst voor Nederlands Team - Chicago/Plainfield - Vrijdag 18 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Goed herstel van Oranje

English text

Het Nederlands Softbal Team herstelde zich op vrijdag 18 juli prima na het tweede verlies tegen Chicago Bandits. Vandaag speelde de ploeg een double-header tegen twee verschillende teams en won beide wedstrijden. Eerst werd met 6-3 gewonnen van Beverly Bandits tegen wie Karin Tuk homerde. Later op de dag volgde een 4-3 overwinning op Illinois Chill Gold en waren het Nathalie Timmermans en Dinet Oosting die een homerun sloegen.

Team Manager Peter Schuler kijkt hieronder terug op Dag 18.

Vandaag werd Shareday Christina 22 en toch zaten we al om kwart over zeven aan het ontbijt. Om acht uur de bus in voor een ritje van ruim drie kwartier naar Plainfield. Het verkeer viel mee en we zijn niet één keer verdwaald. Keurig om 9 uur begon de voorbereiding op de fraaie velden van de East Plainfield High School. Heel veel Nederlandse clubs zouden bijzonder blij zijn met twee honkbalvelden en twee softbalvelden met alle toeters en bellen.

Voordat ik verder ga met dit verslag willen we eerst de mannen feliciteren, die in Tsjechië op het EK al zeker zijn van de derde plaats die recht geeft op deelname aan het WK in Whitehorse (Canada) in 2015. De mannen wonnen voor de tweede keer van Groot-Brittannië (3-2) en gaan nu via de ‘back-door’ proberen nog verder te komen. Zaterdag spelen ze tegen Denemarken en dan mag de winnaar proberen de Tsjechen van hun volgende Europese titel af te houden. Een goed vervolg op de zilveren medaille in 2012 is dus nog mogelijk. Gefeliciteerd mannen!

Waar waren we? Oh ja, in Plainfield voor de eerste wedstrijd tegen de Beverly Bandits van coach Bill Conroy. Lindsey Meadows kreeg de start en had, zoals ze zelf vertelde, niet echt de vorm. Toch hield ze het tot en met de derde inning helemaal droog. In de vierde inning kreeg ze drie runs tegen door wat hits en wat slordigheden in het veld. Gelukkig hadden we zelf in de derde inning al een 0-6 voorsprong genomen via vier wijd, twee veldfouten en een tweehonkslag van Saskia Kosterink en een homerun van Karin Tuk. Dat lijkt misschien een eenvoudige zege maar de pitcher van de Bandits bleek een allesbehalve eenvoudige hindernis: 12 strikeouts, 2x vier wijd, 5 hits. Rebecca Soumeru stelde in haar oude rol de zege veilig: 3 strikeouts, 2x vier wijd, 1 hit. Die zat dus in de zak.

Box Score Nederland vs. Beverly Bandits

Daarna meteen door tegen de Illinois Chill Gold, dat op Ginger de Weert meteen een 2-0 voorsprong nam. Die voorsprong bleef drie innings lang op het bord staan en werd zelfs vergroot naar 3-0 toen Ginger een homerun moest slikken. In de eerste helft van de vierde inning kwamen we terug door een homerun van Nathalie Timmermans (het is al heel gewoon geworden) en een punt van Jessie van Aalst die door Dinet Oosting en Virginie Anneveld werd binnengeslagen. Maar goed, 3-2 achter dus. Pas in de zesde inning kwamen we gelijk door een homerun van Dinet. In de zevende inning kwam Britt Vonk met vier wijd op het honk en werd door 'Timmie' naar het derde honk geslagen. Met twee uit was het bij de pitcher van de Chill een beetje op en met drie honken bezet gooide ze vier wijd en pakten we een 3-4 voorsprong. Dagmar Bloeming (7 strikeouts, 3 hits) had in de vijfde inning het pitchen overgenomen en gooide de poort voor de Chill helemaal op slot.

Box Score Nederland vs. Illinois Chill Gold

Twee zeges dus en het zag er al weer wat beter uit dan de afgelopen wedstrijd tegen de ‘andere’ Bandits. De terugreis was héél wat langer dan de heenreis. Vrijwel de hele rit was één grote file en dus sloegen we het opfrissen maar even over en gingen we in uniform aan tafel bij Longhorn. Kaarsje voor Shareday en daarna op 'huis' aan. Het was vroeg rustig in het hotel...

Zaterdag weer een vroeg ritje die kant op, om nog een keer tegen de Beverly Bandits te spelen. Zondag nog twee wedstrijden en dan gaan de pakken de was in.

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 19 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.