Jong Oranje Rood Softbal Team


2013

Competitie Hoofdklasse

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2013 | programma 2013
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Jong Oranje wint eerste competitieduel - zondag 21 april 2013

Overtuigende zege in De Bilt

Jong Oranje Rood begon het vierde seizoen in de Hoofdklasse-competitie op zondag 14 april met twee nederlagen bij regerend landskampioen Alcmaria Victrix. In Alkmaar kwam Jong Oranje niet tot scoren en verloor met 7-0 en 4-0. In de eerste double-header van het seizoen sloeg de ploeg acht honkslagen.

Een week later was te zien dat de speelstersgroep in de 2013-samenstelling twee wedstrijden achter de rug heeft. In Alkmaar stond de ploeg voor het eerst als team buiten en speelde de eerste wedstrijden, nadat eerder een oefendubbel was afgelast. In De Bilt was er dan ook duidelijk progressie te zien. De ploeg kwam 13 keer tot scoren en sloeg met 13 honkslagen drie hits meer dan de tegenstander in de double-header tegen Centrals.

En dat resulteerde in de eerste overwinning van het seizoen. Na een nipte 5-3 nederlaag in de opener werd de tweede ontmoeting overtuigend met 1-7 gewonnen op 10 honkslagen, waaronder driehonkslagen van Dominique Sprengers en Lizzie Clarijs.

Ook in de eerste wedstrijd waren er winstkansen voor Jong Oranje. De ploeg stond na één inning met 0-2 voor en in de derde slagbeurt met 2-3. Maar beide keren wist tegenstander Centrals de achterstand weg te werken en besliste het duel in de vijfde inning.

In de eerste inning scoorde Jong Oranje tweemaal. Met één uit werd Wies Ligtvoet geraakt door een worp en kreeg Manoa Weijgertse vier wijd. Dominique Sprengers volgde met een daverende driehonkslag en de 0-2 voorsprong was geboren.

Centrals bracht de achterstand in de 2e2 in evenwicht, maar Jong Oranje hernam de leiding in de derde inning. Brenda Beers bereikte het honk na een fout, maar werd even later uitgeschakeld op een klap van Wies Ligtvoet. Die schoof even later op na een vangbal en scoorde op een tweehonkslag van Dominique Sprengers, die dus een productieve middag had. Er was ook even een pijnlijk moment in deze slagbeurt voor Eva van Knegsel, die in haar gezicht werd geraakt door een foutbal. Gabi Obia maakte Eva's slagbeurt af (bloed-regel), maar gelukkig kon Eva later in het duel weer terugkeren.

In de 2e3 wist Centrals de stand voor de tweede keer in balans te brengen, waarna het team uit de De Bilt in de vijfde inning tweemaal scoorde en de voorsprong vasthield. Jong Oranje kreeg nog een scoringskans in de 1e5 toen Wies Ligtvoet een tweehonkslag sloeg met twee uit, maar zij bleef achter op het honk.

In de tweede wedstrijd waren de rollen omgedraaid. Jong Oranje werkte vanaf de tweede inning een 1-0 achterstand weg en speelde een solide wedstrijd.

Een 1-0 achterstand werd in de 1e2 omgedaan gemaakt. Dominique Sprengers opende met een honkslag en bereikte het derde honk na een wilde worp, waarna ze de gelijkmaker scoorde toen Lizzie Clarijs volgde met een driehonkslag. Lizzie werd even later op de thuisplaat uitgeschakeld en er bleven twee loopsters achter.

In de derde inning nam Jong Oranje de leiding. Brenda Beers opende met een honkslag en wist het rondje langs de honken te completeren toen er een foute aangooi volgde die in het rechtsveld terecht kwam.

Centrals liet de honken vol achter in de 2e3, waarna Jong Oranje weer een punt toevoegde in de vierde slagbeurt. Gabi Obia begon met vier wijd en Denice van Dijk volgde met een honkslag en dat leidde tot een werpsterswissel. Richelle van Gennip nam het werpen over, begon met een strikeout, maar zag toen dat er een fout werd gemaakt op een klap van Rachel van Veen. Gabi probeerde te scoren op deze fout, maar werd uitgeschakeld op de plaat. Even later wist Denice tot scoren te komen na een wilde worp en bracht Jong Oranje op een 1-3 voorsprong.

In de vijfde inning slaat Dominique Sprengers haar tweede driehonkslag van de dag, maar blijft achter op het derde honk. In de zevende inning deelde het foutloos spelende Jong Oranje de genadeklap uit door viermaal te scoren op vijf honkslagen. Rachel van Veen kwam via een fout op het honk en schoof op na een opofferingsstootslag van Brenda Beers, die zelf ook veilig het honk bereikte. Een opofferingsstootslag van Jessica Waasdorp was vervolgens ook succesvol, want de loopsters schoven op en kwamen in scoringspositie. Rachel en Brenda konden hierna niet opschuiven op een infield-hit van Manoa Weijgertse, maar daardoor kwamen wel de honken vol te staan. Dominique Sprengers volgde met een honkslag, die goed was voor twee punten, en even later deed Gabi Obia hetzelfde, want ook haar honkslag leverde twee runs op. De honken kwamen nog vol te staan via honkslagen van Denice van Dijk en Annemiek Jansen, maar een vangbal sloot de inning vervolgens af.

Centrals kwam in het tweede duel tot slechts zes honkslagen. Drie daarvan werd geslagen op Quincey Catsburg, die de eerste twee innings gooide. Ilona Andringa nam de pitching in de derde inning over, gooide driemaal drie slag, stond drie hits toe en werd de eerste winnende werpster dit seizoen voor Jong Oranje.

Op zondag 28 april komt Jong Oranje tweemaal in actie bij FysioExpert Olympia Haarlem.

EERSTE WEDSTRIJD


Gabi Obia in de bullpen voor aanvang van het eerste duel


Hoofd Coach Diana Remmers in gesprek met Wies Ligtvoet


Klaar voor de wedstrijd


Brenda Beers is de openingsslagvrouw voor Jong Oranje


Wies Ligtvoet komt in de 1e inning in scoringspositie...


...en scoort even later het eerste punt voor Jong Oranje...


...op een driehonkslag van Dominique Sprengers


Denice van Dijk maakt contact in de 2e inning


Gini Ketelaars is in het eerste duel de startende werpster


Wies Ligtvoet slaat raak in de derde inning


Even later slaat Manoa Weijgertse een vangbal


Dominique Sprengers volgt in het slagperk...


...en slaat een tweehonkslag, waarop wordt gescoord


Een pijnlijk moment voor Eva van Knegsel, die door een foutbal wordt geraakt


Even overleggen


Quincey Catsburg neemt de pitching in de 2e3 over


Aafje van Baal aan slag in de 5e inning


Brenda Beers maakt contact, maar wordt uitgeschakeld


Dominique Sprengers gooit de 5e en 6e inning voor Jong Oranje


Annemiek Jansen is vanaf de 2e5 de eerste honkvrouw
De honkloopster is Kayleigh Adelina


Eva van Knegsel kan gelukkig weer lachen, maar heeft wel een dikke wang


Annemiek Jansen aan slag in de 7e inning

TWEEDE WEDSTRIJD


Overleg tussen de twee wedstrijden
Van links naar rechts Aafje van Baal, Annemiek Jansen, Jessica Waasdorp,
Lizzie Clarijs en Gabi Obia


Quincey Catsburg is de starter in de tweede wedstrijd


Lizzie Clarijs passeert het 2e honk op weg naar een driehonkslag in de 2e inning


Gabi Obia in het slagperk


Brenda Beers zet Jong Oranje op voorsprong door in de derde inning te scoren
als een foute aangooi volgt op haar infield-hit


Manoa Weijgertse is de derde honkvrouw


Brenda Beers is de linksveldster in dit duel


Brenda Beers in het slagperk


Denice van Dijk scoort na een wilde worp in de 4e inning


Ilona Andringa gooit vanaf de 3e inning en is winnende werpster


High Five na de winst voor Ilona Andringa en Gabi Obia...


...en ook bij Quincey Catsburg en Hoofd Coach Diana Remmers
De eerste winst van het seizoen is binnen!

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 15 februari 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.