Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team viert 'Fourth of July' - Schaumburg/Chicago - Vrijdag 4 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje speelt zaterdag eerste wedstrijden

English text

'The Fourth of July' is altijd een bijzondere dag in de Verenigde Staten. En dus ook hier in Chicago.

Het team trok er dan ook in het begin van de middag op uit richting 'Windy City', waar het overigens windstil en lekker warm was.

Ondanks de verwachting dat men meer dan één miljoen bezoekers verwachtte, verliep de reis voorspoedig en konden beide chauffeurs het team en de staf bij Millennium Park afzetten. Na een paar uur lekker rondstruinen in de stad verzamelden we bij één van de oudste eetgelegenheden in de 'Loop': Millers Pub. Net op tijd om te zien dat Brazilië Colombia uit de race wist te houden op het WK voetbal.

Na de maaltijd een flinke toeristische wandeling door Chicago gemaakt met als eindpunt Navy Pier, waar we het vuurwerk dachten te gaan bekijken. Dachten, want ondanks het feit dat we er vroeg waren, besloot de politie dat de maximale capaciteit was bereikt en we er niet meer bij konden. Wat nu? Na wat advies van diezelfde politie besloten we een stukje terug te lopen en om iets verder weg een plek te vinden. Goed plan en daar werd het vuurwerk bekeken.

Om tien uur nog een wandeling terug naar de busjes. De conditie is hierdoor toch een beetje op peil gebleven. Om half twaalf kon iedereen weer naar bed.

Morgen (zaterdag) gaat het dan eindelijk beginnen en worden drie wedstrijden gespeeld op het toernooi in Elgin. De meiden zijn er duidelijk aan toe. Wisconsin Lightning, here we come!

De ploeg speelt om 12:00 uur vs. Wisconsin Lightning, gevolgd door een duel vs. Pekin Lettes om 14:00 uur. De dag wordt afgesloten met een wedstrijd om 20:00 uur tegen Hooters.

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 5 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.