Jong Oranje Rood Softbal Team


2014

Europees Kampioenschap

Jong Oranje Rood home | roster & staf 2014 | programma 2014 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2014 | programma 2014
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Jong Oranje is Europese titel kwijt - vrijdag 25 juli 2014 - Rosmalen

Oranje uitgeschakeld na verlies tegen Rusland

Jong Oranje verloor vrijdagochtend (25 juli) met 2-1 van Rusland op de vijfde speeldag van het EK voor Junioren in Rosmalen.

De ploeg nam aanvankelijk een 1-0 voorsprong, maar die werd later in het duel omgedraaid in een 2-1 achterstand.

De nederlaag betekende niet alleen de vierde, nipte, verliespartij op rij, het had ook onttroning als Europees kampioen tot gevolg. Door het verlies werd Jong Oranje helaas uitgeschakeld voor de Play-Offs en zal het evenement op de vijfde plek afsluiten.

In de wedstrijd tegen Rusland opende Oranje de score in de derde inning. Met één uit sloeg Annemiek Jansen een honkslag en schoof op na een wilde worp. Met twee uit scoorde ze het eerste punt toen ook Manoa Weijgertse een honkslag sloeg. Manoa schoof op naar het tweede honk op de aangooi richting thuis en bereikte ook nog het derde honk na een fout, maar bleef toen achter.

Na twee loopsters te hebben achtergelaten in de eerste inning, één in de tweede en nog een loopster in de derde beurt, kreeg Oranje een nieuwe scoringskans in de vijfde inning. Damishah Charles opende met een honkslag en stal het tweede honk met één uit. Annemiek Jansen volgde met haar derde honkslag in de wedstrijd, waardoor Damishah het derde honk bereikte. Vervolgens stal Annemiek het tweede honk. Helaas kwam Damishah even later in een run-down terecht op een klap richting werpster van Maxime van Dalen, waarna een grounder de inning afsloot.

Rusland reageerde met twee runs in hun vijfde slagbeurt met twee uit. Dat gebeurde op twee honkslagen.

In de zesde inning kreeg Oranje wederom een scoringskans. Met één uit sloegen Lizzie Clarijs en Isa Los een honkslag, maar beiden bleven op de honken achter.

Het bleek de laatste scoringskans voor Nederland, waardoor een nederlaag een feit was. Maar ook de onttroning als regerend Europees kampioen.

In de avond werd Tsjechië de eerste finalist door in de halve finale met 5-0 te winnen van Italië. Winnende werpster Veronika Peckova domineerde, schakelde 16 slagvrouwen met drie slag uit en gooide een No-Hitter!

(alle foto's gemaakt door Marco Stoovelaar)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 25 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.