Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team verslaat Indiana Slammers - Chicago - Woensdag 16 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje staat opnieuw geen punten toe

English text

Na de winst op het professionele honkbalteam maandagavond keerde het Nederlands Softbal Team woensdag 16 juli weer terug op het veld. Dit keer stond het tweede duel tegen Indiana Slammers op het programma. Oranje speelde overtuigend, sloeg elf honkslagen en won met 4-0. Drie werpsters stonden samen slechts zes honkslagen toe aan de Slammers.

Hieronder kijkt Team Manager Peter Schuler weer terug op de activiteiten van Dag 16 van de Illinois-trip.

Vol programma

De dag begon met een prima ontbijtbuffet in het Hyatt hotel. Daarna de bus in naar de ‘Dome’ voor een extra training. Vooral veel slaan en nog wat andere zaken. Lekker indoor met airco. Wat een luxe!

Om drie uur gegeten bij Old Country Buffet en daarna omkleden in het hotel en naar het veld voor de wedstrijd tegen de Indiana Slammers. Eerder tijdens deze toer maakte deze ploeg het ons heel moeilijk.

Eigenlijk waren we de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en waren de Slammers vrijwel nooit gevaarlijk. Alleen in de 7e inning kregen ze het derde honk bezet (we speelden 9 innings). Onze werpsters waren oppermachtig en kregen slechts zes hits tegen.

Aanvallend duurde het even voordat we tot scoren kwamen. In de vijfde inning sloeg Dinet Oosting een honkslag en werd keurig verder gestoten door Shareday Christina. Merel Oosterveld kreeg vier wijd en de tweehonkslag van Jessie van Aalst was voldoende voor een 0-2 voorsprong.

In de 7e inning opende opnieuw Dinet met vier wijd en opnieuw een prima bunt van Shareday. Dit keer sloeg Chantal Versluis het derde punt binnen. Zij werd middels een fraaie squeeze van Merel ook over de thuisplaat gebracht: 0-4.

Dat werd ook meteen de eindstand. De dames sloegen samen 11 hits bij elkaar.

Box Score Nederland vs. Indiana Slammers

De coach was dan ook best blij met deze goede 'generale' voor de wedstrijd van donderdag tegen de Chicago Bandits. Diezelfde Bandits wonnen gisteren met 1-0 van het honkbal All Star team in St. Louis met Jarryd Farrel (ex-DVH) op de plaat.

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 17 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.