Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team deelt met Hearts - Schaumburg/Bloomington - Woensdag 9 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Ruime winst na verlies in opener

English text

Op woensdag 9 juli, de negende dag van de Illinois-trip, verhuisde het Nederlands Softbal Team overdag van Schaumburg naar Bloomington. 's Avonds stond een double-header op het programma tegen Bloomington Lady Hearts.

In het eerste duel werkte Oranje een 1-0 achterstand weg door viermaal te scoren in de vijfde inning op ondermeer een 2-run homerun van Virginie Anneveld. Bloomington antwoordde echter onmiddellijk met vier eigen punten en won met 5-4.

Nederland was aanvallend sterker en 'outhit' Bloomington met 11-6. Virginie Anneveld sloeg 3-uit-4.

In de tweede ontmoeting was Oranje aanvallend productiever. De ploeg kwam tot 13 honkslagen, stond er slechts vier toe en won overtuigend met 14-0. Alle speelsters in de line-up sloegen minimaal één honkslag en scoorden minimaal één punt. Marisèla de Wind sloeg 3-uit-3, waaronder een driehonkslag, scoorde driemaal en had ook drie binnengeslagen punten. Jessie van Aalst tekende voor de eerste punten via een 2-run homerun.

Hieronder is weer het woord aan Peter Schuler, die het volgende verslag maakte van Dag 9.

Twee wedstrijden vandaag.
Maar eerst even van 30 mensen de bagage in een cargo-van proppen. We gingen uiteindelijk naar het zuiden: richting Bloomington. Een ritje van een paar uur met halverwege de bekende 'plaspauze' en een klein hapje. Tegen één uur reden we de oprit van de Country Inn & Suites op en konden we de kamers opzoeken.

Niet al te lang, want er was door Joanne Schuler bij een lokale Italiaan pizza met toebehoren besteld en we moesten natuurlijk naar de halve finale van 'het andere Oranje' kijken. Speciaal daarvoor was onze wedstrijd een uurtje uitgesteld, maar helaas konden we het strafschoppendrama niet meer bekijken. Het resultaat bereikte ons in de bus. Helaas.

Het fraaie Champions Field was de locatie voor de dubbele confrontatie met Bloomington Hearts. Ook weer een goed en agressief Amerikaans team.

De basis van de dramatische wedstrijd van dinsdagavond kreeg de kans op revanche. Femke van Dusschoten (5 strikeouts, 4x 4 wijd, 1 hit) en Rebecca Soumeru (3 strikeouts, 1x vier wijd, 5 hits) waren de werpsters deze wedstrijd, die een bizar verloop had. Wij konden niet scoren en de Hearts hadden twee keer vier wijd en één hit nodig om in de derde inning een 1-0 voorsprong te nemen. In de vijfde inning pakten we met twee uit toch een 4-1 voorsprong toen Virginie Anneveld, na hits van Merel Oosterveld, Britt Vonk en Saskia Kosterink (die twee runs opleverden) de bal over de hekken sloeg. Dat duurde niet erg lang, want in de gelijkmakende slagbeurt zorgden vier hits plus ook een homerun weer voor een 5-4 achterstand. Hoewel we nog wel aandrongen, lieten de Hearts die voorsprong niet meer schieten en was een nederlaag een feit. Wij sloegen 11 hits en de Hearts maar 6.

Box Score Game 1 Nederland vs. Bloomington Hearts

In de tweede wedstrijd begon Hoofd Coach Craig Montvidas met een andere opstelling. De Hearts stuurden vrijwel dezelfde aanval het veld in met alleen een andere werpster op de plaat. Hoe anders verliep deze wedstrijd! Nathalie Gosewehr opende met een tweehonkslag en werd door Eva Voortman naar het derde honk gestoten. En vervolgens sloeg Jessie van Aalst de bal het park uit: 2-0. In de tweede inning lieten hits van Nikki Harte, Marisèla de Wind, Dinet Oosting en Eva Voortman de stand oplopen naar 5-0. In de derde inning liepen we door weer vier hits verder uit naar 9-0 en in de vijfde inning zelfs naar 14-0!! Een prima prestatie. Wat echter nog meer op viel was de dominantie van onze beide werpers. Eva Voortman 'deed’ de eerste drie innings, kreeg weliswaar twee hits tegen, maar noteerde ook zeven keer drie slag en geen enkele keer vier wijd. Dagmar Bloeming deed daar niet voor onder en gooide in haar twee innings toch nog even vijf keer drie slag. Ondanks dat we hadden afgesproken om 7 innings te spelen, gooiden de coaches toch de handschoen na 5 volledige innings: de 14-0 maakte indruk.

Box Score Game 2 Nederland vs. Bloomington Hearts

Het was een lange zware dag en rond een uur of elf konden speelsters en staf hun kamer opzoeken. Donderdag een rustige ochtend en dan aan het eind van de middag een double-header tegen nog zo’n sterk jong team uit Bloomington: BNSGA Varsity.

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 10 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.