Jong Oranje Softbal Teams


2012

Futures Stars Toernooi

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2012 | programma 2012 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2012 | programma 2012
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Team Pink en Team Black koplopers - Dag 1 - Zaterdag 11 februari 2012

Dominique Sprengers slaat homerun op eerste speeldag

AMSTERDAM - In 2010 maakte het indoor-softbal in competitievorm een rentree in de Amsterdamse Sporthallen Zuid, nadat er in de jaren negentig een heuse indoor-competitie was met wekelijkse wedstrijden. In de eerste editie bestond het deelnemersveld uit vier teams, die samen een programma van 13 wedstrijden afwerkten. Net als nu werden de teams ook toen samengesteld uit de speelsters die deel uitmaakten van de voorlopige selecties van Jong Oranje Rood en Jong Oranje Wit.

Vorig jaar had het tweede toernooi een internationale status. Naast de vier Nederlandse teams (samengesteld uit de speelsters van Jong Oranje Wit) werd toen deelgenomen door twee Tsjechische ploegen en één uit Groot-Brittannië. Dat resulteerde in een vol programma, want er werden toen liefst 21 wedstrijden gespeeld.

Dit jaar was het Donnay / Right To Play Future Stars Tournament weer een Nederlands onderonsje met vijf deelnemende teams. De speelsters op de voorlopige rosters van Jong Oranje Rood en Jong Oranje Wit werden verdeeld over de vijf ploegen, die onder leiding stonden van de coaches van de nationale jeugdteams. Vrijdag was er wel even een domper toen Jong Oranje Wit-speelster Sabien Holsbeeke zich moest afmelden, omdat ze haar enkelbanden had gescheurd. Uiteraard wensen we Sabien het allerbeste en een snel herstel toe!

De speelsters van het Nederlands Softbal Team vervulden ook dit keer weer een ondersteunende rol. Een aantal van hen was assistent coach bij de verschillende teams, anderen 'beheerden' de kassa en de Nederlands Team-stand bij de ingang.

En zo is het Future Stars Tournament een nieuwe en jaarlijks terugkerende traditie aan het worden. Inmiddels hebben er 136 speelsters (waaronder 30 uit het buitenland) aan de toernooien deelgenomen. De 53 speelsters die dit keer deelnamen zorgden samen voor een nieuw record, want het was het grootste aantal tot nu toe. Femke Duffhues (Team Blue) en Marit van Vulpen (Team Black) hebben als enige speelsters aan alle drie de toernooien deelgenomen. Vorig jaar waren ze gastspeelster van de Britse ploeg. 28 andere speelsters namen dit jaar deel aan hun tweede Future Stars-toernooi.

Een toernooi als dit kan niet worden georganiseerd zonder de medewerking van umpires, official scorers en announcers. Een groot woord van dank is dan ook zeker op zijn plaats voor umpires Frank Duits, Francine Grotenhoff, Hans Heijmans, Gerrit-Jan van der Hoeven, Hans Hornstra, Martin Lemstra, John van Renswoude, Jac van Riel, Carolien Stadhouders, Albert Tolen en Gerard Zwier, official scorers Dennis Duin, Ben Goorts, Olga Lablans en Stefan Slinger en announcer Huub Nelissen. Umpire Gerard Zwier kwam op beide dagen in actie. Wat de scorers betreft waren Dennis Duin, Ben Goorts en Stefan Slinger er op zaterdag en zondag. Aanvankelijk zou ook Hans Jansen dit jaar weer achter de microfoon plaatsnemen, maar hij moest zich helaas vanwege ziekte afmelden. En dus was het Ben Goorts, die zaterdag de announcer was, terwijl Huub Nelissen de zondagwedstrijden voor zijn rekening nam. Carolien Stadhouders hanteerde op beide speeldagen eenmaal de microfoon. For-the-record, Hans Hornstra en Carolien Stadhouders waren de Umpire-in-Chief, Ben Goorts was de Scorer-in-Chief en Dennis Duin verzorgde de programmatuur, waardoor alle wedstrijden via een (goedbezochte) live play-by-play gevolgd konden worden.

Een ander woord van dank gaat naar sponsors en partners Donnay, Right To Play, All-American Sports en Russell Athletic, die de derde editie van het toernooi mogelijk maakten. Maar ook bedankt de organisatie de medewerkers/medewerksters van Sporthallen Zuid en het Sportcafé.

Op de eerste speeldag van het derde Donnay / Right To Play Future Stars Tournament won Team Pink twee van de drie gespeelde wedstrijden. Team Black won ook tweemaal, maar was nog ongeslagen na Dag 1, omdat het zondag de volgende wedstrijden speelde. De twee ploegen werden gevolgd door Team Blue, dat eenmaal won, eenmaal verloor en eenmaal gelijk speelde. Team Blue was hierdoor de derde ploeg in de race voor een finaleplek op zondag, de tweede speeldag van het jaarlijkse evenement.

Pink-speelster Dominique Sprengers werd zaterdag de eerste speelster die een homerun sloeg in het toernooi van dit jaar.

En nu is het tijd voor een verslag van alle gespeelde wedstrijden en dat begint hieronder.

compleet speelschema, uitslagen en play-by-playde deelnemende teams


Team Pink
Achter: Berend Mannessen (Hoofd Coach), Cheryl Hiele, Dominique Sprengers, Melissa de Greef,
Quincey Catsburg, Lisa Waasdorp en Ginger de Weert (Assistent Coach)
Voor: Wies Ligtvoet, Amy Udink, Kayleigh van Emst, Isa Los en Eline van der Meer


Team Green
Achter: Nathalie Franssen (Hoofd Coach), Lotte Zijlstra, Svenja de Lincel, Katja Distel,
Naomi Andringa, Sanne Helmig en Nathalie Gosewehr (Assistent Coach)
Voor: Floor van Dijk, Romy van der Wielen, Lizzie Clarijs, Damishah Charles en Kimberly Jones


Team Purple
Achter: Marjan Smit (Hoofd Coach), Malu Ayoub, Stephanie Ruiter, Gabi Obia,
Ilona Marcelis, Vera Roozenburg en Solange Starrenburg (Assistent Coach)
Voor: Montana Roelvink, Britt Remmers, Brenda Beers, Manoa Weijgertse, Noa Brand en Amber Krijgsman


Team Blue
Achter: Mireille Gill'ard (Hoofd Coach), Denice van Dijk, Ilona Andringa, Femke Duffhues,
Annemiek Jansen, Eva van Knegsel en Maaike Zijlstra (Assistent Coach)
Voor: Aafje van Baal, Noëmie Brandjes, Lynn Dollekamp, Lorraine Kieft, Britt van Rijst en Shaneequa Kock


Team Black
Achter: Jessica Waasdorp, Laura Wissink, Daniëlla Verdaasdonk, Marit van Vulpen,
Sophie Bugter, Jacqueline de Hoog en Mary-Ann Hatt (Hoofd Coach)
Voor: Shannon Hetem, Maxime van Dalen, Lueji Petchkovsky Morais, Beau van Gelder en Mandy van Alebeek


De Umpires die zaterdag in actie kwamen
Hans Hornstra, Francine Grotenhoff, Gerard Zwier, Carolien Stadhouders, Albert Tolen en John van Renswoude
Op de grond zit Umpire Commissioner Bert Loggen


De Official Scorers op de eerste speeldag
Ben Goorts (tevens announcer), Stefan Slinger, Olga Lablans en Dennis DuinGame 1: Donnay Team Pink vs. Donnay Team Green, 5-3

Om 9:45 uur is het Dominique Sprengers die als werpster van Team Pink de eerste bal gooit van de derde editie van het Donnay/Right To Play Future Stars Tournament. Kimberly Jones, (de Most Outstanding Player van het Future Stars Tournament in 2010), is namens Team Green de eerste slagvrouw en zij bereikt ook als eerste het honk, want ze wordt geraakt door een worp. Nadat ze het tweede honk steelt tekent Kimberly ook voor het eerste punt van het toernooi, want (met één uit) passeert ze de thuisplaat als Lotte Zijlstra de eerste honkslag van het toernooi slaat. Maar Lotte blijft op het honk achter, waarna Team Pink reageert met drie punten en de leiding overneemt.

De eerste vijf slagvrouwen van Team Pink bereiken allemaal het honk en dat zorgt dus voor een productieve eerste slagbeurt. Lisa Waasdorp opent met een stootslag-honkslag en steelt het tweede honk, waarna Wies Ligtvoet wordt geraakt door een worp van werpster Romy van der Wielen. Er volgt een 'double-steal', waarna beide loopsters scoren als Cheryl Hiele volgt met een honkslag. Cheryl schuift op de aangooi richting thuis op naar het tweede honk, bereikt het derde honk na een wilde worp en scoort als ze sneller is dan de aangooi richting thuis op een grounder van Melissa de Greef. Amy Udink bereikt hierna als vijfde slagvrouw op rij het honk en doet dat via vier wijd, maar daarna volgt een 'uitgemaakt-bij-stelen' en twee 'groundouts.

Dominique Sprengers zorgt voor drie nullen op rij in de eerste helft van de tweede inning, waarna Team Pink de voorsprong opvoert met twee punten. Dit keer begint Isa Los met een honkslag en steelt het tweede honk, waarna Lisa Waasdorp een vrije loop krijgt. Even later wordt Isa uitgeschakeld na een klap van Wies Ligtvoet, maar een honkslag (haar tweede) van Cheryl Hiele levert hierna wederom twee punten op en verhoogt de stand naar 5-1. Cheryl krijgt hierdoor vier binnengeslagen punten op haar naam en vestigt daarmee een nieuw Future Stars-wedstrijdrecord.

Team Green weet hier nog twee punten tegenover te stellen in de 1e3. De snelle Kimberly Jones bereikt dan het tweede honk na een vangfout en kan haar rondje langs de honken completeren als er ook nog een foute aangooi volgt. Damishah Charles krijgt vervolgens vier wijd, steelt het tweede honk, schuift op na een wilde worp en scoort op een klap van Lotte Zijlstra. Met twee uit krijgt Team Green nog een loopster in scoringspositie als Naomi Andringa een honkslag slaat en het tweede honk bereikt na een wilde worp, maar daar blijft ze achter.

In de 2e3 laat Team Pink twee loopsters in scoringspositie achter. Met één uit krijgt Quincey Catsburg vier wijd en volgt Isa Los met een tweehonkslag (ook Isa slaat dus twee hits in dit duel), maar dan maken twee vangballen een einde aan de eerste wedstrijd.

En zo is de kop er af van de derde editie van het Future Stars Tournament.

Box Score Donnay Team Pink vs. Donnay Team Green


De umpires in de openingswedstrijd: John van Renswoude en Gerard Zwier


De helmen zijn klaar voor de eerste activiteiten


Team Pink Coach Berend Mannessen maakt de startende line-up bekend


De speelsters van Team Green luisteren naar de laatste instructies van Coach Nathalie Gosewehr


De 'battery' van Team Pink is er klaar voor: pitcher Dominique Sprengers en catcher Cheryl Hiele


Pink-werpster Dominique Sprengers staat slechts twee honkslagen toe
Achter haar staan korte stop Wies Ligtvoet en linksveldster Quincey Catsburg


Een kijkje vanuit de dug-out met openingsslagvrouw Kimberly Jones in het slagperk voor Green


Isa Los (2) en Eline van der Meer (11) volgen de wedstrijd


Kimberly Jones steelt het tweede honk in de 1e inning, terwijl Wies Ligtvoet de bal ontvangt
Midveldster Melissa de Greef dekt de actie


Coach Berend Mannessen geeft aanwijzingen


Lotte Zijlstra slaat de eerste honkslag van het toernooi...


...waardoor Kimberly Jones het eerste punt van het evenement kan scoren


Werpster Romy van der Wielen in actie voor Team Green; Naomi Andringa staat in het linksveld


Lisa Waasdorp (stootslag-honkslag) is de eerste honkloopster voor Team Pink in de eerste inning
Rechts staat Coach Ginger de Weert; Gerard Zwier is de umpire


Ondertussen beheren Nederlands Team-speelsters Dinet Oosting, Marisèla de Wind,
Karin Tuk en Femke van Dusschoten de kassa


Carolien Stadhouders, Hans Hornstra, Bert Loggen (commissioner), Marlies Struyvé, Rob Kerkman
en Albert Tolen maken van de gelegenheid gebruik voor een umpire-vergadering


Romy van der Wielen gooit op slagvrouw Lisa Waasdorp
Damishah Charles is de catcher; John van Renswoude maakt de 'calls'


Het scorebord verwelkomt de bezoekers


Actie in de tweede inning
Met Wies Ligtvoet als loopster op het 2e honk gooit werpster Romy van der Wielen
op slagvrouw Cheryl Hiele, die met vier binnengeslagen punten voor een record zorgt


Damishah Charles aan slag voor Team Green in de 1e3
Cheryl Hiele is de catcher met achter haar Home Plate Umpire John van Renswoude
Linksboven zitten/staan Official Scorers Stefan Slinger, Dennis Duin en Ben Goorts
Naast de scorers staat Nederlands Team Pitching Coach Karen Marr, die video-opnames maakt
Rechtsboven kijken speelsters Denice van Dijk, Ilona Andringa, Shannon Hetem en Jessica Waasdorp toe


Slagvrouw Lotte Zijlstra wacht op een worp
Cheryl Hiele is de catcher, John van Renswoude de umpire


Ben Goorts is de Official Scorer, maar ook de announcer in de openingswedstrijd


Damishah Charles als loopster op het derde honk in de 1e3 kort voordat ze scoort voor Team Green
Naast haar staat derde honkvrouw Amy Udink


Lizzie Clarijs wordt bij een steelpoging in de 1e3 uitgetikt door Wies Ligtvoet
De midveldster is Melissa de Greef


Naomi Andringa slaat in de 1e3 de tweede honkslag van Team GreenGame 2: Donnay Team Green vs. Donnay Team Purple, 2-0

Team Green moet onmiddellijk na de openingswedstrijd weer in actie komen, maar na verlies tegen Team Pink wordt nu met 2-0 gewonnen van Team Purple.

Werpsters Svenja de Lincel (Green) en Amber Krijgsman (Purple) zien in de eerste drie innings wel een aantal speelsters de honken bereiken, maar staan geen tegenpunten toe. De beslissing valt pas in de vierde inning als Team Green tweemaal tot scoren komt.

In de eerste slagbeurt bereikt Kimberly Jones opnieuw als eerste speelster voor Team Green het honk, dit keer met een honkslag. Ze weet door te dringen tot het derde honk, maar blijft daar achter. In de tweede inning krijgt Team Green twee honkloopsters. Met één uit krijgt Floor van Dijk vier wijd en schuift op na een opofferingsstootslag van Katja Distel en een doorgeschoten bal, waarna ook Romy van der Wielen een vrije loop krijgt. Maar de laatste gaat even later uit bij een steelpoging en dus komt de inning ten einde. In de derde inning slaat Lotte Zijlstra met twee uit een honkslag, maar blijft ook achter.

Team Green komt vervolgens in de vierde slagbeurt wel tot scoren. Naomi Andringa begint met vier wijd en Floor van Dijk volgt met een stootslag-honkslag, waarna de twee (met één uit) opschuiven als Romy van der Wielen wordt geraakt door een worp. Met één uit en de honken vol zijn het een fout op een klap van Kimberly Jones en een 'grounder' van Damishah Charles die voor de punten zorgen.

Team Purple weet slechts één honkslag te slaan op de dominerende werpster Svenja de Lincel, die met elfmaal drie slag voor een nieuw Future Stars-record zorgt. Het oude record was negen en dat werd door drie werpsters gepresteerd: Jessie van Aalst (2010), Mariëlle Vleugels (2010) en Shanna te Vrede (2011).

In de eerste inning weet Brenda Beers namens Team Purple een vrije loop te ontfutselen, steelt het tweede honk, maar gaat daarna uit bij een poging het derde honk te veroveren. Svenja de Lincel, die hierna vijfmaal op rij drie slag gooit, geeft in de derde inning een vrije loop weg aan Noa Brand met twee uit, maar zij blijft achter op het tweede honk. In de vierde inning begint Gabi Obia voor Team Purple met vier wijd en schuift op na een doorgeschoten bal, waarna Ilona Marcelis met één uit voor de eerste (en enige) honkslag tekent. Maar met loopsters op het eerste en derde honk en één uit maakt een 'strikeout-caught stealing double play' daarna een einde aan de inning. In de vijfde slagbeurt krijgt Team Purple met twee uit via Noa Brand (veldfout) nog een loopster op het tweede honk, maar daarna sluit Svenja het duel af met haar elfde strikeout. Het is de twaalfde keer in de Future Stars-geschiedenis dat een werpster slechts één honkslag in één wedstrijd toestaat.

Box Score Donnay Team Green vs. Donnay Team Purple


De umpires in dit duel zijn Francine Grotenhoff en Gerard Zwier


Concentratie bij Purple's eerste honkvrouw Noa Brand


Terwijl Team Green de verdedigende posities inneemt laat Team Purple hun yell horen


Team Green-werpster Svenja de Lincel zorgt met 11 strikeouts voor een record


Team Purple-speelsters Malu Ayoub (staand), Brenda Beers (zittend vooraan),
Amber Krijgsman (8), Stephanie Ruiter, Noa Brand (4), Vera Roozenburg (2) en Montana Roelvink (5)
kijken toe, terwijl Team Green-coaches Nathalie Gosewehr en Nathalie Franssen vooraan staan


Slagvrouw Britt Remmers wacht op een worp in de 1e2


Ben Goorts, Stefan Slinger en Olga Lablans hebben het vandaag druk als Official Scorer (en Announcer)
Oranje's Pitching Coach Karen Marr maakt ook tijdens dit duel opnames


Amber Krijgsman gooit voor Team Purple


Romy van der Wielen aan slag voor Team Green in de 2e2
Gabi Obia is de catcher; Gerard Zwier de umpire


Maly Ayoub is de openingsslagvrouw voor Team Purple in de 1e3


Team Green eerste honkvrouw Lotte Zijlstra


Noa Brand bereikt in de 1e3 het tweede honk voor Purple, maar blijft achter


Assistent Coach Nathalie Gosewehr geeft adviezen aan de speelsters van Team Green


Solange Starrenburg is in dit duel Assistent Coach bij Team Purple


Verborgen achter een scherm geven Coaches Maaike Zijlstra en Mireille Gill'ard
geheime instructies aan de speelsters van Team Blue voor de hiernavolgende wedstrijd


Gabi Obia vlak voor haar vrije loop in de 1e4


Derde honkvrouw Katja Distel neemt haar positie in


Nederlands Team Hoofd Coach en Jong Oranje Supervisor Craig Montvidas is een aandachtig toeschouwer
Links naast hem staat voormalig Jong Oranje-coach Fred Remmers, de vader van Britt Remmers


Team Purple Hoofd Coach Marjan Smit heeft in de 1e4 overleg met Britt Remmers,
Ilona Marcelis, Gabi Obia en Assistent Coach Solange Starrenburg


Ilona Marcelis op het eerste honk in de 1e4, nadat ze de enige honkslag voor Purple heeft geslagen
Rechts staat Coach Solange Starrenburg, links staat 2e honkvrouw Damishah Charles


Naomi Andringa op het tweede en Floor van Dijk op het eerste honk in de 2e4
Even later zorgen deze twee loopsters voor de twee punten voor Team Green
Onder in beeld staat Coach Nathalie Gosewehr; 2e honkvrouw is Malu AyoubGame 3: Donnay Team Blue vs. Donnay Team Black, 0-3

In het derde duel van het Future Stars-toernooi komen Team Blue en Team Black voor het eerst in actie.

Team Black-werpster Lueji Petchkovsky Morais staat slechts twee honkslagen toe aan Team Blue, dat vier speelsters in scoringspositie op de honken achterlaat. Met twee uit in de eerste slagbeurt krijgt Eva van Knegsel vier wijd en wordt Noëmie Brandjes geraakt door een worp. De twee komen in scoringspositie na een wilde worp, maar blijven vervolgens achter op het tweede en derde honk.

In de derde inning komt Britt van Rijst (met één uit) op het honk met vier wijd en volgt Eva van Knegsel met een infield-hit, de eerste honkslag voor Team Blue. Britt wordt vervolgens gedwongen uitgeschakeld op een klap van Noëmie Brandjes, waarna Eva en Noëmie wederom via een wilde worp een honk opschuiven, maar ook nu achterblijven.

In de vierde inning tekent Annemiek Jansen voor de tweede Blue-honkslag, maar zij wordt even later uitgeschakeld als ze probeert het derde honk te bereiken, nadat Lorraine Kieft op het honk komt als er een fout wordt gemaakt op haar opofferingsstootslag.

Team Black is succesvoller op de honken en opent de score in de tweede inning. Sophie Bugter bereikt dan het honk met een vrije loop en volgende slagvrouw Beau van Gelder wordt geraakt door een worp van werpster Femke Duffhues, die deelneemt aan haar derde Future Stars-toernooi. Met één uit volgt een 'double-steal' en dan is het een fout op een klap van Lueji Petchkovsky Morais, waardoor Sophie het eerste punt kan laten aantekenen. Vervolgens blijven twee loopsters in scoringspositie achter, maar Team Black heeft de leiding genomen.

Het tweede punt volgt in de derde slagbeurt. Met één uit slaat Laura Wissink de eerste honkslag voor Team Black, steelt het tweede honk en scoort (met twee uit) als ook Beau van Gelder een honkslag slaat.

In de vierde inning voert Team Black de voorsprong op naar 3-0. Lueji Petchkovsky Morais weet dan veilig het honk te bereiken als er op haar klap een fout wordt gemaakt. Haar pinch-runner Shannon Hetem kan even later het tweede honk bereiken na een doorgeschoten bal en schuift op als Daniëlla Verdaasdonk wordt uitgeschakeld. Met twee uit krijgt Maxime van Dalen vier wijd en is het een honkslag van Jessica Waasdorp, die Shannon in staat stelt het derde punt te scoren. Maxime en Jessica komen na een 'double-steal' beiden ook nog in scoringspositie, maar dan volgt de derde nul.

Box Score Donnay Team Blue vs. Donnay Team Black


Werpster Femke Duffhues in actie voor Team Blue in haar derde Future Stars-toernooi


De speelsters van de andere teams kijken toe op de speelsterstribune


Beau van Gelder op het 3e honk als loopster voor Team Black in de 1e2
Links staat Coach Mary-Ann Hatt; rechts staat 3e honkvrouw Lorraine Kieft


Daniëlla Verdaasdonk draait voor een stootslag in de 1e2
Eva van Knegsel is de catcher, Albert Tolen is de umpire


Eva van Knegsel is in dit duel de catcher voor Team Blue


Lueji Petchkovsky Morais gooit een 2-hit shutout voor Team Black


Lorraine Kieft aan slag voor Team Blue in de 2e2
Lorraine Wissink is de catcher en Albert Tolen de Home Plate Umpire


In de 1e3 staat Laura Wissink als loopster op het tweede honk en scoort het tweede punt
Catcher Eva van Knegsel wacht op de bal en umpire Albert Tolen overziet de situatie


Overleg en een yell bij Team Blue


Concentratie bij korte stop Jacqueline de Hoog, 2e honkvrouw Jessica Waasdorp en 1e honkvrouw Maxime van Dalen


Overzicht in de 1e4
Pinch-runner Shannon Hetem staat op het 2e honk als loopster voor Team Black, terwijl pitcher Femke Duffhues
gooit op slagvrouw Daniëlla Verdaasdonk; naast de back-stop staat Maxime van Dalen in te slaan
Verdedigend zien we midveldster Denice van Dijk (11), 1e honkvrouw Britt van Rijst, 2e honkvrouw Lynn Dollekamp (5)
en catcher Eva van Knegsel met achter haar umpire Albert Tolen


Na afloop heeft Coach Mary-Ann Hatt een nabespreking met Team Black


Beau van Gelder, Maxime van Dalen, Lotte Zijlstra, Svenja de Lincel
en Noëmie Brandjes relaxen na afloop van de wedstrijdGame 4: Donnay Team Purple vs. Donnay Team Pink, 0-5

Team Pink neemt de leiding in het toernooi als het de tweede wedstrijd vandaag in winst omzet. De ploeg van Coach Berend Mannessen komt opnieuw vijfmaal tot scoren, maar in tegenstelling tot de drie tegenpunten in het eerste duel van vandaag tegen Team Green, staat de ploeg dit keer geen punten toe aan tegenstander Team Purple.

Na een puntloze eerste inning opent Team Pink de score in de tweede slagbeurt. Isa Los begint met een infield-hit en Quincey Catsburg wordt geraakt door een worp. Een opofferingsstootslag van Melissa de Greef laat de twee loopsters een honk opschuiven, waarna beiden kunnen scoren als volgende slagvrouw Amy Udink een honkslag slaat. Amy steelt hierna nog het tweede honk, maar blijft dan achter.

In de derde inning volgt het derde punt. Met twee uit zijn het weer Isa Los en Quincey Catsburg die de honken bereiken, dit keer beiden via vier wijd. Het is vervolgens een doorgeschoten bal, waardoor Isa het derde punt kan scoren voor Team Pink.

De stand wordt opgevoerd naar 5-0 in de vierde inning. Ook nu wordt met twee uit gescoord. Openingsslagvrouw Amy Udink bereikt het honk na een vangfout en steelt het tweede honk. Met één uit schuift ze op naar het derde honk als Lisa Waasdorp een honkslag slaat, die even later het tweede honk weet te veroveren. Nadat Cheryl Hiele wordt uitgevangen is het een tweehonkslag van Dominique Sprengers waarop Amy en Lisa kunnen scoren om de stand op 5-0 te brengen.

Team Pink-werpster Eline van der Meer staat in de eerste inning een openingshonkslag toe aan Ilona Marcelis, maar die gaat even later uit bij een steelpoging. Ook in de overige innings weet Team Purple de honken te bereiken, maar komt niet tot scoren. In de tweede beurt krijgt Britt Remmers vier wijd met twee uit, maar ook zij gaat uit bij een steelpoging. In de derde inning bereikt Montana Roelvink het honk via vier wijd (met één uit), maar wordt even later uitgetikt na een klap van Ilona Marcelis, die op haar beurt als derde honkloopster door catcher Isa Los wordt uitgeschakeld bij een steelpoging. Isa is hiermee de vierde catcher in de Future Stars-historie, maar de eerste sinds 2010, die in één wedstrijd drie (of meer) loopsters bij een steelpoging uitschakelt. Twee jaar geleden doen Kimberly Jones en Sophie Bugter. Miranda van der Ham zorgt dat jaar met vier voor een record.

In de vierde inning lijkt Team Purple toch nog tot scoren te komen, want de eerste drie slagvrouwen bereiken allemaal de honken. Manoa Weijgertse opent met een honkslag (de tweede en laatste voor Team Purple) en Gabi Obia en Noa Brand krijgen beiden vier wijd. Maar hierna volgen twee vangballen, waarna een strikeout een einde maakt aan de inning en de wedstrijd.

Box Score Donnay Team Purple vs. Donnay Team Pink


De umpires in dit duel Carolien Stadhouders en Francine Grotenhoff
Zij zijn de enige umpires die aan alle drie Future Stars-toernooien hebben deelgenomen


Team Pink-werpster Eline van der Meer staat slechts twee honkslagen toe


Stephanie Ruiter aan slag voor Team Purple in de tweede inning


Team Pink-catcher Isa Los schakelt drie loopsters uit bij een steelpoging


Klaar voor actie: korte stop Melissa de Greef en eerste honkvrouw Amy Udink


Overleg tussen catcher Isa Los en pitcher Eline van der Meer


Britt Remmers vertrekt van het eerste honk in de 2e inning, maar gaat uit bij een steelpoging
Op de linkerfoto zien we ook 2e honkvrouw Wies Ligtvoet, midveldster Lisa Waasdorp, umpire Carolien Stadhouders
en Assistent Coach Yonina Sint Jago; Op de rechterfoto tikt Melissa de Greef Britt uit


Team Pink Hoofd Coach Berend Mannessen (5) met links naast hem Assistent Coach Fabienne van Uden,
heeft overleg met zijn speelsters


Team Purple-pitcher Montana Roelvink staat klaar om aan haar wind-up te beginnen


Cheryl Hiele aan slag voor Team Pink in de 1e3


Dominique Sprengers volgt Cheryl in het slagperk en heeft een 'sneaky look'


Concentratie op de gezichten van 3e honkvrouw Ilona Marcelis, linksveldster Malu Ayoub,
korte stop Gabi Obia en 1e honkvrouw Britt Remmers


Isa Los na vier wijd op het eerste honk in de 1e3 met naast haar Assistent Coach Fabienne van Uden
Op de achtergrond staan 2e honkvrouw Stephanie Ruiter en umpire Carolien Stadhouders


Met Manoa Weijgertse als loopster op het tweede honk weet werpster Eline van der Meer
punten te voorkomen als Team Purple de honken vol krijgt met nul uit in de 2e4


Vera Roozenburg aan slag voor Team Purple in de 2e4
Op de achtergrond staat Team Purple Hoofd Coach Marjan Smit


Deze helm heeft even rustVervolg verslagen en foto's 1e speeldag zaterdag 11 februari (game 5, 6, 7)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 20 februari 2012
Copyright Foto's © 2008-2012 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.