Jong Oranje Wit Softbal Team


2011

EK Cadetten

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | JO Rood: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
EK Cadetten - Deurne (België) - Dag 1 - Zondag 7 augustus 2011

Jong Oranje Wit aangekomen in Deurne

DEURNE (België) - Het Jong Oranje Wit Softbal Team is op zondag 7 augustus gearriveerd in Deurne, waar het op maandag begint met het Europees Kampioenschap voor Cadetten. Op de eerste dag in België stond gelijk een training op het programma en dat gebeurde onder een aangenaam zonnetje.

Van het Europees Kampioenschap houden Krista en Tante Greet een dagboeksite bij. Hieronder een terugblik op de eerste dag in België, zoals die geschreven is door Krista en Tante Greet.

Iedereen was met eigen vervoer naar het Tulip Inn Hotel afgereisd en arriveerde ruim voor de afgesproken tijd op de plaats van bestemming. In het zonnetje keken (vooral) de ouders en speelsters hoeveel reistassen, koffers, make-up tassen, kussens, mobiele telefoons en I-pods de auto’s uit gesleept werden. Zou dit allemaal op die hotelkamers passen en hoe is de kamerindeling uiteindelijk geworden? De coaches en speelsters verzamelden zich voor de ingang van het hotel en werkelijk hoor, het leek wel of de paparazzi zich op onze meiden stortten voor een ware foto-shoot.

Na een woord en een presentje voor de coaches en speelsters van alle ouders (bedankt voor het ingelaste momentje, Vera) sprak coach Marjan de ouders even toe, daarna bedankte Shanna namens alle meiden de ouders voor het heen en weer gereis de afgelopen tijd.

Na de lunch vertrokken de meiden richting het veld van Deurne Spartans. Dit veld ligt naast en dan bedoel ik echt naast het vliegveld van Antwerpen. Veel meiden waren verbaasd over de vliegtuigen die zo dichtbij landden en vertrokken. Ik hoop niet dat ze deze verbazing houden tijdens de wedstrijden, want anders vergeten ze misschien de handschoen te openen om een bal te vangen. Gelukkig had coach Judith dit ook al in de gaten en gaat de meiden ‘verplichten’ om een kwartier lang vliegtuigen te spotten zodat het morgen geen punt van aandacht meer is voor de speelsters.

Hoe ziet het veld eruit: er is één speelveld, geen verlichting, een metalen uitklap-tribune en een houten podium met plastic klapstoelen. Rondom het terrein staan rode tentjes waar de speelsters drinken kunnen halen of zelf kunnen lunchen.

De training bestond uit slaan, infield, outfield en natuurlijk de warming-up en cool-down onder leiding van de fysio. Tijdens het trainen werd er flink geroepen naar elkaar: hier !!mijn!! twee!!drie!!binnen!!nu wel!!open draaien! roepen meiden!!2-slag!1 wijd! Kortom het zag er goed uit, tot slot kwamen alle meiden bij elkaar voor de teamspirit en het ONE TWO THREE TEAM!! was heel duidelijk te horen en gaf aan dat onze meiden er veel zin in hebben en er met elkaar en de coaches voor willen gaan. Succes!!

Het weer: zonnig, bewolkt en winderig.
De ouders: zochten een terrasje maar konden het niet vinden, dronken ‘plat water’ (wie weet wat dit is?) en zaten bijna met hun auto tussen de garagedeur van het hotel.

(tekst: Krista/tante Greet; foto's: Kevin Janssen)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 8 augustus 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.