Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
'Come-from-behind' winst voor Nederlands Team - Schaumburg/Rosemont - Maandag 7 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Sterke comeback van Oranje

English text

Het Nederlands Softbal Team speelde maandagavond de zesde wedstrijd van de Illinois-trip. In het fraaie stadion van Chicago Bandits in Rosemont was Indiana Slammers de tegenstander en die nam een vroege voorsprong. Maar Oranje toonde karakter, kwam sterk terug en boekte een 'come-from-behind' 6-5 overwinning.

Speciaal voor deze wedstrijd had Indiana Slammers een extra speelster aan het team toegevoegd. Dat was Miranda Elish, die onlangs werd gekozen tot Gatorade Indiana Softball Player of the Year. Als werpster van Crown Point High School was ze het afgelopen seizoen 24-0 voor de Bulldogs en kwam tot 225 strikeouts in 133 innings. Ze staat ook op het roster van Beverly Bandits, wat volgende week tweemaal tegen Oranje speelt.

Indiana Slammers is een sterk team dat sinds 2008 liefst 166 wedstrijden won en er slechts 33 verloor. De ploeg won in 2009, 2010 en 2012 de John Radtke Memorial Classic, waaraan Oranje afgelopen weekeinde aan deelnam. Indiana Slammers werd sinds 2008 zesmaal USSSA Women's Illinois State kampioen. Alleen in 2013 was er geen titel. In dat jaar werd toen wel de NSA Women's World Series gewonnen.

Peter Schuler maakte het onderstaande verslag van de zevende dag van de Illinois-trip.

Met de schrik ontsnapt.
Dat gaat over de wedstrijd, maar daar ging een lange dag aan vooraf. In de vroege ochtend gingen Hoofd Coach Craig Montvidas, Saskia Kosterink, Nikki Harte en Femke van Dusschoten op weg naar het Bandits Camp, waar ze meehielpen om heel veel 'kids' de beginselen van het softbal bij te brengen. De rest van het team kon de ochtend besteden aan wassen en strijken en de voorbereiding op de dagelijkse 'persconferentie', die de speelsters moeten geven. Drie speelsters vertegenwoordigen een team van het WK en vertellen iets over hun team en hun verwachtingen. Daarna mag de 'pers' (andere speelsters en staf) vragen stellen. Lindsey Meadows, Marisèla de Wind en Areke Spel vertegenwoordigden de USA en dat werd een bijzonder humoristische bijeenkomst. Morgen groep 2: Chinese Taipei.

Daarna omkleden en naar Chili’s voor de late lunch als voorbereiding op de wedstrijd. Op weg naar het stadion (normaal 25 minuten rijden) maakten we kennis met een fijne Chicago-file. Gelukkig zonder ernstige vertraging, zodat we toch nog redelijk op tijd bij het stadion waren. De Indiana Slammers waren al met de voorbereiding bezig. Of dit er mee te maken heeft gehad, zullen we nooit weten, maar onze tegenstander ging in de eerste inning zéér voortvarend van start. Toen onze dames uit deze 'nachtmerrie' ontwaakten, stond er al 5-0 op het fraaie scorebord! En we hadden nog wel afgesproken om 9 innings te spelen...

Aan het einde van de inning hervond werpster Lindsey Meadows zich helemaal en sloot keurig af met twee keer drie slag. Een inning om snel te vergeten, behalve dan om er lering uit te trekken. Nederland kon dus aan een inhaalrace beginnen. We kunnen nu wel vast melden dat de Slammers de overige 8 innings niet meer aan scoren toe kwamen! Lindsey sloot af met viermaal drie slag, driemaal vier wijd en kreeg zeven hits tegen.

In de zesde inning nam Ginger de Weert het werpen over (stand 5-5) en ook zij had de Slammers goed onder controle (eenmaal 3 slag, 4 hits tegen). Maar goed, de inhaalrace. Meteen in de tweede inning dreunde 'Timmie' (Nathalie Timmermans) de bal ruim over de hekken: 5-1. In de derde inning opende 'Goos' (Nathalie Gosewehr) met een tweehonkslag, kreeg Chantal Versluis vier wijd en sloeg 'Timmie' opnieuw de bal tegen de hekken: 5-3.

In de 5e inning profiteerden de snelle Nederlandse loopsters optimaal van wat slordigheden in het veld van de Slammers en stond het weer gelijk: 5-5.

Eén inning later was het wéér Chantal die over de thuisplaat kwam, nadat ze had geopend met een tweehonkslag, gevolgd door een foutje en een wilde worp: 6-5.

In de negende inning drongen de Slammers nog één keer aan, toen er met één uit een driehonkslag werd geslagen. Géén squeeze en even later konden Ginger de Weert en Dinet Oosting de laatste twee nullen laten noteren.

Onze dames kwamen dus met de schrik vrij, maar kregen complimenten voor hun geslaagde inhaal-race. Snel de bus in en naar 'huis'.

Dinsdag vrijwel hetzelfde programma, maar dan ontmoeten we de waarschijnlijk de sterkste ploeg van de toer: de Chicago Bandits.

Box Score Nederland vs. Indiana Slammers


Voorbereiding in het fraaie stadion van de Chicago Bandits


Foto's van de speelsters op het grote scorebord


Jessie van Aalst gaat uit bij stelen. Of toch niet?


Chantal Versluis in actie


Deze slagvrouw van Slammers bereikt veilig het eerste honk


RF Eva Voortman roept voor een vangbal; CF Marisèla de Wind zorgt voor dekking


Veilig terug op het eerste honk?


Elke minuut komt er een vliegtuig over het veld vliegen


Chantal Versluis scoorde het 4e punt voor Oranje


Dinet Oosting bereikt veilig het 2e honk...


...want de bal is niet onder controle


Samen op de foto

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)


Nog een keer de gezamenlijke foto, deze is gemaakt door Indiana Slammers
(Copyright © Indiana Slammers)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 8 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.