Jong Oranje Rood Softbal Team


2012

Selecties

home | roster & staf 2012 | programma 2012 | archief | historie | media | links | JO Wit: home | Ned. A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Jong Oranje Rood opent competitie met tweemaal verlies - Zondag 15 april 2012

Landskampioen maatje te groot

HAARLEM - Jong Oranje Rood is de hoofdklasse-competitie 2012 op zondag 15 april beginnen met twee ruime nederlagen tegen regerend landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem. Beide wedstrijden werden vanwege het puntenverschil voortijdig afgesloten, want Sparks Haarlem won met 11-1 en 15-0. En dus duurden de wedstrijden respectievelijk 4 en 2 1/2 inning. Jong Oranje, dat voor het derde jaar op rij deelneemt aan de hoofdklasse-competitie, sloeg slechts drie honkslagen in de openingswedstrijden van het seizoen.

Laten we positief beginnen, want Jong Oranje nam in het openingsduel wel mooi de leiding in de eerste slagbeurt! Kirsten Scheele, die startte voor Sparks Haarlem, begon met vier wijd voor Kimberly Jones, waarna Gabi Obia volgde met een honkslag. Nadat beiden waren opgeschoven op een doorgeschoten bal volgden twee nullen. Na een strikeout werd Kimberly op de plaat uitgeschakeld na een grounder van Maxime van Dalen. Maar vervolgens werd er een fout gemaakt op de klap van Dominique Sprengers en kon Gabi het eerste punt scoren. Maar helaas bleef het daar bij en de voorsprong was van korte duur.


...Dominique...
...2 honkslagen...
Sparks Haarlem antwoordde namelijk gelijk met twee punten op Lueji Petchkovsky Morais. Eerst raakte ze Chantal Versluis met een worp, waarna Nathalie Gosewehr met een homerun volgde.

Lueji hield Sparks Haarlem in de tweede inning van scoren af, maar moest vervolgens drie punten toestaan in de derde inning. De thuisploeg besliste het duel daarna in de vierde inning door nog eens zesmaal te scoren.

Aan de kant van Jong Oranje wist alleen Dominique Sprengers nog een honkslag te slaan in de vierde inning, maar kon Gabi Obia ook nog een vrije loop ontfutselen in de derde inning.

De tweede ontmoeting was al in de eerste inning beslist, want toen scoorde Sparks Haarlem liefst 12 punten! Er werden acht honkslagen geslagen, waaronder tweehonkslagen van A-internationals Nathalie Gosewehr en Virginie Anneveld. Maar er werden ook vier veldfouten gemaakt, waardoor er van de twaalf gescoorde punten slechts twee verdiend waren. Drie punten in de volgende inning verhoogden de stand naar 15-0. In deze inning sloeg Chantal Versluis een driehonkslag en liet Virginie haar tweede 'double' in de boeken opnemen.

Dominique Sprengers wist ook in dit duel een honkslag te slaan op werpster Rebecca Soumeru, terwijl NoŽmie Brandjes vier wijd kreeg, maar zij waren de enige twee honkloopsters voor Jong Oranje.

Het was vandaag dan ook geen gemakkelijke opgave voor Jong Oranje. Niet alleen stond de ploeg tegenover de landskampioen, maar ook nog eens tegenover zes speelsters die momenteel deel uitmaken van de A-selectie.

Box Score Game 1
Box Score Game 2

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 17 april 2012
Copyright Foto's © 2008-2012 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2012 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.