Nederlands Softbal Team

2013

Europees Kampioenschap

home | roster & staf 2013 | programma 2013 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Selectie bekend voor Europees Kampioenschap - Donderdag 27 juni 2013
home

roster & staf 2013

programma 2013

archief

historie

media

links

17 speelsters geselecteerd voor evenement in Praag

English text

NIEUWEGEIN - Nederlands Softbal Team Hoofd Coach Craig Montvidas heeft zijn selectie van 17 speelsters bekend gemaakt voor het komende Europees Kampioenschap, dat van 7-13 juli zal plaatsvinden in de Tsjechische hoofdstad Praag. Alle speelsters zijn woensdagavond 26 juni persoonlijk geÔnformeerd door Montvidas. Later op de avond werden alle betrokken coaches en verenigingen over de selectie op de hoogte gebracht. De selectie werd vervolgens op donderdag 27 juni officiŽel bekend gemaakt.

Het Nederlands Team speelt nog twee laatste oefenwedstrijden op zondag 30 juni in de afsluiting van de Holland Tour. Op Sportpark Toolenburg, het complex van Hoofddorp Pioniers in Hoofddorp, wordt dan een double-header gespeeld tegen het Amerikaanse Team AIST, vanaf 13:00 uur.

Het Nederlands Softbal Team is regerend Europees kampioen. In 2009, toen de ploeg voor het eerst onder leiding stond van Montvidas, heroverde de ploeg de titel in Valencia (Spanje) na 19 jaar. Twee jaar geleden, in 2011 in Ronchi Dei Legionari (ItaliŽ), prolongeerde het Nederlands Team de titel en versloeg ItaliŽ in de finale.

Op het komende Europees Kampioenschap opent het Nederlands Team de Voorronde in Poule B, waarin wordt gespeeld tegen KroatiŽ, Slowakije en Spanje. Oranje opent het evenement op zondag 7 juli om 12:30 uur tegen Spanje, waarna het duel volgt tegen KroatiŽ op maandag 8 juli (12:30 uur) en wordt afgesloten tegen Slowakije op dinsdag 9 juli (12:30 uur). De Tweede Ronde begint vervolgens op woensdag 10 juli.

Poule A wordt gevormd door BelgiŽ, Hongarije, Oostenrijk, TsjechiŽ en Zwitserland. In Poule C ontmoeten Denemarken, Duitsland, Groot-BrittanniŽ, IsraŽl en Rusland elkaar. Poule D bestaat uit Frankrijk, ItaliŽ, OekraÔne, Polen en Zweden.

De Oranje-selectie bestaat uit ervaren speelsters, die al geruime tijd actief zijn in de Hoofdklasse en het Nederlands Team. Er zijn geen rookies in de ploeg, maar wel zijn Dinet Oosting en MarisŤla de Wind voor het eerst geselecteerd voor een groot toernooi. Beiden namen in 2011 en 2012 al met de nationale ploeg deel aan de American Tour, waarin tegen (Division I) college-teams werd gespeeld. Naast dit duo neemt ook Yonina Sint Jago voor het eerst deel aan een Europees Kampioenschap, maar zij maakte ook vorig jaar deel uit van het team tijdens het Wereldkampioenschap in Canada.

Na haar terugkeer in het Nederlands Team in 2009 mist outfielder Areke Spel haar eerste toernooi sinds dat jaar, vanwege een blessure.

Vijf geselecteerde speelsters komen uit voor Oolders Omaco Sparks Haarlem. FysioExpert Olympia Haarlem en Hotel Ambassador c.c. Terrasvogels hebben elk drie speelsters in de nationale ploeg. Eťn speelster komt van regerend landskampioen Alcmaria Victrix, maar die speelt ook in de Amerikaanse Division I voor de University of California at Berkeley. De overige vijf speelsters zijn dit seizoen actief in de hoogste Italiaanse competitie.

Acht speelsters moesten afvallen uit de voorlopige selectie. Ze blijven echter allen onderdeel van het 'overall' roster van het Nederlands Team en zijn aangewezen als 'alternate'. Ze blijven ook beschikbaar voor toekomstige selectiemomenten.

Tijdens het Europees Kampioenschap wordt Hoofd Coach Craig Montvidas bijgestaan door Karen Marr (Pitching Coach) en Berend Mannessen. De 'supporting staff' bestaat uit Fysiotherapeut Ingrid Holstege, Team Manager Paul Boonstra en Media Officer/Statisticus Marco Stoovelaar.

Het roster voor het Europees Kampioenschap ziet er als volgt uit:

Pitchers

Dagmar Bloeming
RHP

Femke van Dusschoten
RHP

Lindsey Meadows
RHP-OF-DP

Rebecca Soumeru
RHP

Ginger de Weert
RHP
Position Players

Virginie Anneveld
IF

Anne Blaauwgeers
C-1B

Nathalie Gosewehr
OF

Saskia Kosterink
OF-1B

Merel Oosterveld
OF-IF

Dinet Oosting
C-3B

Yonina Sint Jago
OF-IF

Nathalie Timmermans
C-IF

Karin Tuk
C

Chantal Versluis
IF

Britt Vonk
IF

MarisŤla de Wind
OF-1B
Coaching StaffSupporting Staff

Craig Montvidas
Hoofd Coach

Karen Marr
Pitching Coach

Berend Mannessen
Coach

Paul Boonstra
Team Manager

Ingrid Holstege
Fysiotherapeut

Marco Stoovelaar
Media/Stats

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 27 juni 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.