Jong Oranje Wit Softbal Team


2011

EK Cadetten

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | JO Rood: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
EK Cadetten - Deurne (België) - Dag 2 - Maandag 8 augustus 2011

Wedstrijd tegen Duitsland afgelast

DEURNE (België) - Het Jong Oranje Wit Softbal Team opende het Europees Kampioenschap voor Cadetten vandaag tegen Duitsland, maar het duel werd halverwege de tweede inning worden gestaakt vanwege hevige regenval. Later op de dag volgde de officiële openingsceremonie op het complex van Spartans Deurne.

Hieronder het verslag van deze dag van Krista en Tante Greet, zoals dat is gepubliceerd op deze dagboeksite.

Vol goede moed vertrokken de supporters richting het veld van Deurne Spartans met hun oranje attributen maar wat heel belangrijk zou zijn deze dag: de (oranje) paraplu’s. Ik denk dat de site van ‘buienradar’ oververhit was deze ochtend want iedereen keek uit naar de eerste speeldag van het team Oranje-meiden en vroeg zich af of de 92% regenkans vandaag ook echt gehaald zou worden. Een aantal supporters was vandaag vanuit Nederland naar Belgie vertrokken voor deze wedstrijd en arriveerde op tijd bij het veld, voorzien van oranje attributen. Of het vandaag weer zou worden voor de Bavaria-jurkjes??? De wedstrijd startte om 10.00 uur. Maxime staat als eerste van onze ploeg aan slag, de pitcher van Duitsland gooit 4-wijd, waardoor Nederland direct het 1e honk betreedt. Ook slagvrouw Noa krijgt 4-wijd en met één en twee bezet is het de beurt aan Denice om de bal goed te gaan raken. De eerste time-out voor de pitcher wordt aangevraagd, daarna slaat Denice de bal en door velderskeuze gaat Maxime uit op het 3e honk. Met twee speelsters op de honken slaat Manoa de bal over de tweede honkvrouw heen, dit gaat goed zo! Gabi krijgt 4 wijd maar Noa gaat uit door een insluitactie van de tegenpartij en hebben we inmiddels twee nullen. Met alle honken vol komt Lizzie aan slag, helaas gaat zij uit op één. Jammer, nog geen punten gescoord.

In de gelijkmakende eerste inning mag Ilona de eerste bal werpen voor de slagvrouw van de Duitse ploeg, er wordt hoog het infield in geslagen maar Gabi vangt de bal, mooi zo. De volgende slagvrouw draait haar schouder ‘in’, waardoor zij geraakt wordt en door mag naar het eerste honk. Coach Marjan gaat nog even praten met de scheidsrechter maar dan is de nieuwe slagvrouw aan de beurt. Zij legt een stootslag neer, Ilona pakt de bal op en gooit snel aan naar één, dat is de tweede nul. Dan wordt achter het eerste honk geslagen en kan een punt gescoord worden voor Duitsland. De derde nul wordt gemaakt door een vangbal van Jessica. Kom op meiden, aanvallen in de volgende inning.

We starten met 4-wijd voor Jessica, dan Naomi die een mooie stootslag neerlegt, waardoor Jessica naar drie door kan lopen. Helaas gaat ze zelf uit, maar door een fout in de verdediging scoort Jessica een punt voor Jong Oranje Wit. Stand 1-1, Maxime en Noa gaan beiden uit.

Dan…..wordt de lucht erg donker en dreigend en komt de regen met bakken uit de lucht. De paraplu’s klappen open, de poncho’s worden aangetrokken, de handdoeken over de hoofden gelegd en het publiek zingt uit volle borst mee met “Viva Hollandia”. Het blijft regenen en regenen en regenen, uiteindelijk wordt de wedstrijd gestaakt. Ook de andere wedstrijd op het veld van Hoboken wordt afgelast. De meiden hebben een onverwachte ‘meet en greet ‘met hun ouders, daarna gaan zij terug naar het hotel en de supporters uit Holland druipen letterlijk af naar hun warme en knusse auto die hen terug brengt naar Holland (is het daar ook zo nat en herfstig?).

Het weer: 17 graden, zeer bewolkt , donker en nat (behalve in de middag af en toe wat zon).
Wat doen de speelsters: chillen op hun kamer, mooie post lezen die elke speelster van coach Marjan heeft ontvangen met een persoonlijke boodschap, massage door de fysio.
Wat doen de ouders: opnieuw zoeken naar dat bijzondere pleintje en ja hoor: gevonden (en met een beetje zon). Boodschappen doen bij de supermarkt, borrelen aan de picknicktafel.

(tekst: Krista/tante Greet; foto's: Kevin Janssen)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 8 augustus 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.