Jong Oranje Wit Softbal Team


2011

Future Stars Tournament

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | JO Rood: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Alle teams succesvol op eerste speeldag - Zaterdag 12 februari 2011

Tweede editie Right To Play Future Stars Tournament begint met winst voor alle teams

AMSTERDAM - De zeven deelnemende ploegen aan het tweede Right To Play Future Stars Softball Tournament kwamen op de eerste speeldag allen tot winst. Team Orange, ťťn van de vier ploegen van Jong Oranje Wit, bleef ongeslagen. De ploeg won tweemaal, hoewel het op papier tweemaal verloor, maar dat had te maken met de speciale indoor-regels, waarin alleen complete innings meetellen voor de eindstand.


Game 1: Team Orange vs. Team Red, 1-0
Een fout leidde in de eerste helft van de vijfde inning tot twee punten voor Team Red, waarmee een 1-0 achterstand werd omgedraaid in een 2-1 voorsprong. Maar omdat de vijfde slagbeurt incompleet was toen het einde van de 50 minuten speeltijd waren bereikt telden de twee punten uiteindelijk niet mee en bleef het dus bij de 1-0 stand en een overwinning voor Team Orange.

Team Orange bereikte driemaal de honken in de eerste inning en had loopsters op het tweede en derde honk met twee uit toen werpster Ilona Andringa de inning afsloot met drie slag. Hierna volgden drie strikeouts in de tweede slagbeurt en ook nog eens twee in de derde inning. Maar in de derde beurt wist Team Orange ook tot scoren te komen. Noa Brand opende met een honkslag en wist het derde honk te bereiken toen er een fout volgde na een opofferingsstootslag van Wies Ligtvoet. Noa scoorde even later na een succesvolle squeeze van ZoŽ Bood.

Team Red bereikte vijfmaal de honken in de eerste vier innings op werpster Shanna te Vrede, die negenmaal drie slag gooide en geen honkslagen toestond. Wel gaf ze vijf vrije lopen weg, waardoor de slagvrouwen van Team Red de honken wisten te bereiken. De negen strikeouts van Shanna waren een evenaring van het Future Stars-record in ťťn wedstrijd. Een jaar geleden gooiden ook Jessie van Aalst en MariŽlle Vleugels negenmaal drie slag in ťťn duel. Het toeval wil dat ze dat tegen elkaars team deden en dat de prestatie ook toen in de openingswedstrijd werd gerealiseerd. Overigens was er in deze wedstrijd ook nog een andere opmerkelijke prestatie, want de drie vrije lopen van Ingemarie Rumai (Red) waren goed voor een nieuw Future Stars-record. Vorig jaar kwamen zeven speelsters tweemaal in ťťn wedstrijd op het honk na vier wijd.

In de vijfde inning nam Ilona Marcelis het werpen van Shanna over. Via vier wijd kwamen Anouk Plooij en Ingemarie Rumai op de honken en zij wisten met ťťn uit te scoren na een fout, waarop ook de tweede nul viel. Maar die tweede nul was tegelijkertijd ook de laatste in de wedstrijd, die dus reglementair in 1-0 eindigde.

Shanna en Ilona gooiden overigens samen een No-Hitter.

Box Score & Play-by-Play Team Orange vs. Team Red


Carolien Stadhouders, de Plate Umpire in de WK-finale 2010 in Venezuela,
stond achter de plaat in de openingswedstrijd; Katja Distel is de catcher


De werpsters in de eerste wedstrijd van het Future Stars Tournament
Shanna te Vrede, Ilona Marcelis en Ilona Andringa


Ingemarie Rumai als loopster op het eerste honk
Haar drie vrije lopen waren goed voor een nieuw toernooi-record
Merou Hesmerg is de 2e honkvrouw; ZoŽ Bood staat in het midveld; rechts staat umpire Albert Jung


ZoŽ Bood plaatst succesvol een squeeze-stootslag in de 3e inning, waarop Noa Brand scoort;
Carolien Stadhouders is de umpire; Anna Prins is de catcher


Overleg in de dug-out van Team Red
In het midden Coach Mary-Ann Hatt in gesprek met Jong Oranje Wit Pitching Coach Judith van Kampen
Voor de dug-out staat Assistent Coach en A-speelster Dinet Oosting
Zittend v.l.n.r. Demi Erkemeij, Ingemarie Rumai, DaniŽlle van Dijk en Anouk Plooij
Links staat Ilona Andringa (6) en rechts Cher ten Hoope
Op de achtergrond is Jessica Waasdorp gereed om aan slag te gaan; Carolien Stadhouders is de umpire


Concentratie aan slag bij Anna Prins van Team Red


Mireille Gill'ard en Marjan Smit, de Hoofd Coaches van
Jong Oranje Rood en Jong Oranje Wit, kijken toe


Pinch-runner Gabi Obia lijkt veilig het derde honk te bereiken, maar glijdt te ver door
en wordt uitgetikt door 3e honkvrouw Babs de Jonge; Albert Jung maakt de call
Korte stop Wies Ligtvoet dekt deze actie in de vierde inning


Overleg bij Team Orange
V.l.n.r. luisteren Katja Distel (14), Shanna te Vrede, Babs de Jonge, Stacey Vermeulen, Wies Ligtvoet,
ZoŽ Bood, Merou Hesmerg, Noa Brand en Tessa Molenaar (9) naar Coach Mireille Gill'ard


Merou Hesmerg aan slag voor Team Orange
Anna Prins is de catcher en Carolien Stadhouders de umpire


Game 2: Team White vs. TsjechiŽ Team Navy, 10-0
Team White, dat op het toernooi onder leiding stond van gastcoach Berend Mannessen, opende met een overtuigende 10-0 overwinning op Team Navy, ťťn van de twee Tsjechische ploegen op het evenement.

Team White bereikte 17 keer de honken, maar slechts vijfmaal via een honkslag. Drie vrije lopen, driemaal geraakt werper, twee veldfouten en viermaal velderskeus resulteerden in de overige loopsters.

Team White opende de score in de eerste inning met twee punten. Roos Heinis kreeg vier wijd en kon scoren toen er een fout werd gemaakt na een opofferingsstootslag van Quincey Catsburg, die zelf het derde honk bereikte en kort erna scoorde na een tweehonkslag van Lois Klamer. Het derde punt volgde in de tweede inning toen Quincey met volle honken werd geraakt door een worp, waardoor Tamara Immers kon scoren.

Team White verhoogde de voorsprong naar 10-0 in de derde inning door zeven punten te scoren, goed voor een nieuw record. Jeske Meewisse begon met een infield-hit en scoorde op een tweehonkslag van Marley Martis. De honken kwamen daarna vol te staan toen Tamara Immers vier wijd kreeg en Maxime van Dalen werd geraakt door een worp van werpster Jana FurkovŠ. Een fout op een klap van Roos Heinis stelde Marley en Tamara in de gelegenheid te scoren. Het door Tamara gescoorde punt was het honderdste in de Future Stars-geschiedenis sinds de eerste wedstrijd vorig jaar februari werd gespeeld. Later in de inning scoorde Maxime na een honkslag van Quincey Catsburg, passeerde pinch-runner Aafje van Baal de thuisplaat na een wilde worp en kon Quincey op haar beurt scoren via een honkslag van Fabienne Huigen. Na een werpsterwissel scoorde Fabienne het tiende punt in dit duel na een fout.

Quincey Catsburg startte dit duel als werpster voor team White. Ze schakelde zes slagvrouwen met drie slag uit en stond alleen in de tweede inning een honkslag toe aan Jana FurkovŠ. Kelsey Huijzers nam het werpen in de vierde inning over, maar zij kreeg slechts twee slagvrouwen tegenover zich, omdat toen de speeltijd was verstreken.

Box Score & Play-by-Play Team White vs. TsjechiŽ Team Navy


De startende line-up van TsjechiŽ Team Navy wordt bekend gemaakt


De speelsters van het Nederlands Team vervulden een ondersteunde rol tijdens het toernooi
Hier staan MarisŤla de Wind en Eva Voortman bij de info-balie


Marco Molleman, Team Manager van Jong Oranje Wit, op de speelsters-tribune
met Marjan Smit, de Hoofd Coach van Jong Oranje Wit


Het publiek in het linksveld had een goed uitzicht op het speelveld


Jeske Meewisse aan slag voor Team White
Tereza KubicovŠ is de catcher; Arie Nokkert is de umpire


Maxime van Dalen (1) is de loopster op het tweede honk met Quincey Catsburg aan slag
Jana FurkovŠ (13) is de werpster, Kateřina Lobo (18) de midveldster en Michaela MalŠ de eerste honkvrouw
Tereza KubicovŠ is de catcher; Arie Nokkert is de umpire


Een kijkje op het veld vanaf de speelsters-tribune


De speelsters van Team Orange kijken toe
V.l.n.r. Wies Ligtvoet, DaniŽlle van Dijk, Gabi Obia,
ZoŽ Bood, Merou Hesmerg en Manon van Alebeek


Marley Martis als loopster op het derde honk in de 3e inning
Rechts staat derde honkvrouw SŠra RoeselovŠ


Tamara Immers kort voor haar vrije loop in de 3e inning
Even later scoort ze het 100e punt in de Future Stars-geschiedenis


Winnende werpster Quincey Catsburg na haar honkslag op het eerste honk in de 3e inning
Op de achtergrond tweede honkvrouw Kateřina KlimplovŠ


Game 3: Groot-BrittanniŽ vs. Team Blue, 2-13
De derde wedstrijd van het Right To Play Future Stars Tournament leverde twee records op. De 13 gescoorde punten van Team Blue evenaarden het record, want vorig jaar was het Team Red dat dertienmaal scoorde in ťťn wedstrijd. Het totale aantal van 15 punten was goed voor een nieuw wedstrijdrecord.

Maar er waren nog meer recordevenaringen in dit duel. Ruby Jane Krikke scoorde driemaal voor Team Blue en dat was eveneens een evenaring. Vorig jaar scoorden Kimberly Jones, Suzanne Meiring, Cheryl Hiele en Sophie Bugter ook allemaal drie punten in ťťn wedstrijd. Manoa Weijgertse krijgt drie binnengeslagen punten op haar naam en evenaart daarmee een prestatie, die vorig jaar werd gerealiseerd door Ardine Schemmekes, Daphne Endlich en Sophie Bugter. Nienke Verhofstad (Team Blue) krijgt driemaal vier wijd en ook dat is een record-evenaring, nadat in het openingsduel Ingemarie Rumai (Team Red) ook al dit record evenaarde.

Team Blue zorgde gelijk voor een nieuw record in de eerste slagbeurt. Scoorde Team White in de derde inning van de vorige wedstrijd zevenmaal, Team Blue kwam tienmaal tot scoren in de openingsslagbeurt en verscherpte daarmee het toernooi-record. In de inning kwamen 15 speelsters aan slag, waarvan de eerste negen veilig de honken bereikten. Eerst wist de Britse ploeg nog een loopster op thuis uit te schakelen na een grondbal met volle honken, maar daarna begon Team Blue te scoren. Vier wijd met volle honken voor Nienke Verhofstad leverde toen het eerste punt op, waarna tweemaal werd gescoord toen er een fout werd gemaakt op een klap van Ashley Groot. Een honkslag van Ruby Jane Krikke, geraakt werper voor Naomi Andringa en grounder van Odette Kuipers verhoogden daarna de stand naar 6-0. Met twee uit leverde een honkslag van Manoa Weijgertse de volgende twee runs op, waarna een fout op een uithaal van Ashley Groot en een wilde worp de stand opvoerden naar 10-0.

In elk van de volgende drie innings werd nog eens gescoord. In de tweede inning kreeg Lauren Hooff vier wijd en scoorde later na een infield-hit van Manoa Weijgertse, in de derde inning kreeg Ruby Jane Krikke vier wijd en scoorde via een geraakt werper met volle honken voor Denice van Dijk en in de vierde inning scoorde Ruby Jane toen er een fout volgde op een klap van Lauren.

Denice van Dijk en Lauren Hooff bereikten beiden viermaal het honk en dat was iets wat vorig jaar alleen Laura Treurniet lukte, want zij bereikte viermaal het honk in de finale van 2010.

Winnende werpster Ruby Jane Krikke stond slechts twee honkslagen toe, waaronder een tweehonkslag van Amy Trask, die de twee tegenpunten in de tweede inning opleverden. Amie Hutchinson en Maise Dowd hadden beiden vier wijd gekregen en scoorden op de double toen er twee nullen waren.

Bij de Britse ploeg gooide Jong Oranje Rood-werpster Marit van Vulpen de laatste 2 1/3 inning en stond de laatste twee runs van Team Blue toe.

Box Score & Play-by-Play Groot-BrittanniŽ vs. Team Blue


Odette Kuipers als loopster op het tweede honk in de eerste inning
Even later scoort ze het eerste punt voor Team Blue


Een kijkje vanuit de dug-out van Team Blue


Winnende werpster Ruby Jane Krikke in actie
Achter haar staan korte stop Naomi Andringa en linksveldster Nienke Verhofstad


Eerste honkvrouw Lauren Hooff houdt haar blik op de bal


Coach Mary-Ann Hatt praat met haar ploeg
V.l.n.r. Ruby Jane Krikke, Lauren Hooff, Kendra van Vliet, Odette Kuipers, Nienke Verhofstad,
Denice van Dijk, Naomi Andringa, Tamara Jansen, Samantha van der Roest en Ashley Groot


Jong Oranje Rood-werpster Marit van Vulpen in actie voor Groot-BrittanniŽ
Achter haar staan korte stop Maise Dowd en linksveldster Lucy Hall


Ashley Groot als loopster op het eerste honk in de derde inning
Linksboven staat umpire Gerrit-Jan van der Hoeven, rechts Assistent Coach Dinet Oosting


Ruby Jane Krikke loopt in de vierde inning langs Coach Mary-Ann Hatt
op weg naar het 10e punt voor Team Blue


Game 4: TsjechiŽ Team White vs. Team Orange, 2-2
In hun tweede wedstrijd van de dag kwam Team Orange op een 2-0 voorsprong tegen TsjechiŽ Team White, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel.

Team Orange opende de score in de eerste slagbeurt. Openingsslagvrouw Manon van Alebeek begon met vier wijd en stal het tweede honk. Ze schoof op na een grounder van Tessa Molenaar en scoorde via een opofferingsstootslag van Shanna te Vrede.

In de tweede inning bereikten Babs de Jonge (vier wijd) en Stacey Vermeulen (honkslag) het honk, maar bleven achter. Stacey sloeg vervolgens een tweehonkslag in de vierde slagbeurt, maar strandde wederom.

In de vijfde inning verdubbelde Team Orange de stand. Tessa Molenaar begon met een honkslag en wist via een fout ook het tweede honk te bereiken, waarna ze succesvol het derde honk stal. Met twee uit was het een honkslag van Katja Distel, waardoor Tessa kon scoren.

Team Orange-werpster Ilona Marcelis schakelde de eerste acht slagvrouwen op rij uit, waarvan vier met drie slag, voordat ze een infield-hit moest toestaan met twee uit in de derde inning. De slagvrouw, Natalie KubicovŠ, wist het derde honk te bereiken, maar bleef daar achter. In de vierde inning stonden en Tsjechische loopsters op het tweede en derde honk met twee uit, maar toen sloot Ilona met drie slag.

Nadat Team Orange in de 1e5 op 2-0 was gekomen, wist de Tsjechische tegenstander de stand alsnog in evenwicht te brengen in de eigen vijfde slagbeurt. Met ťťn uit kwamen Natalie KubicovŠ (vier wijd) en Kateřina MensĭkovŠ (stootslag-honkslag) op het honk en wisten beiden te scoren na een fout. Er volgde nog een vrije loop, maar daarna werden de volgende twee slagvrouwen uitgeschakeld en eindigde het duel in 2-2, want toen was ook de speeltijd verstreken.

Box Score & Play-by-Play TsjechiŽ Team White vs. Team Orange


Een overzicht vanuit het midveld
V.l.n.r. 1e honkvrouw Manon van Alebeek (5), 2e honkvrouw Babs de Jonge (6) en werpster Ilona Marcelis (8)
Aan slag staat Tereza GottvaldovŠ en de catcher is Stacey Vermeulen
De Home Plate Umpire is Albert Jung en in het veld staat (rechts) Rick Tuk


De speelsters van Team Orange en TsjechiŽ Team White sluiten het duel af


Game 5: Team Red vs. Team White, 5-2
Team Red draaide vanaf de tweede inning een 2-0 achterstand om in een 7-2 voorsprong en won uiteindelijk met 5-2, want de laatste twee runs vervielen omdat die werden gescoord in een niet-complete inning.

Team White scoorde het eerste punt in de eerste inning. Met ťťn uit sloeg Aafje van Baal een honkslag en stal het tweede honk, waarna ze een honk verder kwam toen ook Dervisa Mutic een honkslag sloeg met twee uit. Een infield-hit van Roos Heinis produceerde daarna het eerste punt.

In de tweede inning kwam Team White op 2-0 toen Lois Klamer een honkslag sloeg met ťťn uit en met twee uit wist te scoren toen er een fout volgde op een klap van Aafje van Baal. Voor Team White bleef het bij deze twee punten, want daarna bleven nog twee loopsters achter in de derde inning, maar werd niet meer gescoord.

Team Red bracht de stand in de tweede inning met twee uit in evenwicht. Ilona Andringa begon met vier wijd en scoorde met twee uit op een honkslag van Anna Prins. De honken kwamen vervolgens vol te staan na vier wijd voor Demi Erkemeij en geraakt werper voor Jessica Waasdorp, waarna een vrije loop voor Anouk Plooij de gelijkmaker opleverde. Maar met drie honken bezet sloot werpster Kelsey Huijzers de inning af met drie slag.

In de derde inning nam Team Red de leiding over en scoorde wederom met twee uit. Ilona Andringa (openingsslagvrouw) en Cher ten Hoope (met ťťn uit) sloegen een honkslag, waarna de honken vol kwamen toen Demi Erkemeij (met twee uit) vier wijd kreeg. Vier wijd voor Jessica Waasdorp en Anouk Plooij zorgden vervolgens voor twee punten en een voorsprong. Demi scoorde het derde punt in de inning na een wilde worp.

In de vierde inning voegde Team Red op nieuwe werpster Fabienne Huigen nog twee runs toe en ook die werden met twee uit gescoord. Ilona Andringa en Cher ten Hoope (beiden vier wijd) scoorden toen op een tweehonkslag van pinch-hitter Ingemarie Rumai. Deze punten kwamen uiteindelijk niet in de eindstand, omdat de tweehonkslag van Ingemarie werd geslagen kort nadat de speeltijd was verstreken en de inning dus niet kon worden uitgespeeld. Ilona scoort hiermee haar derde punt in het duel en evenaart hiermee een wedstrijdrecord. Eerder op de dag scoorde Ruby Jane Krikke (Team Blue) ook driemaal in ťťn wedstrijd.

Box Score & Play-by-Play Team Red vs. Team White


Winnende werpster Lizzie Clarijs


Quincey Catsburg plaatst een stootslag in de 3e inning
Gabi Obia is de catcher, Louis Rohan is de umpire


Een kijkje op de tribune
Links zit Jong Oranje Rood-speelster Lisa Waasdorp, de zus van Red-speelster Jessica


Team Red-Coach Nathalie Franssen in bespreking met linksom Ingemarie Rumai (10),
Anna Prins (5), Lizzie Clarijs (1), Cher ten Hoope, Demi Erkemeij,
DaniŽlle van Dijk, Anouk Plooij en Jessica Waasdorp


Ilona Andringa aan slag voor Team Red


Team White Coach Berend Mannessen geeft aanwijzingen aan zijn verdediging


Team White pitchers Kelsey Huijzers en Fabienne Huigen
Op de achtergrond staan korte stop Dervisa Mutic en linksveldster Tamara Immers


Aafje van Baal aan slag voor Team Red met Gabi Obia achter de plaat
Louis Rohan is de Plate Umpire


Team Red-speelster Cher ten Hoope wacht op een worp


Game 6: TsjechiŽ Team Navy vs. Groot-BrittanniŽ, 6-3
TsjechiŽ Team Navy kwam voor het eerst tot winst vandaag en diende Groot-BrittanniŽ de tweede nederlaag toe. De Britse ploeg gaf in de derde inning een 3-1 voorsprong uit handen en zag de Tsjechische tegenstander toen vijfmaal scoren.

In de eerste inning scoorde het Britse team drie punten toen de Tsjechische starter Michaela RegnerovŠ wat problemen met haar controle had. Ze vier vrije lopen weg, raakte een slagvrouw en had ook nog eens vijf wilde worpen. De enige hit in deze inning werd geslagen door Lucy Hall en dat leverde het eerste punt op. De wilde worpen droegen bij aan de volgende twee runs.

Het Tsjechische team pakte ťťn punt terug in de eigen eerste beurt toen Tereza KubicovŠ vier wijd kreeg, opschoof na twee wilde worpen en scoorde na een fout.

Nadat Groot-BrittanniŽ de honken vol achter lieten in de eerste helft van de derde inning kwam Team Navy in de tweede helft van deze beurt vijfmaal tot scoren en nam de leiding over. Het begon allemaal met een tweehonkslag van Michael RegnerovŠ, die even later de gelijkmaker scoorde na een honkslag van Sabina VitkovŠ. Een opofferingsstootslag van Kristyna KalinovŠ zette het Tsjechische team vervolgens op voorsprong, waarna een wilde worp, grounder en fout de stand opvoerden naar 6-3.

Deze wedstrijd was de eerste in de Future Stars Toernooi-historie tussen twee buitenlandse ploegen.

Box Score & Play-by-Play TsjechiŽ Team Navy vs. Groot-BrittanniŽ


De Britse ploeg bereidde zich buiten voor op de wedstrijd
met het historische Olympisch Stadion op de achtergrond


Game 7: Team Blue vs. TsjechiŽ Team White, 1-2
TsjechiŽ Team White boekte de eerste zege van het toernooi en diende Team Blue de eerste nederlaag toe in het zevende duel van vandaag.

Nadat werpster Samantha van der Roest de eerste drie Tsjechische slagvrouwen had uitgeschakeld in de eerste inning was Team Blue dicht bij een punt in de tweede helft van de eerste slagbeurt. Met ťťn uit kreeg Samantha vier wijd, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een fout op een klap van DaniŽlle van Dijk, maar kort daarna werd ze uitgeschakeld bij een poging te scoren na een wilde worp.

Het Tsjechische team opende daarna de score in de 1e2. Openingsslagvrouw Karolina ŠkvorovŠ sloeg een honkslag, stal het tweede en derde honk en scoorde toen daar een fout op volgde. Hierna kwamen de honken nog vol te staan met twee uit, maar maakte Samantha van der Roest zelf een einde aan de inning door een klap van Natalie KoubkovŠ onschadelijk te maken.

In de volgende inning verdubbelden de Tsjechen de voorsprong. Nicol TabačkovŠ begon met een honkslag, waarna een geraakt werper volgde. Nienke Verhofstad nam het werpen hierna over, zag de honken volkomen na vier wijd, waarna werd gescoord toen ook Aneta WalterovŠ een vrije loop kreeg. Nienke sloot de inning daarna af met twee strikeouts, waardoor er drie loopsters achterbleven.

In de 2e3 kwam Team Blue tot scoren. Odette Kuipers begon met vier wijd, stal het tweede honk en bereikte het derde honk na een grounder. Met twee uit kreeg Team Blue de honken vol toen ook Ashley Groot en Manoa Weijgertse vier wijd kregen. Dit had een werpsterwissel tot gevolg, maar nieuwe werpster Tereza KrbcovŠ werd begroet met een honkslag van Ruby Jane Krikke, waardoor Odette kon scoren. Maar een grondbal maakte een einde aan de inning, zodat ook Team Blue de honken vol achter liet.

In de vierde inning kreeg Team Blue nog vier honkloopsters, maar kwam niet meer tot scoren, omdat de Tsjechen ook een dubbelspel wisten te maken. Even later scoorde het Tsjechische Team White nog een punt in de vijfde inning na een wilde worp, maar dat kwam uiteindelijk niet in de eindstand, omdat deze slagbeurt niet compleet kon worden uitgespeeld.

Box Score & Play-by-Play Team Blue vs. TsjechiŽ Team White


Voor aanvang van het duel nam Team Blue nog even wat slidings door
Hier glijdt Denice van Dijk richting tweede honk en fotograaf


Ondertussen vermaken de speelsters van Team White en Team Orange zich op de speelsterstribune


Team Blue en TsjechiŽ Team White presenteren zich aan het publiek


Team Blue-pitchers Samantha van der Roest en Nienke Verhofstad


Het uitzicht vanuit het midveld
Midveldster Ilona Andringa ziet hoe werpster Nienke Verhofstad gooit op
catcher Tamara Jansen en Aneta WalterovŠ in het slagperk; Arie Nokkert is de umpire


Met nog 3 minuten en 42 seconden te spelen geeft het scorebord een 2-1 voorsprong
aan voor TsjechiŽ Team White, dat daarna nog een derde punt zou scoren


Game 8: Team Orange vs. Team White, 1-0
Voor de derde keer op rij verspeelde Team Orange in de laatste inning een voorsprong, maar boekte desondanks (dankzij de indoor-regels) de tweede zege. In het openingsduel van vandaag stond Team Orange met 1-0 voor toen het twee punten tegen kreeg in een niet-complete vijfde inning, zodat de winst bleef staan. In het volgende duel had Team Orange een 2-0 voorsprong tegen TsjechiŽ Team White, dat vervolgens in de 2e5 langszij kwam. Omdat deze inning wel volledig kon worden uitgespeeld, eindigde deze ontmoeting in een gelijkspel. En in deze wedstrijd begon Team Orange aan de vierde inning met een 1-0 voorsprong tegen Team White, dat vervolgens tweemaal scoorde. Maar omdat ook deze slagbeurt niet compleet was bleef ook nu de overwinning overeind en zo sloot Team Orange de eerste speeldag dus 'ongeslagen' af.

Team White kreeg in de eerste twee innings twee honkloopsters, terwijl Team Orange viermaal op de honken kwam en drie loopsters in scoringspositie achterliet. In de eerste inning kreeg Manon van Alebeek vier wijd en volgde Noa Brand met een infield-hit, maar werpster Fabienne Huigen sloot daarna af met twee strikeouts. In de volgende slagbeurt opende Katja Distel met vier wijd, waarna Fabienne opnieuw tweemaal drie slag gooide, voordat ze een vrije loop weggaf aan Wies Ligtvoet, maar een grounder voorkwam ook in deze beurt punten.

Team White was dicht bij het openingspunt in de 1e3. Met ťťn uit bereikte Fabienne Huigen het honk na een fout. Met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Aafje van Baal en Marley Martis vier wijd kregen. Maar de drie loopsters bleven achter toen er een vangbal volgde.

In de 2e3 kwam Team Orange tot scoren. Met ťťn uit sloeg Shanna te Vrede een tweehonkslag, schoof op via een velderskeus en scoorde met twee uit na een honkslag van Katja Distel.

Team White antwoordde met twee runs in de 1e4. Werpster Shanna te Vrede begon met vier wijd voor Dervisa Mutic, waarna pinch-hitter Quincey Catsburg een honkslag sloeg. De twee loopsters schoven op na een opofferingsstootslag van Maxime van Dalen en de honken kwamen vol toen Fabienne Huigen vier wijd kreeg. Een tweehonkslag van Jeske Meewisse zette Team White daarna op een 2-1 voorsprong, waarna een strikeout volgde. Maar hiermee kwam er ook een einde aan de wedstrijd en werd de uitslag teruggedraaid naar de laatste complete wedstrijd en bleef het dus 1-0 voor Team Orange.

Box Score & Play-by-Play Team Orange vs. Team White


Een groepje jeugdige schermers kwamen tijdens een pauze van hun training
even een paar innings softbal kijken


Het publiek kon vandaag weer genieten van aantrekkelijke wedstrijden


Umpire Carolien Stadhouders was in dit duel de announcer,
zodat toernooi-announcer Hans Jansen even kon pauzeren


Dervisa Mutic op het eerste honk in de 4e inning; even later scoort ze de gelijkmaker
Tessa Molenaar is de eerste honkvrouw en Nadine Marinus de Assistent Coach


Quincey Catsburg neemt haar starthouding op het tweede honk aan in de 4e inning
Kort na Dervisa scoort Quincey het tweede punt voor Team White; Louis Rohan is de umpire


Game 9: Team Red vs. TsjechiŽ Team Navy, 1-1
De negende wedstrijd van vandaag was een pitchingduel tussen Lizzie Clarijs en Jana FurkovŠ. De wedstrijd was van begin tot eind spannend en had een aantal mooie acties. Het was een snel een aantrekkelijk duel, want in de 50 minuten speeltijd werden op ťťn nul na zes innings gespeeld.

Even leek het Tsjechische team in de eerste inning al afstand te nemen, maar het bleef bij slechts ťťn punt. Met ťťn uit bereikte Katřina KlimplovŠ het eerste honk na drie slag-wilde worp, waarna de honken vol kwamen te staan na honkslagen van Jana FurkovŠ en Sabina VitkovŠ. Een fout bij een poging de verste loopster gedwongen op thuis uit te schakelen na een klap van SŠra RoeselovŠ bezorgde Team Navy een punt. Maar hierna volgde Lizzie met een strikeout en ving een line drive van Michaela HalŠ, waardoor de inning ten einde kwam.

In de volgende vijf innings stond werpster Lizzie Clarijs nog slechts drie honkslagen toe en maar vier honkloopsters. Ze schakelde de laatste negen slagvrouwen van de wedstrijd op rij uit en kwam tot vijf strikeouts in het duel.

De Tsjechische werpster Jana FurkovŠ deed het omgekeerde, want zij begon met negen nullen op rij. In de vierde inning werd Jessica Waasdorp geraakt door een worp en kreeg Anna Prins vier wijd, maar volgden ook een mislukte steelpoging en twee strikeouts.

In de vijfde inning bracht Team Red de stand in evenwicht. Anouk Plooij begon met een honkslag en kon een extra honk veroveren na een fout, waarna ze opschoof na een grounder van Ingemarie Rumai. Een opofferingsstootslag van DaniŽlle van Dijk stelde Anouk in staat de gelijkmaker te scoren.

In de 2e6 bereikte Cher ten Hoope nog het tweede honk na een vangfout, maar bleef daar achter, omdat de wedstrijd even later werd afgesloten.

Box Score & Play-by-Play Team Red vs. TsjechiŽ Team Navy


Team Red pitcher Lizzie Clarijs in actie


Marta KadeřŠbkovŠ staat in de 1e4 op het eerste honk voor het Tsjechische Team Navy
DaniŽlle van Dijk is de eerste honkvrouw; Jessica Waasdorp de tweede honkvrouw


Met Cher ten Hoope aan slag probeert Jessica Waasdorp het derde honk te stelen in de 2e4;
Umpire Jos Welboren ziet hoe Jana FurkovŠ heeft gegooid en catcher Tereza KubicovŠ de bal ontvangt....


...en die op tijd naar het derde honk weet te gooien waar korte stop Sabina VitkovŠ Jessica uittikt
Links staat 3e honkvrouw Marta KadeřŠbkovŠ; Coach Nathalie Franssen kijkt in de actie
en umpire Rick Tuk maakt de call


Game 10: TsjechiŽ Team White vs. Groot-BrittanniŽ, 2-7
De eerste speeldag van het Right To Play Future Stars Tournament eindigde in de eerste overwinning voor de Britse ploeg en dat betekende dat alle zeven ploegen vandaag tot winst waren gekomen. Het was ook weer een wedstrijd met een paar records. Zo bereikten de Britse speelsters Matilda Dowd en Grace Dickinson viermaal het honk en dat was goed voor een record-evenaring. Maar de twee waren ook betrokken bij een ander record. Eerder op de dag kregen Ingemarie Rumai en Nienke Verhofstad driemaal vier wijd in ťťn wedstrijd, waarmee zij het toernooi-record evenaarden. In de derde inning kregen zij gezelschap van Matilda Dowd en Grace Dickinson, die toen beiden ook voor de derde keer een vrije loop kregen. Maar een inning later mocht Matilda voor de vierde keer in hetzelfde duel naar het eerste honk met vier wijd, waardoor zij een record vestigde. Overigens evenaarde Matilda ook een toernooi-record door driemaal te scoren.

De Britse ploeg opende de score met twee runs in de eerste inning. Matilda Dowd en Grace Dickinson (die samen overigens vijf van de zeven punetn scoorden) kregen toen vier wijd en scoorden respectievelijk op een honkslag van Amie Hutchinson en een daaropvolgende fout.

Vier punten werden toegevoegd in de tweede slagbeurt, waarin twee Tsjechische werpsters samen vijfmaal vier wijd gooiden. Matilda Dowd en Grace Dickinson scoorden toen na vier wijd met volle honken voor respectievelijk Amie Hutchinson en Fran Downes, waarna een tweehonkslag van Chloe Wigington de volgende twee runs tot gevolg had. In de derde inning was het Matilda Dowd die voor het zevende punt tekende na een wilde worp.

Het eerste Tsjechische punt werd gescoord in de 2e2 toen Aneta WalterovŠ scoorde na een wilde worp. Het tweede punt kwam tot stand in de 2e3 toen Apolena vybornŠ vier wijd kreeg en vervolgens de honken opschoof na een gestolen honk, wilde worp en doorgeschoten bal.

Jong Oranje Rood-werpster Deion van der Voort, die startte voor de Britse ploeg, stond ťťn honkslag toe in de twee innings die ze gooide, waarna Marit van Vulpen de derde inning gooide.

Box Score & Play-by-Play TsjechiŽ Team White vs. Groot-BrittanniŽ


Umpire-in-Chief Bert Loggen maakt notities
Of doet hij gewoon een computerspelletje?


Een overzicht uit de tweede inning
Grace Dickinson staat op het eerste honk, terwijl werpster Aneta WalterovŠ aan haar wind-up begint;
Tereza KrbcovŠ is de eerste honkvrouw en Kateřina MensĭkovŠ de tweede honkvrouw


De Britse Jong Oranje Rood-werpsters Deion van der Voort en Marit van Vulpen


De speelsters van Groot-BrittanniŽ en TsjechiŽ Team White sluiten de wedstrijd en de eerste speeldag af


De umpires op de eerste speeldag van het Right To Play Future Stars Tournament
Bert Loggen (Umpire-in-Chief), Carolien Stadhouders, Rick Tuk, Louis Rohan,
Albert Jung, Arie Nokkert, Jos Welboren en Gerrit-Jan van der Hoeven


Programma & Resultaten Right To Play Future Stars Tournament

coverage
Wedstrijden Dag 2 - Zondag 13 februari

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 18 februari 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.