Jong Oranje Rood Softbal Team


2014

Europees Kampioenschap

Jong Oranje Rood home | roster & staf 2014 | programma 2014 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2014 | programma 2014
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
2x winst, 1x verlies Jong Oranje - woensdag 23 juli 2014 - Rosmalen

Nipt verlies tegen ItaliŽ

Jong Oranje moest op woensdag 23 juli driemaal in actie komen tijdens het EK voor Junioren in Rosmalen, won tweemaal en verloor eenmaal.

Op de Dag van Nationale Rouw ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines werd het evenement om 16:00 uur onderbroken. De deelnemende teams stelden zich op de drie speelvelden op en er werd door alle aanwezigen een indrukwekkende en emotionele minuut stilte in acht genomen. Onder de slachtoffers bevonden zich ook inwoners uit Rosmalen. Het Nederlands Team speelde vandaag met een rouwband.

De dag begon vroeg met een 13-0 winst op BelgiŽ op elf honkslagen, gevolgd door een 0-21 winst tegen Frankrijk op 17 hits, waaronder vier van Lizzie Clarijs. 's Avonds werd met 3-2 verloren van ItaliŽ na een 1-2 voorsprong.

Tegen BelgiŽ (aanvang 9 uur 's morgens) opende Oranje met twee runs in de eerste inning, gevolgd door drie in de tweede en een rally van zes punten in de derde slagbeurt. De resterende twee runs volgden in de vierde inning. Jong Oranje kwam tot 11 honkslagen, waaronder drie van Wies Ligtvoet. Maxime van Dalen sloeg vier punten binnen, terwijl Damishah Charles er drie binnensloeg. Werpsters Quincey Catsburg en Lisa Hop stonden samen slechts drie hits toe aan BelgiŽ, dat wordt gecoached door voormalig Jong Oranje-coach Andrť Prins.

In het duel tegen Frankrijk begon Jong Oranje met acht runs in de eerste en negen in de tweede slagbeurt op weg naar een ruime overwinning. De ploeg sloeg 17 honkslagen, waaronder vier van Lizzie Clarijs, die ook vier RBI's had. Manoa Weijgertse scoorde viermaal, sloeg drie hits met twee 'doubles. Rachel van Veen scoorde driemaal, sloeg drie hits en had drie RBI's. Werpsters Dominique Sprengers en Kelsey Huijzers stonden samen ťťn hit toe.

In de zeer druk bezochte en spannende avondwedstrijd tegen ItaliŽ opende Oranje de score in de tweede inning. Manoa Weijgertse begon met een tweehonkslag en scoorde met twee uit op een honkslag van Isa Los. In de zesde inning werd een punt toegevoegd toen Gabi Obia vier wijd kreeg en scorde op een klap van Isa. Maar ook bleven drie loopsters achter.

ItaliŽ kon aanvankelijk niet scoren door het goede veldspel van Jong Oranje met als hoogtepunt een schitterende vangbal van linksveldster Damishah Charles. Maar in de zesde inning scoorde ItaliŽ eenmaal op werpster Ilona Andringa. In de zevende inning kwam ItaliŽ in deze thriller langszij na vier wijd met volle honken, waarna een honkslag het winnende punt opleverde, 3-2 voor de Italianen.

Een verlies is natuurlijk jammer, maar dit was een wedstrijd uit de tweede ronde. Het is uiteindelijk de laatste wedstrijd die pas echt telt!

(alle foto's gemaakt door Marco Stoovelaar)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 23 juli 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.