Jong Oranje Rood Softbal Team


2011

Indoor Cup

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | JO Wit: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Wisselend succes Jong Oranje-teams - Vrijdag 14 - Zondag 16 januari 2011

Kimberly Jones beste slagvrouw Indoor Cup

SCHIEDAM - Team Orange, Red, White en Blue. Dat waren de namen van de vier teams die waren samengesteld uit de speelsters op het voorlopige roster van Jong Oranje Rood die deelnamen aan de zestiende editie van het jaarlijkse internationale Indoor Cup-toernooi in Schiedam.

Het was de eerste keer dat Jong Oranje met vier ploegen vertegenwoordigd was op het indoor-toernooi, waaraan dit keer ook werd deelgenomen door ploegen uit Duitsland, Groot-Brittannië, Tsjechië en de USA. Hoofdklasser Twins en het in Derde Klasse uitkomende Schiedam completeerden het deelnemersveld. Twee jaar geleden (2009) waren er twee nationale jeugdploegen in Schiedam, het Jong Oranje onder 23 jaar-team, dat toen derde werd, en het Jong Oranje onder 20 jaar-team, dat op de vierde plaats eindigde. Driemaal was Jong Oranje als één team aanwezig in Schiedam: 2003 (13 plaats), 2006 (vierde plaats) en 2008 (tweede plaats). Vorig jaar nam het Nederlands Softbal Team, gesplitst in drie ploegen, deel aan de Indoor Cup en veroverde de eerste, tweede en derde plaats.

De Indoor Cup vormde een belangrijk toernooi voor de groep speelsters van Jong Oranje Rood, want voor hen was het evenement een selectiemoment. De coachingstaf van Jong Oranje Rood bracht de grote groep van 46 speelsters namelijk na afloop van het toernooi terug naar een kleiner aantal. Aan het toernooi werd deelgenomen door 42 van de 46 speelsters, waaronder drie die vanwege een blessure niet in actie konden komen. De overige vier konden niet aanwezig zijn, waarvan er twee momenteel in Amerika studeren en spelen.

De vier ploegen speelden samen 26 wedstrijden in iets meer dan drie dagen. Van al deze wedstrijden staat er op deze pagina's een verslag, maar ook de box score. Van een groot aantal wedstrijden staan ook foto's bij het verslag. Helaas niet van alle, want Media Officer Marco Stoovelaar kon natuurlijk maar op één plaats tegelijk zijn.

Het resultaat van de vier teams was wisselend, van een vijfde tot en met vijftiende plaats. Er waren genoeg mooie individuele handelingen, aanvallend, verdedigend, op de honken en in de pitching, maar ook als team. Er waren momenten van pech, zoals uithalen die buiten zekere tweehonkslagen zouden zijn geweest, maar die nu vanwege de indoor-regels beperkt bleven tot een éénhonkslag of zelfs het predikaat foutbal kregen, omdat de geslagen bal het plafond raakte. Het hoorde er allemaal bij. Maar de coaches hebben in elk geval alle speelsters aan het werk gezien. Er waren goede wedstrijden en er waren mindere wedstrijden. Maar hoe dan ook, de speelsters, coaches en stafleden van de Jong Oranje Softbal Teams kijken ook nu weer met een goed gevoel terug op het evenement.

Tijdens de sluitingsceremonie viel één Oranje-speelster in de prijzen, want Kimberly Jones werd, net als twee jaar geleden, Beste Slagvrouw van het evenement.

Graag willen we de Amerikaanse umpires Judy Cole, George Constantinidis, Paul Dudrich, Sonny Pompili, Patrick Salvage en Bernard Thompson en de Nederlandse umpires Frank Duits, Bob Gieskens, Hans Hornstra, Wout van der Horst, Louis Rohan, Carolien Stadhouders, Albert Tolen en Rob Veldkamp, Umpire-in-Chief Bert Loggen en toernooi-scorers Sandra Catoen, Til Debets, Marjolein Funke Küpper, Erica Hanselman, Rox van der Hoeven, Jeroen Hijmans, Saskia Kosterink, Libby Moss, Danny van der Munnik, Heidi van der Munnik, Annemieke Pot, Sylvie van Rijst, Yvette van Schie, Debbie van Snek, Helma Verlaan en Frank Zaal voor hun inbreng tijdens onze wedstrijden. Zonder hen had er niet gespeeld kunnen worden.

Een speciaal woord van dank willen we richten aan Yvette van Schie, Debbie van Snek, Heidi van der Munnik, Jessica Janssen en Rox van der Hoeven van de Indoor Cup-organisatie. Voor hun werkzaamheden die zij ook nu weer hebben verricht, waardoor wij ons geheel op de wedstrijden konden richten. Maar ook voor hun vele werk de afgelopen jaren dat zij de toernooileiding verzorgden. Zij namen tijdens de sluitingsceremonie na elf jaar afscheid. Een nieuwe ploeg staat klaar om de organisatie over te nemen. Hun eerste toernooi staat op de agenda voor 13 t/m 15 januari 2012. Wij wensen hen veel succes toe in de komende jaren!

Het drie dagen durende toernooi begon vrijdagavond met de opening, waarbij de welkomstwoorden werden gesproken door Libby Moss, het Britse lid van de Technische Commissie van de European Softball Federation. Vervolgens werden van de deelnemende landen het volkslied gespeeld, waarna het tijd was voor de eerste wedstrijden.


Team Orange
Achterste rij: Jeroen van de Wiel (coach), Anouk In den Kleef, Lisa Waasdorp, Nadia Bron,
Melissa de Greef, Marit van Vulpen en Nathalie Franssen (hoofd coach)
Voorste rij: Floor van Dijk, Jasmin Carlson, Melissa Burger, Kim Buizer en Rebecca Duindam


Team Red
Achterste rij: Bianca Hageraats (hoofd coach), Cheryl Hiele, Stephanie Ruiter, Amanda van der Linden,
Svenja de Lincel, Lotte Zijlstra en Shulaika Balentina (coach).
Voorste rij: Rosanne de Vries, Lynn Dollekamp, Roxy Catsburg, Noëmie Brandjes, Gabi Obia en Gini Ketelaars


Team White
Achterste rij: Anouk van den Heuvel (hoofd coach), Merel Zandvliet, Jenna van Rijen, Cindy van der Zanden,
Eliza Rikkelman, Kimberly Jones, Eva Voortman en Rich Hooff (coach)
Voorste rij: Femke Duffhues, Eva van Knegsel, Myrthe Smid, Tessa Rijken en Amber Krijgsman


Team Blue
Achterste rij: Letticia Horstman (coach), Shadeney Castillo, Ardine Schemmekes, Kiki Draaijer,
Deion van der Voort, Lueji Petchkovsky Morais en Mary-Ann Hatt (hoofd coach)
Voorste rij: Sophie Bugter, Britt Rooker, Laura van der Bos, Monique Melissant en Loes van der Vliet


Jong Oranje Hoofd Coach Mireille Gill'ard (rechts) en Coach Nathalie Franssen
nemen voor aanvang van de eerste wedstrijden de nodige papieren van de vier teams door
Links zit Letticia Horstman, de Assistent Coach van Team Blue tijdens dit toernooi


De speelsters van Team Red staan opgesteld tijdens de openingsceremonie


De tribune was traditioneel weer goedbezet op de openingsavond


Libby Moss spreekt de welkomstwoorden uit tijdens de opening


De teams presenteren zich aan het publiek


De speelsters van Team Red en Team Blue luisteren naar de volksliederen


Programma & Resultaten Nederlandse Teams Indoor Cup Tournament

coverage
Wedstrijden Dag 1 - vrijdag 14 januari
Wedstrijden Dag 2 - Zaterdag 15 januari
Wedstrijden Dag 3 - Zondag 16 januari

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 19 januari 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.