Jong Oranje Rood Softbal Team


2012

Indoor Cup

home | roster & staf 2012 | programma 2012 | archief | historie | media | links | JO Wit: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Indoor Cup - Dag 2 - Zaterdag 14 januari 2012

Team Wit wel, Team Rood niet naar kampioenspoule

SCHIEDAM - Op de tweede speeldag van het 17e Indoor Cup-toernooi bleef Team Wit ongeslagen en boekte driemaal winst. Team Rood trok tweemaal aan het kortste einde, maar sloot de dag wel af met winst.

En zo kwam Team Wit in de kampioenspoule terecht (plaatsen 1 t/m 8) en moest Team Rood spelen om de plekken 9 tot en met 16.

Op deze pagina de verslagen van de tweede speeldag. Team Wit en Team Rood kwamen beide driemaal in actie.Game 3: Team Rood vs. Stripes 0-3

Team Rood begint de tweede speeldag tegen het Amerikaanse Stripes, komt met 3-0 achter te staan, maar komt knap terug en draait het duel in eigen voordeel om door viermaal te scoren in de vijfde inning. Jammer is het dan ook dat die vier punten worden gescoord in een inning die door de verstreken speeltijd van 50 minuten niet kan worden afgemaakt. En dus vervallen de punten en wordt met 3-0 verloren. Maar de ommekeer in de stand blijft natuurlijk wel een knappe prestatie van het team! Team Rood staat vandaag overigens onder leiding van Marjan Smit, omdat Mireille Gill'ard niet aanwezig kan zijn.

In de eerste inning begint werpster Ilona Andringa met twee nullen, maar dan volgen een fout en drie honkslagen, resulterend in twee tegenpunten. Maar met een loopster in scoringspositie sluit Ilona vervolgens wel prima af met een strikeout.

In de tweede inning, met twee loopsters op de honken en nul uit, zorgt Ilona zelf voor twee nullen. Ze vangt een line drive van slagvrouw Courtney Stewart, waarna ze de loopster op het eerste honk in een dubbelspel kan uitschakelen en hierna neemt ze ook de derde nul voor haar rekening.

In de derde slagbeurt verhoogt Stripes de stand naar 3-0 via een tweehonkslag, gestolen honk en grondbal, maar in de vierde inning blijft er een Amerikaanse loopster op het derde honk achter. Ook nu zet Ilona twee slagvrouwen met drie slag aan de kant. In totaal komt ze tot vijf strikeouts en staat vier hits toe.

Hoe gaat het aanvallend? De Amerikaanse werpster Caitlin Constance domineert aanvankelijk. In de eerste vier innings weten slechts twee speelsters van Wit de honken te bereiken. In de tweede inning is dat Cheryl Hiele, die met twee uit een honkslag slaat. In de derde slagbeurt slaat Maxime van Dalen een tweehonkslag met één uit, maar blijft net als Cheryl op het honk achter. In de eerste vier innings gooit de Amerikaanse werpster zesmaal drie slag.

De ommekeer komt in de eerste helft van de vijfde inning. Door een combinatie van controle-problemen, een fout en een aantal honkslagen slaat Team Wit toe, scoort viermaal en neemt de leiding over. Met één uit bereikt Lynn Dollekamp het honk na een fout en kan helemaal vanaf het eerste honk scoren na de tweede tweehonkslag van Maxime van Dalen (die overigens net als in het eerste duel op vrijdag twee hits heeft). Lotte Zijlstra brengt Maxime naar het derde honk, waarna een steelsituatie een punt oplevert en Lotte het tweede honk bereikt. De honken komen vervolgens vol te staan als Noëmie Brandjes (met één uit) en Stephanie Ruiter (met twee uit) een vrije loop krijgen. Met een 3-2 achterstand is het de tweede honkslag in het duel van Cheryl Hiele, die Lotte en Noëmie in staat stellen te scoren en dus neemt Team Wit met 4-3 de leiding over. Een vrije loop voor Femke Duffhues zorgt opnieuw voor een volle-honken-situatie, maar op dat moment is ook de speeltijd verstreken. De inning kan dus niet worden afgemaakt en de eindstand wordt teruggedraaid naar de laatste volledige inning en toen stond het nog 3-0 voor de Amerikaanse tegenstander.

Box Score Team Rood vs. Stripes


De umpires in dit duel
Links de Belgische veld-umpire Sara Dielen en rechts de Amerikaanse plate umpire Sonny Pompilii


Jong Oranje Team Manager Loek Venker vult de scorekaart in


Ilona Andringa had vijf strikeouts in dit duel
Achter haar korte stop Stephanie Ruiter en linksveldster Noëmie Brandjes


Eerste honkvrouw Maxime van Dalen en tweede honkvrouw Femke Duffhues zijn in positie


Derde honkvrouw Cheryl Hiele is ook klaar om te fielden
Achter haar zitten toernooi-scorers Hans Vleugels en Hannie Merkx


Sophie Bugter als catcher met Rhyan Scearce in het slagperk en Sonny Pompilii als umpire


Concentratie bij werpster Ilona Andringa


Overleg tussen coaches en speelsters


Maxime van Dalen op het tweede honk naar haar eerste double in de 3e inning


Noëmie Brandjes wacht op de pitch


Lynn Dollekamp als 2e honkvrouw; even later scoort ze het eerste punt voor Rood


Team Wit kijkt toe
Van links naar rechts: Noa Brand, Dominique Sprengers, Lisa Waasdorp, Kimberly Jones,
Floor van Dijk, Melissa de Greef, Beau van Gelder en Lueji Petchkovsky Morais (staand)


Het team kijkt toe met Stephanie Ruiter aan slag


Lotte Zijlstra scoort de gelijkmaker op een honkslag van Cheryl Hiele in de 5e inning
Eerste honkvrouw Megan Buletko kijkt naar de verdedigende handelingen van haar teamgenotenGame 4: Team Wit vs. Euro Stars 6-1

Team Wit boekt de tweede zege van het toernooi via een 6-1 winst op Euro Stars. Werpster Lueji Petchkovsky Morais doet het uitstekend. Ze schakelt niet alleen negen slagvrouwen met drie slag uit, maar staat ook geen honkslagen toe en krijgt dus een No-Hitter op haar naam! Toch weet Euro Stars in de openingsslagbeurt driemaal het honk te bereiken, maar dat blijft zonder schade. Eén loopster gaat gedwongen uit via een fraaie actie van eerste honkvrouw Noa Brand en korte stop Eva van Knegsel. Met twee loopsters op de honken sluit Lueji af met een strikeout.

In de eerste aanvallende beurt is Team Wit gelijk dreigend, maar weet Euro Stars de schade te beperken tot één tegenpunt. Kimberly Jones opent met een honkslag en steelt het tweede en derde honk, waarna Noa Brand vier wijd krijgt. Via een 'double-steal' (één-drie-situatie) scoort Kimberly en bereikt Noa het tweede honk. Daar blijft het deze inning even bij. Noa weet nog het derde honk te bereiken na een wilde worp en Lisa Waasdorp wordt geraakt door een worp (met één uit), maar hierna wordt Noa op de plaat uitgeschakeld en zorgt een vangbal voor de derde nul.

Het tweede punt volgt in de tweede inning. Amber Krijgsman begint met vier wijd, steelt het tweede en derde honk en scoort op een klap van Kimberly Jones.

Euro Stars pakt in de eerste helft van de derde inning een punt terug. Intan van Casand begint dan met vier wijd en weet via een gestolen honk en een foute scoren.

Maar in de 2e3 wordt de wedstrijd opengebroken als er viermaal wordt gescoord op nieuwe werpster Shomayra Franka, die eind 2010 deel uitmaakte van de voorselectie van Jong Oranje Rood. De honken komen snel voor te staan als Lisa Waasdorp en Eva van Knegsel vier wijd krijgen en Beau van Gelder tussendoor een honkslag slaat. Een vrije loop voor Amber Krijgsman resulteert hierna in een punt. Met één uit is Beau een aangooi richting thuis op een klap van Kimberly Jones te snel en scoort, terwijl de honken vol blijven staan. Vier wijd voor Noa Brand en (met twee uit uit) Lisa Waasdorp voeren de stand daarna op naar 6-1.

In de 2e4 krijgt Amber Krijgsman voor de derde keer vier wijd (van drie verschillende werpsters), maar hierna wordt nieuwe werpster Wendy van der Hoeven geholpen met een dubbelspel.

Na de vrije loop in de 1e3 schakelt Wit-werpster Lueji Petchkovsky Morais acht slagvrouwen op rij uit, waarvan de laatste vijf met drie slag. In de derde inning is er ook nog een fraaie vangbal van tweede honkvrouw Beau van Gelder op een line drive van Anna Prins, die vorig jaar deel uitmaakte van de voorselectie van Jong Oranje Wit.

Box Score Team Wit vs. Euro Stars


De Nederlandse umpires in dit duel: Bob Gieskens (plaat) en Bianca Dweelaard (veld)


Lueji Petchkovsky Morais gooide een No-Hitter met negen strikeouts!


Korte stop Eva van Knegsel zorgt met een fraaie actie voor een gedwongen nul in de 1e inning


Noa Brand gaat in de 1e inning gedwongen uit op de plaat en wordt getikt door catcher Davinia de Kwant
Umpire Bob Gieskens staat klaar om de call te maken


Amber Krijgsman op het derde honk in de 2e inning kort voordat ze scoort
Eliza van 't Zelfde is de derde honkvrouw; de toernooi-scorers zijn Ingrid Ooms en Marjolein Fünke Kupper
Links staat coach Berend Mannessen


Concentratie op het gezicht van Euro Stars' korte stop Anna Prins


Discussie over de slag-en-wijd-stand tussen Euro Stars Coach Willy van der Lee en HP Umpire Bob Gieskens


Eva van Knegsel draait voor een stootslag


Amber Krijgsman wacht op de worp
Davinia de Kwant is de catcher, Bob Gieskens de umpire


Een blik op de tribune
Nederlands Team-coaches Craig Montvidas en Karen Marr in gezelschap van Team Manager Paul Boonstra
Voor Craig zit Jong Oranje Wit Hoofd Coach (vandaag Team Rood) Marjan Smit met naast haar Lynn Dollekamp
Verder zien we Team Rood-speelsters (v.l.n.r.) Ilona Andringa, Katja Distel, Maxime van Dalen
en Noëmie Brandjes met tussen hen in Manoa Weijgertse (Jong Oranje Wit)
Linksonder (met pet) zit de Tsjechische bondscoach (en Joudrs-coach) Tomaš Kusý


Shomayra Franka in actie als werpster voor Euro Stars
Achter haar korte stop Anna Prins en linksveldster Megan van Genderen


Beau van Gelder aan slag voor Team WitGame 5: Team Rood vs. SK Joudrs Praha 2-11

De tweede wedstrijd van vandaag van Team Rood is er één om maar snel te vergeten, want er gaat niet veel goed. Verdedigend worden er vier fouten gemaakt en de ploeg krijgt maar liefst elf punten tegen, waarvan zeven in de eerste slagbeurt.

De Tsjechische tegenstander slaat gelijk in de eerste inning toe en komt daarin twaalfmaal aan slag. De eerste zes slagvrouwen bereiken allen veilig het honk en dus wordt de score al snel geopend. Werpster Femke Duffhues begint met geraakt werpster en een vrije loop, waarna een honkslag voor volle honken zorgt. Een honkslag van volgende slagvrouw (en international) Magdalena Loudová levert hierna (met wat heen-en-weer gegooi) drie punten op. Een wilde worp, veldfout, doorgeschoten bal en nog eens twee honkslagen doen hierna de rest en zo staat het al heel snel ineens 7-0 voor Joudrs.

In de tweede inning voegt de ploeg uit Praag drie punten aan het totaal toe, ondermeer via een fout en twee honkslagen. Het elfde Tsjechische punt komt tot stand in de vierde inning op nieuwe werpster Ilona Andringa.

Team Rood komt aanvallend tot vier honkslagen op A-international Lucie Zappová. Drie daarvan worden er in de eerste inning geslagen en leveren twee runs op. Met een 7-0 achterstand opent Maxime van Dalen met een honkslag en scoort (met één uit) na een honkslag van Noëmie Brandjes. Die steelt vervolgens het tweede honk, schuift op na een wilde worp en scoort als ook Sophie Bugter een honkslag slaat. Maar daar blijft het bij. De vierde Nederlandse honkslag komt in de derde inning nog van de knuppel van Noëmie.

Van deze wedstrijd zijn geen foto's.

Box Score Team Rood vs. SK Joudrs PrahaGame 6: Team Wit vs. Neunkirchen Nightmares 3-0

Team Wit vervolgt het toernooi in Hal 3 en ontmoet daar het Duitse Neunkirchen Nightmares. Werpster Amber Krijgsman staat slechts één Duitse honkslag toe en gooit een shutout, want de Nightmares komen niet tot scoren.

Na twee puntloze innings wordt de score in de derde slagbeurt geopend. Maar de inning begint wel met een opmerkelijke beslissing. Eva van Knegsel haalt uit en dreunt de bal ver weg. Nadat de bal over het hek is raakt het speeltuig het plafond en komt in de tribune terecht. De Amerikaanse veld-umpire Sonny Pompilii stelt echter dat het een foutbal is, omdat de bal het plafond heeft geraakt, maar zoals gezegd gebeurde dat nadat de bal het veld had verlaten. Hoe dan ook, Eva moest terug aan slag en ging nu uit. Even later volgt Beau van Gelder met een infield-hit, schuift op na een 'grounder' van Gabi Obia en scoort het eerste punt na een honkslag van Kimberly Jones. Een vangfout op een klap van Noa Brand stelt Kimberly vervolgens in de gelegenheid ook te scoren en zo is het tweede punt geboren.

Fouten in de Duitse verdediging dragen er toe bij dat Team Wit nog eens twee punten weet te scoren. In de vierde inning, met één uit, slaat Lisa Waasdorp een honkslag door het midden van het infield. Vervolgens heeft Eva van Knegsel opnieuw goed contact en slaat de bal diep het linksveld in. Een fout op een grondbal van Beau van Gelder in een gedwongen-loop-situatie zorgt voor volle honken, waarna Lisa weet te scoren als de Duitse verdediging de bal heen-en-weer gooit.

Twee fouten stellen Noa Brand in de vijfde inning in staat het vierde punt te scoren, maar dat vervalt, omdat het in een niet-complete inning wordt gescoord.

In de 2e3, als Team Wit met 2-0 voorstaat, is Neunkirchen dicht bij een punt als het drie loopsters op de honken krijgt met slechts één uit. Maar werpster Amber Krijgsman schakelt de volgende slagvrouw met drie slag uit en de derde nul volgt wanneer derde honkvrouw Gabi Obia een gedwongen nul maakt. In de vierde inning zien we nog een fraaie vangbal van midveldster Floor van Dijk op een line drive van de Nederlandse Neunkirchen-catcher Maaike Ogink.

De enige Duitse honkslag komt op naam van international Nina Possling in de derde inning.

Box Score Team Wit vs. Neunkirchen Nightmares


De Amerikaanse umpires Bernadette Murphy (plaat) en Sonny Pompilii (veld)


KNBSB-scorer Stefan Slinger (rechts) is de official scorer, terwijl Kitty Krevel de computer van informatie voorziet


Werpster Amber Krijgsman staat slechts één honkslag aan de Duitse ploeg toe
Achter haar staat tweede honkvrouw Kimberly Jones


Lueji Petchkovsky Morais en Melissa de Greef hebben hun handschoen aan ter bescherming
na een een aantal harde foutballen richting dug-out


Dominique Sprengers aan slag voor Team Wit
Maaike Ogink is de catcher, Bernadette Murphy de umpire


Floor van Dijk wacht ook op een worp


Pitching Coach Maaike Zijlstra is een aandachtig toeschouwster
Naast haar (v.r.n.l.) Noa Brand, Lisa Waasdorp, Melissa de Greef, Amber Krijgsman en Floor van Dijk
Op de achtergrond staat Beau van Gelder in te slaan


Coach Berend Mannessen vraagt umpire Sonny Pompilii om uitleg als een uithaal van Eva van Knegsel
in de tribune achter het midveld het predikaat 'foutbal' krijgt; Rechts kijkt ook coach Nathalie Franssen verbaasd


Beau van Gelder scoort het eerste punt voor Wit in de derde inning
Catcher Maaike Ogink krijgt de bal te laat; umpire Bernadette Murphy en speelster Noa Brand volgen de actie


Lisa Waasdorp slaat een honkslag in de vierde inning


Lisa Waasdorp scoort via een head-first het derde Wit-punt in de vierde inning
Catcher Maaike Ogink heeft ook nu geen 'nul' en Kimberly Jones coacht Lisa


Catcher Eva van Knegsel met achter haar de uitstekende Amerikaanse umpire Bernadette Murphy


Even overleg


Floor van Dijk zit helemaal in de wedstrijdGame 7: Team Wit vs. Stripes 3-0

Team Wit zet ook de derde wedstrijd van vandaag (en vierde in totaal) in winst om, maar ziet wel vier punten worden geschrapt. Team Wit scoort driemaal in de eerste slagbeurt en viermaal in de vierde inning, maar de laatste vier vervallen, want ze worden helaas gescoord in een niet-complete inning.

Werpster Dominique Sprengers staat weliswaar een aantal Amerikaanse speelsters tot de honken toe, maar slechts één daarvan doet dat via een honkslag. In samenwerking met haar verdediging weet ze de thuisplaat schoon te houden en dus boekt ze een shutout.

Team Wit heeft gelijk in de openingsinning een productieve slagbeurt. Noa Brand begint met vier wijd en schuift op na een mooie opofferingsstootslag van Lisa Waasdorp. Een vrije loop voor Kimberly Jones en een infield-hit van Eva van Knegsel zorgen hierna voor volle honken. Team Wit opent vervolgens de score als Lueji Petchkovsky Morais een honkslag slaat, waarna tweemaal wordt gescoord als Gabi Obia hierna een tweehonkslag slaat. Helaas komt de inning ten einde als er een dubbelspel kan worden gemaakt, nadat Dominique Sprengers wordt uitgevangen door de midveldster.

In de tweede inning krijgt Lisa Waasdorp vier wijd met twee uit, maar wordt daarna geraakt door de geslagen bal van Kimberly Jones (die een honkslag op haar naam krijgt) en zo komt deze beurt dus ten einde.

Stripes weet in de eerste inning loopsters op het tweede en derde honk te krijgen met één uit, maar de voorste loopster wordt op de plaat uitgeschakeld na een aangooi van werpster Dominique Sprengers naar catcher Gabi Obia op een 'comeback-grounder' van slagvrouw Caitlin Constance. Dominique sluit de inning daarna af met een strikeout. In de tweede inning opent Rhyan Scearce met de enige honkslag voor Stripes, maar wordt op het tweede honk uitgeschakeld bij een poging op te schuiven na een doorgeschoten bal. Deze komt komt ten einde als korte stop Kimberly Jones een fraaie vangbal maakt op een line drive.

In de vierde inning voert Team Wit de voorsprong op naar 7-0. Dominique Sprengers begint met een honkslag, maar gaat gedwongen uit op een klap van Floor van Dijk, maar daarna begint het scoren. Floor steelt het tweede en het derde honk, waarna Noa Brand vier wijd krijgt en ook het tweede honk steelt. De honken komen vol te staan via vier wijd voor Lisa Waasdorp. Een fout op een klap van Kimberly Jones stelt Floor in staat te scoren, houdt de honken vol en leidt tot een werpsterwissel. Maar Eva van Knegsel weet een vrije loop te ontfutselen en dat resulteert weer in een nieuw punt, waarna een honkslag van Lueji Petchkovsky Morais het volgende punt tot gevolg heeft, waarna de snelle Kimberly profiteert van een extra aangooi en dus ook kan scoren. Gabi Obia zorgt ervoor dat de honken opnieuw vol komen te staan als ze ook vier wijd krijgt, maar daarna volgen drie nullen en blijven dus drie loopsters achter.

In de tweede helft van de vierde inning bereikt Stripes tweemaal het honk met één uit, waarna de tweede nul volgt. Maar de speeltijd van 50 minuten verstrijkt op dat moment, zodat de vierde inning één nul mist om compleet te zijn en de laatste vier punten van Wit dus komen te vervallen.

Box Score Team Wit vs. Stripes


Stefan Slinger (KNBSB) is de official scorer bij deze wedstrijd en Therese van Veen zit achter de computer


De umpires bij dit duel
De Amerikaan Ronald Dolby (plaat) en de Nederlandse Bianca Dweelaard (veld)


Noa Brand staat in de 1e inning op het tweede honk en scoort even later het eerste punt
Op de tribune achter haar zitten coaches Craig Montvidas, Karen Marr, Marjan Smit en Bianca Hageraats


KNBSB-scorers Maaike Houtkamp en Ben Goorts, die dit weekeinde ook actief waren als official scorer
Links staat Gryphons-scorer Hannie Merkx, de moeder van Marjolein Merkx, die vorig jaar
voor Jong Oranje Rood uitkwam, maar momenteel in Florida studeert en speelt


Eva van Knegsel passeert het derde honk (en derde honkvrouw Arielle Rimoldi),
kijkt naar coach Berend Mannessen en scoort het derde punt in de 1e inning


Dominique Sprengers staat slechts één honkslag toe aan Stripes


Het infield staat klaar voor actie als Dominique Sprengers gooit
V.l.n.r. SS Kimberly Jones, 3B Lueji Petchkovsky Morais, 2B Floor van Dijk en 1B Lisa Waasdorp


Catcher Gabi Obia schakelt loopster Courtney Stewart op de plaat uit in de 1e inning


Kimberly Jones tikt Rhyan Scearce op het tweede honk uit in de 2e honk
Achter haar staat midveldster Melissa de Greef om de actie te dekken


Nederlands Team-coaches Craig Montvidas en Karen Marr volgen alles


Intussen kijken de speelsters van Team Rood toe en doen vast wat aan de warming-up
V.l.n.r. Marit van Vulpen, Lynn Dollekamp, Katja Distel, Lotte Zijlstra en Femke Duffhues


Cheryl Hiele brengt de arm van Lotte Zijlstra in vorm
Links zit Katja Distel, rechts staat Ilona Andringa
Op de achtergrond staat coach Bianca Hageraats (midden) met JO Wit-coaches Mary-Ann Hatt en Marjan Smit


Floor van Dijk neemt in de vierde inning haar positie als loopster in met links coach Berend Mannessen


Coach Nathalie Franssen kijkt naar pinch-runner Amber Krijgsman in de 4e inning; Megan Buletko is de 1e honkvrouw
Op de achtergrond kijken Team Rood-speelsters Maxime van Dalen en Stephanie Ruiter toe


Pitching Coach Maaike Zijlstra en designated player Eva van Knegsel volgen het duel aandachtig


Ondanks een fraaie stop van korte stop Kimberly Jones bereikt Megan Buletko in de 4e inning het 3e honk
Achter Kimberly dekt linksveldster Noa Brand de aangooi; rechts bekijkt umpire Bianca Dweelaard de actie


Coaches Nathalie Franssen en Marjan Smit en Jong Oranje Team Manager Loek Venker na de wedstrijdGame 8: Team Rood vs. Neunkirchen Nightmares 2-0

Het slotduel vandaag van Team Rood is een spannend treffen met het Duitse Neunkirchen Nightmares, maar wordt wel in winst omgezet. De wedstrijd blijft drie innings lang puntloos, maar in de vierde slagbeurt scoort Team Rood tweemaal. Hoewel de speeltijd van 50 minuten tijdens de 2e4 in zicht komt wordt het duel toch een overwinning, omdat Team Rood in dit geval de thuisspelende ploeg is en voor het verstrijken van de speeltijd de leiding neemt.

Beide ploegen krijgen verschillende honkloopsters in de eerste drie slagbeurten, maar er wordt niet gescoord. Werpster Svenja de Lincel moet in de eerste inning een honkslag incasseren van Malia Theissen, de Duitse openingsslagvrouw, maar volgt hierna met drie opeenvolgende strikeouts. In de tweede inning bereiken twee Duitse speelsters de honken, maar zorgen korte stop Noëmie Brandjes, derde honkvrouw Stephanie Ruiter en Svenja met een aangooi voor de drie nullen. De derde inning begint met vier wijd, maar ook hierna volgen drie nullen. De laatste daarvan is een spectaculaire vangbal van tweede honkvrouw Lynn Dollekamp.

Aan de kant van Team Rood blijven vier loopsters achter in de eerste drie slagbeurten. In de eerste inning begint Lotte Zijlstra met vier wijd en steelt het tweede honk, maar komt niet verder. In de tweede inning bereikt openingsslagvrouw Sophie Bugter het honk via een fout en slaat Cheryl Hiele een honkslag met één uit, maar ook zij blijven achter. En in de derde inning slaat Maxime van Dalen een honkslag met één uit, maar strandt eveneens.

De spanning stijgt dus tijdens de vierde inning. Met één uit komen in de 1e4 twee Duitse loopsters op de honken via vier wijd, maar ook zij komen uiteindelijk niet verder.

In de 2e4 komt de 50ste speelminuut in zicht en dus is het zaak om tot scoren te komen. En dat lukt dit keer! Katja Distel opent de slagbeurt met een stevige tweehonkslag, maar daarna volgen twee nullen. Even later weet Katja het beslissende eerste punt te scoren als ook Lotte Zijlstra een harde tweehonkslag slaat. Het duel is op dat moment al officiëel in het voordeel van Team Rood beslist, maar omdat er nog een aantal minuten te spelen is gaat het duel verder. Lotte steelt het derde honk en scoort het tweede punt als Lynn Dollekamp een honkslag slaat. Geraakt werpster voor Maxime van Dalen en Noëmie Brandjes zorgen nog voor volle honken, maar dan volgt in de 50ste minuut de derde nul. Team Rood sluit de dag na twee nederlagen positief af met een overwinning!

Box Score Team Rood vs. Neunkirchen Nightmares


De Amerikaanse umpires Bruce Wittman (plaat) en Steve Michell (veld)


Team Manager Loek Venker heeft een onderonsje met Pitching Coach Maaike Zijlstra


Marit van Vulpen, die vanwege een blessure niet in actie kan komen, spreekt de ploeg toe


Svenja de Lincel levert een worp af met Malia Theissen als loopster op het 1e honk in de 1e inning
2B Lynn Dollekamp, 3B Stephanie Ruiter en 1B Lotte Zijlstra zijn klaar voor actie


Eerste honkvrouw Lotte Zijlstra in de 1e inning met loopster Malia Theissen


Het team kijkt toe met Lynn Dollekamp aan slag


Sophie Bugter op het eerste honk in de 2e inning


Spanning bij Marit van Vulpen


Concentratie bij 2e honkvrouw Lynn Dollekamp (die een schitterende vangbal maakte) en umpire Steve Michell


Ook korte stop Noëmie Brandjes houdt haar zicht op de actie


Net als derde honkvrouw Stephanie Ruiter


Marit van Vulpen geeft het aantal nullen aan


Wanneer komt dat punt? De spanning stijgt bij Marit van Vulpen


En daar is het punt! Katja Distel wordt begroet in de 4e inning na te hebben gescoord


Katja scoort op een tweehonkslag van Lotte Zijlstra, waarna even wat verwarring ontstaat
Lotte wordt bijgepraat door umpire Steve Michell, bereikt even later het derde honk en scoort het tweede punt


Ook Lynn Dollekamp dringt nog tot het derde honk door, maar blijft achter


Einde wedstrijd, de winst is binnen!


Maxime van Dalen krijgt na afloop nog even wat coldspray na geraakt te zijn door een worpVerslagen en foto's eerste speeldag: vrijdag 13 januari
Verslagen en foto's derde speeldag: zondag 15 januariUitslagen zaterdag:

Eerste Ronde

Poule A
SK Joudrs Praha (Tsjechië) vs. Roef! (Nederland), 4-0
Stripes (USA) vs. Team Rood, 3-0
Roef! (Nederland) vs. Stripes (USA), 2-2
Team Rood vs. SK Joudrs Praha (Tsjechië), 2-11

Poule B
Bulls (USA) vs. Stars (USA), 6-0
Amsterdam Pirates (Nederland) vs. Schiedam (Nederland), 4-3
Stars (USA) vs. Amsterdam Pirates (Nederland), 3-1
Schiedam (Nederland) vs. Bulls (USA), 5-0

Poule C
Neunkirchen Nightmares (Duitsland) vs. Euro Stars (Nederland), 2-4
Team Wit vs. Euro Stars (Nederland), 6-1
Eagles (USA) vs. Neunkirchen Nightmares (Duitsland), 2-1
Euro Stars (Nederland) vs. Eagles (USA), 4-2
Neunkirchen Nightmares (Duitsland) vs. Team Wit, 0-3

Poule D
Zwijndrecht (Nederland) vs. Gryphons (Nederland), 0-2
Leafs (USA) vs. Zwijndrecht (Nederland), 6-0
Firestix (USA) vs. Gryphons (Nederland), 2-7
Zwijndrecht (Nederland) vs. Firestix (USA), 1-2
Gryphons (Nederland) vs. Leafs (USA), 2-0

Eindstanden Eerste Ronde
Poule A: 1. SK Joudrs Praha (Tsjechië), 2. Stripes (USA), 3. Team Rood, 4. Roef! (Nederland)
Poule B: 1. Amsterdam Pirates (Nederland), 2. Schiedam (Nederland), 3. Stars (USA), 4. Bulls (USA)
Poule C: 1. Team Wit, 2. Euro Stars (Nederland), 3. Eagles (USA), 4. Neunkirchen Nightmares (Duitsland)
Poule D: 1. Gryphons (Nederland), 2. Leafs (USA), 3. Firestix (USA), 4. Zwijndrecht (Nederland)
De nummers 1 en 2 naar de poule voor 1e t/m 8e plaats
De nummers 3 en 4 naar de poule voor de 9e t/m 16e plaatsTweede Ronde (1e t/m 8e plaats)

Poule E
Schiedam (Nederland) vs. Leafs (USA), 2-4
SK Joudrs Praha (Tsjechië) vs. Euro Stars (Nederland), 5-1

Poule F
Amsterdam Pirates (Nederland) vs. Gryphons (Nederland), 0-0
Stripes (USA) vs. Team Wit, 0-3
Gryphons (Nederland) vs. Stripes (USA), 5-2Tweede Ronde (9e t/m 16e plaats)

Poule G
Bulls (USA) vs. Zwijndrecht (Nederland), 6-3
Team Rood vs. Neunkirchen Nightmares (Duitsland), 2-0

Poule H
Stars (USA) vs. Firestix (USA), 5-2
Roef! (Nederland) vs. Eagles (USA), 1-7Verslagen en foto's eerste speeldag: vrijdag 13 januari
Verslagen en foto's derde speeldag: zondag 15 januari

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 20 januari 2012
Copyright Foto's © 2008-2012 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.