Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Dubbele winst voor Nederlands Team - Schaumburg/Bloomington - Zondag 13 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje opnieuw slagvaardig

English text

Na anderhalve dag rust keerde het Nederlands Softbal Team op zondag weer terug op het veld op zondag 13 juli. De ploeg had een double-header op het programma staan tegen het U23-team van de BNGSA Angels. BNGSA staat overigens voor Bloomington-Normal Girls Softball Association. Oranje sloeg er weer stevig op los en won met 8-4 en 11-3. Maandag is een volle dag met een verhuizing naar Joliet en 's avonds de wedstrijd tegen het lokale professionele honkbalteam.

Peter Schuler kijkt hieronder terug op de activiteiten op Dag 13 van de Illinois-trip.

Warm, heet en vochtig

In de nacht van zaterdag op zondag kwam de regen met bakken naar beneden. Beetje onweer erbij en dus waren we benieuwd hoe de velden het hadden gehouden. Al snel kregen we een telefoontje dat we niet op de universiteit gingen spelen, maar op Champions Field waar we de afgelopen dagen ook al hadden gespeeld. Prima geregeld.

Dus rustig ontbijten (in het weekeinde kan dat wat later) en dan de bussen in. Whoaaa, best wel warm buiten.

Om half twaalf waren we al op het veld en om twaalf uur begon de warming-up.

De eerste wedstrijd was voor Dagmar Bloeming en Eva Voortman. Een pittig team deze Angels en voordat we het in de gaten hadden stonden we met 2-0 achter. In de tweede inning sloeg Dinet Oosting, die vandaag achter de plaat zat, een homerun en werd het 1-2. In de eerste helft van de derde inning werd de stand weer dragelijk door hits van Chantal Versluis, Saskia Kosterink, Virginie Anneveld en Dinet Oosting: 2-4. Dagmar (9 strikeouts, 3x vier wijd, 4 hits) kreeg nog een puntje tegen, 3-4.

In de vierde inning sloeg Nathalie Timmermans een forse homerun met twee speelsters op de honken: 3-7. In de vijfde sloeg 'Timmie' er nog eentje over de hekken: 3-8. Het punt dat Eva (1x drie slag, 1x vier wijd, 3 hits) in de zevende inning tegen kreeg was slechts voor de statistieken. Na ruim twee uur stond 4-8 in de boeken.

Box Score Nederland vs. BNGSA Angels U23 (Game 1)

Om kwart voor vier ging de tweede wedstrijd van start en zouden Ginger de Weert (3 strikeouts, 3x vier wijd, 7 hits) en Femke van Dusschoten (5 strikeouts, 2 hits) de defensie leiden. We namen via Britt Vonk meteen de leiding, 0-1, maar al in de tweede inning bleek dat dit fanatieke team zich niet eenvoudig gewonnen zou geven. Door wat slordigheden namen ze een 3-1 voorsprong. Een paar innings later namen wij de leiding weer over, maar daar hadden we ook wat slordigheden van de 'Engelen' voor nodig: 3-4.

In de zesde inning sloeg Britt Vonk met Shareday Christina op het honk een vette homerun: 3-6. En in zevende inning kwamen daar nog eens vijf punten bij middels ondermeer een homerun van Dinet Oosting: 3-11.

Box Score Nederland vs. BNGSA Angels U23 (Game 2)

Gauw naar 'huis', douchen en nog net voor sluitingstijd naar Bob Evans voor een welverdiende maaltijd. Terug in het hotel de 'perspresentatie' van AustraliŽ en nog een korte teambespreking door Hoofd Coach Craig Montvidas.

Maandag op weg naar Joliet voor de 'Battle of the Sexes'. We zijn benieuwd.

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 14 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.