Nederlands Softbal Team


2011

Toernooi Bollate

home | roster & staf 2011 | programma 2011 | archief | historie | media | links | Jong Oranje Rood | Jong Oranje Wit
Het Nederlands Softbal Team wordt ondersteund door
Het Nederlands Softbal Team is ambassadeur van
Toernooi Bollate (ItaliŽ) - Dag 2 - Donderdag 2 juni 2011
home

roster & staf 2011

programma 2011

coverage 2010

coverage 2009

coverage 2008

archief

historie

media

links

Oranje opent toernooi met winst en wint daarna mijlpaal-wedstrijd vs. ItaliŽ

English text

BOLLATE (ItaliŽ) - Het Nederlands Softbal Team is het Torneo 150 Anni UnitŠ d'Italia op donderdag 2 juni begonnen met een 6-2 overwinning tegen het All Star La Loggia Team, dat de toernooi-deelname deelt met de All Stars Caronno. Beide ploegen spelen drie wedstrijden. De Nederlandse ploeg kwam tot een rally van vijf punten in de derde inning en nam zo een beslissende voorsprong.

's Avonds won het Nederlands Team met 7-2 van ItaliŽ in een wedstrijd die de 100e in de geschiedenis was tussen beide landen. De winst was de 60ste voor Nederland tegen ItaliŽ.

Op vrijdag vervolgt Oranje het toernooi in Bollate met twee wedstrijden tegen de Tsjechische deelnemende ploegen.
Een live Play-by-Play van alle wedstrijden van dit toernooi is beschikbaar via de website van de Italiaanse Honkbal- en Softbal Bond.

De dag begon zonnig, maar dat duurde niet lang, want tijdens het duel pakten wolken zich samen in de lucht en dat resulteerde in wat motregen tijdens de laatste innings. Voor de rest van de dag bleef de lucht grijs en zwaarbewolkt. Echter, in de avond keerde de zon terug en werd het een aangename avond om te softballen.Nederland vs. All Stars La Loggia
In de eerste wedstrijd van het toernooi speelde Oranje tegen een All Star Team van La Loggia. Deze ploeg was samengesteld uit het grootste deel van de speelsters die voor deze Italiaanse hoofdklasser uitkomen, aangevuld met jongere speelsters van de club. In deze ploeg spelen ondermeer de Australische internationals Aimee Murch, Kelly Hardie en Brenda de Blaes, maar ook de Italiaanse international Christina Rolla. Murch en Rolla speelden de afgelopen twee seizoenen in de Nederlands hoofdklasse voor Iber Lengua Terrasvogels.

Aanvankelijk werd de Nederlandse slagploeg op rij uitgeschakeld in de eerste en tweede inning, maar toen volgde een rally van vijf runs in de derde slagbeurt. Lead-off hitter Yonina Sint Jago bereikte toen het tweede honk toen haar klap werd gemist door de midvelster. Na het derde honk te hebben gestolen scoorde ze het eerste punt na een honkslag van Chantal Versluis. De laatste stal vervolgens het tweede honk en scoorde op een honkslag van Nathalie Gosewehr. Hierna sloeg ook Meike Witteveen een honkslag. Met twee uit scoorden Nathalie en Meike de volgende punt via een tweehonkslag van Saskia Kosterink, die daarna zelf scoorde na een honkslag van Nathalie Timmermans en dat was de vijfde honkslag in deze inning, die de stand opvoerde naar 5-0.

Het zesde punt werd gescoord in de zesde inning. Met ťťn uit sloeg Karin Tuk een honkslag, waarna haar pinch-runner Areke Spel opschoof na een doorgeschoten bal en een opofferingsstootslag van Yonina Sint Jago, waarna ze scoorde op een honkslag van Chantal Versluis.

In totaal produceerde Oranje in dit duel elf honkslagen op twee werpsters.

Oranje-starter Dagmar Bloeming schakelde de eerste 10 slagvrouwen die ze zag op rij uit, waarvan zes met drie slag. Ze kreeg toen (met ťťn uit in de vierde inning) een honkslag tegen van Brenda De Blaes, die scoorde toen Christina Rolla volgde met een homerun. Maar daar bleef het bij voor La Loggia, want Dagmar schakelde de volgende twee slagmensen uit, waarna Rebecca Soumeru het pitchen in de vijfde overnam en alle negen slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg uitschakelde.

Box Score wedstrijd Nederland vs. All Stars La Loggia


Cameraman Jeroen van Eijndhoven legde alle activiteiten vast


Ook toen Hoofd Coach Craig Montvidas zijn veters strikte


Intussen bereiden de speelsters zich voor op de warming-up


Coach Mireille Gill'ard maakt een aantal notities


De ploeg tijdens de warming-up


Fysiotherapeut Ingrid Holstege toont haar softbaltechnieken


Areke Spel tijdens een hitting drill


Hoofd Coach Craig Montvidas slaat grounders voor de wedstrijd


Het einde van de infield/outfield practice


Umpires Roberto Valentinis (veld) en Dario Fior (home plate)


De teams worden voorgesteld


Elisa Brandino, de starter voor La Loggia All Stars


Christina Rolla als korte stop en Brenda De Blaes op het 2e honk voor La Loggia


Meike Witteveen slaat raak in de eerste inning


Een kijkje in de kleine en volle dug-out


Oranje-starter Dagmar Bloeming, die vier innings gooide


De Australische internationals Aimee Murch (zittend met pet) en Kelly Hardie (staand met pet)


Nathalie Timmermans begon als catcher


Karin Tuk, Fabienne van Uden, Anne Blaauwgeers
en Nadine Marinus moedigen hun teamgenoten aan in de dug-out


Hoofd Coach Craig Montvidas hield zijn oog op alle activiteiten


Even een bespreking tussen de innings


Geconcentreerde gezichten van Nathalie Timmermans, Meike Witteveen,
Merel Oosterveld en Areke Spel


Rookie Yonina Sint Jago als loopster op het derde honk, kort voordat ze scoort...


...op een honkslag van Chantal Versluis, die daarna...


...het tweede honk steelt en later in de derde inning ook scoort


Craig Montvidas als coach op het derde honk met Chantal Versluis op het tweede honk


Craig Montvidas stuurt Meike Witteveen richting thuis...


...op een 2-run double van Saskia Kosterink


Merel Oosterveld slaat in de vierde slagbeurt


Kelly Hardie nam de pitching voor La Loggia over in de vierde inning


3B Virginie Anneveld en 2B Meike Witteveen nemen hun posities in


Christina Rolla (20) wordt begroet na haar 2-run homerun in de 4e inning


Rebecca Soumeru nam de pitching over in de vijfde inning


Anne Blaauwgeers kwam in de 4e inning in het duel als catcher


Areke Spel was pinch-runner en scoorde in de zesde inning


Terug in het hotel was er 's middags een teammeetingOpeningsceremonie
Een half uur voor aanvang van de volgende wedstrijd vond de officiŽle Openingsceremonie plaats, waarbij alle deelnemende ploegen aanwezig waren. Na het spelen van de volksliederen en een openingswoord van clubvoorzitter Dino Soldi werd de eerste bal vanuit de lucht op het veld gegooid door een paragliding-achtig vliegtuigje en daarna was het 'game time'.


Terug op het veld werd een deel van de aan de gang zijnde wedstrijd bekeken


Hoofd Coach Craig Montvidas schrijft de startende line-up op


Het gezellige terras naast het linksveld had vanavond veel bezoekers


Coach Mireille Gill'ard en Fysiotherapeut Ingrid Holstege hebben een onderonsje voor de wedstrijd


De Openingsceremonie


De ploeg stellen zich op om zichzelf voor te stellen aan de toeschouwers


De umpires luisteren naar het Italiaanse volkslied dat wordt gezongen door een jeugdspeelster van Bollate


De eerste bal is in aantocht


De ploegen luisteren naar de speeches


De zeven umpires die tijdens dit evenement actief zijn
Massimo Parri, Dario Fior, Angelo Nearco, Manuel Cortes,
Roberto Valentinis, Martino Vargiu en Barbara Palumbo

livestream-verslag van de Openingsceremonie (13 minuten)
Watch live streaming video from radiosoftball at livestream.comNederland vs. ItaliŽ
Op 29 mei 1960 speelde het Nederlands Softbal Team de allereerste interlandwedstrijd ooit en de tegenstander toen op het veld van EDO in Haarlem was ItaliŽ. Oranje won deze eerste confrontatie tussen beide landen met 4-3. Vanavond boekte Nederland de 60ste zege vs. ItaliŽ in het 100ste onderlinge duel tussen de twee landen.

Ginger de Weert startte dit historische duel voor Nederland in haar eerste duel namens Oranje tegen ItaliŽ. En ze gooide vier prima innings. Ze zag ItaliŽ alleen in de tweede slagbeurt dreigend zijn. Met ťťn uit kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Michela Vitaliani en gooide daarna vier wijd op Lara Buila. Nadat de twee waren opgeschoven na een opofferingsstootslag maakte een vangbal een einde aan de inning. Ginger schakelde daarna de volgende zes slagvrouwen op rij uit. In de vijfde inning nam Femke van Dusschoten het over en had ook ťťn inning waarin ItaliŽ productief was. In de zesde (ook met ťťn uit) kreeg ze twee hits tegen, gevolgd door een fout en een grounder en die leidden tot twee onverdiende punten.

De twee werpsters kreeg ook prima steun van hun verdediging, waaronder gevangen line drives door 1B Nadine Marinus in de eerste inning, korte stop Chantal Versluis in de vijfde en midveldster Solange Starrenburg in de zevende. Ginger (drie) en Femke (vier) gooiden samen zeven strikeouts en stonden samen slechts vier honkslagen toe.

Het Nederlands Team ging op rij uit in de eerste en tweede inning, maar opende de score in de derde. Nadine Marinus begon toen met een honkslag, maar ging gedwongen uit na een stootslag van Yonina Sint Jago, die haar interland-debuut maakte in Oranje. Ze stal daarna het tweede honk en scoorde op een 2-out single van Chantal Versluis.

Twee runs werden toegevoegd in de vierde inning. Met twee uit kreeg Solange Starrenburg vier wijd en dat resulteerde in een werpsterwissel. Maar nieuwe pitcher Greta Cecchetti kreeg toen een honkslag tegen van Karin Tuk en nog ťťn van Nadine Marinus, gevolgd door een foute aangooi en dat resulteerde in twee runs.

In de vijfde verhoogde Oranje de stand naar 6-0. Dinet Oosting, die eveneens in haar eerste interland speelde, opende met een honkslag en schoof op na een honkslag van Chantal Versluis. Nadat Anne Blaauwgeers als loopster was ingebracht voor Dinet, scoorden de twee loopsters na een driehonkslag van Merel Oosterveld. Na een nieuwe pitcherswissel scoorde Merel op een stootslag-honkslag (squeeze) met ťťn uit van Areke Spel. Na vier wijd voor Solange Starrenburg sloeg Karin Tuk een honkslag en zorgde voor volle honken. Een verschil van zeven punten om het duel via de mercy-rule af te sluiten werd niet bereikt, want hierna sloten twee nullen de inning af.

Nadat ItaliŽ tweemaal had gescoord in de 1e6 antwoordde Oranje met een eigen punt en bracht de stand op 7-2. Met twee uit sloeg Merel Oosterveld een honkslag en ging uiteindelijk scoren na een honkslag van Fabienne van Uden.

Box Score wedstrijd Nederland vs. ItaliŽ


Het Nederlands Team is bijna klaar om het veld te betreden


De umpires voor de 100ste wedstrijd tussen Nederlands en ItaliŽ
Barbara Palumbo (home plate) en Massimo Parri (veld)


Coaches Craig Montvidas en Marina Centrone ontmoeten de umpires


Oranje staat op het punt het veld in te gaan


De volksliederen van Nederland en ItaliŽ worden gespeeld voor de wedstrijd


En hier komt de eerste bal van het toernooi


En Meike Witteveen is degene die de bal presenteert


Startende pitcher Ginger de Weert gooide vier prima innings


Een geconcentreerde Ginger de Weert, die slechts ťťn honkslag toestond


Dinet Oosting spelend op het derde honk in haar eerste officiŽle interland


Michela Vitaliani duikt naar het eerste honk, waar 1B Nadine Marinus haar niet kan uitschakelen


Nadine Marinus gaat gedwongen uit op het 2e honk in de 3e inning


Femke van Dusschoten nam het over in de 5e, kreeg 3 hits tegen en verdiende een save


Links staat Chantal Versluis op het eerste en pinch-runner Anne Blaauwgeers op het 2e honk in de 5e inning;
Even later scoren beiden op een triple van Merel Oosterveld, die op de foto rechts richting 2e honk gaat


Meer actie op de honken in de vijfde inning:
Solange Starrenburg op het eerste en Areke Spel op het tweede honk


Einde wedstrijd


Oranje wint de 100e wedstrijd tegen ItaliŽ met 7-2

livestream-verslag van de 100ste interland Nederland vs. ItaliŽ (2:09 uur)
Watch live streaming video from radiosoftball at livestream.com

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 8 juni 2011
Copyright Foto's © 2008-2011 Marco Stoovelaar.
Copyright Site © 2008-2011 Marco Stoovelaar / Dutch Women Softball Teams. All Rights Reserved.