Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Driemaal winst voor Nederlands Team - Schaumburg/Elgin - Zaterdag 5 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje voorkomt vroege start op zondag

English text

Op zaterdag 5 juli speelt het Nederlands Softbal Team de eerste drie wedstrijden. Die worden gespeeld op de 10th annual John Radtke Memorial Women's Fastpitch Classic in Elgin. De eerste tegenstander is Wisconsin Lightning uit Salem (Wisconsin). Opgericht in 2004 is het doel van de club ondermeer om jeugdtalenten te ontwikkelen, maar ook om met een competitief team deel te nemen aan vooraanstaande fastpitch toernooien in het land.

Het tweede duel vandaag werd gespeeld tegen Pekin Lettes uit Pekin (Illinois). Dit is het oudste softbalteam in de Verenigde Staten sinds 1930. Pekin Lettes viert in 2014 het 85-jarig bestaan, de laatste 56 hiervan worden gespeeld in Pekin.

De eerste toernooidag werd afgesloten tegen Hooters uit Springfield (Illinois).

Peter Schuler, Team Manager van Oranje tijdens de Illinois-trip berichtte het volgende over de eerste speeldag:

Vandaag de eerste echte dag met softbal. En meteen een stevige. Om half tien vertrok het team richting Elgin, zo’n 25 kilometer naar het westen. Mooie omgeving trouwens. Aangekomen op het Elgin Sports Complex was het even zoeken waar we moesten spelen, want er liggen daar iets meer dan tien softbalvelden.

De eerste wedstrijd was tegen Wisconsin Lightning. Femke van Dusschoten kreeg de bal en hield de tegenstander drie innings lang keurig op nul: vijf strikeouts, één vrije loop, één hit. Inning 4 en 5 waren voor Rebecca Soumeru en daar kwam niemand tussendoor: 3 strikeouts, geen vier wijd en geen hit tegen. Aanvallend liep Nederland vrij eenvoudig in vijf innings uit naar 8-0 met onder andere homeruns van Britt Vonk en Karin Tuk. Van de laatste zijn ze de bal nog aan het zoeken... In totaal 12 hits met de maximale score van Saskia Kosterink en Karin, die beiden 3-uit-3 sloegen. Chantal versluis kreeg een bal op haar voet en kon de rest van de dag nier meer spelen.

Box Score Nederland vs. Wisconsin Lightning

Meteen door naar de tweede tegenstander: Pekin Lettes. De druk was hoog, want deze wedstrijd begon om 2 uur (lokale tijd) en om 3 uur zou het Nederlands Voetbal Team spelen tegen Costa Rica op het WK Voetbal in Brazilië. Snelle wedstrijd dus, zodat we nog in een nabijgelegen sportcafé konden kijken en meteen wat eten. Ginger de Weert 'pakte' twee innings (3x drie slag, geen vrije lopen, 2 hits) en Eva Voortman (5 strikeouts, 2 hits) maakte het prima af. Het enige tegenpunt kwam door een slordigheid in het binnenveld. Aanvallend was het met 12 hits weer prima verzorgd met ook nog eens homeruns van Merel Oosterveld, Karin Tuk en Anne Blaauwgeers (allemaal geslagen in de tweede inning).

Box Score Nederland vs. Pekin Lettes

Na afloop snel alle spullen in de bussen en op weg naar het andere Oranje. We kwamen binnen bij het begin van de tweede helft en het nagelbijten kon beginnen. Ook in 'Walnut Speak Easy' (zo heet het restaurant) was de ontlading groot toen Nederland door ging naar de halve finale (kijk maar eens op onze Facebook-pagina). Vrienden van Virginie Anneveld kwamen langs met een taart voor iedereen om haar verjaardag te vieren (ze is zondag jarig). Erg leuk.

Na het eten weer snel naar het veld voor de ontmoeting met Hooters, volgens zeggen het beste team van het toernooi. Net als bij de voetballers werd ook dit een nagelbijter, maar de meiden lieten het gelukkig niet tot een verlenging komen. Britt Vonk opende de wedstrijd met een homerun en iets later scoorde Nathalie Timmermans het tweede punt. Hooters bleek inderdaad sterk. De ploeg kwam meteen terug op 2-1 op het werpen van Dagmar Bloeming (4x drie slag, 2x vier wijd, 6 hits), die best hinder ondervond van het zachte gravel en een diepe kuil voor de plaat. In de derde inning sloeg Virginie Anneveld een homerun met Nathalie Timmermans op het honk en was het weer even 4-1 in ons voordeel. Hooters kwam meteen terug door goed slagwerk en een veldfout: 4-3. In de vierde inning scoorde Britt Vonk 5-3, maar via een stevige homerun met één speelster op het honk moest Lindsey Meadows (6 strikeouts, 4 hits) de gelijkmaker toestaan. Pas in de eerste helft van de zevende inning hernam Nederland de leiding toen Nathalie Timmermans een daverende homerun sloeg en hierna kon Lindsey dankzij drie keer drie slag de overwinning veiligstellen.

Box Score Nederland vs. Hooters

Met de overwinning op Hooters ontsnapte het team aan de start van de eerste wedstrijd op zondagochtend om ACHT uur! Nu moet de ploeg pas om 12 uur aan de bak. Blijven we winnen dan spelen we vervolgens ook om 14:00 en 16:00 uur. Bij verlies mogen we terug naar het hotel. De vijfde juli was een lange dag, maar met een goed gevoel stapten we om half twaalf de lobby van het hotel binnen.


Het Nederlands team en Wisconsin Lightning samen op de foto


Anne Blaauwgeers homert in de 2e inning van de 2e wedstrijd


Merel Oosterveld slaat even later ook een homerun


En Karin Tuk doet hetzelfde


Eva Voortman sluit het 2e duel af


Na het 2e duel eten bij 'Walnut Speak Easy'


Spanning tijdens de strafschoppen van het Nederlands Voetbal Team


De verjaardagstaart voor Virginie Anneveld, die zondag jarig is


Britt Vonk begint de 3e wedstrijd met een homerun


Dagmar Bloeming start tegen Hooters voor Oranje

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 6 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.