Jong Oranje Wit Softbal Team


2011

EK Cadetten

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | JO Rood: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
EK Cadetten - Deurne (België) - Dag 6 - Vrijdag 12 augustus 2011

Oranje naar herkansing na ruime zege

DEURNE (België) - Op de vijfde speeldag van het Europees Cadetten Kampioenschap konden speelsters 's morgens gelukkig lang herstellen van de lange en vermoeiende voorgaande dag, waarop driemaal werd gespeeld. Pas in de loop van de middag hoefde de ploeg zich op het veld te melden en er stond maar één wedstrijd op het programma, de play-off wedstrijd tegen België. De rust had de ploeg duidelijk goed gedaan, want Oranje won overtuigend met 11-0 van onze zuiderburen en plaatste zich voor de herkansingswedstrijd van morgen. Vanwege het puntverschil had Oranje ook nog eens aan slechts 3 1/2 inning genoeg om het duel af te sluiten en dus kan iedereen zich goed en uitgerust voorbereiden op het belangrijke duel van morgen met de finale als inzet.

's Avonds wordt de halve finale tussen Italië en Rusland afgelast vanwege de regen en dus moeten zij morgenmiddag eerst tegen elkaar spelen, voordat de herkansing van start kan gaan.

Ondertussen meldden steeds meer Nederlandse supporters zich voor het bijwonen van de slotwedstrijden van Jong Oranje Wit op dit Europees Kampioenschap. Zo was voormalig Jong Oranje-coach André Prins er al een paar dagen en zijn vanaf vandaag ook aanwezig bondsbestuurslid Caroline Theunissen en Paul Boonstra, de Team Manager van het Nederlands A-team.


...Cher ten Hoope...
...twee doubles...
...twee punten...
Oranje kwam tegen België aanvallend tot elf honkslagen. Met uitzondering van Katja Distel kwamen alle speelsters in de line-up tot minimaal één honkslag. Cher ten Hoope, Jessica Waasdorp en Tamara Immers sloegen er elk twee. Zeven van de negen speelsters scoorden minimaal één punt, alleen Katja en Lizzie Clarijs kwamen niet tot scoren. Noa Brand passeerde driemaal de thuisplaat.

Werpster Shanna te Vrede gooide zesmaal drie slag en stond in haar vier innings slechts één honkslag toe op weg naar haar derde zege van het toernooi.

In de eerste inning kwam Oranje gelijk tweemaal tot scoren. Cher ten Hoope begon met een tweehonkslag en Noa Brand bereikte het honk via een fout. Even later scoorden de twee op respectievelijk een grounder van Denice van Dijk en een honkslag van Lizzie Clarijs.

In de volgende inning haalde Oranje uit met zeven punten op zeven honkslagen. De punten kwamen achtereenvolgens tot stand via een driehonkslag van Marley Martis, een honkslag van Tamara Immers, de tweede tweehonkslag in dit duel van Cher ten Hoope, een honkslag van Denice van Dijk, een opofferingsslag van Lizzie Clarijs en een 2-run single van Jessica Waasdorp.

In de derde inning kwamen er nog twee punten bij dankzij twee Belgische fouten.


Concentratie voor de wedstrijd bij Team Manager Vera Van De Ven,
fysiotherapeut Carlien en catcher Aafje van Baal


Pitching Coach Judith van Kampen poseert
Rechts gooit werpster Shanna te Vrede in op catcher Katja Distel


Tamara Immers bereikt het derde honk in de tweede inning
Even later scoort ze het vijfde Nederlandse punt


Nog meer actie op het derde honk in de derde inning
Hier glijdt Marley Martis richting honk met een driehonkslag


Winnende werpster Shanna te Vrede
Achter haar 2e honkvrouw Marley Martis en rechtsveldster Jessica Waasdorp

(wedstrijdfoto's: Kevin Janssen)

Het verslag van Krista en Tante Greet is te vinden op deze dagboeksite.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 30 augustus 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.