Jong Oranje Rood Softbal Team


2012

Indoor Cup

home | roster & staf 2012 | programma 2012 | archief | historie | media | links | JO Wit: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Indoor Cup - Dag 3 - Zondag 15 januari 2012

Jong Oranje-teams laten goede indruk achter op slotdag

SCHIEDAM - De twee Jong Oranje-teams hebben een prima indruk achter gelaten tijdens de 17e editie van het jaarlijkse Indoor Cup-toernooi in Schiedam. Team Wit begon de dag met de vijfde overwinning op rij, waarna de 'winning streak' ten einde kwam met een nederlaag tegen Gryphons in het slotduel van de tweede ronde. Team Rood, dat op de tweede speeldag tweemaal verloor, herstelde zich prima en kwam vandaag twee keer tot winst.

De slotwedstrijden in de tweede ronde waren tevens de laatste voor beide ploegen, want in tegenstelling tot de vorige toernooien was er dit keer geen plaatsingsronde, waarin de teams speelden om de uiteindelijke eindrangschikking. Na afloop van de tweede ronde stond alleen nog de finale op het programma.

Team Wit eindigde uiteindelijk op de vierde plaats, maar won het door de Amerikanen ter beschikking gestelde geldbedrag voor de derde positie, omdat op die plek ťťn van de Amerikaanse teams eindigde. Team Rood was de beste ploeg in de poule om de 9e tot en met 16e plaats en sloot het evenement dan ook met de negende plaats af.

Gryphons werd toernooi-winnaar na winst in een spannende finale tegen het Tsjechische SK Joudrs Praha.

Helaas waren er dit jaar geen persoonlijke prijzen voor speelsters van Jong Oranje, maar toch was er een 'oranje'-tintje. MariŽlle Vleugels, die tot vorig jaar voor Jong Oranje uitkwam, werd namelijk uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster. MariŽlle, speelster van Iber Lengua Terrasvogels, was in het toernooi gastspeelster bij Gryphons en was ondermeer de winnende werpster in de finale. Sinds november maakt MariŽlle deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands Softbal Team.Game 9: Team Wit vs. Amsterdam Pirates 4-1

De dag begint vroeg voor Team Wit, want al om 9 uur wordt de eerste bal gegooid in het duel tegen Amsterdam Pirates. Dat wordt gedaan door Amber Krijgsman, die in vier innings slechts twee honkslagen toestaat aan de Overgangsklasser en vijfmaal drie slag gooit.

Amber begint met twee strikeouts in de eerste inning, waarna linksveldster Melissa de Greef een schitterende running-catch maakt op een line drive van Laura van Essen, die sinds deze maand deel uitmaakt van de voorlopige selectie van het Nederlands Softbal Team. In de eigen eerste slagbeurt slaat Lisa Waasdorp een daverende tweehonkslag met ťťn uit, maar blijft uiteindelijk op het derde honk achter.

Pirates bereikt in de tweede inning voor het eerst het honk, maar komt niet verder dan het tweede honk, waarna Team Wit in de tweede helft van de tweede inning toeslaat met vier punten op werpster Shanna van Vegten. De honken komen snel voor te staan. Er wordt eerst een fout gemaakt op een stootslag van Gabi Obia, waarna Lueji Petchkovsky Morais wordt geraakt door een worp van haar teamgenoot (Lueji speelt voor Amsterdam Pirates). Met ťťn uit slaat Floor van Dijk een honkslag en staan de honken vol. En dus volgen de punten. Dat gebeurt voor het eerst na een foute aangooi bij een poging Gabi op de plaat gedwongen uit te schakelen op een klap van Noa Brand en omdat de bal niet op tijd terug is kan ook Lueji scoren. Met loopsters op het tweede en derde honk is het een infield-hit van Lisa Waasdorp, waarop Floor het derde punt kan scoren. Hierna komen de honken weer vol te staan als Kimberly Jones wordt geraakt door een worp. Een honkslag van Eva van Knegsel brengt de stand vervolgens op 4-0. Daar blijft het even bij, want een gedwongen nul en een strikeout sluiten de inning vervolgens af.

Amsterdam Pirates reageert met een punt in de derde inning, maar laat wel drie loopsters achter. Kelly Koeman opent met een honkslag, waarna Lizzie Clarijs (speelster van Jong Oranje Wit) en Laura van Essen met ťťn uit worden geraakt door een worp. Een honkslag met twee uit van voormalig Jong Oranje Rood-speelster Gwen Brinkman resulteert hierna in een punt, maar verder laat Team Wit het niet komen. Werpster Amber Krijgsman volgt met drie slag en dus blijven drie loopsters op de honken achter.

Team Wit voegt nog twee punten toe in de vierde slagbeurt, die begint met een pijnlijk moment. Lisa Waasdorp krijgt namelijk een foutbal vanaf haar knuppel tegen de zijkant van haar gezicht. Dat zorgt voor een zeer pijnlijke kaak, die mogelijk even uit de kom is geweest. Hoewel de schrik er even behoorlijk in zit maakt Lisa haar slagbeurt gewoon af (en gaat uit), brengt na afloop nog even een bezoekje aan de EHBO, maar komt later op de dag weer gewoon in actie in het slotduel. Met ťťn uit bereikt Kimberly Jones het honk na een fout en slaat Eva van Knegsel haar tweede honkslag in het duel. Nadat beiden het volgende honk stelen zorgt Gabi Obia met vier wijd voor volle honken, waarna een strakke tweehonkslag van Lueji Petchkovsky Morais voor twee punten zorgt. Maar na de klap komt het duel ten einde, omdat 50 minuten speeltijd zijn verstreken en dus vervallen de punten in de officiŽle einduitslag.

In het jonge, maar talentvolle team van Amsterdam Pirates spelen naast Laura van Essen, Lizzie Clarijs en Gwen Brinkman ook nog Jong Oranje Wit-speelster Denice van Dijk (die in dit duel niet in actie komt) en Jeske Meewisse (zij is pinch-runner in deze wedstrijd), die tot halverwege vorig jaar deel uitmaakte van de voorselectie van Jong Oranje Wit. De ploeg staat onder leiding van Ton van Koeverden (vorig jaar Twins) en Rob Korpel (ex-Robur '58).

Box Score Team Wit vs. Amsterdam Pirates


Hoewel ze zelf pas om 11 uur hoeven te spelen zijn Lotte Zijlstra en Maxime van Dalen al om half 9
in de hal om Team Wit aan te moedigen, maar tot de wedstrijd begint is er nog tijd voor een extra dutje


Ondanks het vroege tijdstip zit de stemming er prima in bij toernooi-scorers
Gerrit-Jan van der Hoeven en Marjolein FŁnke Kupper


De Amerikaanse Bernadette Murphy staat in dit duel achter de plaat en Bob Gieskens in het veld


De 'battery' van Team Wit in dit duel, catcher Floor van Dijk en pitcher Amber Krijgsman


Amber Krijgsman heeft vijf strikeouts en staat twee hits toe


Floor van Dijk achter de plaat voor Team Wit met Laura van Essen in het slagperk
Bernadette Murphy is de plate umpire


High-fives na de fraaie vangbal van linksveldster Melissa de Greef in de eerste inning
V.l.n.r. Gabi Obia, Lueji Petchkovsky Morais, Kimberly Jones, Melissa de Greef en Dominique Sprengers


Shanna van Vegten is de werpster bij Amsterdam Pirates en komt tot zes strikeouts
Op de achtergrond staat tweede honkvrouw Samantha da Silva Mello


Lisa Waasdorp glijdt richting 3e in de 1e inning na een infield-grounder van Kimberly Jones
Rechts geeft umpire Bob Gieskens Kimberly uit, links houdt coach Berend Mannessen Lisa tegen
en wacht 3e honkvrouw Gwen Brinkman op de aangooi


Melissa de Greef in het slagperk voor Team Wit


Umpire-in-chief Bert Loggen kijkt hoe 'zijn' scheidsrechters het doen


Floor van Dijk vlak voor haar honkslag in de tweede inning


Noa Brand zorgt even later met haar klap voor de eerste twee punten


Lueji Petchkovsky Morais aan slag tegen haar eigen team
Laura van Essen is de catcher, Bernadette Murphy de umpire


Lisa Waasdorp is klaar om te fielden; De loopster is Kelly Koeman,
die vorig jaar met de Holland All Stars in de Holland Tour tegen het Nederlands Team speelde
Rechts staat coach Rob Korpel en op de achtergrond in de bullpen Noa Brand


Een blik op de bank van Team Wit


Een pijnlijk moment voor Lisa Waasdorp, die wordt geraakt door een foutbal
Coach Nathalie Franssen voelt of Lisa's kaak nog 'in vorm' isGame 10: Team Rood vs. Zwijndrecht 2-0

Zwijndrecht komt aanvallend tot twee honkslagen meer dan Team Rood (6 tegen 4), maar weet niet tot scoren te komen op werpster Ilona Andringa, die vijfmaal drie slag gooit. Drie van de vier hits van Team Rood dragen bij tot de realisering van twee punten en die zijn genoeg voor de winst.

Team Rood creŽert de basis voor de winst gelijk in de eerste slagbeurt. Maxime van Dalen begint met vier wijd en schuift op als Lynn Dollekamp volgt met een honkslag. De twee schuiven op als Lotte Zijlstra wordt uitgeschakeld, maar dan overkomt Maxime hetzelfde op de plaat als ze probeert te scoren op een klap van Cheryl Hiele. Vervolgens weet Lynn wel te scoren via een honkslag van Katja Distel.

Het tweede punt komt tot stand in de derde inning. Met ťťn uit slaat Lotte Zijlstra een tweehonkslag, bereikt het derde honk na een doorgeschoten bal en scoort op een 'grounder' van Cheryl Hiele.

In de vierde en vijfde inning bereikt Team Rood ook nog de honken, maar er wordt niet meer gescoord. Met twee uit in de vierde beurt slaat Sophie Bugter een tweehonkslag en blijft achter. In de vijfde inning krijgt Lynn Dollekamp als openingsslagvrouw vier wijd en met twee uit krijgt ook Katja Distel een vrije loop, maar hierna volgt de derde nul.

Zwijndrecht lijkt een scoringskans te creŽren in de tweede inning. Minke Blok begint met een honkslag, maar gaat uit bij een steelpoging. Voormalig hoofdklasse-speelster Letticia Lokken-Horstman slaat hierna eveneens een honkslag, maar blijft uiteindelijk op het honk achter.

Team Rood-catcher Cheryl Hiele is ook alert in de derde inning. Joyce Seltenrijch opent met een honkslag, maar daarna schakelt Cheryl haar op het tweede honk uit na een korte klap van Nadine van der Loos, die even later eveneens door Cheryl wordt uitgeschakeld.

In de vierde inning krijgt Zwijndrecht twee loopsters op de honken met ťťn uit, maar dan zorgt werpstrer Ilona Andringa zelf met twee aangooien voor de volgende nullen. In de vijfde slagbeurt komen er drie Zwijndrecht-loopsters op de honken met twee uit. De inning komt hierna ten einde als eerste honkvrouw Lotte Zijlstra de laatste nul maakt.

Van deze wedstrijd zijn geen foto's

Box Score Team Rood vs. ZwijndrechtGame 11: Team Wit vs. Gryphons 0-1

Het zesde duel van Team Wit is een spannende confrontatie met Gryphons, dat vorig seizoen kampioen werd in de overgangsklasse en promoveerde naar de hoofdklasse. Op de tweede speeldag heeft Gryphons liefst vijf wedstrijden op het programma staan. Vier daarvan eindigen in winst, de vijfde (tegen Amsterdam Pirates) is een puntloos gelijkspel. De inzet van het duel tussen Team Wit en Gryphons is plaatsing voor de finale. De ploeg die wint staat in de eindstrijd.

Hoewel Gryphons vaker de honken bereikt blijft Team Wit prima overeind en staat slechts ťťn tegenpunt toe in vier innings. Dat Gryphons in de vijfde inning uitloopt naar 4-0 is een statistisch gegeven, want die punten tellen niet mee in de eindstand, omdat ze worden gescoord in een niet-complete slagbeurt.

Team Wit-werpster Lueji Petchkovsky Morais doet het met zes strikeouts prima. Ze staat in de eerste vier innings zes honkslagen toe, waarvan er drie in de tweede inning worden geslagen en een punt tot gevolg hebben.

In de eerste inning, met twee uit, ziet Lueji hoe Yonina Sint Jago en Claudia Kranendonk een honkslag slaan, maar een vangbal sluit de inning af.

In de tweede slagbeurt slaat Monique Melissant (ex-Jong Oranje Rood) een honkslag met ťťn uit, steelt het tweede honk, schuift op na een honkslag van A-international Fabienne van Uden en scoort op een honkslag van Kim Donkers (die in 2010 op het voorlopige roster van de A-ploeg stond). Met loopsters op het tweede en derde honk maakt derde honkvrouw Gabi Obia een line drive onschadelijk van Yonina Sint Jago, die sinds vorig jaar deel uitmaakt van het Nederlands Softbal Team.

Een inning later is Gryphons opnieuw dicht bij een punt. Met ťťn uit slaat gast-speelster MariŽlle Vleugels (ze komt uit voor Iber Lengua Terrasvogels) een infield-hit en krijgt Sophie Mollee vier wijd. De twee komen in scoringspositie na een 'grounder', maar blijven achter als Lueji Petchkovsky Morais afsluit met een strikeout.

In de vierde inning volgt Lueji met twee nieuwe strikeouts, maar moet dan in de vijfde inning drie punten aan Gryphons toestaan. Claudia Kranendonk begint met een honkslag langs de linksveld-lijn, waarna haar pinch-runner Maureen van Poorten opschuift als ook MariŽlle Vleugels een honkslag slaat. Na een wilde worp en een vrije loop voor Sophie Mollee komen de honken vol te staan. Een klap van Monique Melissant in het linksveld zorgt voor een gedwongen nul op het derde honk, maar er kan wel worden gescoord. De honken komen opnieuw vol te staan als Manon van Alebeek (vorig jaar in de voorselectie van Jong Oranje Wit) een honkslag slaat. Een fout op een 'grounder' van Fabienne van Uden levert dan nog twee punten op, maar dat betekent tevens de laatste actie van de wedstrijd, omdat de speeltijd van 50 minuten is verstreken.

Team Wit weet slechts tweemaal het honk te bereiken op werpster MariŽlle Vleugels, die sinds november deel uitmaakt van de voorlopige selectie van het Nederlands Softbal Team. En het is alleen Lisa Waasdorp die op de honken komt. Ondanks haar gevoelige kaak opent ze in de eerste inning met een honkslag en krijgt ze in de derde inning vier wijd. Maar daar blijft het dit keer bij voor Team Wit.

MariŽlle Vleugels is dit toernooi gastwerpster bij Gryphons, omdat Hoofd Coach Andrť Prins onderbezet is wat zijn pitching betreft. Prins, die vanaf dit seizoen de nationale ploeg van TsjechiŽ onder zijn hoede heeft, moet het tot in het begin van het seizoen doen zonder de in Amerika studerende en spelende Marjolein Merkx (ex- Jong Oranje Rood), terwijl er ook nog geen buitenlandse inbreng was dit weekeinde.

Box Score Team Wit vs. Gryphons


De Amerikaanse umpires Tricia Treskot (plaat) en Bernadette Murphy (veld)


Team Wit is klaar om het veld in te gaan


Korte stop Kimberly Jones en tweede honkvrouw Floor van Dijk nemen hun positie in,
terwijl Lueji Petchkovsky Morais aan haar wind-up begint


Eva van Knegsel is in dit duel de catcher van Team Wit
Yonina Sint Jago staat aan slag en Tricia Treskot is de umpire


MariŽlle Vleugels begint aan haar wind-up met voor haar tweede honkvrouw Monique Melissant
Achter MariŽlle staan korte stop Sophie Mollee en linksveldster Fabienne van Uden


Een blik op de Gryphons-bank
V.l.n.r. Hoofd Coach Andrť Prins, Coach Wout Isbouts, Manon van Alebeek en Maureen van Poorten


International Fabienne van Uden aan slag voor Gryphons


Monique Melissant scoort het eerste Gryphons-punt in de tweede inning
Yonina Sint Jago coacht Monique en umpire Tricia Treskot kijkt naar de actie


KNBSB-scorer Huub Nelissen (rechts) is de official scorer, terwijl Hans Vleugels de computer van data voorziet
Op de achtergrond zit Rein Merkx, de vader van ex-Jong Oranje Rood-werpster Marjolein Merkx


Lisa Waasdorp steelt het tweede honk in de derde inning en weet ondertussen ook de opspringende
midveldster Yonina Sint Jago te ontwijken, terwijl umpire Bernadette Murphy de bal in de gaten houdtGame 12: Team Rood vs. Bulls 7-1

Team Rood sluit het toernooi af met een klinkende overwinning op het Amerikaanse Bulls, dat voor aanvang driemaal had gewonnen. De ploeg komt tot negen honkslagen, waaronder twee van Maxime van Dalen, Lynn Dollekamp en Cheryl Hiele. Rood-werpster Femke Duffhues staat vijf hits toe.

Bulls komt dicht bij een punt in een productieve eerste slagbeurt, maar de verdediging van Team Rood voorkomt punten. Vijf van de zes Amerikaanse slagvrouwen bereiken in deze inning de honken, maar komen niet tot scoren. Werpster Femke Duffhues moet honkslagen incasseren van de twee eerste slagvrouwen, maar volgt dan met een strikeout, waarna een vrije loop voor volle honken zorgt. Hierna is het tweemaal derde honkvrouw Katja Distel, die een loopster gedwongen weet uit te schakelen op de plaat door de geslagen bal op tijd naar catcher Sophie Bugter te gooien.

Na deze geslaagde defensieve inning slaat Team Rood in de eigen eerste slagbeurt met drie punten toe. Maxime van Dalen begint met vier wijd en Lynn Dollekamp volgt met een honkslag. Nadat de twee opschuiven op een klap van Lotte Zijlstra zijn het honkslagen van NoŽmie Brandjes en Cheryl Hiele die voor de eerste twee punten zorgen. Er is even wat verwarring in de Bulls-verdediging als Cheryl over het eerste honk via het korte rechtsveld in het publiek glijdt en daarvan weet NoŽmie te profiteren, want die bereikt het derde honk. Even later scoort NoŽmie het derde punt als Stephanie Ruiter uitgaat, waarna Cheryl ook wordt uitgeschakeld bij een poging tot het derde honk door te dringen. En zo komt een spectaculaire eerste slagbeurt ten einde.

De Bulls krijgen alle honken in bezit met twee uit in de tweede inning, maar komen niet tot scoren. Team Rood daarentegen passeert viermaal de thuisplaat met twee uit. Met ťťn uit slaan Sophie Bugter en Maxime van Dalen honkslagen. Met twee uit is het een honkslag van Lotte Zijlstra, waarop kan worden gescoord. Via geraakt werpster voor NoŽmie Brandjes komen de honken vol te staan en daarna levert de tweede honkslag van Cheryl Hiele twee punten op en wordt de stand op 6-0 gebracht. Na een wisseling van werpsters weet ook NoŽmie nog te scoren na een klap van Stephanie Ruiter.

Het enige punt van de Bulls komt hierna in de derde inning tot stand. De Amerikaanse ploeg krijgt met ťťn uit alle honken in bezit en scoort als Femke Duffhues met twee uit een vrije loop weggeeft, maar daar blijft het bij.

Team Rood laat nog drie loopsters achter in de tweede helft van de derde inning. Met twee uit slaan Maxime van Dalen en Lynn Dollekamp hun tweede honkslag en krijgt Lotte Zijlstra vier wijd, maar de drie blijven achter als hierna de derde nul tot stand komt.

Even is er tegen het slot van deze wedstrijd een schrikmoment als Ilona Andringa op haar hoofd wordt geraakt door een foutbal, maar gelukkig loopt het allemaal goed af. Na een check-up, een bezoekje aan de EHBO en koud ijs op haar hoofd kan Ilona na afloop weer lachen.

Box Score Team Rood vs. Bulls


De Belgische delegatie, die zondag een bezoekje aan Schiedam bracht
ESF-secretaris Eddy Van Straelen en umpires Louis Vischschoonmaker en Benny Van Nuffel


De toernooi-scorers bij dit duel Hans Vleugels en Gerrit-Jan van der Hoeven


En dit zijn de Amerikaanse umpires Dave Steiner (plaat) en Kathy Zifchock (veld)


Werpster Femke Duffhues staat vijf hits aan Bulls toe


Femke Duffhues begint aan haar wind-up met 2e honkvrouw Lynn Dollekamp op de achtergrond


3e honkvrouw Katja Distel, 2e honkvrouw Lynn Dollekamp en 1e honkvrouw Maxime van Dalen
staan in positie als Femke Duffhues een worp richting thuisplaat gooit


Korte stop NoŽmie Brandjes kan niet voorkomen dat Courtney Hawk in de 1e inning het 3e honk steelt


Eerste honkvrouw Maxime van Dalen overziet de situatie bij de volgende worp


Concentratie bij derde honkvrouw Katja Distel


Team Wit en speelsters van Gryphons kijken toe bij dit duel


Maxime van Dalen kort voordat ze het eerste punt scoort in de 1e inning


Lynn Dollekamp bereikt op tijd het derde honk in de 1e inning...


...op de honkslag van NoŽmie Brandjes, die zelf doordringt tot het tweede honk


Even later scoort Lynn Dollekamp een punt na een honkslag van Cheryl Hiele
Catcher Laura Hall heeft de bal niet onder controle en 3e honkvrouw Sarah Philippi kan alleen maar toekijken
Umpire Dave Steiner beoordeelt de situatie, terwijl Katja Distel (62) vast gaat inslaan


Verwarring en actie
Links: Cheryl Hiele keert uit het publiek terug naar het eerste honk
Rechts: Even later komt Cheryl net te kort bij het 3e honk en wordt uitgetikt door Sarah Philippi


Sophie Bugter opent de 2e inning met een honkslag en scoort even later een punt
Links staat eerste honkvrouw Katherine Severson


NoŽmie Brandjes zorgt in de 2e inning voor volle honken
Rechts kijkt coach Mireille Gill'ard naar de slagvrouw


Cheryl Hiele op het tweede honk na haar '2-run-single' (plus velderskeus) in de 2e inning
Cheryl wordt omringd door McKenzie Moore (CF), Cassandra Pesce (2B) en Katherine Severson (1B)


Maxime van Dalen bereikt in de 3e inning voor de derde keer het 3e honk


Einde wedstrijd, Team Rood sluit af met een ruime zege


Nog even samen op de foto met de Bulls


Maxime van Dalen wijst nog even op de pijnlijke plek van Ilona AndringaFinale en Afsluiting

De finale van het 17e Indoor Cup-toernooi gaat tussen Gryphons en het Tsjechische SK Joudrs Praha. En dat levert een spannend duel op en ook ene confrontatie tussen twee coaches, die vanaf dit jaar samenwerken. Andrť Prins, de Hoofd Coach van Gryphons, is sinds kort bondscoach van de Tsjechische nationale ploeg, waar hij zal samenwerken met Tomaš Kusż en die is weer de Hoofd Coach van Joudrs.

Het scoreverloop in de finale ging gelijk op en eindigde uiteindelijk in een verschil van slechts ťťn punt. Even leek Gryphons in de laatste inning een beslissende voorsprong van vier punten te hebben genomen, maar Joudrs knokte terug en kwam uiteindelijk ťťn punt tekort om de stand (opnieuw) in balans te brengen. Gryphons won met 10-9 en had dat voor een belangrijk deel ook te danken aan werpster MariŽlle Vleugels, die tijdens de prijsuitreiking werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster van het evenement.

Gryphons won het toernooi eerder in 2008.


Na afloop van de tweede ronde moet Hal 2 gelijk worden opgeruimd en worden aangepast voor de finale
Joop Hiele (ja, de vader van Cheryl) helpt een handje mee


Volle tribunes in Hal 1 tijdens de finale


Iedereen kijkt toe hoe de finale zich zal ontwikkelen


Winnende werpster MariŽlle Vleugels levert een worp af


De laatste nul is gemaakt, vreugde bij winnende coach Andrť Prins


ESF-voorzitter Andrť van Overbeek was vandaag ook in Schiedam
Achter hem staan official scorers Huub Nelissen en Stefan Slinger


De prijsuitreiking


Stephanie Ruiter en Ilona Andringa halen de 9e prijs voor Team Rood op


En Lueji Petchkovsky Morais en Floor van Dijk komen terug met de 4e prijs voor Team Wit


Het geldbedrag voor de derde plek is binnen!
Floor van Dijk, Coach Nathalie Franssen en Kimberly Jones zijn er blij mee


MariŽlle Vleugels krijgt de prijs voor de Meest Waardevolle Speelster


Team Rood en Team Wit samen op de foto
Achter: Nathalie Franssen (coach), Maxime van Dalen, Femke Duffhues, Melissa de Greef,
Ilona Andringa, Sophie Bugter, Eva van Knegsel, Kimberly Jones, Lotte Zijlstra,
Floor van Dijk, Amber Krijgsman, Gabi Obia, Svenja de Lincel en Berend Mannessen (coach)
Voor: Mireille Gill'ard (Coach), Marit van Vulpen, Cheryl Hiele, Dominique Sprengers, Lueji Petchkovsky Morais,
Stephanie Ruiter, NoŽmie Brandjes, Lynn Dollekamp, Noa Brand, Lisa Waasdorp en Katja Distel


Het toernooi zit er op


Lueji Petchkovsky Morais en Stephanie Ruiter tonen de bokalen


Een kusje van Marit van Vulpen en Stephanie Ruiter op de bekerVerslagen en foto's eerste speeldag: vrijdag 13 januari
Verslagen en foto's tweede speeldag: zaterdag 14 januariUitslagen zondag:

Tweede Ronde (1e t/m 8e plaats)

Poule E
Leafs (USA) vs. SK Joudrs Praha (TsjechiŽ) 0-0
Euro Stars (Nederland) vs. Schiedam (Nederland) 1-0
Euro Stars (Nederland) vs. Leafs (USA) 0-1
SK Joudrs Praha (TsjechiŽ) vs. Schiedam (Nederland) 6-2

Poule F
Team Wit vs. Amsterdam Pirates (Nederland) 6-1
Team Wit vs. Gryphons 0-1
Stripes (USA) vs. Amsterdam Pirates (Nederland) 0-3

Eindstanden Tweede Ronde (1 t/m 8)
Poule E: 1. SK Joudrs Praha (TsjechiŽ), 2. Leafs (USA), 3. Euro Stars (Nederland), 4. Schiedam (Nederland)
Poule F: 1. Gryphons (Nederland), 2. Team Wit, 3. Amsterdam Pirates (Nederland), 4. Stripes (USA).Tweede Ronde (9e t/m 16e plaats)

Poule G
Neunkirchen Nightmares (Duitsland) vs. Bulls (USA) 2-4
Zwijndrecht (Nederland) vs. Team Rood 0-2
Team Rood vs. Bulls (USA) 7-1
Neunkirchen Nightmares (Duitsland) vs. Zwijndrecht (Nederland) 0-2

Poule H
Firestix (USA) vs. Roef! (Nederland) 0-3
Eagles (USA) vs. Firestix (USA) 1-3
Eagles (USA) vs. Stars (USA) 0-4
Roef! (Nederland) vs. Stars (USA) 1-2

Eindstanden Tweede Ronde (9 t/m 16)
Poule G: 1. Team Rood, 2. Bulls (USA), 3. Zwijndrecht (Nederland), 4. Neunkirchen Nightmares (Duitsland)
Poule H: 1. Stars (USA), 2. Roef! (Nederland), 3. Eagles (USA), 4. Firestix (USA).Finale
Gryphons (Nederland) vs. SK Joudrs Praha (TsjechiŽ) 10-9

Eindstand 17e Indoor Cup Tournament 2012
1. Gryphons (Nederland), 2. SK Joudrs Praha (TsjechiŽ), 3. Leafs (USA), 4. Team Wit,
5. Euro Stars (Nederland) en Amsterdam Pirates (Nederland), 7. Schiedam (Nederland) en Stripes (USA),
9. Team Rood en Stars (USA), 11. Bulls (USA),
12. Eagles (USA), Firestix (USA), Roef! (Nederland) en Zwijndrecht (Nederland), 16. Neunkirchen Nightmares (Duitsland).

Persoonlijke prijzen
Meest Waardevolle Speelster: MariŽlle Vleugels (Gryphons)

Beste Werpster: Joycelyn Gula (Leafs)

Beste Slagvrouw: Kayce Nieto (Eagles)Verslagen en foto's eerste speeldag: vrijdag 13 januari
Verslagen en foto's tweede speeldag: zaterdag 14 januari

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 21 januari 2012
Copyright Foto's © 2008-2012 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.