Jong Oranje Rood Softbal Team


2014

Europees Kampioenschap

Jong Oranje Rood home | roster & staf 2014 | programma 2014 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2014 | programma 2014
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Jong Oranje tweemaal nipt onderuit - donderdag 24 juli 2014 - Rosmalen

Verlies tegen Tsjechen en Britten

De vierde speeldag van het Europees Kampioenschap voor Junioren in Rosmalen is voor Jong Oranje niet goed verlopen, want de ploeg trok tweemaal nipt aan het kortste einde. 's Middags werd met 1-0 verloren van TsjechiŽ, waarna 's avonds een 5-0 voorsprong werd verspeeld tegen Groot-BrittanniŽ. De Britten kwamen in de zevende inning met twee uit langszij en wonnen in acht innings met 8-7. Jong Oranje komt vrijdagochtend om 9 uur weer in actie en ontmoet dan Rusland. Bij winst wordt Jong Oranje vierde en plaatst zich dan voor de play-offs.

De wedstrijd tegen TsjechiŽ bleef zes innings lang puntloos in een pitching duel. Quincey Catsburg gooide voor Nederland. Jong Oranje leek vervolgens in de zevende inning toe te slaan. Rachel van Veen opende met een daverende klap naar het rechtsveld. Maar bij een poging haar een inside-the-park-homerun te laten lopen ging het mis, want Rachel werd op de plaat uitgeschakeld. Voor de Tsjechische speelsters was deze actie een stimulans, want zij kwamen even later door drie opeenvolgende honkslagen op rij tot scoren en wonnen met 1-0.

Een paar uur later was Jong Oranje op weg naar een belangrijke zege op Groot-BrittanniŽ, maar helaas stond de ploeg wederom met lege handen. Via twee punten in de tweede inning, ťťn in de vijfde en twee in de zevende inning bouwde Nederland een 5-0 voorsprong op. En toen zorgde de Britse ploeg ineens voor een enorme ommekeer in de wedstrijd. De Britten kregen de honken vol met ťťn uit, waarna vier wijd voor een punt zorgde. Met twee uit en nog altijd een 5-1 voorsprong voor Nederland sloeg Hayley D'Avilar een inside-the-park-grand-slam-homerun! En dat leverde een 5-5 stand op. Een tweehonkslag volgde en nog een honkslag, maar daarop viel ook de derde nul op de thuisplaats, dus verlengen.

In de 1e8 scoorde Jong Oranje tweemaal, dankzij een tweehonkslag van Damishah Charles en een honkslag van Manoa Weijgertse. Maar ook de 7-5 voorsprong bleek niet genoeg. In de 2e8 antwoordde de Britse ploeg met drie punten op ondermeer back-to-back doubles, waarvan de laatste van Amy Hutchison voor een 8-7 winst zorgde.

Nederland sloeg in dit duel vijf hits meer (14-9), waaronder drie van Brenda Beers.

(alle foto's gemaakt door Marco Stoovelaar)

(meer foto's volgen later)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 24 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.