Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team shutout door Chicago Bandits - Schaumburg/Rosemont - Dinsdag 8 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje wordt puntloos gehouden

English text

Op de achtste dag van de Illinois-trip, dinsdag 8 juli, stond de wedstrijd tegen Chicago Bandits op het programma, één van de ploegen uit de professionele National Pro Fastpitch. Een ploeg met ondermeer de gerenommeerde werpster Monica Abbott op het roster. De Nederlandse aanval kon geen vuist maken en kwam tot slechts vijf honkslagen. Voor Oranje kwamen alle zes werpsters in actie. De Bandits konden aanvallend wel produceren, sloegen twee homeruns, hielden Oranje puntloos en wonnen met 9-0. Ondanks het verlies een zeer nuttige wedstrijd!

For-the-record, het was de twaalfde keer dat het Nederlands Softbal Team een wedstrijd tegen een profteam uit de NPF speelde. Tijdens de tweede American Tour van 2008 (de NPF-Tour), ter voorbereiding op de Olympische Spelen in Peking (China), speelde Oranje elf wedstrijden. De wedstrijden tegen Philadelphia Force (4x), Rockford Thunder (4x) en Akron Racers (3x) maakten toen zelfs officiëel deel uit van de NPF-competitie. Er was toen nog een vierde wedstrijd gepland tegen Akron, maar dat duel werd geschrapt vanwege een tornado-waarschuwing.

Speelsters Dagmar Bloeming, Saskia Kosterink, Rebecca Soumeru, Nathalie Timmermans, Chantal Versluis en Britt Vonk waren er in 2008 ook bij.

Peter Schuler, de Team Manager was Oranje tijdens de Illinois-trip, maakte het volgende verslag van Dag 8.

We wisten dat dit Bandits-team best wel sterk was. Ze hadden immers al twee keer van team USA gewonnen. Maar ik loop weer op de feiten vooruit.

In de ochtend gingen Coach Tracy Bunge en speelsters Rebecca Soumeru, Marisèla de Wind en Karin Tuk samen met Peter Schuler op weg naar het stadion om daar te assisteren bij een jeugdkamp van de Bandits. Zo’n 50 kinderen van diverse leeftijden waren naar het stadion gekomen om daar wat fijne softbal-kneepjes te leren. Heerlijk weer en de drie uren vlogen om. Terug naar het hotel om daar de 'persconferentie' van Chinese Taipei bij te wonen, verzorgd door Saskia Kosterink, Ginger de Weert en Nathalie Gosewehr. Opnieuw een schitterende vertoning.

Dan omkleden en naar Portillo’s om daar in de sfeer van een echt Amerikaanse diner te lunchen. En hup weer de auto in naar het Bandits Stadion in Rosemont. Dit keer de volledige voorbereiding gedaan zoals men dat daar doet en dus uitgebreide batting practice op het veld. Verder waren er ook alle omlijstingen rondom de wedstrijd, zoals een eerste pitch, het voorstellen van de teams, de volksliederen enz. Allemaal perfect georganiseerd door de Bandits.

En toen: de wedstrijd. Alle pitchers zouden één inning gooien. Focussen op drie nullen. Dagmar Bloeming mocht beginnen en kreeg één punt tegen door een vangfout in het binnenveld en een infield-hit. Geen verdiend punt dus.

Ginger de Weert had het moeilijker. Met twee nullen leek er nog geen vuiltje aan de lucht, maar toen vielen er drie hits, gevolgd door een daverende 3-run homerun van Megan Wiggins en stonden we ineens met 6-0 achter.

Femke van Dusschoten kwam als derde werpster op de plaat en hield het helemaal droog. Rebecca Soumeru leek daar ook in te slagen, omdat we een fraai dubbelspel lieten zien, maar moest toch ook een homerun incasseren van Kirsten Verdun: 7-0.

Toen was het de beurt aan Eva Voortman, die na vier wijd een line drive driehonkslag tegen kreeg, gevolgd door een single: 9-0.

Als laatste kwam Lindsey Meadows aan de beurt en zij hield de Bandits verder van scoren af.

Aanvallend konden we op beide Bandits-pitchers geen vuist maken. Merel Oosterveld en Areke Spel sloegen allebei twee hits en verder was er nog eentje van Saskia Kosterink.

Zelf te weinig geslagen en geleerd dat profteams, zoals de Bandits over een ruime selectie beschikken met zeer goede speelsters, die allemaal kunnen slaan en bijzonder agressief ook! Dit zijn bijzonder nuttige wedstrijden en we spelen er nog een aantal gedurende deze trip. Kunnen we alleen maar beter van worden!

Woensdag een pittige dag, want we gaan van hotel veranderen. Om tien uur rijden we volgeladen weg richting Bloomington en kunnen dan precies in het hotel naar Nederland tegen Argentinië kijken (WK voetbal). 's Avonds spelen we een dubbel tegen Bloomington Hearts. Ook weer een goede tegenstander.

Box Score Nederland vs. Chicago Bandits

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 9 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.