Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Winst & Verlies voor Nederlands Team - Schaumburg/Elgin - Zondag 6 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje uitgeschakeld voor finale in Elgin

English text

Op de zesde dag van de Illinois-trip stond de tweede wedstrijddag van het de 10th annual John Radtke Memorial Women's Fastpitch Classic in Elgin op het programma. Door winst in het derde duel op zaterdagavond voorkwam het Nederlands Softbal Team dat het zondagochtend vroeg om 8 uur al had moeten spelen. Oranje opende in Elgin tegen Wisconsin Lightning, waarvan opnieuw werd gewonnen. En dat zette een nieuwe confrontatie op met Hooters, de tegenstander van zaterdagavond.

Peter Schuler bericht het volgende over de tweede dag in Elgin:

Soms verlies je een wedstrijd terwijl je beter bent. Hoort ook bij het spelletje. Daarover later meer.

Dankzij de overwinning van zaterdag hadden we een latere start verdiend en moesten we pas om 12 uur aantreden tegen een winnaar uit de verliezers-tak van het toernooi. Laat dat nu weer Wisconsin Lightning zijn van de dag ervoor!

Al meteen in de eerste inning werd de wedstrijd beslist toen Merel Oosterveld en Chantal Versluis middels een homerun van Jessie van Aalst werden binnengeslagen en vervolgens ook Dinet Oosting de bal over de hekken sloeg: 4-0. Rebecca Soumeru (4 strikeouts, 3 hits) en Eva Voortman (3 strikeouts, 1 hit) hadden hadden geen problemen met de aanval van Lightning, dat vier keer op de honken kwam. In de derde en vierde inning bouwden we de voorsprong verder uit naar 8-0 middels ondermeer een stevige solo-homerun door Chantal Versluis. Na vijf innings konden de knuppels in het rek en de meiden even uit de brandende zon.

Box Score Nederland vs. Wisconsin Lightning

Héél verassend stonden we in de halve finale tegenover hetzelfde team als gisteravond: Hooters. Dit was het gevolg van de wat onlogische indeling van de beide 'brackets' van het toernooi. Omdat we later in de week ook al tegen Hearts en Slammers spelen, had men gedacht om die confrontatie uit te stellen. Ook prima.

Femke van Dusschoten kreeg de hele wedstrijd de leiding van de defensie in handen met Nathalie Timmermans achter de plaat. Het werd wederom een wedstrijd op het scherpst van de snede. In de vierde inning zorgde het enige slippertje van ons veld ervoor dat Hooters het eerste punt kon scoren. Met twee uit en het tweede honk bezet sloeg de tweede honkvrouw van Hooters toen een tweehonkslag. In de vijfde inning was het al weer gelijk, toen Nathalie Timmermans opende met een tweehonker, waarna pinch-runner Eva Voortman vervolgens het derde honk stal. Britt Vonk hoefde dus alleen maar een verre vangbal te slaan, maar ze besloot er maar een daverende driehonkslag van te maken: 1-1. Een perfecte situatie (pas één uit) om een squeeze te spelen. De bunt van Merel Oosterveld was goed, maar bleef net iets te dicht bij de thuisplaat liggen, zodat Britt (volgens de umpire) uit was. Merel naar het tweede honk, maar die ging even later uit bij een steelpoging van het derde honk. Ook in de zesde inning kregen we nog kansen, maar wisten ze niet te verzilveren. In de de 2e6 Hooters kreeg met twee uit alle honken vol en helaas gooide Femke net op dat moment haar tweede keer vier wijd en scoorde Hooters 2-1. Einde wedstrijd, omdat men met een tijdregel van anderhalf uur speelde en die was verstreken. Helaas dus géén finale, maar toch een prima resultaat tegen deze sterke ploeg. Femke kwam tot 10 strikeouts, gaf twee vrije lopen weg en stond vijf hits toe.

Box Score Nederland vs. Hooters

Goed gespeeld en daarna terug naar het hotel om te douchen en vervolgens lekker aan het Chinese buffet.

Maandag gaat een aantal speelsters assisteren bij een jeugdkamp van de Chicago Bandits. 's Avonds speelt Oranje tegen de Indiana Slammers in het stadion van de Bandits.


De jarige Virginie Anneveld bereikt het 3e honk in de 2e inning tegen Hooters...


...en hier komt ze weer tevoorschijn


Britt Vonk slaat een triple tegen Hooters in de 5e inning


Nathalie Timmermans zit tegen Hooters achter de plaat

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 6 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.