Jong Oranje Rood Softbal Team


2013

The Cup

home | roster & staf 2013 | programma 2013 | archief | historie | media | links | JO Wit: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Winst Jong Oranje-teams op tweede speeldag - zaterdag 19 januari 2013

Tweede ronde gaat voortvarend van start

Team Orange en Team White kwamen beide op de tweede speeldag van The Cup in Schiedam tweemaal tot winst, hoewel één duel officiëel in een gelijkspel eindigde.

Team White opende de dag met een 2-1 winst op het Amerikaanse Stars, dankzij een honkslag van Eva van Knegsel, double van ominique Sprengers en hit van Ilona Marcelis, waarna het volgende duel tegen Stripes met 7-3 werd verloren.

Team Orange begon met verlies, 2-1 tegen Eagles, waarna de voorronde werd afgesloten met een 5-2 overwinning op Firestix (USA). Alle punten kwamen tot stand in een spectaculaire en productieve eerste slagbeurt met als hoogtepunten een 2-run double van Maxime van Dalen en een RBI-single van Merel Zandvliet.

De tweede ronde ging voor de Jong Oranje-teams voortvarend van start. Team White kwam driemaal tot scoren tegen Roef! via ondermeer een 2-run double van Eva van Knegsel, terwijl werpsters Shanna te Vrede en Ruby Jane Krikke samen slechts één honkslag toestonden. De punten werden echter gescoord in een niet-afgemaakte inning, zodat de officiële eindstand 0-0 werd.
Team Orange was met 5-0 te sterk voor het Haagse Storks en sloeg zes hits, waaronder twee van Gabi Obia, terwijl Quincey Catsburg een 4-hitter gooide.Game 3 - Team Orange vs. Eagles
Team Orange begint de tweede speeldag van The Cup tegen het Amerikaanse Eagles en trekt in de laatste officiële inning met 2-1 aan het kortste einde.

Werpster Ilona Andringa begint het duel met drie nullen op rij, waarna Team Orange in de tweede helft van de openingsslagbeurt de score opent. Met één uit slaat Aafje van Baal een honkslag en kan opschuiven na een hieropvolgende foutieve aangooi, waarna ze het derde honk bereikt na een doorgeschoten bal. Even later scoort Aafje het eerste punt als ze sneller bij de plaat is dan de aangooi van de derde honkvrouw op een klap van Merel Zandvliet.

De 1-0 voorsprong wordt goed verdedigd als in de tweede inning een dubbelspel wordt gedraaid. Lead-off hitter Breanna Hughes wordt geraakt door een worp en weet, ondermeer via een opofferingsstootslag, het derde honk te bereiken. Maar dan volgt Ilona Andringa met een strikeout. De bal komt echter via de grond en dus volgt een aangooi van catcher Aafje van Baal naar eerste honkvrouw Annemiek Jansen, die de bal vervolgens sterk teruggooit naar Aafje die loopster Hughes uittikt als ze probeert te scoren, zodat de inning ten einde komt.

Eagles komt langszij in de derde inning als Jenna Van Horn begint met vier wijd en met één uit scoort op een honkslag Rachael Bowers, de enige hit op Ilona Andringa in drie innings. De laatste gaat even later uit bij een steelpoging en een strikeout maakt een einde aan de inning, maar de stand is wel in evenwicht, 1-1.

In de vierde inning neemt Gini Ketelaars de pitching over, begint met een strikeout, ziet twee Amerikaanse speelsters de honken bereiken, maar voorkomt in samenwerking met haar verdediging tegenpunten.

Team Orange weet in de tweede, derde en vierde inning tweemaal het honk te bereiken, maar scoort niet. In de tweede beurt komt Gabi Obia na een fout op het honk, maar gaat uit bij een steelpoging. En in de vierde inning slaat Lizzie Clarijs een honkslag met twee uit, steelt het tweede honk, maar blijft achter.

Eagles neemt de leiding in de vijfde inning over zonder een honkslag te slaan. De ploeg krijgt na vier wijd, geraakt werpster en een doorgeschoten bal loopsters op het tweede en derde honk, waarna een wilde worp voor het tweede Amerikaanse punt zorgt. Nadat vier wijd een volgende loopster oplevert, maakt eerste honkvrouw Annemiek Jansen een 'unassisted double play'. Ze vangt de geslagen bal, stapt op haar honk en de twee nullen zijn een feit.

In de 2e5 komt Team Orange bijna op gelijke hoogte. Met één uit slaat Tamara Immers een honkslag, steelt het tweede honk en bereikt het derde honk op een grounder van Aafje van Baal. Maar dan gaat het mis als ze probeert te scoren op het moment dat de bal richting werpster wordt gegooid, waarna ze uitgeschakeld wordt.

In de zesde inning weet Eagles nog tweemaal de honken te bereiken, maar dan is de speeltijd verstreken.

Box Score Game 3 - Team Orange vs. Eagles


Coaches Nathalie Franssen, Sandra Gouverneur en Diana Remmers hebben plezier


De warming-up zit er op, het team is er klaar voor


Umpires Lisa Schreihart (USA) en Bianca Dweelaard (Nederland)


Coach Nathalie Franssen neemt de laatste details met de ploeg door


Ilona Andringa start en gooit vier strikeouts in de eerste drie innings
Op de achtergrond tweede honkvrouw Wies Ligtvoet


Aafje van Baal slaat een honkslag in de eerste inning; Jenna Van Horn is de catcher
Rechts staat Merel Zandvliet in te slaan


Aafje van Baal bereikt het derde honk na een doorgeschoten bal (en scoort even later)
Korte stop Kylie Mullennix ontvangt de bal te laat; op de voorgrond zit 3e honkvrouw Breanna Hughes
Umpire Lisa Schreihart kijkt in de actie en in het linksveld staat Sydney Anderson


Wies Ligtvoet maakt contact


Catcher Aafje van Baal tikt loopster Breanna Hughes uit in de 2e inning om een dubbelspel te completeren


3e honkvrouw Merel Zandvliet en korte stop Gabi Obia zijn klaar voor actie


Gabi Obia tikt Rachael Bowers uit bij een steelpoging ter afsluiting van de 3e inning; Wies Ligtvoet dekt de actie
Umpire Lisa Schreihart en werpster Ilona Andringa kijken naar de situatie


Scorers Patty Lijbers en Evelien Vonk kijken naar de data-entry


Concentratie bij 3e honkvrouw Gabi Obia, korte stop Lizzie Clarijs en midveldster Maxime van Dalen


Lizzie Clarijs vertrekt in de 4e inning van het eerste honk en steelt het tweede
'Middle infielders' Kylie Mullennix en Stephanie Zentz krijgen de bal te laat


Tamara Immers is vanaf de 4e inning de 2e honkvrouw; naast haar umpire Lisa Schreihart


Gini Ketelaars gooit vanaf de vierde inning


Eagles-coach Rich Leviere geeft tekens aan de catcherGame 4 - Team White vs. Stars
Team White begint de tweede speeldag met winst, want de ploeg van het Amerikaanse Stars.

Winnende werpster Ruby Jane Krikke staat in de vijf tellende innings in dit duel slechts vier honkslagen toe. Twee van die hits worden in de eerste slagbeurt geslagen en levert Stars (met één uit) loopsters op het eerste en derde honk op. Maar dan vangt tweede honkvrouw Rachel van Veen keurig een line drive van slagvrouw Skylar Vinay en gooit de bal naar eerste honkvrouw Denice van Dijk om de beurt met een dubbelspel af te sluiten.

Ook de tweede inning blijft puntloos. Stars bereikt eenmaal het honk, maar Team White komt tweemaal op de honken. Met één uit krijgen Manoa Weijgertse en Denice van Dijk vier wijd en schuiven op na een doorgeschoten bal, maar blijven dan achter.

In de derde inning krijgt Stars met twee uit twee loopsters op de honken via vier wijd, maar even later wordt de voorste loopster uitgegeven, omdat ze korte stop Ilona Marcelis hindert bij het verwerken van de geslagen bal. Dat levert de derde nul op en dus komen de Amerikanen ook in de derde inning niet tot scoren.

Team White wordt in de eerste twee innings puntloos gehouden door Nikki Ochoa, waarvan wordt verwacht dat ze binnenkort in de Division I zal gooien. Alleen Noa Brand weet in de eerste inning een honkslag te slaan op deze werpster. Noa wordt daarna uitgeschakeld op een grounder van Eva van Knegsel. Die schuift daarna op via een fout op een klap van Dominique Sprengers en lijkt vervolgens succesvol het derde honk te stelen, maar wordt uitgegeven, zodat de inning ten einde komt.

Team White slaat daarna in de derde inning met twee runs toe op nieuwe werpster Hayley Faulkner. Met één bereikt Eva van Knegsel het honk na een fraaie stootslag-honkslag en kan helemaal vanaf het eerste honk scoren als Dominique Sprengers volgt met een harde tweehonkslag langs het derde honk. Dominique weet door te dringen tot het derde honk na de aangooi richting thuis, waarna ze even later zelf ook scoort na een honkslag van Ilona Marcelis. Die schuift op na een opofferingsstootslag van Manoa Weijgertse en een wilde worp, maar blijft uiteindelijk op het derde honk achter.

In de vierde en vijfde inning wordt niet gescoord, maar dan weet Stars in de zesde inning eenmaal te scoren. Met twee uit (1e honkvrouw Denice van Dijk vangt een line drive) zorgt een fout voor de eerste loopster. Een infield-hit en een vrije loop zetten de honken vol. Terwijl de slotminuut van de speeltijd is aangebroken krijgt ook volgende slagvrouw Skyler Vinay vier wijd, zodat kan worden gescoord. Het punt telt uiteindelijk niet mee in de officiële uitslag, omdat even later de speeltijd is verstreken.

Box Score Game 4 - Team White vs. Stars


Umpires Brian Crochet (USA) en Gerrit-Jan van der Hoeven (Nederland)


Noa Brand tekent voor de eerste White-honkslag in de eerste inning


Eva van Knegsel lijkt veilig het derde honk te stelen in de 1e inning als ze de tik
van 3e honkvrouw Leah Hoffner ontwijkt, maar wordt desondanks uitgegeven door umpire Brian Crochet


Ruby Jane Krikke gooit het hele duel voor Team white en staat vier hits toe


Manoa Weijgertse duikt terug naar het 1e honk in de 2e inning; rechts staat coach Bianca Hageraats
1e honkvrouw Lauren Fredericks heeft geen actie en pitcher Nikki Ochoa kijkt toe


Denice van Dijk ontwijkt een worp in de 2e inning
Tylah Remaley is de catcher, Gerrit-Jan van der Hoeven de umpire


Coach Berend Mannessen bekijkt de wedstrijd vanaf de tribune


Eva van Knegsel scoort het 1e punt in de 3e inning op een tweehonkslag van Dominique Sprengers
Ilona Marcelis geeft aan dat Eva moet sliden; Catcher Tylah Remaley kan niet bij de bal


Dominique Sprengers bereikt na haar klap het 3e honk; naast haar staan coach Mireille Gill'ard
en 3e honkvrouw Leah Hoffner; even later scoort Dominique het 2e punt op een hit van Ilona Marcelis


Concentratie aan slag bij Denice van DijkGame 5 - Firestix vs. Team Orange
Team Orange sluit de voorronde af met de eerste overwinning van het toernooi. De ploeg is met 5-2 te sterk voor het Amerikaanse Firestix. Alle punten worden gescoord in de eerste inning, een slagbeurt met veel actie op en rond de honken.

De eerste slagbeurt van Team Orange neemt in dit duel het grootste deel van de officiële speeltijd in beslag. In totaal komen acht speelsters aan slag, waarvan er vijf tot scoren komen. Quincey Catsburg opent de wedstrijd met een mooie stootslag-honkslag, waarna ze het derde honk bereikt als er een fout wordt gemaakt op een klap van Gini Ketelaars, die zelf doordringt tot het tweede honk. Quincey en Gini scoren even later als Maxime van Dalen uithaalt en een tweehonkslag laat noteren. Na vier wijd voor Tamara Immers steelt Maxime het derde honk, waarna een wilde worp het volgende punt en een loopster op het derde honk oplevert. Met één uit krijgt Aafje van Baal vier wijd, die vervolgens attent doorrent naar het tweede honk, terwijl Tamara op het derde honk staat. Merel Zandvliet volgt met een nieuwe honkslag. Tamara scoort en ook Aafje rent richting thuis. Aafje scoort uiteindelijk ook, want zij krijgt de thuisplaat toegewezen wegens obstructie van de catcher. En zo staat het 5-0.

Firestix reageert met een punt in de eigen eerste slagbeurt op startende werpster Gini Ketelaars. Kristin Staley opent met een honkslag, steelt het tweede honk en schuift op na een wilde worp, waarna ze scoort als volgende slagvrouw Elizabeth Hamilton wordt uitgeschakeld. Met één uit bereikt Stephanie Harvey hierna het tweede honk na een fout, waarna ze probeert te scoren op een wilde worp. Maar ze wordt uitgegeven wegens hinderen, nadat ze bij het passeren van het derde honk derde honkvrouw Aafje van Baal een ongeoorloofde beweging maakt.

In de tweede inning dreigt Team Orange opnieuw tot scoren te komen. Met twee uit slaan Maxime van Dalen en Tamara Immers een honkslag en zorgt Wies Ligtvoet met vier wijd voor volle honken. Maar de drie loopsters blijven achter als er een strikeout volgt.

In de tweede helft van de tweede inning scoort Firestix het tweede punt, maar komt er ook een verdedigend hoogtepunt van de zijde van Team Orange. Openingsslagvrouw Sara Crist krijgt vier wijd en bereikt het derde honk na een tweehonkslag (met één uit) van Kaitlin Patsel. Een vrije loop voor Kristin Staley zorgt voor volle honken en dan lijkt een honkslag van Elizabeth Hamilton twee punten op te leveren. Voorste loopster Crist scoort, maar hierna wordt volgende loopster Patsel op de plaat uitgetikt door catcher Gabi Obia na een schitterende aangooi van linksveldster Ilona Andringa.

Na een puntloze derde inning krijgt Team Orange in de vierde beurt weer alle honken in bezit. Met één uit bereiken Lizzie Clarijs (fout), Wies Ligtvoet (honkslag) en Aafje van Baal (vier wijd) de honken, maar zij blijven achter, omdat even later de speeltijd is verstreken.

Aan de zijde van Firestix is eerste honkvrouw Kaitlin Patsel een opmerkelijke speelster, omdat met haar deelname aan het toernooi een droom uitkomt. De speelster, die uitkomt voor het TriCities BlueBlaze96 travelteam en het Chuckey Doak High School-team, softbalt acht jaar, maar heeft lange weg van herstel achter de rug. In het voorjaar van 2011 werd er bij haar een zeldzame botziekte vastgesteld, de Ziekte van Keinbach. Ondanks veel pijn wist ze het seizoen met haar High School-ploeg af te sluiten, maar moest vervolgens een operatie aan haar linkerpols ondergaan. Er moest een aantal niet-volgroeide botjes (met als gevolg een slechte bloedtoevoer, resulterend in een aantal breuken in haar pols) worden afgeschaafd. Er werd een plaat in haar pols gezet om niet alleen de pijn op te heffen, maar ook de bloedtoevoer weer goed op gang te laten komen. Het herstel duurde hierna enige maanden en net op het moment dat ze haar kracht begon terug te krijgen en alles er goed uitzag kreeg ze dezelfde aandoening in haar rechterpols. In maart 2012 onderging Kaitlin dezelfde operatie aan haar rechterpols, waarvan ze uiteindelijk ook herstelde, dankzij haar inzet en toewijding om weer te kunnen softballen. De selectie van Kaitlin voor de trip naar Europa kreeg dan ook een bijzondere betekenis.

Box Score Game 5 - Firestix vs. Team Orange


De Amerikaanse umpires Patrick Salvage en Dennis Dusza


Aafje van Baal richt haar blik op de worp


Kristin Staley steelt het 2e honk voor Firestix in de 1e inning; korte stop Wies Ligtvoet staat bij het honk
Midveldster Merel Zandvliet en 2e honkvrouw Tamara Immers gaan achter de bal aan


Gini Ketelaars gooide de eerste inning voor Team Orange
Achter haar staan korte stop Wies Ligtvoet en linksveldster Ilona Andringa


Aafje van Baal gooit de bal richting eerste honk


Firestix-coach Jeff Smith vraagt umpire Dennis Dusza om uitleg, nadat in de eerste inning
een loopster wordt uitgegeven wegens hinderen


Catcher Gabi Obia wacht op de worp
Net als umpire Patrick Salvage en slagvrouw Morgan Stimson


Quincey Catsburg neemt de pitching in de tweede inning over.


Annemiek Jansen is de eerste honkvrouw vanaf de 2e inning


Korte stop Wies Ligtvoet schakelt slagvrouw Heather Barrett uit


Lizzie Clarijs staat in de 4e inning als loopster op het eerste honk


Handschoenen aan ter bescherming; Merel Zandvliet is de slagvrouw


Einde wedstrijdGame 6 - Stripes vs. Team White
Team White sluit de voorronde af met een 7-3 nederlaag tegen het Amerikaanse Stripes, dat slechts drie honkslagen slaat.

In de openingsinning bereiken twee speelsters de honken. Met twee uit slaat Manoa Weijgertse een honkslag en krijgt Shanna te Vrede vier wijd, maar dan volgt de derde nul.

In de eerste slagbeurt van Stripes weet de Amerikaanse ploeg viermaal te scoren. Het zit startende werpster Dominique Sprengers in deze inning niet mee, want ze gooit vijfmaal vier wijd. Twee van deze vrije lopen leveren twee runs op, waarna een tweehonkslag van Kiley Sosby voor de volgende twee punten zorgt.

In de tweede inning voegt Stripes drie punten toe. Met loopsters op het tweede en derde honk en één uit zorgt een fout voor volle honken, waarna twee nieuwe vrije lopen de stand opvoeren naar 6-0. Shanna te Vrede neemt de pitching over, begint met drie slag, maar staat daarna een puntscorende honkslag van Jacquelyn Murphy toe en zo wordt het 7-0. En daar blijft het bij, want de Amerikaanse ploeg betreft.

Team White heeft hierna een productieve derde inning en scoort driemaal met twee uit. Brenda Beers opent met een honkslag en Ruby Jane Krikke krijgt vier wijd. De twee schuiven op na een opofferingsstootslag van Manoa Weijgertse. Met twee uit zorgt Eva van Knegsel met een honkslag voor het eerste punt, waarna een daverende tweehonkslag van Jessica Waasdorp voor de volgende twee runs zorgt en de achterstand terugbrengt naar 7-3. En dat wordt uiteindelijk ook de eindstand. Het was simpelweg zo'n wedstrijd waarin het gewoon even niet mee zat.

Box Score Game 6 - Stripes vs. Team White


Umpires Gerrit-Jan van der Hoeven (Nederland) en Robert Allen (USA)


Manoa Weijgertse als loopster op het 2e honk in de 1e inning


Dominique Sprengers start voor Team White
Op de achtergrond staan korte stop Jessica Waasdorp, umpire Robert Allen en linksveldster Brenda Beers


Ruby Jane Krikke is in dit duel de 1e honkvrouw en Ilona Marcelis de 2e honkvrouw


Denice van Dijk staat vlak voor het publiek in het midveld


Loopster Hannah Watkins is op tijd terug op het 3e honk na een aangooi naar korte stop Jessica Waasdorp
Op de achtergrond maakt Pitching Coach Karen Marr video-opnames


Rachel van Veen, Noa Brand en coach Bianca Hageraats kijken toe vanaf de bank


Shanna te Vrede neemt de pitching in de tweede inning over


Brenda Beers opent de 3e inning met een honkslag en scoort het eerste punt


Ruby Jane Krikke als loopster op het 2e honk in de derde inning
Even later scoort ze het tweede punt voor Team White


Shanna te Vrede aan slag in de derde slagbeurt


Eva van Knegsel kort voor ze een RBI-single slaat in de 3e inning

Uitslagen van vandaag in de 1e ronde
PouleWedstrijdUitslagWLSV
CStorks (Ned.)Neunkirchen (Dui.)0-4Julia Haberl (1-0)Anouk Sassen (0-1)
DPirates (Ned.)Roef! (Ned.)8-1Maja Kouwenhoven (1-0)Marit van Vulpen (0-1)
BTeam OrangeEagles (USA)1-2Bethany Sevek (1-1)Gini Ketelaars (0-1)
ATeam WhiteStars (USA)2-0Ruby Jane Krikke (1-0)Hayley Faulkner (0-1)
AGryphons (Ned.)Stripes (USA)7-0Mariëlle Vleugels (2-0)Kiley Sosby (0-1)
BTwins (Ned.)Firestix (USA)1-1
CCzech Stars (Tsj.)Neunkirchen (Dui.)9-0Lucie Marsíková (1-0)Hannah Grundmann (0-1)
CBulls (USA)Storks (Ned.)5-1Lea Buckenmyer (1-1)Sheila vd Tang (0-1)
DJoudrs Praha (Tsj.)Pirates (Ned.)4-1Kamila Chroboková (1-0)Robin v Beijsterveldt (0-1)
BEagles (USA)Twins (Ned.)1-3Evelyne de Wolf (1-0)Bethany Sevek (1-2)
DLeafs (USA)Roef! (Ned.)2-0Amanda Spindler (1-0)Sydney Vlyminckx (0-1)
AStars (USA)Gryphons (Ned.)2-2
BFirestix (USA)Team Orange2-5Gini Ketelaars (1-1)Samantha Mott (1-1)
CNeunkirchen (Dui.)Bulls (USA)1-2Lea Buckenmyer (2-1)Julia Haberl (1-1)Payton Kuenzli (1)
CStorks (Ned.)Czech Stars (Tsj.)1-6Petra Lechnerová (1-0)Jirska Volkerijk (0-1)
AStripes (USA)Team White7-3Hannah Watkins (1-0)Dominique Sprengers (0-1)
DPirates (Ned.)Leafs (USA)1-0Maja Kouwenhoven (2-0)Rebecca Carpenter (0-1)
DRoef! (Ned.)Joudrs Praha (Tsj.)0-2Vendy Draha (1-0)Tessa Jacobs (0-1)

Eindstanden eerste ronde
Poule APoule B
#TeamGWLTP#TeamGWLTP
1Gryphons (Ned.)320171Twins (Ned.)32017
2Stripes (USA)311142Firestix (USA)31114
3Team White312033Team Orange (*)31203
4Stars (USA)302124Eagles (USA) (*)31203
(*) - volgorde gebaseerd op runsaldo
Poule CPoule D
#TeamGWLTP#TeamGWLTP
1Czech Stars (Tsjechië)330091SK Joudrs Praha (Tsjechië)32017
2Bulls (USA)321062Amsterdam Pirates (Ned.)32106
3Neunkirchen Nightmares (Duitsland)312033Leafs (USA)31114
4Storks (Ned.)303004Roef! (Ned.)30300Game 7 - Roef! vs. Team White
Team White begint de tweede ronde van het Indoor Cup-toernooi met een 3-0 overwinning op Roef!, dat voor de tweede keer aan het evenement deelneemt. De ploeg uit Moergestel mist een aantal speelsters, waaronder Eva van Knegsel (Team White), Wies Ligtvoet en Gini Ketelaars (beiden Team Orange), die dit weekeinde voor de Jong Oranje-ploegen uitkomen, maar ook werpsters Amanda van der Linden (Curaçao) en Andee Lindgren (blessure). Roef! deed daarom een beroep op een paar speelsters uit het tweede team en nodigde Marit van Vulpen (Tex Town Tigers) uit als gastspeelster. Marit is één van de speelster die vorig jaar haar loopbaan in Jong Oranje Rood afsloot met het winnen van de Europese titel in Rosmalen.

De wedstrijd blijft drie innings puntloos en het is Team White dat in die periode de meeste scoringskansen krijgt. In de eerste inning krijgen Noa Brand en Jessica Waasdorp vier wijd, maar blijven uiteindelijk op het tweede en derde honk achter. In de tweede slagbeurt krijgt de ploeg alle honken in bezit. Met één uit mag Ilona Marcelis naar het honk met vier wijd, waarna ze opschuift via een opofferingsstootslag van Rachel van Veen. Met twee uit krijgen ook Brenda Beers en Noa Brand een vrije loop en staan de honken vol, maar strikeout maakt hierna een einde aan de inning.

In de derde inning begint Team White goed. Manoa Weijgertse opent met een tweehonkslag en Dominique Sprengers volgt met een honkslag (en steelt het tweede honk). Maar ook zij blijven op de honken achter.

Team White-starter Shanna te Vrede ziet drie speelsters de honken bereiken in de twee innings die ze gooit. In de eerste inning begint ze met vier wijd, maar daarna volgt ze met twee strikeouts en sluit af met het vangen van een line drive, geslagen door Charlotte Haen. In de tweede inning gooit Shanna driemaal drie slag, maar geeft tussendoor ook twee vrije lopen weg, die uiteindelijk geen schade opleveren.

Team White breekt het duel hierna open in de vierde slagbeurt. Brenda Beers opent de inning met een honkslag en Noa Brand volgt met een opofferingsstootslag. Met twee uit brengt Manoa Weijgertse Brenda naar het derde honk en steelt even later zelf het tweede honk. Een vrije loop voor Dominique Sprengers zorgt vervolgens voor volle honken. En dan is het Eva van Knegsel die tegen haar eigen ploeg toeslaat, want haar daverende tweehonkslag in het linksveld levert twee punten en dus een voorsprong op. Even later stelt een wilde worp Dominique in de gelegenheid het derde punt te scoren.

Roef! bereikt nog tweemaal het honk op Ruby Jane Krikke, die het werpen in de derde inning overneemt. In de derde beurt krijgt ze met twee uit een honkslag tegen van Charlotte Haen (de enige hit van ROef!) en in de vierde inning begint ze met vier wijd, maar dan is de speeltijd verstreken.

En zo sluit Team White de tweede speeldag af met een 3-0 overwinning, een goede start van de tweede ronde.

Box Score Game 7 - Roef! vs. Team White


Gastwerpster Marit van Vulpen levert een worp af, terwijl 3e honkvrouw Joyce Symons
en eerste honkvrouw Sarah Vandermeiren hun posities innemen met Noa Brand als loopster


Noa Brand bereikt in de eerste inning het derde honk, maar blijft daar achter
Links staat coach Mireille Gill'ard en rechts 3e honkvrouw Joyce Symons
Op de achtergrond zorgen Therese van Veen en Huub Nelissen voor de data-entry en de scorekaart


Shanna te Vrede gooit de eerste twee innings in deze wedstrijd


Brenda Beers krijgt in de 2e inning 4 wijd, maar blijft achter op het honk


Ilona Marcelis steelt in de 2e inning het 3e honk, maar scoort niet
Coach Mireille Gill'ard geeft aanwijzingen


Rachel van Veen is in dit duel de 3e honkvrouw
Achter haar staat Roef!-coach Jeroen van de Wiel


Manoa Weijgertse opent de derde inning met een tweehonkslag, maar scoort (nog) niet
Naftely Pietersz is de catcher, Sonny Pompilii de umpire


Ilona Marcelis slaat even later een pop-fly


Concentratie aan slag bij Rachel van Veen


Ruby Jane Krikke neemt de pitching in de derde inning over


Tijdens deze wedstrijd tochtte het wat in hal 2
1e honkvrouw Noa Brand merkt de frisse wind ook op


Marit van Vulpen is klaar voor de volgende worp


Jessica Waasdorp aan slag in de 4e inning


Eva van Knegsel op het tweede honk na haar 2-run double in de 4e inning
Voor haar staat korte stop Ilse van Kerkoerle; op de achtergrond midveldster Lisette BenninkGame 8 - Team Orange vs. Storks
Net als Team White sluit ook Team Orange de tweede speeldag met winst af en begint de tweede ronde met een 5-0 zege tegen Storks. De ploeg uit Den Haag neemt voor het eerst sinds 2005 weer deel aan het evenement. In de eerste vier edities van de Indoor Cup in Schiedam was Storks driemaal deelnemer.

De eerste vier slagvrouwen van Storks bereiken in de eerste inning succesvol de honken, maar er wordt niet gescoord, want drie van hen worden op de honken uitgeschakeld. Team Oranje-werpster Quincey Catsburg raakt openingsslagvrouw Judith Bushman met een worp, waarna ze vier wijd gooit op volgende slagvrouw Jirska Volkerijk, de dochter van voormalig honkbal-international Bart Volkerijk. In een double-steal situatie schuiven de twee succesvol op, maar wordt de voorste loopster alsnog uitgeschakeld als ze over het derde honk glijdt. Hierna volgt een honkslag van Andrea Winkler, die in 1998-1999 (DSC '74) en 2006 (Birds) in de hoofdklasse speelde. Andrea kwam in 1999 uit voor het Nederlands Softbal Team, dat toen ook onder leiding stond van Craig Montvidas. Andrea nam in dat jaar ondermeer deel aan de Haarlemse Softbal Week en was toen teamgenoot van huidig Jong Oranje Rood-coach Nathalie Franssen en Jong Oranje Wit-hoofdcoach Marjan Smit, maar ook met Sandra Gouverneur en Bianca Hageraats, die tijdens dit toernooi coaches waren van Team White en Team Orange. Ook Maaike Zijlstra, tot vorig jaar Pitching Coach van Jong Oranje, kwam toen voor de nationale ploeg uit, net als huidig Twins-hoofdcoach Daisy de Peinder.

Goed, terug naar de wedstrijd. Na de honkslag van Andrea Winkler staan er voor Storks loopsters op het eerste en derde honk. Dan wordt Andrea gedwongen uitgeschakeld op een klap van Anouk Sassen, die even later uitgaat bij een steelpoging om de inning af te sluiten.

Team Orange reageert op deze goede verdedigende acties met twee punten in de eigen eerste slagbeurt. Met één uit bereikt Tamara Immers het honk na een fout en volgt Maxime van Dalen met een tweehonkslag. Een doorgeschoten bal leidt even later tot het eerste punt. Maxime scoort daarna het tweede punt als Aafje van Baal de bal door het infield slaat voor een honkslag. Gabi Obia volgt ook nog met een honkslag, maar daar blijft het deze inning bij.

Een verdedigend hoogtepunt is er in de eerste helft van de tweede inning. Met één uit slaat Maimoene Weerdenburg een honkslag. Een poging om haar gedwongen op het tweede honk uit te schakelen op een klap van Joelle de Bruin mislukt, omdat er een foute aangooi volgt. De bal komt in het links-midveld terecht bij linksveldster Tamara Immers, die vervolgens een schitterende en strakke aangooi maakt naar derde honkvrouw Gabi Obia. Op tijd om loopster Weerdenburg, die probeert op te schuiven na de fout, uit te schakelen.

In de 2e2 voegt Team Orange een punt toe. Annemiek Jansen en Lizzie Clarijs beginnen met honkslagen en schuiven op na een doorgeschoten bal, waarna vier wijd voor Wies Ligtvoet voor volle honken zorgt. Een grondbal van Tamara Immers zorgt hierna voor de eerste nul, maar stelt ook Annemiek in de gelegenheid te scoren.

Nog eens twee punten volgen in de derde inning. Gabi Obia begint met een stootslag-honkslag en Gini Ketelaars bereikt het honk na een fout. Een 'double-steal' zorgt even later voor loopsters op het tweede en derde honk. Met één uit scoort Gabi als Lizzie Clarijs wordt uitgeschakeld, waarna een fout Gini in staat stelt het vijfde punt te scoren.

Aafje van Baal en Gabi Obia krijgen nog een vrije loop in de vierde inning en schuiven op na een OSS van Merel Zandvliet, maar blijven dan achter.

Werpster Quincey Catsburg gooit een 4-hitter met twee strikeouts. Na de fraaie nul op het derde honk in de tweede inning staat Quincey in het restant van de wedstrijd nog maar drie honkloopsters toe. In de derde inning gooit ze vier wijd met één uit, waarna ze zeven slagvrouwen op rij uitschakelt. Dan volgen honkslagen van Jirska Volkerijk en Andrea Winkler, maar is ook de speeltijd verstreken.

En zo sluit ook Team Orange de tweede speeldag met winst af.

Box Score Game 8 - Team Orange vs. Storks


Umpires Rick Tuk (Nederland) en Eddie Walker (USA)


Onder toeziend oog van Hoofd Coach Diana Remmers zorgt Pitching Coach Karen Marr
er voor dat coach Nathalie Franssen goed aan de wedstrijd begint


Jirska Volkerijk, dochter van oud-honkbal-international Bart Volkerijk, aan slag voor Storks
Aafje van Baal is de catcher, Eddie Walker de umpire


Quincey Catsburg gooit het hele duel en staat vier hits toe


Maxime van Dalen slaat in de eerste inning een tweehonkslag


Tamara Immers bereikt op de klap van Maxime het 3e honk en scoort na een doorgeschoten bal
Coach Sandra Gouverneur geeft aanwijzingen
3e honkvrouw Joelle de Bruin (links) en werpster Sheila van der Tang (rechts) kunnen alleen maar toekijken


Maxime van Dalen bereikt even later het 3e honk en zal dan ook gaan scoren


Oud-international Andrea Winkler, de ervaren korte stop van Storks
Op de tribune zitten de speelsters van Team White


Aafje van Baal duikt in de 2e inning terug naar het 2e honk, terwijl Maimoene Weerdenburg toekijkt


Een blik op de bank met Gini Ketelaars in het slagperk


Umpire Rick Tuk is duidelijk met zijn call
Aafje van Baal gaat uit bij een steelpoging van het derde honk


Gabi Obia bereikt later wel succesvol het 3e honk en gaat ook scoren


Hoofd Coach Diana Remmers is tevreden na de tweede speeldag

Verslag & Foto's eerste speeldag The Cup - vrijdag 18 januari

Verslag & Foto's derde speeldag The Cup - zondag 20 januariUitslagen van vandaag in de 2e ronde
PouleWedstrijdUitslagWLSV
XFirestix (USA)Joudrs Praha (Tsj.)3-0Courtney Plaisted (1-0)Kamila Chroboková (1-1)
YRoef! (Ned.)Team White0-0
ZEagles (USA)Leafs (USA)2-1Amanda Spindler (2-0)Bethany Sevek (1-3)
WGryphons (Ned.)Bulls (USA)6-1Mariëlle Vleugels (3-0)Payton Kuenzli (0-1)
XStripes (USA)Czech Stars (Tsj.)0-2Lucie Marsiková (2-0)Kiley Sosby (0-2)
WTwins (Ned.)Pirates (Ned.)1-0Evelyne de Wolf (2-0)Maja Kouwenhoven (2-1)
YTeam OrangeStorks (Ned.)5-0Quincey Catsburg (1-1)Sheila vd Tang (0-2)
ZNeunkirchen (Dui.)Leafs (USA)2-4Rebecca Carpenter (1-1)Klara Neumann (0-1)
ZStars (USA)Eagles (USA)1-1

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 25 januari 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.