Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

USA Tour naar Illinois

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team reist naar Illinois - Schiphol/Detroit/Chicago/Schaumburg - Dinsdag 1 juli 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje begint tweede American Tour

English text

Het Nederlands Softbal Team reisde op dinsdag 1 juli naar de Amerikaanse staat Illinois voor de tweede American Tour van het jaar. In maart reisde Oranje naar Florida waar toen 20 wedstrijden werden gespeeld.

In Illinois heeft het team 22 wedstrijden op het programma staan in een periode van 18 dagen, waaronder een wedstrijd tegen een Minor League Honkbal Team.

De toer door de regio-Chicago maakt deel uit van de voorbereidingen van de ploeg op het komende ISF Wereldkampioenschap in Haarlem in augustus.

Het was een zeer vroege dag voor speelsters en begeleiden, want iedereen moest uiterlijk half zes in de ochtend aanwezig zijn op Schiphol International Airport bij Amsterdam!

De Boeing-777 van Delta Air Lines verliet de gate om 7:51 uur en vertrok om 8:15 uur voor de vlucht naar Detroit (Michigan). Het vliegtuig landde op Detroit Metropolitan Wayne County Airport om 9:54 uur lokale tijd en stond om 9:59 uur aan gate A46 ter afsluiting van de reis, die acht uur en drie minuten duurde.

In Detroit moest de ploeg wachten op de aansluitende vlucht naar Chicago. Dat duurde niet zo heel lang, want de Airbus A319 van Delta Air Lines vertrok om 12:43 uur en arriveerde op O'Hare International Airport in Chicago om 12:29 uur (ja, Chicago is een uur vroeger dan Detroit). Het toestel was om 12:47 uur bij gate E6 en toen moest er natuurlijk even op de bagage worden gewacht.

Vanaf het vliegveld was het op weg naar Schaumburg, ten noordwesten van Chicago, waar de team de eerste dagen van de trip verblijft.

De ploeg werd op O'Hare opgewacht door Joanne en Peter Schuler, die samen met Cathy en Joe Core al een paar dagen in de weer waren geweest met de voorbereidingen. Het weer in Chicago was gelukkig weer normaal, na een stevige stormachtige dag ervoor.

Vervolgens met de twee personenbusjes en de vrachtbus helemaal vol geladen op weg naar het hotel in Schaumburg, zo'n 15 mijl van het vliegveld. Daar inchecken en alle boodschappen ophalen, die klaar stonden. Daarna opfrissen, waarna er voor een aantal even alle aandacht was voor USA versus BelgiŽ op het WK voetbal in BraziliŽ. Helaas konden we het duel niet uitkijken en hoorden we pas in het restaurant dat de Belgen in de verlenging hadden gewonnen. Ongelofelijk hoeveel aandacht het WK hier in de USA krijgt. Soldier Field was bijvoorbeeld afgeladen met fans die de wedstrijd daar volgden.

Na het eten terug naar het hotel, wat korte mededelingen en nog even tijd om de omgeving van het hotel te verkennen. Het hotel ligt vlak naast de Woodfield Mall en er is in de buurt voldoende te doen.

De ploeg is woensdag vrij om uit te rusten van de reis. Er is alleen een teambespreking en daarna is er gelegenheid om wat te ontspannen en de jetlag te verwerken. Een aantal heeft plannen om een wedstrijd van de Chicago White Sox te gaan bezoeken.

Donderdag begint de dag dan met een training van drie uur op het veld van de Chicago Bandits, waarschijnlijk op hun overdekte veld voorzien van airco. In de avond is er een bezoek aan een wedstrijd inclusief een picknick in het stadion. Vrijdag een bezoek aan Chicago (4 juli) om de festiviteiten mee te maken op Navy Pier.

Zaterdag is het dan meteen vol aan de bak op een toernooi in Elgin, ongeveer een half uurtje rijden naar het oosten van Chicago.

Op de dag dat het Nederland Softbal Team arriveerde in Illinois stond er een artikel in de Daily Herald. De grootste dagelijkse krant van de Chicago-voorsteden richtte zich op de deelname van Oranje komend weekeinde aan de 10th annual John Radtke Memorial Women's Fastpitch Classic in Elgin.

Ga hierheen voor het complete artikel in de Daily Herald

(bovenstaande foto's gemaakt door Fred Versluis)


De ploeg wordt verwelkomd door Cathy en Joe Core


De ploeg arriveert bij het hotel

(bovenstaande foto's gemaakt door Joanne Schuler)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 2 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.