Jong Oranje Softbal Teams


2013

Future Stars Tournament

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2013 | programma 2013
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Team Blue & Purple ongeslagen na eerste dag 4e Future Stars Tournament - zaterdag 9 februari 2013

Ilona Andringa slaat derde homerun in Future Stars-historie

Voor het vierde jaar op rij was de grote Hal 1 van de Amsterdamse Sporthallen Zuid het decor van het Donnay/Right To Play Future Stars Indoor Softball Tournament. En ook nu was het evenement succesvol. Net als een jaar geleden werd deelgenomen door de speelsters die deel uitmaken van de voorlopige selectie van Jong Oranje Rood en Jong Oranje Wit.

Voor deze twee teams vormt het Donnay/Right To Play Future Stars Tournament onderdeel van de voorbereiding op evenementen die later dit jaar op het programma staan. Voor Jong Oranje Rood staat het Wereldkampioenschap in Canada op de agenda, voor Jong Oranje Wit het Europees Kampioenschap in Tsjechië. Maar de eerste speeldag van het Future Stars Tournament was ook de dag dat de speelsters en hun familie somber nieuws kregen te horen. De financiële middelen om deze twee (belangrijke) toernooien te bekostigen ontbreken bij de KNBSB en dat heeft ondermeer te maken met de recente stopzetting van de ondersteuning door het NOC*NSF. Beide ploegen zijn wel ingeschreven voor het WK en het EK, omdat men blijft zoeken naar middelen om de twee teams te kunnen laten afreizen naar respectievelijk Canada en Tsjechië. Zoals sponsoring of financiering van buitenaf.

Op het speelveld ging het er positiever aan toe. Ook dit jaar waren de wedstrijden aantrekkelijk met prima slagwerk, spectaculaire verdedigende acties, sterke pitching-optredens en goed honklopen. En konden we in de slotwedstrijd genieten van een enerverende finale, die zelfs moest worden verlengd om tot een beslissing te komen.

In de voorgaande drie edities van het Future Stars Tournament werd bewezen dat het evenement een kweekvijver van talent is. Veel van de speelsters die aan de eerste drie toernooien deelnamen debuteerden inmiddels in de Hoofdklasse, sommigen haalden het Nederlands Softbal Team en ook studeert en speelt een aantal van hen in de Verenigde Staten. Maar ook behaalden verschillende van deze speelsters de Europese titel met Jong Oranje Wit in 2011 en Jong Oranje Rood in 2012.

In 2009 ontwikkelde bondscoach Craig Montvidas het idee voor het tweedaagse toernooi, waarna in februari 2010 de eerste editie volgde. Met het evenement onderstreepte Montvidas zijn betrokkenheid bij de softbaljeugd en hun opleiding tot goede (internationale) speelsters. Het toernooi heet dan ook niet voor niets 'Future Stars'. De speelsters die aan dit toernooi deelnemen zijn immers de internationals van de toekomst!

Inclusief de vierde editie hebben er nu 163 speelsters (waaronder 30 uit het buitenland) aan de toernooien deelgenomen. Totaal namen er dit keer 46 speelsters deel. Helaas konden Kayleigh van Emst, Caitlin Vissers (beiden blessures) en Jessica Waasdorp (ziek) niet deelnemen. Twaalf speelsters namen voor de derde keer aan het evenement deel, 17 speelsters debuteerden.

Een toernooi als het Future Stars Tournament kan niet worden georganiseerd zonder de medewerking van umpires, official scorers en announcers. Langs deze weg dan ook een groot woord van dank aan umpires Harm de Fonkert, Wout van der Horst, Philippe Hubèr, Conny van Meurs, Carolien Stadhouders, Robin Stoevelaar en Albert Tolen, official scorers Jeanette van Drunen, Ben Goorts, Olga Lablans en Stefan Slinger en announcer Huub Nelissen. Vijf van de zeven umpires kwamen op beide dagen in actie, Wout van der Horst was er alleen op zaterdag, Conny van Meurs op zondag. Van de scorers waren Olga Lablans en Stefan Slinger er beide dagen, Ben Goorts alleen op zaterdag en Jeanette van Drunen alleen op zondag. Umpire Carolien Stadhouders (zij was ook de Umpire-in-Chief) was zaterdag eenmaal announcer. Stefan Slinger en Marco Stoovelaar waren Scorer-in-Chief. Dennis Duin, die helaas zelf niet aanwezig kon zijn, verzorgde ook nu weer de programmatuur voor het statistisch verwerken van de wedstrijden. Aanvankelijk was het ook dit keer weer de bedoeling dat de wedstrijden waren te volgen via een live play-by-play, maar helaas was dat vanwege een technisch probleem in de hal niet mogelijk.

Ook een groot woord van dank is er voor sponsors en partners Donnay, Right To Play, All-American Sports en Russell Athletic, die de vierde editie van het toernooi mogelijk maakten. Verder ook een woord van dank aan Iber Lengua Taal en Cultuur, dat het drukwerk van het programmaboekje verzorgde. De organisatie bedankt ook de medewerkers/medewerksters van Sporthallen Zuid en het Sportcafé voor hun inzet tijdens deze dagen.

De speelsters van het Nederlands Softbal Team vervulden ook dit keer weer een ondersteunende rol. Zij ontvingen de toeschouwers, zorgden voor de verkoop van spullen in de Nederlands Team-stand, verzorgden de loterij en een aantal was assistent coach.

De speelsters van Jong Oranje Rood en Jong Oranje Wit werden, net als een jaar geleden, verdeeld over vijf ploegen. Op de eerste speeldag bleven Team Blue en Team Purple beide ongeslagen. Team Blue won driemaal, Team Purple kwam tweemaal tot winst. De twee ongeslagen teams openden tegen elkaar op de tweede speeldag op weg naar de finale.

Team Blue-speelster Ilona Andringa werd zaterdag de derde speelster in de Future Stars-historie die een homerun sloeg.Record-deelname
Twaalf speelsters namen dit jaar voor de derde keer deel aan het Donnay/Right TO Play Future Stars Tournament en zorgden daarmee voor een record. Femke Duffhues en Marit van Vulpen namen deel aan de eerste drie evenementen, maar waren in 2011 gastspeelster van het Britse team dat toen deelnam. De twaalf speelsters die nu drie toernooien op hun naam hebben staan namen allen deel met een Nederlands Team.

Driemaal deelneemster aan Future Stars Tournament:
Ilona AndringaLizzie ClarijsWies Ligtvoet
Aafje van BaalMaxime van DalenIlona Marcelis
Noa BrandDenice van DijkGabi Obia
Quincey CatsburgEva van KnegselManoa Weijgertse

Future Stars-debuut
Zeventien speelsters namen dit jaar voor het eerst met een nationale ploeg deel aan het Donnay/Right To Play Future Stars Tournament.

Future Stars-debutanten:
Fleur BosLaura IannelliRhowan Stuart
Lisa BouwmanUchenna Jong LoyKim van der Valk
Keedy FlorentinaEllinor KeepersRachel van Veen
Stacy GrootJill KranenburgMerel Zandvliet
Nina HendriksIsmay PootChristel Zegwaard
Lisa HopIris Strookman

Oranje en Right To Play
In juni 2009 werd het Nederlands Softbal Team de nieuwste Ambassadeur van Right To Play, dat zich al vele jaren inzet voor het recht van ieder kind om te sporten en te spelen en gelooft dat sport en spel onmisbaar is in de ontwikkeling van kinderen. Door de kracht van sport en spel in te zetten leren kinderen belangrijke vaardigheden zoals samenwerken en fair play en wordt spelenderwijs voorlichting gegeven over o.a. ziektes als HIV/Aids, malaria en tuberculose. Right To Play geeft kinderen zo hoop op een betere toekomst.

Right To Play werkt op het moment in meer dan 20 landen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika en leidt in lokale gemeenschappen (jeugd)leiders op tot Coach om sport- en spelprogramma’s uit te voeren. Right To Play gebruikt in alle projecten speciaal ontwikkelde sport- en spelprogramma's met vier ontwikkelingsthema's: Basisonderwijs en ontwikkeling van kinderen, Promotie van gezondheid en preventie van ziekten, Oplossen van conflicten en bouwen aan vrede en Ontwikkeling van de gemeenschap en participatie.

In 1992, voor aanvang van de Olympische Winterspelen in het Noorse Lillehammer, werd Olympic Aid opgericht door het Lillehammer Olympic Organizing Committee en werd daarmee de voorloper van Right To Play. Onder aanvoering van de Noorse schaatser Johann Olav Koss werden voor en tijdens de Olympische Spelen Olympische atleten gekozen om Ambassadeur te worden. In 2001 werd Right To Play (dat toen SportWorks heette) de uitvoerende organisatie met eigen sport- en spelprogramma's. De naamswijziging naar Right To Play volgde in 2003. Tegenwoordig is Right To Play een belangrijke bespeler wat betreft ontwikkeling via sport en wil elk kind ter wereld de kans bieden op een goede toekomst door hen te laten spelen. Wereldwijd zijn meer dan 350 topsporters Ambassadeur van Right To Play, waaronder ook veel Nederlandse atleten, maar ook de Canadese softbalsters Cherene Hiesl en Sommer West en de Amerikaanse Major League-honkballer Gregg Zaun.

Het Nederlands Softbal Team werd in juni 2009 de nieuwste Ambassadeur van Right To Play. In Leiden (foto boven) werd de ploeg toen verwelkomd en toegesproken door Matthijs Huizing (directeur) en Michel van Keulen van Right To Play en geïnformeerd over het vele, goede werk dat deze organisatie wereldwijd doet. Sindsdien hebben de speelsters aan verschillende projecten van Right To Play deelgenomen. Zo waren Rebecca Soumeru, Anne Blaauwgeers, Petra van Heijst en Saskia Kosterink op Papendal aanwezig tijdens een sportdag van het NOC*NSF en Right To Play. Op de foto hieronder staan ze samen met toenmalig NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra. International Solange Starrenburg (foto links) reisde in november 2010 met een delegatie naar het Afrikaanse Benin en vorige maand nam Oranje deel aan een marathon in Egmond aan Zee om geld in te zamelen voor Right To Play.de deelnemende teams


Team Blue
Achter: Petra van Heijst (coach), Vera Roozenburg, Ilona Andringa, Laura Wissink,
Amy Udink en Marjan Smit (hoofdcoach)
Voor: Britt Remmers, Ilona Marcelis, Ruby Jane Krikke, Shaneequa Kock en Shannon Hetem


Team Green
Achter: Berend Mannessen (hoofdcoach), Ellinor Keepers, Stacy Groot,
Gini Ketelaars en Nathalie Gosewehr (coach)
Voor: Lisa Hop, Rhowan Stuart, Merel Zandvliet, Brenda Beers en Maxime van Dalen


Team Grey
Achter: Mary-Ann Hatt (hoofdcoach), Keedy Florentina, Uchenna Jong Loy, Jill Kranenburg,
Fleur Bos, Quincey Catsburg en Bianca Hageraats (coach)
Voor: Manoa Weijgertse, Eva van Knegsel, Rachel van Veen, Annemiek Jansen en Nina Hendriks


Team Pink
Achter: Maaike Zijlstra (coach), Dominique Sprengers, Denice van Dijk, Iris Strookman,
Kayleigh van Emst, Mandy van Alebeek en Nathalie Franssen (hoofdcoach)
Voor: Lisa Bouwman, Damishah Charles, Sanne Helmig, Wies Ligtvoet en Aafje van Baal


Team Purple
Achter: Kim van der Valk, Isa Los, Jacqueline de Hoog, Shanna te Vrede,
Noa Brand en Diana Remmers (hoofdcoach)
Voor: Laura Iannelli, Gabi Obia, Lizzie Clarijs, Christel Zegwaard en Ismay Poot


De umpires die op de eerste dag in actie kwamen
Achter: Wout van der Horst, Albert Tolen en Philippe Hubèr
Voor: Carolien Stadhouders, Harm de Fonkert en Robin Stoevelaar


De official scorers
Achter: Huub Nelissen (announcer) en Ben Goorts
Voor: Stefan Slinger en Olga LablansGame 1 - Team Pink vs. Team Grey
De openingswedstrijd van het 4e Donnay/Right To Play Future Stars Tournament zit gelijk vol spanning en eindigt in een 1-1 stand. Beide ploegen scoren hun punt in de eerste slagbeurt.

Voor Team Grey krijgt Eva van Knegsel in de eerste beurt vier wijd met twee uit, steelt het tweede honk, waarna een fout volgt op een klap van Manoa Weijgertse. Een fout in steel-situatie stelt Eva vervolgens in de gelegenheid het eerste punt van het toernooi te scoren.

Team Pink antwoordt gelijk in de eigen eerste slagbeurt. Wies Ligtvoet opent met een honkslag (de eerste hit van het toernooi), schuift op na een doorgeschoten bal en bereikt het derde honk op een klap van Damishah Charles. Een honkslag van Denice van Dijk zorgt even later voor een gelijke stand. Dominique Sprengers slaat vervolgens ook nog een honkslag, waarna een wilde worp Denice in staat stelt een honk op te schuiven, maar die wordt uiteindelijk ook uitgeschakeld. Pink laat twee loopsters achter en dus blijft het 1-1.

Grey-werpster Quincey Catsburg komt in de tweede en derde inning niet meer in de problemen. Pink-werpster Dominique Sprengers moet in de tweede slagbeurt met één uit Quincey Catsburg (stootslag-honkslag) en Keedy Florentina (vier wijd) tot de honken toestaan, maar volgt daarna met twee strikeouts. Een inning later slaat Manoa Weijgertse een honkslag met één uit, maar sluit Dominique de beurt opnieuw sterk af met twee strikeouts.

Pink krijgt nog een scoringskans in de 2e4. Aafje van Baal opent met een honkslag, maar hierna is het een prima aangooi van linksveldster Uchenna Jong Loy die haar op het tweede honk uitschakelt na een uithaal van Lisa Bouwman. Met twee uit wordt Sanne Helmig nog geraakt door een worp, maar een strikeout maakt even later een einde aan de inning.

Dominique Sprengers staat slechts twee honkslagen in het duel toe en laat daarmee de 17e 2-hitter in de geschiedenis van het toernooi in de boeken opnemen.

Team Grey staat dit jaar onder leiding van Mary-Ann Hatt, die een jaar geleden met Team Black toernooiwinnaar werd. Bij Team Pink is Nathalie Franssen Hoofd Coach en zij is de eerste coach die op alle Future Stars Tournaments actief is als Hoofd Coach. Voor Nathalie is dit haar 19e Future Stars-wedstrijd als Hoofd Coach, goed voor een nieuw record. Voor aanvang deelde Nathalie het record met Mireille Gill'ard, die dit keer op zaterdag Assistent Coach is bij Team Blue.

Box Score Game 1 - Team Pink vs. Team Grey


Carolien Stadhouders en Wout van der Horst, de umpires in het openingsduel
Carolien zorgt met haar 14e wedstrijd voor een nieuw Future Stars-record


Pink-Coach Nathalie Franssen werpt nog even een blik op het scoreblok


Media Officer Marco Stoovelaar legt de begin-yell van Team Pink vast


En dat ziet er zo uit: Team PINK is klaar voor de wedstrijd


Team Pink-coaches Nathalie Franssen en Maaike Zijlstra bekijken de mogelijkheden


Team Grey bereidt zich voor


Bijna half 10, tijd voor de eerste wedstrijd


Dominique Sprengers gooit op Nina Hendriks in de 1e inning
Aafje van Baal is de catcher, Wout van der Horst de umpire


Umpire Carolien Stadhouders bezig aan haar 4e Future Stars Tournament


2e helft 1e inning, Quincey Catsburg gooit op lead-off hitter Wies Ligtvoet
Eva van Knegsel zit achter de plaat en Wout van der Horst is de umpire
verder zien we midveldster Annemiek Jansen, korte stop Rachel van Veen en 3e honkvrouw Manoa Weijgertse


Team Green Hoofd Coach Berend Mannessen scout de wedstrijd vanuit het outfield


Damishah Charles slaat raak in de 2e1, maar wordt uitgeschakeld


Even later slaat Dominique Sprengers een honkslag


Quincey Catsburg levert weer een worp af


Coach Nathalie Franssen geeft aanwijzingen aan de speelsters van Pink


Nina Hendriks (links) en Jill Kranenburg volgen de actie op het veld


Dominique Sprengers staat in dit duel twee honkslagen toe
Op de achtergrond staan korte stop Wies Ligtvoet en linksveldster Sanne Helmig


De speelsters van Team Pink kijken toe vanuit hun dug-out


Damishah Charles aan slag in de 3e inning
Eva van Knegsel is de catcher, Wout van der Horst de umpire


Concentratie bij slagvrouw Denice van Dijk


En concentratie ook bij 3e honkvrouw Mandy van Alebeek


Keedy Florentina heeft haar blik op de worp


Overleg bij Team Pink


Annemiek Jansen draait voor een stootslag in de 4e inning


Aafje van Baal opent de 2e4 met een honkslag; verder zien we 1e honkvrouw Nina Hendriks,
2e honkvrouw Keedy Florentina, midveldster Annemiek Jansen en umpire Carolien Stadhouders


Even later slaat Lisa Bouwman de bal het linksveld in


En hier de klap van Lisa vanuit een andere hoek


Coach Maaike Zijlstra begroet Lisa Bouwman op het eerste honk


Aanmoedigingen vanaf de tribune


De speelsters van de andere teams volgen de actie aandachtigGame 2 - Team Grey vs. Team Blue
Team Blue neemt in de tweede wedstrijd van het toernooi al vroeg de leiding tegen Team Grey. De ploeg scoort tien punten, maar de drie runs in de vierde inning vervallen, omdat die worden gescoord in een niet-complete inning (toernooi-regel). De officiële eindstand wordt daardoor 7-1.

De basis voor de winst wordt gelegd in de eerste inning als Team Blue vier honkslagen slaat en viermaal scoort. Shaneequa Kock opent de wedstrijd met een honkslag, waarna Shannon Hetem wordt geraakt door een worp. Nadat de twee loopsters het volgende honk hebben gestolen kunnen ze beiden scoren als Ilona Andringa met een honkslag volgt. De voorsprong wordt hierna opgevoerd naar 4-0 als Laura Wissink en Ruby Jane Krikke ook RBI-singles slaan. Team Grey-werpster Jill Kranenburg herstelt zich hierna goed en gooit tweemaal drie slag.

In de tweede inning komt Team Blue driemaal tot scoren. Shannon Hetem begint met vier wijd en schuift op na een wilde worp en een honkslag van Ilona Andringa. De laatste wordt even later gedwongen uitgeschakeld op een klap van Laura Wissink, waardoor Shannon kan scoren. Een fout op een opofferingsstootslag van Ruby Jane Krikke stelt Laura in staat het volgende punt te scoren, waarna Ruby Jane weet te scoren na twee doorgeschoten ballen. Maar ook nu sluit Jill Kranenburg weer goed af met twee strikeouts en voegt er in de derde inning nog twee aan toe.

Team Blue-werpster Ilona Andringa komt in de eerste twee innings niet in de problemen. In de tweede beurt krijgt ze een lead-off single tegen van Manoa Weijgertse. Die weet tot het derde honk door te dringen na een opofferingsstootslag van Rachel van Veen, maar blijft uiteindelijk op de derde honk achter.

In de derde inning komt Team Grey wel tot scoren. Met één uit slaan Fleur Bos en Eva van Knegsel een honkslag. Fleur gaat hierna gedwongen uit op het derde honk na een klap van Manoa Weijgertse, maar hierop volgt ook een fout, waardoor Eva kan scoren. Het is het enige punt voor Team Grey.

In de eerste helft van de vierde inning komt Team Blue weer driemaal tot scoren. Het is 11:36 uur als Ilona Andringa de bal vol raakt en in de linksveldtribune slaat voor een homerun. Het is de derde homerun in de geschiedenis van het Future Stars Tournament. In 2011 sloeg Cher ten Hoope de eerste, vorig jaar tekende Dominique Sprengers voor de tweede homerun.

Voor Ilona is het de derde honkslag in dit duel, waarmee ze het wedstrijdrecord evenaart. Laura Wissink volgt met een honkslag en steelt het tweede honk, waarna een fout wordt gemaakt op een grounder van Ruby Jane Krikke. Met één uit kunnen beiden scoren als een fout wordt gemaakt op een opofferingsstootslag van Vera Roozenburg. Laura komt hierdoor voor de derde maal tot scoren en ook dat is een evenaring van het wedstrijdrecord. Met twee uit haalt Shaneequa Kock uit, maar midveldster Eva van Knegsel maakt een schitterende 'shoestring, slidin catch' om de inning af te sluiten.

In de tweede helft van de vierde inning bereikt Grey's openingsslagvrouw Rachel van Veen nog het honk via een fout, maar daarna is de speeltijd van 60 minuten verstreken. De vierde inning is niet compleet en dus vervallen alle punten in de eindstand. De statistieken (en dus ook Ilona's homerun) tellen wel gewoon mee.

Box Score Game 2 - Team Grey vs. Team Blue


De umpires in Game 2: Albert Tolen en Philippe Hubèr


Hoofd Coach Mary-Ann Hatt in bespreking met Team Grey


Jill Kranenburg tijdens haar wind-up met Laura Wissink als loopster
Links staat umpire Albert Tolen


In de 1e inning scoort Laura Wissink haar eerste van drie punten in dit duel
Catcher Fleur Bos en 3e honkvrouw pitcher Jill Kranenburg kunnen dit niet voorkomen
Umpire Philippe Hubèr overziet de situatie


Overleg bij Team Grey


Britt Remmers aan slag voor Team Blue in de eerste inning


Ruby Jane Krikke is één van de drie Blue-speelsters
die in dit duel driemaal het honk bereikt


Midveldster Eva van Knegsel (rechts) sluit de 4e inning af met een schitterende vangbal
Ze wordt opgewacht door Annemiek Jansen, Rachel van Veen, Uchenna Jong Loy, Fleur Bos en Keedy Florentina


Hoofd Coach Marjan Smit neemt de wedstrijd met de Blue-speelsters door


Ilona Andringa slaat in de vierde inning de 3e homerun in de Future Stars-historieGame 3 - Team Green vs. Team Purple
De derde wedstrijd (en 50e in de Future Stars-historie) heeft een aantrekkelijk scoreverloop, waarbij Team Purple een ogenschijnlijk comfortabele 3-0 voorsprong neemt, maar Team Green langszij komt. Team Purple wint uiteindelijk met 4-3.

Het is ook een wedstrijd waarin negen speelsters hun Future Stars-debuut maken, vier in Team Purple, vijf in Team Green. Ook umpires Harm de Fonkert en Robin Stoevelaar zijn voor het eerst actief op een Future Stars Tournament, net zoals hun collega's Wout van der Horst en Philippe Hubèr in de voorgaande wedstrijden.

Een duel vol met rookies dus, waarin Team Green de score lijkt te gaan openen in de eerste inning. Brenda Beers opent met een honkslag, waarna Lisa Hop wordt geraakt door een worp van werpster Shanna te Vrede. In een 'double-steal'-situatie wordt Brenda uitgeschakeld, waarna twee nullen volgen en Lisa op het derde honk achterblijft.

Team Purple opent de score hierna in de tweede inning. Openingsslagvrouw Lizzie Clarijs bereikt het honk na een fout, schuift op na een doorgeschoten bal en komt op het derde honk na een honkslag (met één uit) van Gabi Obia, die zelf op de aangooi richting infield door kan stomen naar het tweede honk. Even later stelt een fout Lizzie in de gelegenheid het eerste punt te scoren. Met twee uit en Gabi op het derde honk krijgt Kim van der Valk vier wijd en steelt het tweede honk, waarna Gabi (die catcher is) als loopster wordt vervangen door pinch-runner Christel Zegwaard. Noa Brand volgt met een strakke honkslag door het midden, waardoor Christel en Kim kunnen scoren en de stand op 3-0 brengen.

Team Purple-werpster Shanna te Vrede gooit hierna driemaal drie slag in de tweede inning, maar ziet Team Green daarna langszij komen in de derde slagbeurt. Gini Ketelaars opent met vier wijd, steelt het tweede honk en schuift op na een doorgeschoten bal. Vervolgens krijgt ook Brenda Beers een vrije loop en steelt eveneens het tweede honk. Met één uit haalt Maxime van Dalen uit voor een tweehonkslag, goed voor twee punten. Maxime weet het derde honk te bereiken na een wilde worp en scoort even later de gelijkmaker op een klap van Merel Zandvliet, die zelf uitgaat. De spanning is weer terug in het duel!

In de vierde inning herneemt Team Purple de leiding onmiddellijk weer. Gabi Obia begint met een honkslag, waarna haar pinch-runner Christel Zegwaard scoort als Noa Brand met twee uit opnieuw een honkslag slaat.

Team Green krijgt weer een scoringskans in de 2e4. Stacy Groot wordt geraakt door een werpster en Gini Ketelaars slaat een honkslag met één uit, maar de twee blijven uiteindelijk op het tweede en derde honk achter.

In de 2e5 bereikt Rhowan Stuart nog het honk voor Team Green met twee uit na een fout, maar zij blijft op het tweede honk achter.

Box Score Game 3 - Team Green vs. Team Purple


Umpires Harm de Fonkert en Robin Stoevelaar


Shanna te Vrede is klaar om te gooien op Maxime van Dalen in de 1e inning
Gabi Obia is de catcher en Harm de Fonkert de Home Plate Umpire; Merel Zandvliet gaat inslaan
Verder zien we veldscheidsrechter Robin Stoevelaar en korte stop Lizzie Clarijs


Terwijl de infielders van Team Purple met elkaar overleggen hebben ook
outfielders Isa Los (links) en Laura Iannelli een onderonsje


Maxime van Dalen op het 2e honk na haar 2-run double in de 3e inning


Merel Zandvliet volgt met een groundout...


...maar daarop kan Maxime wel de gelijkmaker scoren


Rhowan Stuart aan slag voor Green in de 3e inning


Ondertussen kan er van alles worden gekocht in de stand van het Nederlands Softbal Team


Umpires Philippe Hubèr, Carolien Stadhouders, Albert Tolen
en Wout van der Horst nemen even de tijd om te lunchen


Tijdens de derde wedstrijd begint in de VIP-zaal een belangrijk overleg tussen vertegenwoordigers
van de KNBSB en de hoofdklasse-verenigingen over de deelname van het Nederlands Softbal Team
aan de National Pro Fastpitch-competitie in de Verenigde Staten


Op het veld gaat de wedstrijd intussen verder


Winnende werpster Shanna te Vrede


Rhowan Stuart bereikt het 2e honk in de 5e inning na een wilde worp
Korte stop Lizzie Clarijs ontvangt de bal


Een geconcentreerde 3e honkvrouw Ismay Poot


Werpster Shanna te Vrede maakte de laatste nul van de wedstrijdGame 4 - Team Blue vs. Team Pink
De vierde wedstrijd vandaag heeft een opmerkelijk scoreverloop en wordt uiteindelijk een duel, waarin een nederlaag wordt omgedraaid in een overwinning (met dank aan de toernooiregels). Team Blue houdt Team Pink vijf innings lang puntloos en neemt een 2-0 voorsprong mee de zesde inning in. Daarin slaat Team Pink toe, scoort driemaal en neemt dus een 3-2 voorsprong. Helaas voor Pink wordt even later de vastgestelde speeltijd van 60 minuten bereikt. Omdat de zesde inning niet compleet is en de uitpartij in dit geval de leiding heeft genomen vervallen de drie punten in de 1e6 en wordt het een reglementaire 2-0 overwinning voor Team Blue na vijf complete innings. En zo boekt Team Blue de tweede zege van de dag.

Het is een wedstrijd waarin werpsters Ruby Jane Krikke en Iris Strookman een belangrijke rol spelen. Ruby Jane schakelt Iris in de tweede inning met drie slag uit, waarmee ze de 400e strikeout in de Future Stars-historie gooit. Maar twee slagbeurten later heeft Iris wel goed contact en slaat een 3-run triple.

Ruby Jane houdt Team Pink in de eerste vijf innings op vijf honkslagen en staat geen punten toe. Damishah Charles opent het duel met een honkslag in de eerste inning, maar wordt even later uitgeschakeld. In de tweede beurt opent Dominique Sprengers met een tweehonkslag, maar wordt ook uitgeschakeld. Denice van Dijk slaat vervolgens ook een honkslag, maar blijft op het tweede honk achter. Ruby Jane schakelt daarna negen van de volgende 10 slagvrouwen uit, waarna Team Pink weer op de honken komt. Maar Ruby Jane krijgt goede steun van haar verdediging. Met één uit in de 1e5 slaat Wies Ligtvoet een honkslag, maar 2e honkvrouw Shannon Hetem schakelt haar daarna uit in samenspel met midveldster Vera Roozenurg. Even later slaat ook Damishah Charles een honkslag, maar die gaat uit bij een steelpoging.

Team Blue komt ondertussen tot scoren in de tweede inning, waarin Iris Strookman de enige twee hits in de wedstrijd toestaat. Laura Wissink opent met een honkslag, steelt het tweede honk, bereikt het derde na een doorgeschoten bal en scoort als Amy Udink een grounder slaat. Hierna slaat Vera Roozenburg de tweede Blue-hit, schuift op na een grounder van Shannon Hetem en steelt het derde honk, maar blijft dan achter.

In de vierde inning wordt Vera Roozenburg geraakt door een worp, steelt het tweede en derde honk, maar wordt dan alsnog uitgeschakeld. Met haar drie gestolen honken heeft Vera een belangrijk aandeel in deze categorie voor haar ploeg, want Team Blue zorgt met zeven gestolen honken voor een nieuw wedstrijdrecord.

In de vijfde inning voegt Team Blue een punt toe. Britt Remmers begint met vier wijd, schuift op via een grounder van Ruby Jane Krikke en bereikt het derde honk na een wilde worp. Shaneequa Kock krijgt hierna ook vier wijd en via een steelsituatie komen beide loopsters een honk verder en kan Britt scoren.

Dan begint de zesde inning. Met twee uit slaat Dominique Sprengers voor Pink een honkslag, wordt Denice van Dijk geraakt door een worp en zorgt Sanne Helmig met vier wijd voor volle honken. Volgende slagvrouw Iris Strookman maakt daarna goed contact, haalt uit en veegt de honken schoon met een 'baseclearing, 3-run triple'. En zo staat Team Pink ineens op een 3-2 voorsprong, maar komt ook de 60e minuut van dit duel in zicht. Iris blijft op het derde honk achter en in de 2e6 krijgt Amy Udink nog vier wijd, maar dan klinkt de zoemer. Einde wedstrijd. De drie punten in de 1e6 vervallen en Team Blue wint met 2-0.

Iris Strookman gooit de 18e 2-hitter in de Future Stars-historie en de tweede van de dag, want Dominique Sprengers deed hetzelfde in de openingswedstrijd vandaag.

Na deze wedstrijd wordt het toernooi onderbroken voor de eerder genoemde bespreking tussen de KNBSB en de speelsters van Jong Oranje Rood en Wit en hun ouders met betrekking tot de deelname van de teams aan respectievelijk het Wereldkampioenschap in Canada en het Europees Kampioenschap in Tsjechië.

Van dit vierde duel kan Media Officer Marco Stoovelaar geen wedstrijdfoto's maken vanwege andere verplichtingen met betrekking tot de bespreking over de deelname van het Nederlands Softbal Team aan de National Pro Fastpitch-competitie tussen de Bond en de Hoofdklasse-verenigingen. Maar gelukkig schiet Rien Bouwman (de vader van Pink-speelster Lisa) op beide wedstrijddagen ook de nodige plaatjes, waaronder van deze wedstrijd. De webmaster bedankt Rien voor het beschikbaar stellen van zijn foto's ter illustratie van de verslaggeving van het toernooi.

Box Score Game 4 - Team Blue vs. Team Pink


Pink-pitcher Iris Strookman en catcher Lisa Bouwman bereiden zich voor op het duel


Team Pink is klaar voor de wedstrijd


Net als Team Blue


Nog even losgooien en dan Play Ball


Nog even en de wedstrijd tussen Team Pink en Team Blue gaat van start


Tijd voor de pink


Damishah Charles slaat in dit duel twee honkslagen
Laura Wissink is de catcher, Carolien Stadhouders de umpire


Damishah Charles wordt in de 1e inning op het 3e honk uitgetikt door Ilona Andringa
Links staat Coach Maaike Zijlstra


Ruby Jane Krikke aan slag voor Team Blue
Lisa Bouwman is de catcher


Catcher Lisa Bouwman geeft aan dat er twee nullen zijn


Lisa Bouwman en Amy Udink hebben een onderonsje


High Fives voor pitcher Iris Strookman die de 2e inning afsluit met een strikeout


Ilona Andringa staat hier in het slagperk voor Team Blue


En weer High Fives bij de Pink-verdediging


Korte stop Shaneequa Kock tikt Damishah Charles uit bij een steelpoging in de 5e inning


'Pink-time'


Amy Udink krijgt als laatste slagvrouw in dit duel 4 wijd


Na de vierde wedstrijd wordt het toernooi onderbroken voor een belangrijke bijeenkomst
KNBSB-directeur Hans Meijer spreekt de speelsters en ouders toe


Veel aandacht, maar ook vragen, voor de uitleg over de situatie met betrekking tot de
financiële middelen en deelname aan het junioren-WK en cadetten-EK


De coaches van de Jong Oranje-teams luisteren eveneens aandachtig


Ondertussen begint het buiten flink te sneeuwen


Ja, echt flink te sneeuwenGame 5 - Team Grey vs. Team Green
Na de uiteenzetting rondom de financiële middelen met betrekking tot de internationale evenementen dit jaar voor Jong Oranje Rood en Jong Oranje Wit wordt het toernooi weer hervat.

En we zien gelijk weer een boeiende wedstrijd, die ook weer eindigt met een 'teruggedraaide' uitslag. Team Green, dat de eerste wedstrijd nipt met 4-3 verloor van Purple, breekt in de vijfde inning een 2-2 stand en neemt een 4-2 voorsprong, maar de twee punten komen te vervallen vanwege de niet afgemaakte inning. En dus eindigt dit duel in een 2-2 gelijkspel.

De ploegen blijken in deze wedstrijd aan elkaar gewaagd. Beide scoren in de eerste inning, waarna in de volgende twee innings opnieuw een gelijke stand wordt bereikt.

In de eerste inning opent Team Green de score. Met één uit krijgt Gini Ketelaars het eerste honk toegewezen na hinderen-catcher en schuift op na een grounder van Brenda Beers. Een fout die volgt op een honkslag van Rhowan Stuart stelt Gini in staat te scoren, maar Rhowan blijft even later zelf op het derde honk achter.

In de gelijkmakende eerste slagbeurt komt Team Grey langszij als Annemiek Jansen begint met vier wijd, het tweede honk steelt en scoort op een honkslag (met één uit) van Eva van Knegsel. Met een 1-1 stand blijft Eva op het derde honk achter, want Green-werpster Lisa Hop volgt hierna met twee strikeouts.

Team Green herneemt de leiding in de tweede inning. De ploeg krijgt de eerste drie slagvrouwen op het honk als Maxime van Dalen vier wijd krijgt, Merel Zandvliet het honk bereikt na een fout en Lisa Hop een stootslag-honkslag slaat. Nadat een vangbal voor de eerste nul zorgt wordt Maxime gedwongen uitgeschakeld op de thuisplaat na een grounder van Gini Ketelaars naar korte stop Eva van Knegsel. Even later kan Merel het tweede punt voor Green scoren na een wilde worp, maar er blijven ook twee loopsters achter.

In de 2e3 brengt Team Grey de stand weer in balans. Met één uit krijgt Keedy Florentina een vrije loop, schuift op na een grounder van Eva van Knegsel en steelt het derde honk (het 200e in de Future Stars-historie), waarna een fout de gelijkmaker oplevert. Manoa Weijgertse volgt nog met een tweehonkslag, maar blijft kort erna op het derde honk achter.

In de eerste helft van de vierde inning slaan Stacy Groot en Gini Ketelaars een honkslag met twee uit voor Team Green, maar blijven achter.

In de volgende inning weet Team Green wel tot scoren te komen. Met één uit gooit werpster Nina Henriks vier wijd op Ellinor Keepers en Maxime van Dalen. Met loopsters op het tweede en derde honk en twee uit scoort Ellinor het derde punt voor Green na een wilde worp. Even later krijgt ook Lisa Hop vier wijd en steelt het tweede honk in een situatie, waarin Maxime tot scoren komt.

Met één uit in de 2e5 komt het duel ten einde en vervallen de punten in de eerste helft van deze inning met als resultaat een 2-2 gelijkspel.

Lisa Hop staat slechts twee honkslagen toe en gooit de derde 2-hitter van de dag en de 19e in de Future Stars-historie.

Box Score Game 5 - Team Grey vs. Team Green


Umpire Carolien Stadhouders is bij deze wedstrijd de announcer


Nina Hendriks gooit dit duel voor Team Grey en staat vier hits toe


Rhowan Stuart als loopster op het 3e honk in de 1e inning
Fleur Bos is de derde honkvrouw


Lisa Hop gooit de 19e two-hitter in de Future Stars-historie


Eerste honkvrouw Gini Ketelaars is klaar voor actie


1e honkvrouw Gini Ketelaars, 2e honkvrouw Stacy Groot en midveldster Maxime van Dalen
nemen hun positie in


Annemiek Jansen steelt het 2e honk in de 1e inning; Maxime van Dalen geeft aanwijzingen


Lisa Hop gooit op Keedy Florentina in de 3e inning
Rhowan Stuart is de catcher, Albert Tolen de umpire


Nederlands Team rookies Jessie van Aalst, Suzanne Meiring en Sophie Bugter
kijken toe en assisteren tijdens het toernooi


De speelster van Team Grey volgen Rachel van Veen in het slagperk


Maxime van Dalen is gereed om aan slag te gaan


Merel Zandvliet, Stacy Groot, Brenda Beers, Lisa Hop
en Gini Ketelaars volgen de acties op het veld


Ellinor Keepers kort voor haar vrije loop in de 5e inning


Jill Kranenburg, Quincey Catsburg en Hoofd Coach Mary-Ann Hatt moedigen aan


Maxime van Dalen maakt contact, maar krijgt ook 4 wijd in de 1e5
Uchenna Jong Loy is de catcher, Albert Tolen de umpire


Werpster Nina Hendriks kijkt naar de tekens


Stacy Groot aan slag voor Team Green in de 5e inningGame 6 - Team Pink vs. Team Purple
In het zesde duel vandaag komt Team Purple voor de tweede keer tot winst. In de derde inning breekt de ploeg een 1-1 stand, scoort driemaal en wint uiteindelijk met 4-1.

Beide ploegen scoren in de eerste slagbeurt. Team Purple opent de score als Noa Brand via drie-slag-wilde-worp op het honk komt, opschuift na een opofferingsstootslag van Jacqueline de Hoog en een grounder van Isa Los en scoort na een honkslag van Lizzie Clarijs.

Voor Team Pink is het ook de eerste slagvrouw die scoort. Wies Ligtvoet opent met een honkslag en bereikt het derde honk als Denice van Dijk met één uit een honkslag slaat. Met twee uit is het een honkslag van Iris Strookman die voor de gelijkmaker zorgt.

In de tweede inning krijgen beide ploegen twee honkloopsters. Aan de kant van Team Purple wordt Gabi Obia geraakt door een worp, maar wordt daarna uitgegeven vanwege 'te vroeg los'. Ismay Poot krijgt dan nog een vrije loop, maar blijft achter.

In de 2e2 krijgt Lisa Bouwman met één uit vier wijd en slaat Damishah Charles een honkslag. De twee schuiven op na een opofferingsstootslag van Wies Ligtvoet, maar dan wordt Lisa de derde nul na een pick-off.

Team Purple beslist het duel vervolgens door driemaal te scoren in de derde inning. Noa Brand wordt geraakt door een worp en Jacqueline de Hoog slaat een honkslag, waardoor er loopsters op het tweede en derde honk komen. Een honkslag van Isa Los is daarna goed voor twee punten. Even later scoort Isa zelf het volgende punt op een klap van Laura Iannelli.

In de 2e3 beginnen pinch-hitter Mandy van Alebeek en Denice van Dijk met vier wijd. Een line drive van volgende slagvrouw Dominique Sprengers eindigt hierna in de handschoen van 2e honkvrouw Lizzie Clarijs, die de bal vervolgens naar eerste honkvrouw Kim van der Valk gooit voor een dubbelspel. Iris Strookman krijgt even later ook nog vier wijd, maar Team Pink komt niet meer tot scoren.

Box Score Game 6 - Team Pink vs. Team Purple


Wies Ligtvoet en Mandy van Alebeek tijdens de voorbereiding


Aafje van Baal verwerkt een lastige grondbal tijdens de warming-up


Ismay Poot bereidt zich ook voor op het duel


Bijna tijd voor 'play ball'


Speelsters van Team Green en Team Blue bekijken het duel tussen Pink en Purple
Achter: Maxime van Dalen, Vera Roozenburg, Ilona Andringa, Shaneequa Kock
en Ruby Jane Krikke, op de voorste rij Britt Remmers, Brenda Beers en Laura Wissink


Noa Brand is de eerste slagvrouw in deze wedstrijd op werpster Dominique Sprengers
Verder zien we catcher Lisa Bouwman, Purple-coach Diana Remmers, 3e honkvrouw Aafje van Baal,
linksveldster Denice van Dijk en korte stop Damishah Charles


Jacqueline de Hoog plaatst een opofferingsstootslag in de 1e inning
Lisa Bouwman is de catcher, Robin Stoevelaar de umpire, rechts 3e honkvrouw Aafje van Baal


Lizzie Clarijs lijkt safe te zijn na deze tik-actie van Damishah Charles
in de eerste inning, maar ze wordt uitgegeven wegens 'te-vroeg-los' van het eerste honk


Catcher Laura Iannelli en pitcher Christel Zegwaard beginnen aan de 2e1


Official Scorer Olga Lablans voert de gegevens van de wedstrijd in de computer in


Dominique Sprengers in actie voor Team Pink, links staat korte stop Damishah Charles


Ismay Poot vlak voor haar vrije loop in de 2e inning


Kim van der Valk kijkt naar de tekens van Coach Diana Remmers...


...en richt haar blik daarna op de werpster...


...net als catcher Lisa Bouwman


Christel Zegwaard gooit dit duel voor Team Purple
Op de achtergrond staat korte stop Jacqueline de Hoog


Linksveldster Noa Brand en korte stop Jacqueline de Hoog


De speelsters van Team Pink volgen de wedstrijd


Lisa Bouwman als loopster op het 2e honk in de 2e inning
Vanaf de outfieldtribune kijken Oranje-speelster Petra van Heijst en Green-coach Berend Mannessen toe


Sanne Helmig wacht een worp af


Purple-coach Diana Remmers overziet de situaties


Noa Brand steelt succesvol het 2e honk in de 3e inning
Korte stop Damishah Charles ontvangt de bal


De speelsters van Pink hebben hier duidelijk ergens plezier om


Later in de 3e inning bereikt Isa Los het 3e honk na een vangbal van Lizzie Clarijs
3e honkvrouw Aafje van Baal komt net tekort; links staat Coach Diana Remmers


Nog meer actie op de honken. Hier glijdt Isa Los langs catcher Lisa Bouwman en scoort
op een grounder van Laura Iannelli; Home Plate Umpire Robin Stoevelaar is duidelijk met zijn call


Mandy van Alebeek krijgt 4 wijd in de 2e3; Laura Iannelli is de catcher


Christel Zegwaard levert haar volgende worp af; achter haar 3e honkvrouw Gabi Obia


'The Making Of...' een teamfoto


En hier zet Media Officer Marco Stoovelaar Team Pink op de foto


Team Pink geeft aan dat hun team-naam misschien toch niet naar de kleur is vernoemd


Oranje-speelster Jessie van Aalst in de Oranje-standGame 7 - Team Blue vs. Team Green
De eerste speeldag van het Donnay/Right To Play Future Stars Tournament werd afgesloten met de derde overwinning van Team Blue, dat daardoor de voornaamste kandidaat werd voor het bereiken van de finale. Maar Team Blue moest wel een 2-1 achterstand wegwerken en deed dat met twee runs in de derde inning op weg naar een 3-2 zege. Team Blue opent de tweede speeldag op zondag tegen Team Purple, dat eveneens nog ongeslagen is.

Team Green komt dicht bij het openingspunt in de eerste slagbeurt. Maxime van Dalen start het duel met een honkslag en bereikt het tweede honk na een grounder van Brenda Beers. Maxime lijkt daarna te kunnen scoren op een honkslag van Rhowan Stuart, maar een sterke aangooi van midveldster Britt Remmers voorkomt dat. De bal is op tijd bij catcher Vera Roozenburg en die kan Maxime op de plaat uittikken.

Team Blue vult deze verdedigende actie gelijk aan met een punt in de tweede helft van de eerste beurt, maar laat dan ook drie loopsters achter. Shaneequa Kock begint met een tweehonkslag en steelt het derde honk. Met één uit wordt Ruby Jane Krikke geraakt door een worp en steelt het tweede honk. Hierna volgt Laura Wissink met een honkslag en kan Shaneequa het eerste punt scoren. Met Ruby Jane op het derde honk steelt Laura het tweede en komen alle honken even later bezet als Ilona Andringa vier wijd krijgt. Maar dan volgt Gini Ketelaars met twee strikeouts en blijven drie loopsters achter.

Na een puntloze tweede inning is het Team Green dat de leiding overneemt in de derde slagbeurt. Met één uit slaat Denice van Dijk een honkslag. Denice is speelster van Team Pink, maar was kort ervoor ingevallen als eerste honkvrouw voor de geblesseerde Maxime van Dalen. Nadat ze de verdedigende inning afsloot met het vangen van een line drive van Ruby Jane Krikke slaat ze nu een honkslag, die wordt gevolgd door een honkslag van Brenda Beers en dat is tevens de 400e honkslag in de Future Stars-historie. Met loopsters op het tweede en derde honk slaat Rhowan Stuart opnieuw een honkslag, waardoor Denice de gelijkmaker kan scoren. Brenda scoort even later het volgende punt op een grounder van Ellinor Keepers en dus heeft Team Green een 2-1 voorsprong.

Team Blue reageert gelijk met twee eigen punten. Laura Wissink bereikt het honk na een fout, steelt het tweede honk en scoort het gelijkmakende punt op een honkslag van Ilona Andringa, die zelf even later uitgaat bij een steelpoging. Shannon Hetem krijgt dan een vrije loop, schuift op via een grounder van Amy Udink en scoort op een tweehonkslag van Britt Remmers. Team Blue staat op 3-2 en het blijkt het winnende punt te zijn, want beide ploegen komen niet meer tot scoren.

Team Green krijgt wel nog twee honkloopsters in de vierde inning als Gini Ketelaars met één uit vier wijd krijgt en Stacy Groot volgt met een honkslag. Maar hierna volgt werpster Shannon Hetem met twee strikeouts en blijven de loopsters achter.

Een verdedigend hoogtepunt is er ook nog in de 1e5. Met één uit krijgt Ellinor Keepers vier wijd. Merel Zandvliet haalt hierna uit en slaat de bal het linksveld in. Daar vangt Ilona Andringa de bal en weet het speeltuig ook nog op tijd op het eerste honk te krijgen voor een fraai dubbelspel.

Box Score Game 7 - Team Blue vs. Team Green


Winnende werpster Shannon Hetem


De speelsters van Team Green kijken toe met Merel Zandvliet in het slagperk


Eerste honkvrouw Ruby Jane Krikke wacht op de dingen die gaan komen


Midveldster Britt Remmers en 2e honkvrouw Shaneequa Kock zijn ook klaar voor actie


Net als 3e honkvrouw Amy Udink


Coaches Marjan Smit en Mireille Gill'ard in gesprek met de speelsters


Gini Ketelaars ging 'the distance' voor Team Green


Coach Marjan Smit en pitcher Shannon Hetem
helpen catcher Vera Roozenburg met het aankleden na de 2e2


Team Green volgt de actie


Invalster Denice van Dijk na haar honkslag op het 1e honk in de 3e inning
Links staat 1e honkvrouw Ruby Jane Krikke, rechts staat Assistent Coach Anne Blaauwgeers


Even later slaat Brenda Beers een honkslag
2e honkvrouw Shaneequa Kock heeft het 1e honk overgenomen


Denice van Dijk bereikt veilig het 3e honk op de klap van Brenda
Korte stop Laura Wissink kan geen nul maken
Dat zien ook umpire Carolien Stadhouders, coach Berend Mannessen en 3e honkvrouw Amy Udink


Rhowan Stuart volgt met ook met een honkslag...


...waardoor Denice kan scoren door net langs de tik van catcher Vera Roozenburg te glijden
Umpire Carolien Stadhouders heeft 'de goede hoek' op de situatie en zal 'safe' geven


Merel Zandvliet wacht op een worp


Team-meeting bij Blue


Gini Ketelaars in haar wind-up met op de achtergrond korte stop Brenda Beers


Ilona Andringa als loopster na haar RBI-single in de 2e3


Einde wedstrijd, nog even napraten


Dan nog uitlopen en zo komt de eerste speeldag ten eindeVerslag & Foto's tweede speeldag Donnay/Right To Play Future Stars Tournament - zondag 10 februari

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 13 februari 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.