Nederlands Softbal Team

The Road to Haarlem 2014

Oefen DH vs. US College Team

home | roster & staf 2014 | programma 2014 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team
wordt gesponsord door

Partners Nederlands Softbal Team:

Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Nederlands Team speelt oefen double-header - Haarlem - Vrijdag 27 juni 2014
home

roster & staf 2014

programma 2014

archief

historie

media

links

Oranje wint tweemaal van US College All Star Team

English text

Het Nederlands Softbal Team speelde op vrijdag 27 juni in Haarlem twee oefenwedstrijden tegen een Amerikaans College All Star Team. De wedstrijden werden gespeeld op het Nol Houtkamp Sportcomplex, de locatie voor het komende ISF Wereldkampioenschap in augustus.

Oranje boekte een 17-0 shutout-zege in de opener tegen de Stars, waarna de tweede wedstrijd met 9-2 werd gewonnen van de Stripes. Hoogtepunten in Game 2 waren twee homeruns geslagen door Jessie van Aalst.

De twee wedstrijden waren de laatste activiteiten voor de ploeg voordat wordt vertrokken naar de USA. De ploeg reist dinsdag naar Illinois voor de tweede American Tour van het jaar.
In de middag hield het team een picknick bij het Pim Mulier Honkbal Stadion in Haarlem en bracht een bezoek aan het Nederlands Honkbal- en Softbal Museum, dat zich in het stadion bevindt.

Na afloop van de eerste wedstrijd bedankte het team Saskia Cicilia, de Travel Manager of Face2Face Travel, die alle vliegtickets had geregeld voor de reis naar Florida in maart. Ze zorgde ook voor alle mutaties die gemaakt moesten worden.

Na de tweede wedstrijd ontving de ploeg een reis-setje voor de komende trip naar Illinois van Jacqueline Bloeming, de moeder van pitcher Dagmar Bloeming. De reis-setjes zijn gesponsord door Darphin Nederland.Game One
In de eerste wedstrijd vandaag gooiden pitchers Femke van Dusschoten, Rebecca Soumeru en Lindsey Meadows samen 15 keer drie slag. Lead-off hitter Magio MacKenzie was de enige speelster van de Stars die een honkslag sloeg en dat deed ze tweemaal.

Het Nederlands Team kwam tot 23 honkslagen, waaronder vier van Nathalie Timmermans, die ook driemaal scoorde en drie binnengeslagen punten had. Alle speelsters in de Nederlandse line-up sloegen minimaal twee honkslagen in het duel. Acht van de negen speelsters scoorden minstens één punt, terwijl zeven speelsters minimaal één binnengeslagen punt op hun naam kregen.

Oranje opende de score met drie runs in de eerste slagbeurt. Britt Vonk begon met een stootslag-honkslag, waarna ook Merel Oosterveld een honkslag sloeg. Na een double-steal scoorden ze op honkslagen van Nathalie Timmermans (met één uit) en Nathalie Gosewehr (met twee uit). Een hierna volgende honkslag van Marisèla de Wind leverde daarna het derde punt op.

Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning, die begon met een fout, maar de honken bleven vol achter in de derde slagbeurt.

Een tweehonkslag van Dinet Oosting en een honkslag van Nathalie Gosewehr verhoogden de stand naar 7-0 in de vierde.

Twee punten werden daarna gescoord in de vijfde via een fout en na een puntloze zesde inning kwam het Nederlands Team tot een 8-run rally in de zevende inning om de stand op te voeren naar 17-0. De eerste acht slagvrouwen sloegen allemaal een honkslag en de rally beleefde een hoogtepunt met vier opeenvolgende 'extra-basehits'. De honken kwamen vol te staan na honkslagen van Marisèla de Wind, Anne Blaauwgeers en Eva Voortman. De eerste scoorden vervolgens op een honkslag van Britt Vonk. En toen volgden de 'extra-basehits', want Merel Oosterveld sloeg een tweehonkslag, Saskia Kosterink een driehonkslag, Nathalie Timmermans een tweehonkslag en Dinet Oosting ook een driehonkslag. Een grounder van De Wind zorgde daarna voor het laatste punt in de wedstrijd.

Box Score Game 1 vs. StarsGame Two
In de tweede wedstrijd schakelden pitchers Ginger de Weert, Eva Voortman en Dagmar Bloeming samen negen slagvrouwen met drie slag uit en stonden vijf hits toe. Twee daarvan werden geslagen door lead-off hitter Kristina Victa, beide een tweehonkslag. Zij scoorde ook beide punten voor de Stripes.

Het Nederlands Team scoorde dit keer vier punten in de eerste slagbeurt. Chantal Versluis bereikte het honk na een fout, waarna Eva Voortman een honkslag sloeg. Vervolgens sloeg Virginie Anneveld een tweehonkslag sloeg, waardoor Versluis scoorde, maar Voortman werd op de plaat uitgeschakeld. Hierna bracht Marisèla de Wind het volgende punt binnen met een honkslag, waarna Jessie van Aalst volgde met een line drive 2-run homerun.

Een fout leverde een punt op in de tweede inning, waarna nog eens vier runs werden toegevoegd in de vierde slagbeurt. Virginie Anneveld sloeg een punt binnen met haar tweede double en later in de slagbeurt sloeg Jessie van Aalst haar tweede line drive 2-run homerun om de stand op 9-1 te brengen.

De Stripes, die een punt hadden gescoord in de derde inning, scoorde even later hun tweede punt in de vijfde.

Box Score Game 2 vs. StripesBezoek aan Honkbal & Softbal Museum in Haarlem

(de bovende foto's zijn gemaakt door Paul Boonstra)

Game One vs. USA College Stars

Bedankt Saskia Cicilia

Game Two vs. USA College Stripes

De ploeg krijgt een reis-setje

(foto's gemaakt door Fred Versluis)

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 18 juni 2014
Copyright Foto's © 2008-2014 Marco Stoovelaar, Paul Boonstra.
Copyright Site © 2008-2014 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.