Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Opnieuw verlies Nederlands Team vs. Bandits - Chicago - Donderdag 17 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje wederom puntloos

English text

Op donderdag 17 juli stond het Nederland Softbal Team tijdens de Illinois-trip voor de tweede keer tegenover het profteam van de Chicago Bandits. Net als een week geleden kon Oranje aanvallend geen vuist maken en kwam niet tot scoren. Nederland sloeg slechts twee honkslagen en verloor met 7-0. De ploeg komt vrijdag weer tweemaal in actie.

Team Manager Peter Schuler kijkt hieronder terug op de 17e dag van de trip.

Bandits opnieuw te sterk

De dag begon met een grote was-expeditie. Een bus vol met was en ‘wassers’ heeft een paar uur doorgebracht in de plaatselijke wasserette. Bijna een dozijn machines stonden voor Nederland te stampen. Daarna terug naar het hotel en omkleden voor een hap eten bij Applebees. Vervolgens meteen door naar het stadion voor de tweede ontmoeting tegen de Chicago Bandits.

Of het nu aan de vriezende airco in Applebees heeft gelegen zullen we nooit weten, maar onze dames kwamen maar moeilijk op gang. Eigenlijk kwamen we helemaal niet op gang. Ja, beide werpsters van de Bandits zijn goed, maar volgens zeggen ook weer niet zo erg goed als hun gezamenlijke cijfers (14 strikeouts, 2x vier wijd, 2 hits) doen vermoeden. Alleen Saskia Kosterink en Nathalie Timmermans wisten het drie slag spook te vermijden. Aanvallend konden we dus geen vuist maken. Slechts Britt Vonk, 'Timmie' en Karin Tuk als pinch-hitter wisten op de honken te komen.

Hoe zat het dan met de verdediging? Als eerste kreeg Femke van Dusschoten (4x vier wijd, drie hits) de taak om de agressieve slagploeg proberen aan banden te leggen. Na twee innings stond er al een onoverbrugbare 5-0 stand op het scorebord. Hoe agressief is deze ploeg? Drie keer begonnen ze een inning door de bal ruim over de hekken te rammen. Ze incasseerden in zes innings slechts één keer drie slag. Twee keer een 'double-steal'. En dan nog werden er door ons veld een aantal prima acties gedemonstreerd.

Box Score Nederland vs. Chicago Bandits

Snel vergeten en de focus op de volgende twee wedstrijden, vrijdag om 10 en 12 uur met opnieuw pittige Amerikaanse tegenstanders.

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 18 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.