Nederlandse Softbal Teams


2010

Future Stars & Showcase

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2011 | programma 2011 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2011 | programma 2011
archief | historie | media | links | Nederlands Softbal Team
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Jong Oranje wordt gesponsord door
Future Stars Tournament & National Team Showcase - Vrijdag 10 december 2010
home

roster & staf 2011

programma 2011

coverage 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Twee grote softbal-evenementen 2011 in aantocht

English text

AMSTERDAM - In februari 2011 zullen er twee grote softbal-evenementen plaatsvinden in Amsterdam. Op 12-13 februari is er de tweede editie van het Right To Play Future Stars Tournament, dat een internationale status zal hebben. Twee weken later wordt de eerste National Team Showcase georgasiseerd.

2e Right To Play Future Stars Tournament

De tweede editie van het Right To Play Future Stars Softball Tournament zal volgend jaar een internationale status hebben! Twee ploegen uit TsjechiŽ en ťťn uit Engeland zullen afreizen naar Amsterdam om deel te nemen aan het tweedaagse evenement. Het deelnemersveld bestaat hierdoor uit zeven ploegen, want van Nederlandse zijde zullen er vier teams worden gevormd uit de voorlopige selectie van Jong Oranje Wit. Binnenkort zal het speelschema bekend worden gemaakt.

In februari van dit jaar werd het Right To Play Future Stars Softball Tournament met succes gelanceerd. Een tweedaags indoor-evenement, waarop de organisatie met een goed gevoel terugkeek. In het weekeinde van zaterdag 12 en zondag 13 februari 2011 vormt de grote hal 1 van de de Amsterdamse Sporthallen Zuid wederom het decor voor de tweede editie van het Right To Play Future Stars Tournament.

Voor de speelsters van Jong Oranje Wit maakt het toernooi deel uit van het selectieproces op weg naar het Europees Cadetten Kampioenschap in augustus in het Belgische Deurne. Net als dit jaar staan de wedstrijden weer onder leiding van landelijke umpires en official scorers.

De internationale humanitaire organisatie Right To Play is ook nu weer aan het toernooi verbonden. In juni 2009 werd het Nederlands Softbal Team ambassadeur van deze organisatie in navolging van een lange lijst van (internationale) top-sportatleten. Right To Play verbetert met sport- en spelprogramma's de levens van kinderen in de meest achtergestelde gebieden ter wereld met de achterliggende gedachte dat sport en spel krachtige instrumenten zijn die bijdragen aan fysieke en sociale ontwikkeling, vrede, gezondheid en onderwijs.

National Team Showcase

In het weekeinde van zaterdag 26 en zondag 27 februari 2011 kan iedereen een kijkje nemen in de keuken van de Nederlandse Dames Softbal Teams, van het A-team tot en met Jong Oranje (junioren en cadetten-leeftijd). In de Amsterdamse Sporthallen Zuid is dan een 'Open House Weekend'.

De tweedaagse National Team Showcase is bestemd voor iedereen die interesse heeft in softbal: speelsters, coaches en officials van alle niveaus, maar zeker ook ouders en andere familieleden.

Tijdens de National Team Showcase zijn er verschillende workshops over pitching, catching, hitting, video-analyse en umpires. Maar er komt ook een voedingsdeskundige en andere instructeurs hebben hun medewerking reeds toegezegd. Coaches kunnen in de zaal meelopen met hun Oranje-collega's, notities maken en vragen stellen. De complete staf van de Nederlandse Softbal Teams is aanwezig.

Bovendien spelen het Nederlands A-team, Jong Oranje Rood en Jong Oranje Wit een demonstratie indoor-wedstrijd. Het Nederlands Softbal Team en haar coaches hebben voor niemand geheimen. Iedereen kan zelf ervaren hoe bepaalde strategiŽn of situaties worden doorgenomen. Maar ook hoe er door Oranje wordt gewerkt en hoe bijvoorbeeld een training wordt opgezet.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 10 december 2010
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.