Jong Oranje Rood Softbal Team


2013

Competitie Hoofdklasse

Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | Jong Oranje Wit: home | roster & staf 2013 | programma 2013
Jong Oranje: archief | historie | media | links | Nederlands Softbal A-Team: home
Jong Oranje wordt gesponsord door
Jong Oranje wint tweemaal bij Tex Town Tigers - zondag 5 mei 2013

25 honkslagen in twee wedstrijden!

Op zondag 5 mei kwam Jong Oranje Rood voor het eerst in het nieuwe hoofdklasse-seizoen tweemaal tot winst. Bij Tex Town Tigers speelde de ploeg een softbalmarathon, maar werd met 2-8 en 13-15 wel tweemaal gewonnen. De twee ploegen stonden ruim vijf uur op het veld in Enschede, want het eerste duel duurde twee uur en één minuut, waarna de tweede ontmoeting een slijtageslag van twee uur en 33 minuten werd, maar wel met een spectaculair scoreverloop. Pas even over half negen stapten de ploegen van het veld af. Het eerste duel ging ook nog eens bijna een half uur later van start, omdat één van de umpires in een file stond, die was veroorzaakt door een ongeluk. In het eerste duel sloeg Dominique Sprengers een 3-run homerun en had Lizzie Clarijs drie hits, waaronder een double en een triple. In de tweede ontmoeting sloeg Eva van Knegsel vier honkslagen (twee doubles), had Denice van Dijk vijf RBI's en sloeg Aafje van Baal als speelster van Tex Town Tigers tweemaal een driehonkslag.

Jong Oranje deelde in de eerste wedstrijd al in de eerste inning een beslissende klap uit door viermaal te scoren. Met één uit kregen Wies Ligtvoet en Manoa Weijgertse vier wijd, waarna Dominique Sprengers een homerun sloeg. Het was de tweede homerun dit seizoen van Dominique, maar haar eerste als speelster van Jong Oranje. De andere homerun sloeg ze in het eerste competitieweekeinde als speelster van FysioExpert Olympia Haarlem.

Na de homerun van Dominique kreeg Eva van Knegsel vier wijd, maar ging even later gedwongen uit op een klap van Lizzie Clarijs. Die stal even later het tweede honk, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde het vierde punt in de openingsinning na een honkslag van Gabi Obia.

Tex Town Tigers pakte een punt terug in de derde en vierde inning. In de derde inning zorgde een fout op een klap van Annemiek Jansen voor het punt en in de vierde beurt was het Nadine Marinus, die scoorde. TTT kreeg in deze inning drie honken bezet op ondermeer een honkslag van Jong Oranje Wit-speelster Isa Los, maar een hinderen-situatie, gedwongen nul op thuis en grounder maakten een einde aan de slagbeurt.

De winst kwam niet in gevaar, want Jong Oranje kwam in de zesde inning (met twee uit) opnieuw tot een rally van vier punten om de voorsprong op te voeren naar 8-2. Denice van Dijk begon met een tweehonkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Brenda Beers. Even later scoorde ze toen Jessica Waasdorp werd uitgeschakeld. Honkslagen van Manoa Weijgertse, Dominique Sprengers en Eva van Knegsel zorgden voor het volgende punt, waarna een driehonkslag van Lizzie Clarijs nog eens twee runs opleverde en de stand op 8-2 bracht.

Quincey Catsburg gooide het hele duel en stond zeven honkslagen toe.

Ook in de tweede wedstrijd leek Jong Oranje een beslissende eerste inning te hebben. Maar de daarin gescoorde zes punten bleken geen garantie voor de winst, want die kwam uiteindelijk pas na ruim twee uur spelen in de zevende inning tot stand.

Damishah Charles debuteerde in Jong Oranje Rood en scoorde tweemaal. In de eerste inning kreeg ze als openiningsslagvrouw vier wijd en scoorde even later het eerste punt na een wilde worp. Een honkslag van Eva van Knegsel, 2-punten honkslag van Denice van Dijk, wilde worp en tweehonkslag van Brenda Beers maakten er daarna 6-0 van.

Tex Town Tigers stelde hier één punt tegenover, maar Jong Oranje reageerde weer met twee runs in de tweede slagbeurt na back-to-back doubles van Eva van Knegsel en Manoa Weijgertse, plus een grounder.

In de 2e2 verkleinde TTT de achterstand naar 8-4 en naderde in de derde beurt tot 8-6. Dat laatste gebeurde met twee uit. Isa Los sloeg toen een honkslag en scoorde op een driehonkslag van Aafje van Baal, die later zelf ook scoorde.

Jong Oranje kwam eenmaal tot scoren in de vierde inning na een opofferingsslag van Lizzie Clarijs en voegde drie runs toe in de vijfde inning. Rachel van Veen en Jessica Waasdorp openden toen met een honkslag, maar de laatste ging even later gedwongen uit op een klap van Damishah Charles. Een honkslag van Wies Ligtvoet, veldfout en een tweehonkslag (haar tweede) van Eva van Knegsel zorgden daarna voor een 12-6 voorsprong.

In de tweede helft van de vijfde inning leek het mis te gaan, want Tex Town Tigers kwam terug in de wedstrijd met een 6-run rally om de stand in evenwicht te brengen, 12-12! In deze slagbeurt bracht Isa Los een punt binnen met een tweehonkslag en volgde Aafje van Baal met een 2-run triple. Een wilde worp, driehonkslag van Nadine Marinus en tweehonkslag van Mieke Smit zorgden hierna voor een gelijke stand.

In de 2e6 nam TTT een 13-12 voorsprong toen Isa Los scoorde na een fout, maar in de 1e7 hernam Jong Oranje de leiding. Opnieuw werd toen met twee uit gescoord, dit keer driemaal. Wies Ligtvoet opende met een honkslag en bereikte het derde honk na een foute aangooi. Met één uit kreeg Manoa Weijgertse opzettelijk vier wijd, waarna de tweede nul volgde. Maar Denice van Dijk zorgde daarna met een honkslag voor een hernieuwde voorsprong en scoorde even later zelf op een honkslag van Rachel van Veen.

De 15-13 voorsprong werd in de 2e7 vastgehouden, want werpster Ilona Andringa schakelde toen drie slagvrouwen op rij uit, waarna na meer dan 2 1/2 uur spelen een einde aan een spectaculaire wedstrijd kwam.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 7 mei 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.