Nederlandse Softbal Teams

biografie

Wie is Wie?

Nederlands A-team: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | archief | historie | media | links
Jong Oranje Rood: home | roster & staf 2013 | programma 2013 | archief | historie | media | links
Jong Oranje Wit (Cadetten): home | roster & staf 2013 | programma 2013 | archief | historie | media | links
Anouk Fermont - Fysiotherapeut

FunctieFysiotherapeut
Nederlands A-teamjanuari 2009 - huidig
Interlands A-team38
Jong Oranje Roodoktober 2009 - huidig
Interlands Jong Oranje Rood6
Jong Oranje Witoktober 2009 - huidig
Interlands Jong Oranje Wit0


Clubs / Teams als Speelster
VHC (Venlo, hockey)

als Fysiotherapeut
Nationale Teams
Nederlands Softbal Team (januari 2009-huidig)
Jong Oranje Softbal (oktober 2009-huidig)

...Toernooien deelgenomen...
2005 - Roparun (Rotterdam, Nederland/Parijs, Frankrijk)
2006 - Roparun (Rotterdam, Nederland/Parijs, Frankrijk)

met Nederlands Softbal Team
2009 - Holland Tour (verschillende locaties, Nederland)
Canada Cup (Surrey, Canada)
World Cup of Softball (Oklahoma City, USA)
Europees Kampioenschap (Valencia, Spanje)
2010 - Holland Tour (Oosterhout, Nederland)
2011 - Holland Tour (verschillende locaties, Nederland)
Wedstrijden vs. Argentinië (Amsterdam, Nederland)
Europees Kampioenschap (Ronchi dei Legionari/Staranzano, Italië)

met Jong Oranje Softbal Teams
2010 - Right To Play Future Stars Tournament (Amsterdam, Ned.) (Rood/Wit)
Europees Kampioenschap Junioren (Wenen, Oostenrijk) (Rood)

Loopbaan
Anouk Fermont (die op 24 augustus jarig is) maakt in 2009 haar debuut als Fysiotherapeut bij het Nederlands Softbal Team en deelt de positie met Sanne Oude Egberink. In oktober 2009 wordt Anouk ook betrokken bij de begeleiding van het Jong Oranje Softbal Team.

Toen Anouk op jonge leeftijd in het Limburgse Venlo woonde speelde ze hockey voor de vereniging VHC, maar haar echte passie is een andere sport. Sinds haar jeugd is Anouk een fanatieke wielrenster en mountainbiker. Ze is niet aangesloten bij een vereniging en neemt niet deel aan evenementen, maar elk jaar is ze wel van de partij in een grote wielren-wedstrijd, die wordt georganiseerd ''door mijn eigen kleine clubje''.

In 2005 en 2005 is Anouk één van de Fysiotherapeuten die ploegen begeleiden die deelnemen aan de Roparun, een loopwedstrijd van 530 kilometer van Rotterdam naar de Franse hoofdstad Parijs, waarin deelnemers, die lopen in ploegen, een sportieve prestatie leveren om geld in te zamelen voor mensen met kanker. In de 17 edities die tot nu toe plaatsvonden wist de Roparun-organisatie bijna 30 miljoen Euro te verzamelen.

Voordat Anouk Fysiotherapeut werd had ze een geheel ander beroep. In haar studietijd was ze lid van studentenbesturen en werd een expert op het gebied van milieu, waarna ze zes jaar werkte voor een ingenieurs-adviesbureau. Daar had ze een adviserende rol en gaf voorlichting over landontginning en mileuzaken. Vanwege haar betrokkenheid bij deze overheidszaken was ze regelmatig aanwezig bij verschillende gemeenteraadsvergaderingen.

Maar ze was een fanatieke sportvrouw en daardoor miste ze iets terwijl ze dit werk deed. Al sportend raakte ze geïnteresseerd in fysiotherapie en keek regelmatig toe hoe haar eigen fysiotherapeuten werkten. ,,Het raakte me en dus besloot ik naar mijn innerlijke ik te luisteren'', vertelt Anouk, waarna ze zelf ook fysiotherapeut werd.

Net als Sanne is Anouk één van de 44 fysiotherapeuten die werkzaam zijn voor Tamminga Fysiotherapie, dat onder leiding staat van Rob Tamminga, die zelf één van de Fysiotherapeuten is van het Nederlands Honkbal Team. Vanwege haar werk begeleidde Anouk verschillende soorten atleten. Hoewel ze als fysiotherapeut invalster was bij een aantal vrouwen voetbalteams maakte Anouk niet eerder deel uit van een staf of begeleiding van een clubteam of nationale ploeg. Dat betekende dat ze in 2009 voor het eerst betrokken was bij de begeleiding van een (nationale) ploeg. Na ruim twee jaar te hebben gewerkt voor Tamminga Fysiotherapie werden daar teams gevormd die coaching en ondersteuning verzorgen voor verschillende teams. Anouk vormt een team met Sanne voor het Nederlands Softbal Team.

Anouk kwam tijdens haar schooljaren in aanraking met softbal, dus de sport is niet nieuw voor haar. Anouk: ,,Ik vind het heel leuk deel uit te maken van het team en er betrokken bij te zijn. Ik ben zelf best wel fanatiek, dus ik vind het prettig samen te werken met deze meiden en ergens naar toe te werken. De speelsters zijn fantastisch, er is veel dynamiek binnen de ploeg. Daarnaast is het leuk om met Sanne samen te werken.''

2011 --- Op 6 augustus maakt Anouk deel uit van de staf van het Nederlands Team als het opnieuw de titel pakt tijdens het Europees Kampioenschap in Italië.
2010 --- In juli is Anouk de Fysiotherapeut van het Jong Oranje Softbal Team tijdens het Europees Kampioenschap voor Junioren in Wenen (Oostenrijk).
2009 --- In januari wordt Anouk één van de twee Fysiotherapeuten in de staf van het Nederlands Softbal Team als opvolger van Rob Oskam, die sinds begin 2007 bij de ploeg was --- Op 3 mei, op de eerste dag van de Holland Tour, maakt Anouk haar officiële debuut bij het Nederlands Softbal Team --- Op 1 augustus, tijdens het Europees Kampioenschap in Valencia (Spanje), maakt Anouk deel uit van de staf als Oranje voor het eerst in 19 jaar weer de Europese titel verovert --- Vanaf oktober maakt Anouk ook deel uit van de begeleiding van Jong Oranje Softbal.
2005-2006 --- Anouk neemt deel aan de Roparun, dat geld binnenhaalt voor mensen met kanker.

Voor suggesties, vragen of verzoeken mail naar Media Officer/Webmaster Marco Stoovelaar: stoov@dutchsoftballteam.com

Laatste Update: 15 februari 2013
Copyright Foto's © 2008-2013 Bart van Leersum (head shots) / Marco Stoovelaar (actiefoto's).
Copyright Site © 2008-2013 Marco Stoovelaar / Nederlandse Softbal Teams. All Rights Reserved.