Jong Oranje Wit Softbal Team


2011

Future Stars Tournament

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | JO Rood: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Team Orange wint Future Stars Tournament - Zondag 13 februari 2011

Tweede Right To Play Future Stars Tournament wederom succesvol

AMSTERDAM - Team Orange bleef op de tweede speeldag van het Right To Play Future Stars Tournament ongeslagen, waardoor de ploeg toernooiwinnaar werd. Ook de tweede en derde plaats werden bezet door een Nederlandse ploeg. TsjechiŽ Team White was het beste buitenlandse team en eindigde op de vierde plaats. Tijdens de prijsuitreiking won Quincey Catsburg twee persoonlijke prijzen.


Game 11: TsjechiŽ Team Navy vs. TsjechiŽ Team White, 3-10
De tweede speeldag van het Right To Play Future Stars Tournament begon vroeg, want om 8 uur werd de eerste bal al gegooid. Dat gebeurde in het onderlinge duel tussen de twee deelnemende Tsjechische ploegen en dat werd gewonnen door Team White voor wie het de tweede zege in het toernooi was. Aanvankelijk hielden beide ploegen elkaar in de eerste inning in evenwicht, maar Team White nam in de twee en derde slagbeurt definitief afstand.

In de eerste inning scoorde Team White tweemaal via een vrije loop met volle honken voor Tereza GottvaldovŠ en een honkslag van Tereza KrbcovŠ. Team Navy reageerde met een punt in de eigen eerste slagbeurt toen Jana FurkovŠ een honkslag sloeg en even later scoorde na een fout.

In de tweede inning besliste Team White de wedstrijd door vijf punten te scoren. Hoewel de ploeg achtmaal het honk bereikte in deze inning gebeurde dat slechts eenmaal via een honkslag. De overige speelsters bereikten de honken via vijf vrije lopen en tweemaal geraakt werper. Een foute aangooi in een double-steal situatie resulteerde in twee punten, waarna een aantal wilde worpen nog eens twee runs opleverden. Het vijfde punt in deze beurt werd gescoord na een honkslag van Tereza KrbcovŠ.

Met een 7-1 voorsprong voerde Team White de stand op naar 10-1 in de derde inning en dit keer kwam er geen honkslag aan te pas. De eerste vier slagvrouwen bereikten het honk via vier wijd, zodat er dus automatisch werd gescoord. Na een werpsterwissel waren het twee wilde worpen die voor de volgende twee runs zorgden.

Team Navy scoorde nog een punt in de 2e3 toen Jana FurkovŠ (die ook het eerste punt scoorde) de thuisplaat kon passeren na een wilde worp.

Apolena VybornŠ scoorde driemaal voor Team White en evenaarde daarmee een toernooi-record.

Box Score & Play-by-Play TsjechiŽ Team Navy vs. TsjechiŽ Team White


In de tweede inning moest Team Navy-werpster Kristyna KalinovŠ vijf punten toestaan


Team Navy-reliever Michaela RegnerovŠ gooit op slagvrouw Tereza GottvaldovŠ
Kateřina Lobo is de catcher en Carolien Stadhouders de umpire


Game 12: Groot-BrittanniŽ vs. Team Red, 0-4
Team Red boekte de tweede zege van het toernooi via een shutout op de Britse ploeg. Werpster Ilona Andringa gooide een No-Hitter en schakelde zes slagvrouwen met drie slag uit. Slechts vier Britse slagvrouwen wisten het honk te bereiken.

Team Red kwam vijfmaal tot scoren in dit duel en scoorde in elk van hun vijf innings eenmaal.

Team Red opende de score in de eerste inning. Cher ten Hoope opende de wedstrijd met een stootslag-honkslag en kon ook het tweede honk bereiken toen er een foute aangooi volgde. Een opofferingsstootslag van Ingemarie Rumai bracht Cher naar het derde honk, waarna ze even later scoorde na een wilde worp.

Het volgende punt kwam in de tweede slagbeurt. Met ťťn uit kreeg Anouk Plooij drie slag, maar wist veilig het eerste honk te bereiken na een doorgeschoten bal. Via een gestolen honk en een klap van Demi Erkemeij kwam ze op het derde honk, maar moest toen worden vervangen door een pinch-runner. Na haar sliding op het tweede honk had ze een schaafwondje op haar been opgelopen en moest worden gewisseld vanwege de bloedregel. Lizzie Clarijs nam het lopen over en scoorde even later na een wilde worp.

In de volgende inning bereikte Ingemarie Rumai het honk na een fout en scoorde kort daarna na een wilde worp. Het vierde punt kwam tot stand in de vierde slagbeurt toen er twee foute aangooien werden gemaakt op grounders van Anouk Plooij en Demi Erkemeij.

In de vijfde inning was het Ilona Andringa (drie slag-doorgeschoten bal) die scoorde toen Demi Erkemeij met volle honken vier wijd kreeg, maar uiteindelijk bleven er in deze beurt ook drie loopsters achter. Omdat de 2e5 niet kon worden uitgespeeld verviel het vijfde punt in de eindstand.

De stootslag-honkslag van Cher ten Hoope was de enige die Femke Duffhues als Britse werpster toestond. Vandaag was Femke, samen met Svenja de Lincel, gastwerpster in de Britse ploeg.

Box Score & Play-by-Play Groot-BrittanniŽ vs. Team Red


Jong Oranje Rood-werpster Femke Duffhues gooide voor de Britse ploeg
Achter haar staat korte stop Chloe Wigington


Anouk Plooij steelt het tweede honk in de tweede honk, waarbij ze een schaafwondje oploopt
2e honkvrouw Fran Downes (6) ontvangt de bal, terwijl korte stop Chloe Wigington achter het honk loopt
Midveldster Grace Dickinson dekt de actie


Drie van de personeelsleden van Sporthallen Zuid die dit weekeinde
weer voor een perfecte samenwerking zorgden


Winnende werpster Ilona Andringa gooide een No-Hitter
Achter haar korte stop Jessica Waasdorp en linksveldster Cher ten Hoope


De speelsters van Team Red luisteren naar de uitleg van Assistent Coach Nathalie Gosewehr
V.l.n.r. Gabi Obia, DaniŽlle van Dijk, Ilona Andringa, Ingemarie Rumai,
Demi Erkemeij, Jessica Waasdorp en Anouk Plooij


Ingemarie Rumai aan slag voor Team Red


Game 13: Team White vs. Groot-BrittanniŽ, 3-2
Team White keek in de derde inning tegen een 2-1 achterstand aan, maar scoorde toen tweemaal op weg naar hun tweede overwinning van het evenement. Voor de Britse ploeg eindigde het duel in de vierde nederlaag.

Team White nam aanvankelijk de leiding in de eerste inning. Openingsslagvrouw Dervisa Mutic kreeg vier wijd, stal zowel het tweede als het derde honk en scoorde met ťťn uit toen er een vangfout werd gemaakt op een klap van Quincey Catsburg.

Het Britse team nam de leiding over in de derde inning. Werpster Kelsey Huijzers begon met vier wijd voor Amy Trask, waarna volgende slagvrouw Lucy Hall het honk bereikte na een fout. Met ťťn uit was het een foute aangooi, waardoor beide loopsters konden scoren en de Britten een 2-1 voorsprong namen.

Team White maakte de achterstand gelijk weer ongedaan in de eigen derde slagbeurt. Met ťťn uit sloeg Aafje van Baal een tweehonkslag, waarna haar pinch-runner Lois Klamer het derde honk stal. Quincey Catsburg volgde met een stootslag-honkslag en stal even later het tweede honk, zodat er loopsters op het tweede en derde honk stonden. Na een honkslag van Tamara Immers kon Lois de gelijkmaker scoren. Een tweehonkslag van Roos Heinis zorgde kort daarna voor een 3-2 voorsprong.

In de vierde inning sloeg Amy Trask nog een tweehonkslag voor Groot-BrittanniŽ, maar bleef op het tweede honk achter. Aan de zijde van Team White kwam Jeske Meewisse na geraakt werpster nog op het honk in de 2e4, maar ook zij bleef achter.

Box Score & Play-by-Play Team White vs. Groot-BrittanniŽ


Team White bereidt zich voor op de wedstrijd
V.l.n.r. Kelsey Huijzers, Dervisa Mutic, Aafje van Baal, Tamara Immers, Fabienne Huigen,
Marley Martis, Lois Klamer, Maxime van Dalen, Jeske Meewisse, Roos Heinis en Quincey Catsburg


Kelsey Huijzers gooide het hele duel voor Team White en Svenja de Lincel voor de Britten


De speelsters van Team White kijken toe vanuit de dug-out
V.l.n.r. Kelsey Huijzers, Aafje van Baal (21), Lois Klamer (24), Tamara Immers (3), Roos Heinis
en Dervisa Mutic (8); Fabienne Huigen staat aan slag


Aafje van Baal bereikt succesvol het tweede honk na haar tweehonkslag in de 3e inning
De tweede honkvrouw is Amie Hutchinson, Martin Lemstra is de umpire


Tamara Immers kort voor haar RBI-single in de 3e inning
Jodie Rushin is de catcher en Rick Tuk de Home Plate Umpire


Tamara Immers op het derde honk na een tweehonkslag van Roos Heinis
Coach Berend Mannessen moedigt aan en werpster Svenja de Lincel loopt naar de plaat


Roos Heinis op het 2e honk na haar puntscorende tweehonkslag in de 3e inning
De midveldster is Sian Wigington


Dervisa Mutic aan slag voor Team White


Game 14: Team Blue vs. TsjechiŽ Team Navy, 4-1
In hun eerste van vier wedstrijden vandaag boekte Team Blue een 4-1 overwinning op het Tsjechische Team Blue, dat de derde nederlaag moest incasseren.

Werpster Ruby Jane Krikke was bezig met een Perfect Game, maar daar kwam in de vierde inning een einde aan. Ruby Jane schakelde de eerste elf slagvrouwen op rij uit, voordat ze een honkslag aan Sabina VitkovŠ moest toestaan met twee uit in de vierde inning. Die tekende even later ook voor het enige Tsjechische punt na dat er een fout werd gemaakt op een klap van Michaela RegnerovŠ.

De Tsjechische ploeg keek op dat moment al tegen een 3-0 achterstand aan, want Team Blue had driemaal gescoord in de derde inning. Na een snelle eerste inning liet Team Blue in de tweede inning drie loopsters op de honken achter. Denice van Dijk opende met een infield-hit en Naomi Andringa kwam met ťťn uit via velderskeus op het honk. De honken kwamen vol toen Samantha van der Roest met twee uit vier wijd kreeg, maar daarna maakte een strikeout een einde aan de inning.

In de derde inning scoorde Team Blue vervolgens driemaal. Lauren Hooff opende met een honkslag en Ashley Groot volgde met een stootslag-honkslag. De laatste werd toen gedwongen uitgeschakeld na een klap van Denice van Dijk, maar Team Blue kreeg alle honken in bezit toen volgende slagvrouw Tamara Jansen via drie slag-doorgeschoten bal het honk bereikte. Even later was Lauren sneller bij de thuisplaat dan de aangooi van de korte stop na een grounder van Naomi Andringa en scoorde het eerste punt. Een honkslag van Nienke Verhofstad zorgde voor het volgende punt en hield de honken vol. Na een vangbal volgde een vrije loop voor Odette Kuipers, waardoor Tamara Jansen het derde punt kon scoren, maar de honken bleven (net als een inning eerder) vol achter na een vangbal.

Nadat de Tsjechische tegenstander in de vierde inning tot scoren was gekomen, pakte Team Blue het punt gelijk weer terug in de 2e4. Met ťťn uit kreeg Denice van Dijk vier wijd en bereikte het tweede honk na een infield-hit van Tamara Jansen, die daarmee de 200ste honkslag in de Future Stars-geschiedenis sloeg. Een honkslag van Naomi Andringa bracht de stand vervolgens op 4-1.

Box Score & Play-by-Play Team Blue vs. TsjechiŽ Team Navy


Coach Lynn Geertman neemt de tekens door met Team Blue
Nienke Verhofstad, Odette Kuipers en Ashley Groot luisteren


Werpster Ruby Jane Krikke levert een worp af; Lauren Hooff is de eerste honkvrouw


Tweede honkvrouw Odette Kuipers is klaar voor actie


Een kijkje in de scorebox: op de voorgrond zitten Official Scorers Ben Goorts en Stefan Slinger,
die ook voor het scorebord zorgden; achter de twee staat announcer Hans Jansen
Op de achtergrond staan Official Scorer Olga Lablans en 'back-up' announcer Carolien Stadhouders


Manoa Weijgertse op het tweede honk in de 2e inning met Samantha van der Roest aan slag
Jana FurkovŠ is de werpster, Tereza KubicovŠ de catcher en Francine Grotenhoff de umpire


Nienke Verhofstad als loopster op het tweede honk in de derde inning


Umpire-in-Chief Bert Loggen houdt de umpires in de gaten


Reacties in de Team Blue dug-out bij Nienke Verhofstad, Manoa Weijgertse,
Kendra van Vliet en Coach Lynn Geertman; Assistent Coach Nathalie Gosewehr zit op de tweede rij


Korte stop Ashley Groot is klaar om te fielden


Ondertussen geeft Team Red Coach Nathalie Franssen de line-up door voor de volgende wedstrijd
Links zit Official Scorer Ben Goorts


Links Naomi Andringa als loopster in de 3e inning
Rechts bereikt Tamara Jansen, die de 200e Future Stars-honkslag sloeg, het derde honk in de 4e inning
Derde honkvrouw Marta KadeřŠbkovŠ heeft geen actie en Coach Lynn Geertman geeft aanwijzingen


Overleg tussen umpires Arie Nokkert en Francine Grotenhoff


Team Blue Coach Lynn Geertman heeft na afloop een onderonsje met Maaike Zijlstra,
de Pitching Coach van Jong Oranje Rood


Game 15: TsjechiŽ Team White vs. Team Red, 1-7
Team Red registreerde de derde zege van het toernooi door met 7-1 te winnen van TsjechiŽ Team White. Uit eerbied voor de Tsjechen en dankbaarheid voor hun aanwezigheid werd het duel vooraf gegaan door het Tsjechische (en natuurlijk ook het Nederlandse) volkslied, wat door de Tsjechische delegatie zeer werd gewaardeerd.

Team Red kwam in de eerste inning achtmaal aan slag en dat leverde drie punten op. Openingsslagvrouw Anna Prins begon met vier wijd en kon het eerste punt laten aantekenen, voordat er ook maar enig slagwerk aan te pas kwam. Anna kon de volgende drie honken namelijk opschuiven na drie opeenvolgende wilde worpen van werpster Aneta WalterovŠ. Met ťťn uit kwamen de honken vol toen ook Jessica Waasdorp, Ilona Andringa en Ingemarie Rumai vier wijd kregen. Met twee uit was het daarna een tweehonkslag van Lizzie Clarijs, die voor twee punten en een 3-0 voorsprong zorgde.

TsjechiŽ wist hier ťťn punt tegenover te stellen toen twee fouten Tereza KrbcovŠ in staat stelde te scoren.

In de tweede slagbeurt nam Team Red definitief afstand door viermaal te scoren. Cher ten Hoope sloeg met ťťn uit een tweehonkslag en stal het derde honk, waarna werpster WalterovŠ vijf opeenvolgende vrije lopen weggaf. Dat leverde twee runs op, want tussendoor werd ook nog een loopster via een pick-off uitgeschakeld. De laatste vrije loop had een werpsterwissel tot gevolg, maar nieuwe werpster Tereza KrbcovŠ werd ontvangen met een honkslag van Demi Erkemeij, die goed was voor twee punten en de stand opvoerde naar 7-1.

Winnende werpster Ilona Andringa stond slechts twee honkslagen toe en had vijf strikeouts op weg naar haar tweede toernooizege. Lizzie Clarijs evenaarde een toernooi-record met haar drie binnengeslagen punten.

Box Score & Play-by-Play TsjechiŽ Team White vs. Team Red


TsjechiŽ White, Team Red en umpires Gerrit-Jan van der Hoeven en Rick Tuk luisteren naar het volkslied


De begeleiding van de Tsjechische ploeg plus de speelsters van Team White luisteren ook


Team Red staat klaar voor het 'Wilhelmus'


Assistent Coach en Oranje-speelster Nathalie Gosewehr is er klaar voor


Austin Fasting van All-American Sports, ťťn van de gewaardeerde sponsors van het Nederlands
Softbal Team, in gesprek met Oranje-speelster Laura Treurniet, de Beste Slagvrouw van het eerste toernooi


Winnende werpster Ilona Andringa op weg naar haar 2-hitter


Game 16: Groot-BrittanniŽ vs. Team Orange, 0-9
Team Orange bleef ongeslagen via een ruime shutout tegen Groot-BrittanniŽ voor wie dit het laatste duel was op deze editie van het Right To Play Future Stars Tournament. Net als bij de voorgaande wedstrijd werd ook nu uit eerbied voor de Britse ploeg en dankbaarheid voor hun aanwezigheid het duel vooraf gegaan door de volksliederen van beide landen. Na afloop van de wedstrijd vertrok de Britse ploeg richting Schiphol voor de terugreis naar huis.

Team Orange kwam tot zeven honkslagen, terwijl werpster Ilona Marcelis een No-Hitter gooide met vijf strikeouts. Het was de derde No-Hitter tijdens dit toernooi.

Team Orange scoorde de eerste twee runs in de eerste inning. Met ťťn uit kreeg Wies Ligtvoet vier wijd, stal het tweede honk en scoorde toen volgende slagvrouw ZoŽ Bood een honkslag sloeg. ZoŽ scoorde op haar beurt na een stootslag-honkslag van Stacey Vermeulen.

Eťn punt volgde in de tweede slagbeurt. Merou Hesmerg opende met vier wijd, stal het tweede honk, kon opschuiven via een fout en scoorde na een opofferingsstootslag van Manon van Alebeek.

Team Orange nam definitief afstand met een rally van zes punten in de derde inning. Stacey Vermeulen begon met een honkslag, waarna een fout volgde op een opofferingsstootslag van Babs de Jonge. Een honkslag van Ilona Marcelis stelde Stacey in de gelegenheid te scoren, maar ook Babs kon uiteindelijk de thuisplaat passeren, omdat er een foute aangooi volgde. Het door Babs gescoorde punt was het 200ste in de geschiedenis van het Future Stars-toernooi. Merou Hesmerg volgde met een driehonkslag (de enige in het hele toernooi!), waardoor het volgende punt werd gescoord. Met ťťn uit kreeg Manon van Alebeek vier wijd en volgde een fout op een klap van Wies Ligtvoet, goed voor het volgende punt. Manon en Wies konden hierna beiden scoren na een honkslag van ZoŽ Bood en zo kwam de stand op 9-0.

In de vierde inning werd nog een tiende punt toegevoegd. Merou Hesmerg scoorde toen na een fout op een klap van Tessa Molenaar, maar dat punt verviel uiteindelijk de uitslag, omdat de vierde inning niet werd uitgespeeld.

Naast het 200ste punt gescoord door Babs de Jonge waren er nog vier record-evenaringen in dit duel. Merou Hesmerg evenaarde een record door driemaal te scoren, terwijl ZoŽ Bood met drie binnengeslagen punten ook een record evenaarde. Wies Ligtvoet evenaarde twee records, want ze bereikte viermaal het honk en stal drie honken. In het eerste toernooi van een jaar geleden wist Kimberly Jones tweemaal in ťťn wedstrijd drie honken te stelen.

De Britse ploeg was dicht bij een punt in de eerste inning. Openingsslagvrouw Eleanor Dowd werd geraakt door een worp, waarna (met twee uit) Amie Hutchinson en Sian Wigington vier wijd kregen, maar een grounder maakte daarna een einde aan de inning. In de volgende twee innings stond werpster Ilona Marcelis nog maar ťťn loopster tot de honken toe.

Box Score & Play-by-Play Groot-BrittanniŽ vs. Team Orange


Met umpires Carolien Stadhouders en Martin Lemstra in het midden luisteren de speelsters
van Groot-BrittanniŽ en Team Orange naar de volksliederen


Net als de Britse begeleiding en speelsters van Team White, Team Blue en de Tsjechische teams


Coach Mireille Gill'ard, Noa Brand, Katja Distel, Shanna te Vrede, ZoŽ Bood,
Manon van Alebeek, Merou Hesmerg, Stacey Vermeulen, Tessa Molenaar,
Wies Ligtvoet, Ilona Marcelis en Babs de Jonge luisteren naar Assistent Coach Nathalie Gosewehr


Tweede honkvrouw Merou Hesmerg evenaarde een toernooi-record door driemaal te scoren


Game 17: Team White vs. TsjechiŽ Team White, 3-3
TsjechiŽ Team White sloot het toernooi af met een 5-3 overwinning, maar die kwam als een 3-3 gelijkspel in de eindstand, omdat de twee winnende punten werden gescoord in de niet-complete vijfde inning.

TsjechiŽ White had twee loopsters in scoringspositie met twee uit in de eerste inning toen loopster Tereza KrbcovŠ probeerde te scoren op een wilde worp, maar zij werd op de plaat uitgeschakeld door catcher Dervisa Mutic.

In de tweede inning wist het Tsjechische team wel te scoren. Apolena VybornŠ bereikte het honk na een fout en scoorde na een opofferingsstootslag van Tereza GottvaldovŠ, waarna een dubbelspel van derde honkvrouw Jeske Meewisse en korte stop Quincey Catsburg een einde aan de inning maakte.

Nadat TsjechiŽ in de 1e3 twee loopsters in scoringspositie achterliet kwam Team White driemaal tot scoren in de 2e3. Aafje van Baal opende met een infield-hit en schoof op na een opofferingsstootslag van Lois Klamer, waarna Quincey Catsburg vier wijd kreeg. De honken kwamen vervolgens vol te staan na een honkslag van Maxime van Dalen. Een honkslag van Fabienne Huigen werd gevolgd door een fout, waardoor uiteindelijk alle honkloopsters konden scoren en Team White een 3-1 voorsprong nam.

In de 1e4 kwam TsjechiŽ langszij toen werpster Fabienne Huigen met volle honken tweemaal vier wijd gooide.

Het Tsjechische team scoorde in de vijfde inning nog twee punten via een klap van Aneta WalterovŠ en een fout op een grounder van Tereza KrbcovŠ, maar die punten vervielen uiteindelijk.

Box Score & Play-by-Play Team White vs. TsjechiŽ Team White


Team White werpster Fabienne Huigen in actie


Game 18: TsjechiŽ Team Navy vs. Team Orange, 2-5
Team Orange werkte in de tweede inning een 2-0 achterstand weg en nam in de derde inning de leiding op weg naar de vierde toernooizege. Voor de Tsjechische tegenstander was dit het laatste duel op het toernooi. Na afloop vertrokken ook de Tsjechische teams naar Schiphol voor de terugreis naar Praag. Groot-BrittanniŽ en TsjechiŽ arriveerden vrijdagavond, maar moesten vanavond weer terugvliegen, omdat de speelsters de volgende dag uiteraard weer naar school moesten.

Noa Brand (honkslag) en Wies Ligtvoet (vier wijd) stonden na een double-steal op het tweede en derde honk met nul uit, maar daarna werden drie slagvrouwen op rij uitgeschakeld, zodat de twee loopsters in scoringspositie achterbleven.

De Tsjechen reageerden daarop met twee punten. Werpster Shanna te Vrede begon met tweemaal vier wijd, waarna de loopsters scoorden na een honkslag van Michaela RegnerovŠ en een grounder van SŠra RoeselovŠ.

Team Orange bracht de stand in de tweede inning in evenwicht. Ilona Marcelis begon met vier wijd en Katja Distel volgde met een honkslag, waarna de honken met twee uit vol kwamen te staan toen ook Wies Ligtvoet vier wijd kreeg. Een honkslag van Babs de Jonge zorgde daarna voor twee punten en een gelijke stand.

In de derde inning nam Team Orange de leiding over door driemaal te scoren. ZoŽ Bood opende met een honkslag en wist het derde honk te bereiken na een opofferingsstootslag van Ilona Marcelis. Hierna werd gescoorde na een fout op een stootslag van Katja Distel, die hierdoor zelf het derde honk wist te bereiken. Na vier wijd voor Shanna te Vrede volgde een werpsterwissel, waarna een fout op een klap van Noa Brand twee punten opleverde. Wies Ligtvoet kreeg hierna nog een vrije loop en stal zowel het tweede als het derde honk. De laatste was haar vierde gestolen honk in dit duel, waardoor Wies voor een nieuw record zorgde. Twee wedstrijden eerder had Wies het record geŽvenaard met drie gestolen honken, maar na dit duel heeft ze het record alleen in handen.

TsjechiŽ kreeg nog een scoringskans in de tweede inning, maar liet toen loopsters op het tweede en derde honk achter.

De zeven gestolen honken van Team Orange in deze wedstrijd waren goed voor een record-evenaring.

Box Score & Play-by-Play TsjechiŽ Team Navy vs. Team Orange


Katja Distel scoort in de tweede inning vanaf het tweede honk
het gelijkmakende punt na een honkslag van Babs de Jonge


Babs de Jonge sloeg in de tweede inning twee punten binnen


Het publiek langs het derde honk zat dicht op de actie


Fysiotherapeut Ingrid Holstege ziet hoe Katja Distel en Shanna te Vrede
in de derde inning scoren na een fout op een klap van Noa Brand


Jong Oranje Rood-speelster Kimberly Jones zit op de eerste rij
Een jaar geleden stal ze in twee Future Stars-wedstrijden drie honken, maar in dit duel werd
dat record gebroken door Wies Ligtvoet, die vier honken stal
Rechts zit Roxy Catsburg, die tot voor kort deel uitmaakte van het Jong Oranje Rood-roster


Actie op het tweede honk waar ZoŽ Bood succesvol het honk steelt
Korte stop Sabina VitkovŠ is te laat met tikken, rechts ziet tweede honkvrouw Kateřina KlimplovŠ hoe
umpire Francine Grotenhoff het safe-teken geeft; op de achtergrond staat midveldster Michaela RegnerovŠ


Even later lijkt ZoŽ Bood ook veilig het derde honk te stelen als ze onder de handschoen van korte stop
Sabina VitkovŠ glijdt, maar ze wordt uitgegeven; 3e honkvrouw Marta KadeřŠbkovŠ bukt voor de aangooi


Einde wedstrijd


Game 19: Team Red vs. Team Blue, 6-2
Team Red scoorde zes punten in de tweede helft van de vierde inning om een 2-0 achterstand weg te werken en met 6-2 te winnen in hun laatste duel van het toernooi. Hoewel de zes punten werden gescoord in de niet compleet gespeelde vier inning telden deze punten wel mee in de eindstand, omdat ze werden gescoord door de thuisploeg in de tweede helft van de inning en dan gelden de normale spelregels.

Team Blue begon voortvarend, want Lauren Hooff opende met een honkslag, kon opschuiven na een fout, maar werd vervolgens op het derde honk uitgeschakeld toen ze ook het derde honk probeerde te bereiken. Even later kreeg Manoa Weijgertse nog vier wijd, maar bleef achter. In de eerste Team Red-beurt begon ook Anna Prins met een honkslag, maar zij bleef op het derde honk achter.

Team Blue opende daarna de score in de tweede inning. Samantha van der Roest begon met een tweehonkslag, schoof op na een grounder van Naomi Andringa en scoorde even later toen er een fout volgde op een stootslag van Tamara Jansen. Team Blue bracht de stand op 2-0 in de vierde inning en het was wederom Samantha van der Roest die scoorde. Na een fout en twee grounders scoorde ze na een honkslag van Lauren Hoof.

Team Red was dicht bij een punt in de 2e3, maar liet toen drie loopsters achter. Met ťťn uit werd Cher ten Hoope geraakt door een worp en kregen Gabi Obia en Demi Erkemeij vier wijd met twee uit, maar daarna volgde een strikeout.

Met een 2-0 achterstand kwam Team Red tot een rally van zes punten in de vierde inning om met 6-2 te winnen. Dat deed de ploeg op spectaculaire wijze en met vijf honkslagen. Openingsslagvrouw Jessica Waasdorp kreeg het eerste honk toegewezen na hinderen-catcher, waarna DaniŽlle van Dijk volgde met een stootslag-honkslag. Een klap van Anna Prins eindigde daarna in een gedwongen nul op het derde honk. Vervolgens kwam Cher ten Hoope in het slagperk en die raakte om 16:41 uur een worp van werpster Nienke Verhofstad vol. De bal kwam in de tribune achter het linksveld terecht voor de allereerste homerun in de Future Stars-geschiedenis. Wanneer dit een normale wedstrijd geweest zou zijn, was Cher's klap een 'walk-off homerun' geweest, want haar uithaal leverde drie punten en een 3-2 voorsprong (en dus de winst) op. Maar de wedstrijd ging verder en Lizzie Clarijs volgde met een tweehonkslag. Gabi Obia kreeg daarna vier wijd, waarna een honkslag van Demi Erkemeij het volgende punt opleverde. Met twee uit sloeg Jessica Waasdorp de vijfde honkslag in deze beurt en die was goed voor twee punten en een 6-2 stand. Jessica's honkslag was de laatste actie in deze wedstrijd, want toen was de speeltijd verstreken. Met haar drie binnengeslagen punten evenaarde Cher het toernooi-record, want ze werd de zevende speelster die dit presteerde.

Box Score & Play-by-Play Team Red vs. Team Blue


Team Blue-slagvrouw Manoa Weijgertse ontwijkt een worp
Gabi Obia is de catcher en Carolien Stadhouders de umpire


Naomi Andringa aan slag voor Team Blue
Cher ten Hoope is de derde honkvrouw en Lynn Geertman de coach
Carolien Stadhouders is de umpire en Tamara Jansen staat 'on-deck'


Nienke Verhofstad levert een worp af op Lizzie Clarijs
Tamara Jansen is de catcher en Carolien Stadhouders de umpire


Cher ten Hoope sloeg in de vierde inning de eerste homerun in de Future Stars-historie


Game 20: Team Blue vs. Team White, 1-3
Team White kwam in hun laatste wedstrijd van het toernooi tot een 3-1 zege, hun derde overwinning van het evenement.

Het eerste punt werd gelijk in de eerste inning gescoord. Maxime van Dalen opende met een tweehonkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Lois Klamer en scoorde na een wilde worp.

Na een loopster op het tweede honk te hebben achtergelaten in de tweede inning scoorde Team White tweemaal in de derde slagbeurt. Dit keer begon Maxime van Dalen met vier wijd en bereikte het derde honk na grounders van Lois Klamer en Fabienne Huigen. Na vier wijd voor Jeske Meewisse sloeg Marley Martis een honkslag, waardoor tweemaal werd gescoord. Quincey Catsburg volgde ook nog met een honkslag, maar er bleven twee loopsters achter, omdat hierna de derde nul in de boeken kwam.

Team Blue liet in de tweede inning een loopster op het derde honk achter. Manoa Weijgertse begon met een honkslag, schoof op na een grounder en wilde worp, maar strandde op het derde honk.

Een inning later kwam Team Blue wel tot scoren. Samantha van der Roest en Odette Kuipers begonnen met vier wijd. Met ťťn uit kon Samantha scoren na een honkslag van Ashley Groot, maar werd Odette op thuis uitgeschakeld toen ze ook probeerde te scoren. Manoa Weijgertse sloeg ook nog een honkslag, maar Team Blue liet hierna twee loopsters achter.

Box Score & Play-by-Play Team Blue vs. Team White


Winnende werpster Quincey Catsburg in actie voor Team White


Odette Kuipers als loopster op het eerste honk in de derde inning voor Team Blue
Maxime van Dalen is de eerste honkvrouw en Saskia Kosterink is de Assistent Coach


Ashley Groot kijkt naar de tekens vlak voor haar RBI-single in de derde inning


Odette Kuipers probeert ook te scoren op de klap van Ashley, maar wordt
uitgeschakeld door catcher Roos Heinis; Werpster Quincey Catsburg dekt de actie
Nienke Verhofstad, Samantha van der Roest (die wel scoorde) en Manoa Weijgertse kijken naar de actie
Rechts is umpire Albert Jung nog zichtbaar, die Odette uit zal geven


Fabienne Huigen bereikt het derde honk in de vierde inning; Manoa Weijgertse is de derde honkvrouw
Rechts geeft Coach Berend Mannessen aan dat Fabienne een sliding moet maken


Coaches Karen Marr, Nathalie Franssen, Marjan Smit
en Craig Montvidas overleggen over de persoonlijke prijzen


Game 21: Team Orange vs. Team Blue, 8-3
De tweede editie van het Right To Play Future Stars Tournament werd afgesloten met een 8-3 overwinning van Team Orange op Team Blue, dat de derde wedstrijd op rij speelde en de vierde van de dag. Dat laatste was het gevolg van de samenstelling van het programma, omdat de Britse en Tsjechische ploegen eerder moesten vertrekken vanwege hun terugvlucht. Met de overwinning bleef Team Orange ongeslagen en werd toernooiwinnaar.

Team Orange legde de basis voor de winst via twee punten in de eerste inning. Noa Brand opende met een honkslag, stal het tweede en derde honk en scoorde met ťťn uit na een honkslag van Babs de Jonge. Die schoof even later op na een honkslag van Shanna te Vrede en scoorde het tweede punt met twee uit na een honkslag van Katja Distel.

Het derde punt werd toegevoegd in de tweede inning toen Tessa Molenaar begon met een honkslag, opschoof na een wilde worp en scoorde op een klap van Noa Brand.

Team Blue bracht de 3-0 achterstand terug 3-2 in de derde inning. Met ťťn uit sloeg Ruby Jane Krikke een honkslag en Odette Kuipers deed hetzelfde met twee uit. Een tweehonkslag van Nienke Verhofstad leverde vervolgens twee runs op, maar daar bleef het op dat moment bij.

Team Orange nam in de 2e3 meer afstand door vijf punten te scoren. Openingsslagvrouw Katja Distel kreeg vier wijd en bereikte het derde honk na een stootslag-honklag van Ilona Marcelis, de eerste van vier hits op rij. Een stootslag-honkslag van Tessa Molenaar, infield-hit van Noa Brand en stootslag-honkslag van Manon van Alebeek zorgden hierna voor drie punten en een 6-2 voorsprong. Grounders van Babs de Jonge en Merou Hesmerg verhoogden de voorsprong hierna naar 8-2.

Team Blue scoorde nog een punt in de vierde inning toen Ashley Groot opende met een tweehonkslag en scoorde na een tweehonkslag (met ťťn uit) van Denice van Dijk.

In de 2e4 voegde Team Orange nog eens drie honkslagen toe. Met twee uit sloeg Tessa Molenaar een infield-hit, waarna ze het derde honk bereikte na een tweehonkslag van Noa Brand. De inning kwam ten einde toen Tessa op de thuisplaat werd uitgeschakeld, nadat Manon van Alebeek aanvankelijk het eerste honk had bereikt met een infield-hit.

De twaalf honkslagen van Team Orange in dit duel waren een evenaring van het toernooi-record, maar de 18 hits van Team Orange en Team Blue zorgden voor een nieuw wedstrijdrecord. In 2010 waren er twee wedstrijden, waarin totaal 15 honkslagen werden geslagen. Noa Brand en Tessa Molenaar sloegen beiden drie honkslagen en evenaarden daarmee een record. Tijdens het eerste toernooi een jaar geleden kwamen vijf speelsters tot deze prestatie.

Box Score & Play-by-Play Team Orange vs. Team Blue


Team Blue-pitcher Ruby Jane Krikke levert een worp af
Op de achtergrond umpire Arie Nokkert en korte stop Odette Kuipers


Noa Brand steelt het derde honk in de eerste inning, waar 3e honkvrouw Ashley Groot
geen nul kan maken; Coach Mireille Gill'ard schreeuwt aanwijzingen


Bondscoach Craig Montvidas was een aandachtige toeschouwer


Ashley Groot bereikt met een head-first het tweede honk na een tweehonkslag in de 4e inning
Korte stop Babs de Jonge kan niet bij de bal


De speelsters van het Nederlands Softbal Team vervulden een ondersteunende rol tijdens het toernooi
Hier zitten Chantal Versluis, Virginie Anneveld en Areke Spel bij de info-desk


De umpires die op de tweede speeldag in actie kwamen
Op de voorgrond Carolien Stadhouders en Francine Grotenhoff
Achter staan Gerrit-Jan van der Hoeven, Martin Lemstra, Arie Nokkert, Albert Jung,
Rick Tuk en Umpire-in-Chief Bert Loggen


De officials in de scorebox met op de voorgrond Official Scorer Ben Goorts
Achter hem staan Announcer Hans Jansen, Official Scorer Olga Lablans,
Statisticus (en bijna-vader) Dennis Duin en Official Scorer Stefan Slinger


De vier Nederlandse ploegen gaan na afloop samen op de foto


De Eindstand


7e plaats: Groot-BrittanniŽ


6e plaats: TsjechiŽ Team Navy


5e plaats: Team Blue
Achter: Mary-Ann Hatt (Coach), Ruby Jane Krikke, Kendra van Vliet, Lauren Hooff,
Manoa Weijgertse, Naomi Andringa en Tamara Jansen
Voor: Nienke Verhofstad, Samantha van der Roest, Odette Kuipers, Ashley Groot en Denice van Dijk


4e plaats: TsjechiŽ Team White


3e plaats: Team White
Achter: Marley Martis, Kelsey Huijzers, Fabienne Huigen, Quincey Catsburg, Dervisa Mutic,
Maxime van Dalen, Lois Klamer en Berend Mannessen (Coach)
Voor: Aafje van Baal, Roos Heinis, Jeske Meewisse en Tamara Immers


2e plaats: Team Red
Achter: Ilona Andringa, Anna Prins, DaniŽlle van Dijk, Demi Erkemeij,
Cher ten Hoope en Nathalie Franssen (Coach)
Voor: Gabi Obia, Lizzie Clarijs, Anouk Plooij, Jessica Waasdorp en Ingemarie Rumai


1e plaats: Team Orange
Achter: Manon van Alebeek, Shanna te Vrede, Ilona Marcelis, Noa Brand, Katja Distel en Stacey Vermeulen
Voor: Babs de Jonge, Merou Hesmerg, Wies Ligtvoet, ZoŽ Bood,
Tessa Molenaar en Mireille Gill'ard (Coach)


Afsluiting en Prijsuitreiking

Na afloop van de laatste wedstrijd vond in de VIP-ruimte van Sporthallen Zuid de prijsuitreiking plaats. Bondscoach Craig Montvidas bedankte eerst de sponsors en alle betrokkenen, zoals de medewerkers van Sporthallen Zuid, de officials, de coaches, speelsters van het Nederlands Team, het publiek, de deelnemende teams en de organisatie. Alle speelsters van het Nederlands A-team waren in het weekeinde aanwezig in de sporthal en vervulden een ondersteunende rol tijdens het toernooi. Ze vormden de bezetting van de info-balie, kassa, verkochten loten, enz., terwijl Dinet Oosting, Nadine Marinus, Nathalie Gosewehr en Saskia Kosterink ook de rol van Assistent Coach op zich namen.

Een speciaal woord van dank willen we op deze pagina richten aan umpires Francine Grotenhoff, Carolien Stadhouders, Gerrit-Jan van der Hoeven, Albert Jung, Martin Lemstra, Arie Nokkert, Louis Rohan, Rick Tuk en Jos Welboren, Umpire-in-Chief Bert Loggen, Official Scorers Olga Lablans, Ben Goorts en Stefan Slinger, Announcer Hans Jansen en Dennis Duin, die elk moment vader kon worden, maar toch de programmatuur verzorgde voor de play-by-play en de toernooistats.

Vervolgens vond de trekking plaats van de hoofdprijs in de loterij. Media Officer Marco Stoovelaar mocht het winnende lot trekken, waarna Craig Montvidas de prijs (een verrassingspakket met ondermeer allerlei producten van de Oranje-sponsors) kon uitreiken aan winnares Denise van Vliet, de moeder van speelster Kendra van Vliet.

Tijdens de prijsuitreiking werd ook bekend gemaakt dat de speelsters van het Nederlands Softbal Team later dit jaar een clinic zullen verzorgen bij The Pioneers in Assen, omdat deze club uit het (bijna) noorden van het land het evenement bijwoonde met de meeste clubleden.

Hierna maakte Montvidas de winnaressen bekend van de persoonlijke prijzen, die werden uitgereikt door Nathalie Franssen, Coach van Jong Oranje Rood. Quincey Catsburg (Team White) was de Beste Slagvrouw met een slaggemiddelde van .625 en dat was hetzelfde gemiddelde waarmee Laura Treurniet een jaar geleden Beste Slagvrouw werd tijdens de eerste editie.

Ilona Andringa (Team Red) kreeg de prijs voor Beste Werpster. Haar ERA van 0.32 was goed voor een nieuw toernooi-record.

Noa Brand (Team Orange) werd uitgeroepen tot Most Outstanding Player (een prijs, waarvoor de coaches de keuze maakten) en Quincey Catsburg ontving een tweede prijs als Meest Waardevolle Speelster van het toernooi.


Bondscoach Craig Montvidas spreekt de speelsters en ouders toe


Quincey Catsburg, Ilona Andringa en Noa Brand ontvangen hun prijs van Nathalie Franssen


De drie prijswinnaressen
Noa Brand, Quincey Catsburg en Ilona Andringa

Programma & Resultaten Right To Play Future Stars Tournament

coverage
Wedstrijden Dag 1 - Zaterdag 12 februari


Eindstatistieken 2e Right To Play Future Stars Tournament
SlaggemiddeldeHonkslagen
Slagg.SpeelsterTeamHitsSpeelsterTeam
.625Quincey CatsburgWhite6Noa BrandOrange
.600Noa BrandOrange5Quincey CatsburgWhite
.571Stacey VermeulenOrange4ZoŽ BoodOrange
.500Ruby Jane KrikkeBlue Katja DistelOrange
.444ZoŽ BoodOrange Jana FurkovŠTsjechiŽ Navy
.400Lizzie ClarijsRed Lauren HooffBlue
Katja DistelOrange Cher ten HoopeRed
Jana FurkovŠTsjechiŽ Navy Tessa MolenaarOrange
Tessa MolenaarOrange Stacey VermeulenOrange
Manoa WeijgertseRed Sabina VitkovŠTsjechiŽ Navy
.364Lauren HooffBlue Manoa WeijgertseBlue
Gescoorde PuntenBinnengeslagen Punten
RunsSpeelsterTeamRBI'sSpeelsterTeam
6Ilona AndringaRed4ZoŽ BoodOrange
5Quincey CatsburgWhite Katja DistelOrange
Cher ten HoopeRed Demi ErkemeijRed
Anouk PlooijRed Babs de JongeOrange
Apolena VybornŠTsjechiŽ White Tereza KrbcovŠTsjechiŽ White
4Maxime van DalenWhite Nienke VerhofstadBlue
Matilda DowdGroot-BrittanniŽ39 speelsters
Denice van DijkBlue
Ruby Jane KrikkeBlue
315 speelsters
4 WijdGestolen Honken
4WSpeelsterTeamGHPlayerTeam
6Matilda DowdGroot-BrittanniŽ7Wies LigtvoetOrange
Natalie KoubkovŠTsjechiŽ White5Karolina ŠkvorovŠTsjechiŽ White
Odette KuipersBlue4Noa BrandOrange
Wies LigtvoetOrange37 speelsters
Anna PrinsRed
5Ilona AndringaRed
Anouk PlooijRed
Ingemarie RumaiRed
410 speelsters
Earned Run AverageOverwinningen
ERAPitcherTeamWPitcherTeam
0.32Ilona AndringaRed3Shanna te VredeOrange
0.57Lizzie ClarijsRed2Ilona AndringaRed
0.67Quincey CatsburgWhite Quincey CatsburgWhite
0.88Ilona MarcelisOrange Lizzie ClarijsRed
0.92Kelsey HuijzersWhite Ruby Jane KrikkeBlue
1.33Apolena VybornŠTsjechiŽ White Ilona MarcelisOrange
1.50Shanna te VredeOrange Kateřina SvobodovŠTsjechiŽ White
1.80SŠra RoeselovŠTsjechiŽ Navy1Kelsey HuijzersWhite
2.29Nienke VerhofstadBlue SŠra RoeselovŠTsjechiŽ Navy
2.53Kateřina SvobodovŠTsjechiŽ White Deion van der VoortGroot-BrittanniŽ
StrikeOuts (pitchers)Innings Gegooid
SLPitcherTeamINNPitcherTeam
19Ilona AndringaRed14Lizzie ClarijsRed
17Ilona MarcelisOrange13.2Jana FurkovŠTsjechiŽ Navy
14Shanna te VredeOrange Ilona MarcelisOrange
13Ruby Jane KrikkeBlue12.1Ilona AndringaRed
12Jana FurkovŠTsjechiŽ Navy12Ruby Jane KrikkeBlue
11Femke DuffhuesGroot-BrittanniŽ10.2Shanna te VredeOrange
Fabienne HuigenWhite9Apolena VybornŠTsjechiŽ White
10Kelsey HuijzersWhite8.2Kelsey HuijzersWhite
9Lizzie ClarijsWhite8Femke DuffhuesGroot-BrittanniŽ
Apolena VybornŠTsjechiŽ White Fabienne HuigenWhite

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 19 februari 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.