Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
'A day at the ballpark' voor Nederlands Team - Schaumburg/Rosemont - Donderdag 3 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Eerste training in de boeken

English text

Donderdag was een prachtige dag in Chicago. Niet te warm en zeker niet te koud.

Na het ontbijt, iedereen heeft een klein keukentje op de kamer waar zelf voor ontbijt wordt gezorgd, met drie bussen richting Rosemont voor de eerste training op het complex van de Chicago Bandits. Een binnentraining, maar dan wel eentje in een zeer bijzondere omgeving: de grootste indoorhal van de USA met maar liefst twee volledige softbalvelden, plus tribunes en slagtunnels! En dat allemaal in een heerlijke airco-omgeving! Bekijk het maar eens op de foto’s hieronder. Schitterend!

Alles stond al keurig voor ons klaar en de technische staf had een best wel pittige ‘besloten’ training opgezet met regelmatig de bekende ‘eight minutes of hell’; een aardig stukje fysieke inspanning. Aaron Moore, the General Manager van de Chicago Bandits, kwam ook nog even kijken en met hem heeft het Nederlands Softbal Team er weer een goede relatie er bij.

Eerst was het nog even schrikken over het feit dat het speelveld helemaal ‘turf’ was, maar gelukkig mochten we er gewoon met de spikes op. Ook in het naastgelegen stadion ligt een prachtig kunststof tapijt.

De hele groep zag er fris en scherp uit. Over de sfeer hebben we al helemaal niets te klagen. Deze groep groeit nog steeds naar elkaar toe.

Na de training was er nog genoeg energie om nog wat te winkelen en daarna toch even rusten.

Om vijf uur weer de bus in om een wedstrijd in de National Pro Fastpitch (NPF) te bekijken tussen de Chicago Bandits en de Akron Rebels. Het Nederlands Softbal Team was te gast in de Don Q lounge langs het veld, inclusief een buffet. Later nog even een paar innings bekeken op de tribune en vlak voor het einde van de wedstrijd (de Bandits stonden comfortabel voor) voor de drukte weg. Ja, er zitten hier veel toeschouwers op de tribune. En dus de bus weer in en terug naar het hotel.

De ploeg is vrij op vrijdag en dan gaan we kijken wat 4 juli betekent in de USA...

'For the record', de Bandits wonnen het het duel in The Ballpark at Rosemont met 8-5. Tammy Williams en Brittany Cervantes droegen beiden bij met elk drie binnengeslagen punten. Williams sloeg een 2-run homerun, haar zesde van het seizoen.

(foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 4 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.