Jong Oranje Wit Softbal Team


2011

EK Cadetten

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | JO Rood: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
EK Cadetten - Deurne (BelgiŽ) - Dag 4 - Woensdag 10 augustus 2011

Opnieuw tweemaal winst Jong Oranje Wit

HOBOKEN (BelgiŽ) - Op de derde (en zonnige) speeldag van het Cadetten EK kwam Jong Oranje Wit opnieuw tweemaal in actie en kwam ook nu tweemaal tot winst. Eerst werd met 8-1 gewonnen van ServiŽ, waarna gelijk daarna moest worden gespeeld tegen Spanje. Dat werd een spannende aangelegenheid, maar uiteindelijk won Jong Oranje die ontmoeting nipt met 6-5. Beide wedstrijden werden gespeeld op het veld in Hoboken, dat volgend jaar de lokatie is van het Europees Kampioenschap voor Junioren en waaraan dus wordt deelgenomen door Jong Oranje Rood.Jong Oranje Wit vs. ServiŽ


...Lizzie Clarijs...
...4 RBI's...
Nadat startende werpster Ilona Andringa in de eerste inning drie Servische slagvrouwen met drie slag had uitgeschakeld, kwam Jong Oranje aanvallend zelf driemaal tot scoren. Net als in het voorgaande duel tegen BelgiŽ gebeurde dat weer met twee nullen. Tussendoor had Noa Brand wel het honk bereikt via een fout. De honken kwamen vol te staan toen Manoa Weijgertse en Katja Distel een honkslag sloegen. De honken werden hierna schoongeveegd door Lizzie Clarijs, want die sloeg een daverende driehonkslag en zorgde met haar klap dus voor drie punten.

In de tweede inning wist ServiŽ iets terug te doen via een driehonkslag en een opofferingsstootslag, maar het bleef bij dit ene punt.

Na een puntloze tweede slagbeurt pakte Oranje het punt in de derde inning terug toen Noa Brand opende met vier wijd en later scoorde na een opofferingsslag van Katja Distel.

Drie punten volgden in de vierde inning op vijf honkslagen. Met ťťn uit sloegen Marley Martis en Naomi Andringa honkslagen en zorgde een daarna volgende honkslag van Cher ten Hoope voor een punt. Naomi kon daarna scoren op een tweehonkslag van Maxime van Dalen, maar op dezelfde actie werd Cher op de plaat uitgechakeld bij een poging ook te scoren. Een tweehonkslag van Noa Branda leverde het derde punt in deze beurt op.

Het laatste punt kwam tot stand in de vijfde inning toen Manoa Weijgertse opende met vier wijd en later scoorde toen er een fout werd gemaakt op een klap van Lizzie Clarijs, die in dit duel vier binnengeslagen punten had. Het betekende gelijk het einde van de wedstrijd (na slechts 56 minuten), vanwege het puntenverschil van zeven.

Ilona Andringa was voor de tweede keer winnende werpster en kwam dit keer tot vier strikeouts in drie innings. Ruby Jane Krikke nam de laatste twee innings voor haar rekening, stond geen hits toe en voegde nog een strikeout toe.Jong Oranje Wit vs. Spanje

In het tweede duel vandaag bleek Spanje een lastige tegenstander en keek Jong Oranje in de tweede inning tegen aan 5-2 achterstand aan. Maar daarna werd de Zuid-Europese ploeg puntloos gehouden en draaide Jong Oranje het duel uiteindelijk alsnog heel knap in eigen voordeel om.


...Maxime van Dalen...
...2 honkslagen...
Spanje leek een beslissende voorsprong te nemen in de eerste inning door gelijk viermaal te scoren. Startende werpster Quincey Catsburg moest vier honkslagen incasseren, maar het begon allemaal met een veldfout, waarna een stootslag-honkslag een een doorgeschoten bal voor loopsters op het tweede en derde honk zorgden. Een opofferingsstootslag en twee honkslagen resulteerden daarna in drie tegenpunten, waarna Shanna te Vrede het werpen overnam. Een wilde worp leverde daarna nog een vierde punt op, maar Shanna sloot de inning vervolgens af met twee strikeouts.

Jong Oranje wist in de eerste inning wel gelijk twee punten terug te pakken. Maxime van Dalen opende met een honkslag en schoof op naar het derde honk (!) na een OSS van Noa Brand. Nadat Denice van Dijk vier wijd had gekregen zorgde een 'double-steal'-situatie voor het eerste Nederlandse punt. Denice scoorde even later het tweede punt na een honkslag van Gabi Obia.

Maar de Spaanse slagploeg wist in de tweede inning toch ook weer eenmaal tot scoren te komen na een fout, maar in dezelfde actie leverde dat ook een prima nul op de thuisplaat op toen een tweede loopster trachtte te scoren. En uiteindelijk werd het Spaanse scoren hierna gestopt.

Onze Cadetten liepen in de eigen tweede slagbeurt weer een puntje in toen Marley Martis opende met een driehonkslag en scoorde toen Tamara Immers volgde met een honkslag. Wel bleven twee loopsters op de honken achter, maar de comeback was ingezet.


...Manoa Weijgertse...
...winnende punt...
Hoewel de Spaanse ploeg Oranje hierna in de derde inning van scoren wist af te houden, kwam Nederland in een tumultueuze vierde inning langszij. Met ťťn uit kreeg Cher ten Hoope vier wijd en volgde Maxime van Dalen met een honkslag. Maar op die klap werd ook een foute aangooi gemaakt en dus had Oranje ineens loopsters op het tweede en derde honk staan. De honken kwamen vol toen Noa Brand vier wijd kreeg. En hierna kwam er veel actie op de honken met veel heen-en-weer gegooi. Op een klap van Denice van Dijk werd getracht Cher op thuis gedwongen uit te schakelen. Dat mislukte na een fout, maar leverde even toch de tweede nul op, omdat de catcher de bal richting derde honk gooide waar Maxime werd uitgeschakeld nadat ze het derde honk had bereikt. Hierna zorgde een wilde worp, met Denice op het eerste en Noa op het tweede honk, voor een nieuwe chaotische situatie. Noa wist vanaf het tweede honk hierop de gelijkmaker te scoren, terwijl Denice door wist te stomen naar het derde honk, maar daar uiteindelijk werd uitgeschakeld in een run-down. Dat betekende de derde nul, maar het was weer een nieuwe wedstrijd, want de stand was in evenwicht: 5-5.

Werpster Shanna te Vrede zorgde met drie grounders voor drie nullen op rij in de eerste helft van de vijfde inning, waarna Oranje even later toesloeg. Voordat Oranje aan slag kan komen is er even behoorlijk wat verwarring als de stand op het scorebord ineens wordt gewijzigd van 5-5 naar 5-4 in het voordeel van Spanje. Dat resulteert uiteraard in discussies en overleg tussen de coaches, umpires, official scorers en leden van de technische commissie, waarna de stand weer terecht op 5-5 wordt teruggebracht. In de 2e5 bereikte openingsslagvrouw Manoa Weijgertse eerst het tweede honk na een fout en schoof op na een grounder van Gabi Obia. Een honkslag van Lizzie Clarijs stelde Manoa hierna in de gelegenheid het winnende punt te scoren in deze bizarre wedstrijd.


Noa Brand draait voor een opofferingsstootslag in de 1e inning


Op de OSS van Noa bereikt Maxime van Dalen het 3e honk


Linksveldster Tamara Immers


De Spaanse speelster Meritxell Blesa wordt in de 2e inning uitgetikt door catcher Gabi Obia


Marley Martis snelt naar het 3e honk met een driehonkslag in de 2e inning


Aafje van Baal als bullpen-catcher


Cher ten Hoope scoort in de 4e inning

(wedstrijdfoto's: Kevin Janssen)

Het verslag van Krista en Tante Greet is te vinden op deze dagboeksite.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 30 augustus 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.