Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team wint tweemaal ruim - Bloomington - Donderdag 10 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje scoort veel punten

English text

Het Nederlands Softbal Team stond op donderdag 10 juli, de tiende dag van de Illinois-trip, opnieuw op het veld voor een double-header. Oranje won tweemaal ruim: 18-0 en 6-0. Aanvallend was de ploeg weer goed op dreef met homeruns van Saskia Kosterink, Areke Spel en Nathalie Timmermans. Jessie van Aalst, Nathalie Gosewehr en Anne Blaauwgeers sloegen in het openingsduel allen drie van de 17 honkslagen. In de tweede wedstrijd liet Eva Voortman drie stootslag-honkslagen noteren.

Peter Schuler schreef het volgende over Dag 10.

Ruime zeges

Het team had de ochtend en een deel van de middag vrij om een beetje bij te komen en de voorbereidingen te treffen voor hun 'persconferentie'. We hebben USA en Taipei al gehad. Morgen is Italië aan de beurt.

Om half drie de bus in naar Cracker Barrel voor een late lunch of misschien een vroeg diner. Meteen door naar het veld voor de voorbereiding op de dubbel tegen het U19 team van de Angels. De Pitching Coach van de Angels is de wederhelft van Nieuw-Zeelands mannen-topwerper Jeromy Manley en hij had nog een stel spelers meegenomen van de Bloomington Stixx. Verder was ook voormalig DVH-werper Jarryd Farrel komen kijken. Ook hij speelt bij de Stixx een profteam in Bloomington. Tot zo ver de randverschijnselen.

Ginger de Weert mocht starten en kreeg in vier innings slechts één hit tegen en gooide maar eenmaal vier wijd, terwijl ze zes strikeouts had. Daarna mocht Lindsey Meadows het afmaken en dat deed ze vol overgave: 2 strikeouts, geen vrije lopen en geen hits tegen. Verdedigend dus zeer weinig problemen.

De aanval was lekker op dreef. Meteen in de eerste inning stond er 5-0 op het scorebord via hits van Britt Vonk, Merel Oosterveld, Jessie van Aalst en Nathalie Gosewehr en wat vrije lopen en een veldfout. Daar kwam in de tweede inning nog een punt bij door vier wijd van Saskia Kosterink en een tweehonkslag van 'Goos'. Na de derde inning was het al 10-0 door hits van Anne Blaauwgeers en Merel Oosterveld en een homerun van Saskia. Nederland was op dreef en in de vijfde inning werd doorgedrukt: Areke Spel opende met een homerun en die werd gevolgd door hits van Anne (2x), 'Goos', Saskia, Jessie en opnieuw vier wijd en een veldfout en zo werd het 18-0! Ondanks de afspraak om altijd 7 innings te spelen werd besloten de wedstrijd na vijf te stoppen.

Box Score Game 1 Nederland vs. Angels U19

In de tweede wedstrijd een andere opstelling en ook andere werpsters bij de Angels. Bij Nederland kreeg Rebecca Saoumeru de bal (8 strikeouts, 3 hits) en was Dagmar Bloeming de closer met vijf strikeouts. Ook hier was dus voor de jonge Angels weinig te halen: slechts drie keer kregen ze een honk in handen.

Maar ook de Nederlandse aanval had misschien wat veel kruit in de eerste wedstrijd verschoten. Daarnaast gooide de Angels-werpster best wel gevariëerd en hield onze slagmensen aan een kort touwtje. Toch was het meteen in de eerste inning raak. Eva Voortman kwam met een bunt op het eerste honk, Nathalie Timmermans kreeg vier wijd en Karin Tuk sloeg ze allebei binnen: 2-0. In de derde inning opnieuw een bunt van Eva en opnieuw sloeg Karin haar binnen met een tweehonkslag. In de vijfde inning opende Chantal Versluis met een tweehonkslag en sloeg 'Timmie' haar binnen: 4-0. De derde stootslag-honkslag van Eva in de zevende inning werd gevolgd door een daverende homerun van 'Timmie', 6-0, en dat was meteen de eindstand.

Box Score Game 2 Nederland vs. Angels U19

Daarna nog even met beide teams op de foto en op huis aan. De meiden hebben best wat rust verdiend (11 wedstrijden gespeeld) en na de training van vrijdag even anderhalve dag géén softbal. Op zondag treden ze weer aan tegen de U23 van de Angels midden op de dag onder waarschijnlijk hoge temperaturen.

Vrijdag is het ook de laatste dag van Coach Tracy Bunge, die nog even naar Kansas City rijdt om daar nog een paar weken te werken, voordat ze naar Nederland komt voor de Elf Steden Tour en het WK.

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 11 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.