Jong Oranje Wit Softbal Team


2011

EK Cadetten

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | JO Rood: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
EK Cadetten - Deurne (BelgiŽ) - Dag 3 - Dinsdag 9 augustus 2011

Oranje opent met dubbele winst

DEURNE (BelgiŽ) - Op een wederom bewolkte dag is Jong Oranje Wit het Europees Kampioenschap voor Cadetten in BelgiŽ begonnen met een klinkende 12-1 overwinning op Slowakije. Maar voordat Oranje tot scoren kwam keek de ploeg wel verrassend tegen een 1-0 achterstand aan na de eerste inning. Het merendeel van de punten viel in de zesde en laatste inning, want toen werd zevenmaal gescoord. In het tweede duel van vandaag sloeg Oranje al vroeg toen en won met 6-0 van het organiserende BelgiŽ.Jong Oranje Wit vs. Slowakije


...Ilona Andringa...
...10 strikeouts...
Werpster Ilona Andringa, die het hele duel gooide, schakelde in de eerste slagbeurt drie slagvrouwen met drie slag uit, maar zag Slowakije ook tot scoren komen. Na drie slag op de eerste slagvrouw volgde een honkslag, waarna de loopster het tweede honk (en met twee uit) het derde honk stal. Die laatste actie werd gevolgd door een foute aangooi en resulteerde dus in een tegenpunt. Het betekende op dat moment ook even de laatste actie, want er volgde een regenonderbreking. Toen het duel weer werd hervat maakte Ilona de inning keurig af met een nieuwe strikeout.

Oranje bracht de stand in de tweede inning weer in balans. Gabi Obia opende met vier wijd, waarna er opnieuw gestopt moest worden vanwege regen. Even later schoof Gabi een honk op na een opofferingsstootslag van Lizzie Clarijs en scoorde de gelijkmaker na een honkslag van Jessica Waasdorp.

In de derde inning trok de ploeg het duel naar zich toe door driemaal te scoren op slechts ťťn honkslag. Openingsslagvrouw Maxime van Dalen werd geraakt door een worp, schoof op na een opofferingsstootslag van Noa Brand en zette Oranje op voorsprong na een honkslag van Denice van Dijk. Na een werpsterwissel, stal Denice het tweede honk, bereikte het derde na een doorgeschoten bal en scoorde toen er een fout werd gemaakt op een klap van Manoa Weijgertse, die even later zelf kon scoren via een wilde worp.


...Jessica Waasdorp...
...drie hits...
In de vierde inning werd de stand opgevoerd naar 5-1 toen Jessica Waasdorp opende met een honkslag en scooorde op een grounder van Maxime van Dalen.

De genadeklap werd daarna in de zesde inning uitgedeeld toen Jong Oranje Wit zevenmaal scoorde op zes honkslagen en twee Slowaakse veldfouten. Het begon allemaal met een tweehonkslag van Jessica Waasdorp. Nadat Cher ten Hoope het honk had bereikt via een velderskeus, konden de twee honkloopsters, maar ook slagvrouw Maxime van Dalen scoren toen een honkslag van de laatste werd gevolg door een fout in het outfield. Later in de inning zorgden honkslagen van Gabi Obia en Lizzie Clarijs voor de volgende twee punten en verhoogde een fout op een klap van Jessica de stand met nog eens twee runs naar 12-1.

Aanvallend kwam de ploeg tot 11 honkslagen, waaronder drie van Jessica, die ook tweemaal scoorde. Denice en Gabi sloegen beiden twee hits.

Ilona Andringa kwam na de eerste inning geen moment meer in de problemen. In de zes innings die ze gooide schakelde ze 10 slagvrouwen met drie slag uit, gaf geen vrije lopen weg en stond slechts drie honkslagen toe.


Met haar honklopen in de derde inning (honkslag, gestolen honk, doorgeschoten bal en
gescoord punt) kwam Denice van Dijk regelmatig in aanraking met het natte veld en dat is te zien


Derde honkvrouw Cher ten Hoope tikt een Slowaakse loopster uit


Manoa Weijgertse slaat raak

(wedstrijdfoto's: Kevin Janssen)Jong Oranje Wit vs. BelgiŽ


...Shanna te Vrede...
...Perfect Game...
's Avonds op het onverlichte veld van Deurne Spartans was er in dit duel ondermeer een hoofdrol voor werpster Shanna te Vrede, want die gooide niet alleen de hele wedstrijd, ze gooide zelfs een Perfect Game! 15 Belgische slagvrouwen op rij werden door haar uitgeschakeld. De eerste negen daarvan met drie slag (!), een zeldzame prestatie. Totaal kwam Shanna tot 13 strikeouts in dit eenzijdige duel.

Oranje sloeg dit keer gelijk in de eerste inning met twee punten toe, maar de slagbeurt leek aanvankelijk een andere wending te krijgen. Maxime van Dalen en Noa Brand begonnen met vier wijd, maar daarna zorgde een dubbelspel voor twee nullen. De honken kwamen daarna echter alsnog vol te staan toen Manoa Weijgertse eveneens een vrije loop kreeg en Katja Distel een honkslag sloeg. Hierna sloeg ook Lizzie Clarijs een honkslag en die zorgde voor twee punten.

In de tweede inning werd viermaal gescoord en dat gebeurde ook dit keer met twee nullen. Maxime van Dalen en Noa Brand sloegen toen een honkslag en wisten beiden te scoren toen er een fout werd gemaakt op een klap van Denice van Dijk. Die scoorde op haar beurt na een honkslag van Manoa Weijgertse en die wist kort daarna de thuisplaat te passeren na een honkslag van Katja Distel, zodat de stand werd opgevoerd naar 6-0.


De ploeg is klaar voor het duel tegen BelgiŽ


Hoofd Coach Marjan Smit geeft haar startende line-up af aan Home Plate Umpire Martin Franz


Aafje van Baal en Naomi Andringa tijdens de introducties voor aanvang


Korte stop Lizzie Clarijs

(wedstrijdfoto's: Kevin Janssen)

Het verslag van Krista en Tante Greet is te vinden op deze dagboeksite.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 30 augustus 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.