Jong Oranje Wit Softbal Team


2011

Future Stars Tournament

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | JO Rood: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Team-indelingen bekend voor Future Stars - Zondag 6 februari 2011

44 speelsters, vier teams, 18 wedstrijden; live play-by-play

English text

AMERSFOORT - Tijdens de training van Jong Oranje Wit op zondag 6 februari heeft Hoofd Coach Marjan Smit de indelingen bekend gemaakt voor de vier teams die het komende weekeinde (12-13 februari) deelnemen aan het tweede Right To Play Future Stars Softball Tournament in Amsterdam. Elk team bestaat uit 11 speelsters. De vier Nederlandse ploegen spelen 18 van de 21 wedstrijden die in het weekeinde op het programma staan. De overige drie ontmoetingen zijn de onderlinge wedstrijden tussen de drie buitenlandse ploegen die aan het evenement deelnemen. Zoals al eerder bekend was gemaakt komen er twee ploegen uit TsjechiŽ en ťťn uit Groot-BrittanniŽ.

Naast de team-indelingen zijn ook de vier Hoofd Coaches bekend gemaakt voor de ploegen van Jong Oranje Wit. Mireille Gill'ard, de Hoofd Coach van Jong Oranje Rood, is de coach van Team Orange, terwijl Nathalie Franssen (de Assistent Coach van Rood) coach is van Team Red.
Hoofd Coaches
OrangeRedWhiteBlue
Mireille
Gill'ard

Nathalie
Franssen

Berend
Mannessen

Mary-Ann
Hatt

(zaterdag)
Lynn
Geertman

(zondag)
Mary-Ann Hatt, die onlangs werd toegevoegd aan de coachingstaf van Jong Oranje Wit, neemt zaterdag Team Blue onder haar hoede, terwijl oud-international Lynn Geertman als gast-coach zondag de leiding heeft bij Team Blue. Een andere gast-coach is Berend Mannessen, die dit seizoen de Hoofd Coach is van Overgangsklasser UVV en in 2009 werd uitgeroepen tot Coach of the Year toen hij met DSS naar de Hoofdklasse promoveerde. Berend is komend weekeinde de coach van Team White.

De wedstrijden staan onder leiding van umpires en official scorers, die actief zijn in de landelijke Hoofd- en Overgangsklasse, waaronder een aantal van de internationale lijst. Francine Grotenhoff, Gerrit-Jan van der Hoeven, Albert Jung, Martin Lemstra, Arie Nokkert, Louis Rohan, Carolien Stadhouders (Plate Umpire Finale WK Softbal 2010), Rick Tuk en Jos Welboren zijn de umpires, Ben Goorts, Olga Lablans en Stefan Slinger zijn de official scorers. De Umpire-in-Chief is Bert Loggen, de Scorer-in-Chief is Marco Stoovelaar. Hans Jansen van honkbal-hoofdklasser L&D Amsterdam Pirates is de wedstrijd-announcer.

Jong Oranje Rood-werpsters Femke Duffhues, Svenja de Lincel, Deion van der Voort en Marit van Vulpen zijn als gastspeelsters (twee op zaterdag, twee op zondag) toegevoegd aan het roster van de Britse ploeg.

Alle speelsters van het Nederlands A-team zijn tijdens het weekeinde ook aanwezig bij de wedstrijden en vervullen een ondersteunde rol, die kan variŽren van het verkopen van loten tot het fungeren als assistent coach.

Alle 21 wedstrijden zullen rechtstreeks via een live play-by-play op internet te volgen zijn!

Tijdens het tweedaagse evenement wordt, net als vorig jaar, een loterij gehouden met verschillende trekkingen per dag. De hoofdprijs wordt bekend gemaakt na afloop van de laatste wedstrijd op zondag.

De toegangsprijs is 3 Euro per speeldag. Toegangskaarten kunnen worden gereserveerd door een mailtje te sturen naar uitnodigingen@knbsb.nl. Verenigingen die 10 of meer kaarten reserveren maken weer kans op een clinic door speelsters van het Nederlands Softbal Team. Vorig jaar werd deze hoofdprijs gewonnen door de vereniging Roef! uit Moergestel. De kaarten zullen op de wedstrijddag op naam gereed liggen bij de informatiebalie in Sporthallen Zuid in Amsterdam.

Compleet speelschema met links naar de Live Play-by-Play en de Box Scores

Roster Team Orange
Manon
van
Alebeek
ZoŽ
Bood

Noa
Brand

Katja
Distel

Merou
Hesmerg

Babs
de
Jonge
Wies
Ligtvoet

Ilona
Marcelis

Tessa
Molenaar

Stacey
Vermeulen

Shanna
te
Vrede
Roster Team Red
Ilona
Andringa

Lizzie
Clarijs

DaniŽlle
van
Dijk
Demi
Erkemeij

Cher
ten
Hoope
Tamara
Jansen

Gabi
Obia

Anouk
Plooij

Anna
Prins

Ingemarie
Rumai

Jessica
Waasdorp

Roster Team White
Aafje
van
Baal
Quincey
Catsburg

Maxime
van
Dalen
Roos
Heinis

Fabienne
Huigen

Kelsey
Huijzers

Tamara
Immers

Lois
Klamer

Marley
Martis

Jeske
Meewisse

Dervisa
Mutic

Roster Team Blue
Naomi
Andringa

Denice
van
Dijk
Ashley
Groot

Lauren
Hooff

Ruby
Jane
Krikke
Odette
Kuipers

Samantha
van der
Roest
Nienke
Verhofstad

Kendra
van
vliet
Manoa
Weijgertse

Laura
de
Zoete

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 6 februari 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.